X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa płaszczyk mega :) chętnie bym u Ciebie taki zamówiła , oczywiście zapłaciła ! piękny :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! AlicjaAA płaszczyk piękny,nie mogę się napatrzeć normalnie.

My w zeszłym tygodniu byliśmy przez 3 dni w szpitalu z powodu rotawirusa. Było nieciekawie ale na szczęście kroplowki nawadniajace pomogły,tylko Kornelek nadal słaby i apetyt ma kiepski, a w nocy wybudza się z przeraźliwym płaczem. Ale już teraz musi być tylko lepiej.

relgh371djw8agni.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Alicjaaa, piękny płaszczyk, można złożyć zamowienie?
    Gratuluje nowym zafasolkowanym :) spokojnych ciąż :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dziewczynki, zawstydzacie mnie..dziękuję za tak miłe słowa, na a te zamówienia to jakiś szok! Czy wy macie świadomość, że ja szyję od niedawna i nie jestem krawcową hehe?? Trochę się wystraszyłam, bo co innego szyć dla siebie czy znajomych, a co innego na zamówienie. Ustronianka i LaRa, wyślę wam zaraz zaproszenia do znajomych i wieczorkiem się odezwę na priv ;-) No ale przyznaję, że odkryłam swoją prawdziwą pasję. W najbliższych planach mam dresową, taka prostą marynarkę dla Tomcia na święta i sukienkę dla siebie i siostry. A wczoraj uszyłam jeszcze takie spodenki dziewczyńskie

7e83fb2d9a4c3b00med.jpg

Jeszcze trochę, a mnie pogonicie z tego forum za te moje spamowanie uszytkami..

Mimka, biedny Korniś...nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeszłaś, jaki to był mega stres i strach o synka..

Gratulacje nowych ciąż!! Zdrówka!! :-)

Aguś86, mantissa, m.k.83, Ulka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tworzysz cuda! Bierz się za to na poważnie, ja bede twoja 1 klientką !!!

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dziękuję!! Szczerze mówiąc, to strasznie mi głupio, bo mam wrażenie, że to nie miejsce na to, żeby pokazywać swoje szyciowe prace, ale trochę się już tu z wami zżyłam i to taka nieodparta potrzeba pochwalenia się efektem nowej pasji ;-)

Najgorzej jest z czasem na szycie, bo mam wolnego niewiele, a maszyna wybudza mi małego. Ale troche mnie ośmieliłyście i może z czasem uszyję parę "nadprogramowych" ;-) rzeczy i wrzucę na bazarek na belly ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, zaproszenie przyjęłam :) czekam wiec na info :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się wam pochwalić moim maleństwem. Od kilku dni Natalka coraz śmielej chodzi samodzielnie. Czasem kroczek,czasem kilkanaście. Ale już widać że poznała, że na 2 nogach jest wygodniej się przemieszczać, coś przenieść :) i ćwiczy jak szalona :)

Aguś86, AlicjaaA, mantissa lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) moj brzdac tez juz drepta od 2 tygodni a dzisiaj zapylal w ekspresowym tempie niedlugo to juz nie bedzie chodzenie a bieganie o mamusiu oczy dookoła glowy :)

Aguś86, AlicjaaA, mantissa lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u nas do chodzenia to raczej jeszcze daleka droga.. Tomek jest strasznie ostrożny, bardzo się boi. Największe osiągniecie w tej kwestii to trzymając się moich kolan zapatrzył się w telewizor i puścił jedną ręką. Chwilę tak postał przytrzymując się delikatnie i za chwilę szybko sobie przypomniał, ze musi trzymać się mocno obiema rękami ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 15 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajome, które mają dzieci ok 1,5 roczne mówią, że po paru miesiącach fascynacji chodzeniem i odkrywania świata(z czym się wiąże dla nas mam udręka pilnowania)to mija :) I można trochę od brzdąca odpocząć:)

1usagu1ro3mz6qy5.png

Wysłany: 15 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Oj, u nas do chodzenia to raczej jeszcze daleka droga.. Tomek jest strasznie ostrożny, bardzo się boi. Największe osiągniecie w tej kwestii to trzymając się moich kolan zapatrzył się w telewizor i puścił jedną ręką. Chwilę tak postał przytrzymując się delikatnie i za chwilę szybko sobie przypomniał, ze musi trzymać się mocno obiema rękami ;-)

Nic nie wiadomo AlicjaaA :) Natka tez właściwie z dnia na dzień wystartowała i nic tego nie zapowiadało. Mało tego,ja byłam przekonana, że w takim tempei to do maja nie zacznie chodzić. Miala wcześniej momenty co ktoś widział, ze robi kroczek i upada, to się puszcza lub przy mleblach porusza, ale tak naprawdę kilka dni temu po prostu poszła. A ja chcialam zapisać w ten dzien kiedy zrobi pierwszy kroczek :( i się nie udało.

Ps.Pomaga w przyspieszeniu chodzenia jak dziecko bawi się z nieco starszymi chodzącymi dziećmi. U nas jestem epwna, że to wlasnie zadziałało. Obserwowała jak dzieciaki niewiele większe od niej zasuwają na nogach i się bawią a ona na czworakach musi ganiać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:52

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaniedzwiedzia wrote:
    Znajome, które mają dzieci ok 1,5 roczne mówią, że po paru miesiącach fascynacji chodzeniem i odkrywania świata(z czym się wiąże dla nas mam udręka pilnowania)to mija :) I można trochę od brzdąca odpocząć:)

To jest optymistyczna informacja!! :-) Mam nadzieję, że się potwierdzi i u mnie :-)

A co do starszych trochę dzieci, to niestety nie mam w swoim otoczeniu. Wszystkie moje koleżanki zaszły w ciążę zaraz po mnie, więc to Tomek jest najstarszy.

Mf dawno się nie odzywała. Oj widzę, że to mieszkanie bez teściów chyba się tak spodobało, że i na forum wchodzić się nie chce hehe ;-) Mf, jeśli przeczytasz, to daj znać co u was :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 16 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja skoro nie jesteś krawcową to widocznie masz talent albo minęłaś się z powołaniem hehe te ubranka wszytskie piękne . My idziemy w kwietniu na wesele i tak sobie wyobraziłam jak by moja mała pięknie w takim płaszczyku wyglądała :) nawet moja mama a jest krawcową by takiego nie stworzyła :) czekam na jakies info na priv :)

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka, bo już mi pąsy na twarzy wyszły z zawstydzenia hehe ;-) Napiszę do ciebie wieczorem, dobrze? Bo teraz mały nie da mi do kompa zasiąść.
    Dziś powstaje dresowa marynarka dla Tomka i próbuję swoich sił w szyciu małych balerinek niechodek, bo kompletuję paczkę prezentową dla córeczki brata mojego męża, te spodenki co pokazałam to też dla niej będą, bo przyjeżdżają na święta z nią. Jeszcze planuję tuniko-sukieneczkę dresową ecru w buldożki. Mam nadzieję, że się im spodobają :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 16 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne , jak będziesz miała chwilkę czasu to czekam na wiadomość :)

• mf Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nie chciało mi się logować i Was incognito podczytywałam ;)

No mieszkanie bez teściów to inna bajka!

Jula też jest strasznie ostrożna, choć ostatnio postępy robi nawet nie z dnia na dzień, a z godziny na godzinę! Niestety ma taki czas, że bez Mamy ani rusz, więc mam ciekawie ;)

Alicjaa, a wykroje bierzesz z głowy? Z neta? Z gazet? Bo mam plan na roczek uszyć nam sukienki z dresowki, ale nie wybrałam jeszcze materiału :P nie mogę się zdecydować ;)
    Póki co szyję tylko poszewki, pokrowce na materace, firany i inne takie pierdoly :P i stopery do drzwi:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d43e6b32710.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:04

AlicjaaA, Aguś86, m.k.83 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa pochwalę się, na urodziny piekłam tort szwarcwaldzki (pierwszy raz w życiu torta robiłam) i wyszedł genialny ;) trenowałam przed urodzinami Juli i ślubnego ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81ce8303e7d3.jpg
    To wersja mini, był jeszcze taki 2x większy tak samo robiony ;) dużo gości miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:00

Aguś86, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka, wiadomość poszła :-)

Mf, tort mega!! Szacun za wypieki, bo do tego to ja dwie lewe ręce ;-) Sowa też świetna. a widzisz ja jakoś nie mam ciągotek do takich rzeczy użytkowych czy dekoracyjnych, tylko ubrania mi w głowie się tworzą.
    Wykroje robię sama, głównie na podstawie wymiarów z gotowych moich czy Tomka ubrań. Trochę podpatruje rzeczy z netu, trochę zmieniam po swojemu. Dziś uszyłam taką a'la marynarkę dla Tomka na święta i pomysł na nią i jak ją uszyć wzięłam z neta. A płaszczyk tamten to moje połączenie prostego płaszczyka podpatrzonego z netu i sukieneczki z falbanką :-) Fajny pomysł z tymi sukienkami na urodziny, na pewno będziecie w nich super wyglądać :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF: mmmm musiał być przepyszny ją na urodziny zamawiania jakiś kolorowy, nie mam siły na własne wypiekasy ;(
    Obecnie zresztą jestem na l4 bo mnie dopadlo coś, na szczęście bez gorączki, ale gil kaszel straszny i ból gardla..

Alicja: piękny płaszczykiem, też się piszę

Parę stron temu zobaczyłam też listę kolejnych brzuchatek, nawet nie wiedziałam, że ktoś wiedział o mnie, ale jak dużo we wrześniu rodzi ;)
    Co wyscie się poumawialy?? ;)

haneczka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 5116 5117 5118 5119 5120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ