Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula, super, że wizyta się udała No teraz każda kolejna będzie coraz fajniejsza jak maluszek będzie się rozwijał
Polaris, piękny przyrost, gratulacje
A ja powoli przygotowuję się do imprezki urodzinowej w tą sobotę-akurat sobota wypada w dniu urodzinPolarisa90 lubi tę wiadomość
-
Ulka, osz ty spryciulo ładnie to być takim wygodnickim?! Hę? Ja tu w pocie czoła pichcę, a ty sobie na gotowe idziesz.. ;-P
No to jutro będzie się działo! To ja od razu przesyłam buziaki i sto lat dla Antosia, bo jutro pewnie czasu nie będzie:-) -
Dziękujemy za życzenia Imprezka mega udana!! Później wstawię zdjęcie tortu.
Pannaniedzwiedzia, ja mam spacerowke coto baby verona i jestem z niego baaardzo zadowolona, tylko że to zdecydowanie wózek dla wysokich. Jest niesamowicie lekki i składa się jak walizeczka z rączka. Ja czesto na jednym ręku niosą tomka, a w drugim ręku znoszę wózek. Albo jak trzeba wnieść na polpietro to bez problemu wnoszę dziecko w wózku. Uwielbiam go -
O rety, Mf, współczuję..
kurcze, obawiam się żeby i mi się nie zrobiło. Od dnia urodzin Tomka postanowiłam zakończyć karmienie piersią. Czy przestając karmić sciagalyscie laktatorem troche? Bo już zaczynają mnie boleć piersi, choć niby już od dawna za bardzo mi nie przybierały..
No i teraz pytanie.. Jaki macie plan karmienia dziecka w ciągu dnia? Bo jak mi wypadło poranne i wieczorne karmienie piersią, to kasza się przedstawiła i nie wiem za bardzo co dawać Tomciowi do jedzenia..
Zgredka, kupowalas jakieś specjalne pierwsze buciki do chodzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 07:57
-
Mf współczuje ;(
Alicja ja wprawdzie już dawno nie karmię piersią, ale menu Antosia wygląda mnie więcej tak:
Rano kaszka na mm
II śniadanie: kanapka albo owoce,
obiadek,
deserek: zazwyczaj owoce, ew. + płatki jaglane,
kolacja: kanapka + mm przed zasypianiem
Antoś potrzebuje dużo jedzonka
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Mf zdrówka!
Alicja my rano mm plus bułeczka lub chlebek, czasem parowka lub jajecznica z 1 jajka, potem jakis jogurcik, obiadek z deserkiem typu biszkopt, herbatnik, chrupka, chlebek ryzowy, potem owocki na podwieczorek i na kolacje kaszka na mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:58
-
Alicjo: kupilam elefanten jak najbardziej miękkie na rzepek skórzane
MF współczuje
Ja jak odstawialam to może w pracy raz sciagnelam, samo się jakoś wyciszylo mała sciagala tuż po pracy a potem już od 9 miesiąca nie
U mas tak rano parówka/jajko/kanapka
Potem owocek lub jogurt z konfiturą
Potem obiad
A potem po powrocie ze żłobka 2x mm -
Dzięki dziewczyny, już jest dużo lepiej pokłóciłam się z lekarką i mi przeszło a tak na serio-nie chciała mi nic zapisać, bo przy kp nic nie można... Powiedziałam, że można jak najbardziej i chcę uzyskać pomoc, jednocześnie nie rezygnując z karmienia... Powiedziała że albo pójdę do pediatry dobrać mieszankę (co absolutnie nie wchodzi w grę-nie po to mam mnóstwo mleka w cyckach) albo mam iść do poradni K... Poszłam, dostałam od wiekowego gina antybiotyk dozwolony przy kp... I buc kazał brać pyralginę (niewskazaną przy kp)... Jak dobrze, że są doradcy laktacyjni! I grupy wsparcia przecież Ci ludzie mogą zaszkodzić zamiast wyleczyć...
U nas jadłospis: Kanapka, kaszka, albo jakieś placuszki, naleśniki, parowka, jajko, później jogurt-sam, albo z owocem, choć sam lepiej wchodzi, obiadek - najczęściej je to co my, nam doprawiam później po poludniu owocki, a na kolację cyc pomiędzy każdy posiłek należy dopisać dobieranie się do cycka -
Dziękuję za odpowiedzi
Kurcze, jak tak czytam te wasze jadłospisy, to widzę, że tak wiele wasze dzieci nie jedzą. No jeszcze zależy tylko co znaczy u was hasło 'obiadek'.
Tomek jest wiecznie głodny. Jak jeszcze karmiłam- czyli do przedwczoraj- to było po przebudzeniu cycy, godzinę czy dwie później miska kaszy ok 200 ml, potem jakaś kanapka, potem obiadek- u nas jest to nadal słoiczek ale 220 lub 250 g, zjada cały. Potem jak my jemy obiad to strasznie zazdrości, więc wysępi jakieś ziemniaczki ode mnie z talerza. Potem deser- przeważnie słoiczek z owocami, albo cały banan plus jabłko z jogurtem naturalnym- zjada wszystko. Potem znowu kasza i przed spaniem cycy..
To jakoś mega dużo jak porównuje z wami..
A teraz jak nie karmię piersią, to już w ogóle chodzi i marudzi, więc dołożyłam w międzyczasie dodatkową- trzecią miskę kaszy.. No i w miedzyczadie czesto chrupki kukurydziane lub biszkopty.
Ale po nim nie widać, że tyle je. Chyba muszę mu zacząć ograniczac. -
U mnie obiadek oznacza ok 200 gram, zjada pół słoika jedzenia zaparkowanego w słoik po dzemie ok 400 gramowy
Robimy mu np królika na jedną porcję 20-30 gram mięsa
Owocek to je albo jabłko tartę albo cały banan, albo trochę jednego i pół awokado
Co 3h
Nie daje żadnych chrupek zagryzek, mała lubi podejść nam z talerza.. -
nick nieaktualny