Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No muszę spróbować, choć słabo to widzę.. Tomkowi ciężko usiedzieć teraz dłużej w jednym miejscu, z resztą w ogóle nie lubi siedzieć, bo obecnie jego ulubiona pozycja to stanie przytrzymując się czegoś jedną ręką. No ale zobaczę, może mnie zaskoczy
Najgorsze, że on nie ma jakichś w miarę unormowanego czasu w ciagu dnia robienia kupki..a siusiu to nie mam pojęcia kiedy robi
-
Alicja to raczej jeszcze odczekać radzę, mój też kreciolek i ciężko mu na dupie usiedziec. Dorwal ostatnio nocnik siostry
nie dal się nawet posadzić, oglądał go z każdej strony ale nie usiadł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:41
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem, że zazwyczaj pisze jak mam jakieś pytania do was. Tak jest i tym razem, niestety
. Zmagamy się już tydzień z biegunką i już sama nie wiem, która kupa i ile kup dziennie jest w ok. Natka bierze od kilku dni lek na biegunkę i sama już nie wiem czy on działa, czy ta biegunka wciąż jest. Stąd moje lekko niesmaczne pytanko. Ile kupek dziennie i jakiej konsysnetcji robią wasze dzieci?
Przed biegunką u nas były dwie, trzy kupki o konsystencji pure. Teraz w trakcie brania leku jest ich 3-5 i wyglądają jak papka tego co zjadła rozmaslona po całej pieluszce.
Przed lekiem kupek było mnóstwo zielone, wodniste, cuchnące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:59
-
Pannaniedzwiedzia, u nas jest jedna dziennie i od czasu jak rano daję małemu kaszę na mm i obiadki słoikowe, to kupka jest już stała w formie twardych 'glutków'. Zdarza się, od czadu do czasu, że zrobi dwa, trzy razy, ale wtedy po prostu robi jakby na raty po mniej. Strasznie wam współczuję tej biegunki..pamiętaj, aby podawać małej jak najwięcej do picia, bo odwodnienie może być groźne. Ja nie jestem w stanie pomóc ci i podpowiedzieć, czy to jeszcze biegunka, czy już nie. Może dla świętego spokoju warto by jednak przejść się na kontrolę do rodzinnego z tym.
-
Pannaniedzwiedzia to jakus wirus pewnie. U nas biegunka byla w zeszlym tyg. Emi normalnie robi 1-3 a jak miała biegunkę to potrafiła i 12 na dzien i niestety noc. Też takie zielone sluzowe kwasne. Byłyśmy u lekarza najpierw dieta - marchwianka a jak nie pomoglo to wzielysmy nifuroksazyd. Po tym kupki wrocily do normy. Poj duzo dziecko. A chce jesc? Przez jakis czas kupka po leku byla wlasnie taka jak pisalas. Po calej pieluszce i papka ale ze 2 dni po wzieciu leku. A Ty jak dlugo juz podajesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:25
-
Annika a jakie miałaś dawkowanie leku? My mamy tez ten sam co ty lek brać przez 5 dni , 2x2,5 ml. U nas tez to byl wirus. Dwa dni gorączka i biegunka ktora skonczyla sie lekiem. Tez dieta marchwiowa i ryżowa ktora slabo pomagala.jutro natka dostaje lek ostatni piaty dzien.
-
Panna niedźwiedzia mój robi "normalna" kupę rano jedna lub dwie o konsystencji papki z tego co zjadł i nie ma biegunki, jak miał raz częściej i z kolei żółte sraczki to dali nam syrop bactrim i oslonowo jeszcze latopic do picia, to w zaszetkach jest bez recepty. Koniecznie kup coś oslonowego i jak się martwisz to przejdź się do lekarza
-
Przez 5 dni. Z surowymi owocami troche poczekam. Skonczylam dawac lek w piatek. Zobacze jak bedzie bo jeszcze tydzien temu byla biegunka. Niech zoladek dojdzie do siebie. Jak Cie cos martwi to idz do lekarza. Wg mnie jak nie robila nigdy takich kupek jak teraz to pewnie jeszcze nie doszla do siebie. Ale czy to dalej biegunka nie wiem.
-
Cześć Kwietniówki
Powiem Wam u nas:) Ola od ukończenia dokładnie 9mies i 3 tyg - CHODZI. Tak, sama goni po pokoju, zdażają się upadki ale dzielnie się podnosi sama, na środku pokoju wstaje i idzie dalejje prawie wszystko (bez grochówek itp
) jest na piersi i mleku krowim. Potrafi zrobić papa, cześć, mówi: ide, jade, baba, mam, tata i coś na kształt Madzia
Mamy ząbki - sztuk 2
podczytuję Was czasem i serdecznie gratuluję mamusiom które noszą pod serduszkiem kolejną pociechę - spokojnych i nudnych, szczęśliwych ciąż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:53
Aguś86, AlicjaaA, haneczka, Gosha lubią tę wiadomość
-
U nas dziś były 4 zwarte kupki i jedna rozmazna. Stan 5 kupek, wczoraj 4. Może już tak musi byc? Dzis ostatni dzień leku, zobaczę jak jutro bez lekarstwa to będzie wyglądac. Surowego bananka podam we wtorek, a od wczoraj daje sloiczki "lekkostrawne", pomalutku stara się wracać z diety.