X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa płaszczyk mega :) chętnie bym u Ciebie taki zamówiła , oczywiście zapłaciła ! piękny :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! AlicjaAA płaszczyk piękny,nie mogę się napatrzeć normalnie.

My w zeszłym tygodniu byliśmy przez 3 dni w szpitalu z powodu rotawirusa. Było nieciekawie ale na szczęście kroplowki nawadniajace pomogły,tylko Kornelek nadal słaby i apetyt ma kiepski, a w nocy wybudza się z przeraźliwym płaczem. Ale już teraz musi być tylko lepiej.

relgh371djw8agni.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Alicjaaa, piękny płaszczyk, można złożyć zamowienie?
    Gratuluje nowym zafasolkowanym :) spokojnych ciąż :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dziewczynki, zawstydzacie mnie..dziękuję za tak miłe słowa, na a te zamówienia to jakiś szok! Czy wy macie świadomość, że ja szyję od niedawna i nie jestem krawcową hehe?? Trochę się wystraszyłam, bo co innego szyć dla siebie czy znajomych, a co innego na zamówienie. Ustronianka i LaRa, wyślę wam zaraz zaproszenia do znajomych i wieczorkiem się odezwę na priv ;-) No ale przyznaję, że odkryłam swoją prawdziwą pasję. W najbliższych planach mam dresową, taka prostą marynarkę dla Tomcia na święta i sukienkę dla siebie i siostry. A wczoraj uszyłam jeszcze takie spodenki dziewczyńskie

7e83fb2d9a4c3b00med.jpg

Jeszcze trochę, a mnie pogonicie z tego forum za te moje spamowanie uszytkami..

Mimka, biedny Korniś...nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeszłaś, jaki to był mega stres i strach o synka..

Gratulacje nowych ciąż!! Zdrówka!! :-)

Aguś86, mantissa, m.k.83, Ulka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tworzysz cuda! Bierz się za to na poważnie, ja bede twoja 1 klientką !!!

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dziękuję!! Szczerze mówiąc, to strasznie mi głupio, bo mam wrażenie, że to nie miejsce na to, żeby pokazywać swoje szyciowe prace, ale trochę się już tu z wami zżyłam i to taka nieodparta potrzeba pochwalenia się efektem nowej pasji ;-)

Najgorzej jest z czasem na szycie, bo mam wolnego niewiele, a maszyna wybudza mi małego. Ale troche mnie ośmieliłyście i może z czasem uszyję parę "nadprogramowych" ;-) rzeczy i wrzucę na bazarek na belly ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, zaproszenie przyjęłam :) czekam wiec na info :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się wam pochwalić moim maleństwem. Od kilku dni Natalka coraz śmielej chodzi samodzielnie. Czasem kroczek,czasem kilkanaście. Ale już widać że poznała, że na 2 nogach jest wygodniej się przemieszczać, coś przenieść :) i ćwiczy jak szalona :)

Aguś86, AlicjaaA, mantissa lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) moj brzdac tez juz drepta od 2 tygodni a dzisiaj zapylal w ekspresowym tempie niedlugo to juz nie bedzie chodzenie a bieganie o mamusiu oczy dookoła glowy :)

Aguś86, AlicjaaA, mantissa lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u nas do chodzenia to raczej jeszcze daleka droga.. Tomek jest strasznie ostrożny, bardzo się boi. Największe osiągniecie w tej kwestii to trzymając się moich kolan zapatrzył się w telewizor i puścił jedną ręką. Chwilę tak postał przytrzymując się delikatnie i za chwilę szybko sobie przypomniał, ze musi trzymać się mocno obiema rękami ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 15 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajome, które mają dzieci ok 1,5 roczne mówią, że po paru miesiącach fascynacji chodzeniem i odkrywania świata(z czym się wiąże dla nas mam udręka pilnowania)to mija :) I można trochę od brzdąca odpocząć:)

1usagu1ro3mz6qy5.png

Wysłany: 15 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Oj, u nas do chodzenia to raczej jeszcze daleka droga.. Tomek jest strasznie ostrożny, bardzo się boi. Największe osiągniecie w tej kwestii to trzymając się moich kolan zapatrzył się w telewizor i puścił jedną ręką. Chwilę tak postał przytrzymując się delikatnie i za chwilę szybko sobie przypomniał, ze musi trzymać się mocno obiema rękami ;-)

Nic nie wiadomo AlicjaaA :) Natka tez właściwie z dnia na dzień wystartowała i nic tego nie zapowiadało. Mało tego,ja byłam przekonana, że w takim tempei to do maja nie zacznie chodzić. Miala wcześniej momenty co ktoś widział, ze robi kroczek i upada, to się puszcza lub przy mleblach porusza, ale tak naprawdę kilka dni temu po prostu poszła. A ja chcialam zapisać w ten dzien kiedy zrobi pierwszy kroczek :( i się nie udało.

Ps.Pomaga w przyspieszeniu chodzenia jak dziecko bawi się z nieco starszymi chodzącymi dziećmi. U nas jestem epwna, że to wlasnie zadziałało. Obserwowała jak dzieciaki niewiele większe od niej zasuwają na nogach i się bawią a ona na czworakach musi ganiać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:52

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaniedzwiedzia wrote:
    Znajome, które mają dzieci ok 1,5 roczne mówią, że po paru miesiącach fascynacji chodzeniem i odkrywania świata(z czym się wiąże dla nas mam udręka pilnowania)to mija :) I można trochę od brzdąca odpocząć:)

To jest optymistyczna informacja!! :-) Mam nadzieję, że się potwierdzi i u mnie :-)

A co do starszych trochę dzieci, to niestety nie mam w swoim otoczeniu. Wszystkie moje koleżanki zaszły w ciążę zaraz po mnie, więc to Tomek jest najstarszy.

Mf dawno się nie odzywała. Oj widzę, że to mieszkanie bez teściów chyba się tak spodobało, że i na forum wchodzić się nie chce hehe ;-) Mf, jeśli przeczytasz, to daj znać co u was :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 16 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja skoro nie jesteś krawcową to widocznie masz talent albo minęłaś się z powołaniem hehe te ubranka wszytskie piękne . My idziemy w kwietniu na wesele i tak sobie wyobraziłam jak by moja mała pięknie w takim płaszczyku wyglądała :) nawet moja mama a jest krawcową by takiego nie stworzyła :) czekam na jakies info na priv :)

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka, bo już mi pąsy na twarzy wyszły z zawstydzenia hehe ;-) Napiszę do ciebie wieczorem, dobrze? Bo teraz mały nie da mi do kompa zasiąść.
    Dziś powstaje dresowa marynarka dla Tomka i próbuję swoich sił w szyciu małych balerinek niechodek, bo kompletuję paczkę prezentową dla córeczki brata mojego męża, te spodenki co pokazałam to też dla niej będą, bo przyjeżdżają na święta z nią. Jeszcze planuję tuniko-sukieneczkę dresową ecru w buldożki. Mam nadzieję, że się im spodobają :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 16 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne , jak będziesz miała chwilkę czasu to czekam na wiadomość :)

• mf Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nie chciało mi się logować i Was incognito podczytywałam ;)

No mieszkanie bez teściów to inna bajka!

Jula też jest strasznie ostrożna, choć ostatnio postępy robi nawet nie z dnia na dzień, a z godziny na godzinę! Niestety ma taki czas, że bez Mamy ani rusz, więc mam ciekawie ;)

Alicjaa, a wykroje bierzesz z głowy? Z neta? Z gazet? Bo mam plan na roczek uszyć nam sukienki z dresowki, ale nie wybrałam jeszcze materiału :P nie mogę się zdecydować ;)
    Póki co szyję tylko poszewki, pokrowce na materace, firany i inne takie pierdoly :P i stopery do drzwi:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d43e6b32710.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:04

AlicjaaA, Aguś86, m.k.83 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa pochwalę się, na urodziny piekłam tort szwarcwaldzki (pierwszy raz w życiu torta robiłam) i wyszedł genialny ;) trenowałam przed urodzinami Juli i ślubnego ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81ce8303e7d3.jpg
    To wersja mini, był jeszcze taki 2x większy tak samo robiony ;) dużo gości miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:00

Aguś86, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka, wiadomość poszła :-)

Mf, tort mega!! Szacun za wypieki, bo do tego to ja dwie lewe ręce ;-) Sowa też świetna. a widzisz ja jakoś nie mam ciągotek do takich rzeczy użytkowych czy dekoracyjnych, tylko ubrania mi w głowie się tworzą.
    Wykroje robię sama, głównie na podstawie wymiarów z gotowych moich czy Tomka ubrań. Trochę podpatruje rzeczy z netu, trochę zmieniam po swojemu. Dziś uszyłam taką a'la marynarkę dla Tomka na święta i pomysł na nią i jak ją uszyć wzięłam z neta. A płaszczyk tamten to moje połączenie prostego płaszczyka podpatrzonego z netu i sukieneczki z falbanką :-) Fajny pomysł z tymi sukienkami na urodziny, na pewno będziecie w nich super wyglądać :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF: mmmm musiał być przepyszny ją na urodziny zamawiania jakiś kolorowy, nie mam siły na własne wypiekasy ;(
    Obecnie zresztą jestem na l4 bo mnie dopadlo coś, na szczęście bez gorączki, ale gil kaszel straszny i ból gardla..

Alicja: piękny płaszczykiem, też się piszę

Parę stron temu zobaczyłam też listę kolejnych brzuchatek, nawet nie wiedziałam, że ktoś wiedział o mnie, ale jak dużo we wrześniu rodzi ;)
    Co wyscie się poumawialy?? ;)

haneczka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 5116 5117 5118 5119 5120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ