Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczelan chodzic na fita kolo czerwca po urodzeniu i juz doszlam do formy wagowej (plus dieta z dietetyczka) to zaszlam w ciaze organizm krotko mial niska wage, wiec szybko podniosl wage ale sie ostro wezme za niejedzenie po porodzie, znaczy niejedzenie slodkiego..
Tez jem co 3h mniejsze posilki, ale podjadam slodkie no i zero ruchu, co mnie wykancza...
-
nick nieaktualny
-
No, gratuluje Ala najgorsze sie zebrać, a potem to juz leci
Ja chodzę 3 x w tyg. Mimo zakwasow, ktore na bank będziesz mieć, nie zniechęcaj sie i ćwicz, musisz je rozbić.
Rzadko jadam słodkie, a gdy juz bardzo, ale to baaaaardzo mi sie chce to robię muffinki z płatków owsianych zjem, jedna, góra dwie i starczy. Resztę wyjada małż, który mi dziś powiedział żebym ich nie robiła bo sie nie może powstrzymać i je je
Ala czekam na foty
Angela, jak sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:12
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Zgredzia, ty to teraz tylko o maleństwie myśl, a nie o wadze Na to przyjdzie czas później. Teraz bezkarnie możesz tyć hehe
Ja w ciąży przytyłam ok 25 kg, piszę około, bo pod koniec przestałam się ważyć, żeby się nie dołować. Ale spadło mi przez same karmienie i spory baby blues jeszcze więcej niż przytyłam. Teraz to mi już w sumie tylko na utrzymaniu wagi zależy, zdobyciu trochę mięśni i ujędrnieniu tej fałdki
No dobra, a teraz fotki
To sukienka dla mnie (ta z falbanką) i kiecka oversize dla siostry (obiecana w zamian za te piękne logo i naszywki:)
A tu dla Tomcia spodeknki z dresówki a'la dżins, bluzka, letnia czapeczka cienka z kominem
Tu t-shirt na krótki rękaw komiksowy też dla Toma
A tu dziewczynkowa bluzka w ważki ze spódniczką z elastycznego dżinsu (jeszcze nie skończona ;-P )
No i na koniec moje nowe supcio materiały czekające na przerobienie. Muszę tylko wymyślić co z nich zrobić, ale dopiero jak ogarnę pozamawiane rzeczy.
No i na koniec z innej beczki- tort urodzinowy mojego syneczka
LaRa, iwonka1077, Ulka84, Angela89, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
Och, jakie superowe te sukienki extra
Masz zdolności wszystko fajne
Co do materiałów to zastanawiałam sie przy wyborze nad tymi piórkami delikatnymi, ale zostały słoniki z chęcią kiedys bym jeszcze coś zamówiła
Achhhhh, No i tort mam nadzieje, ze tak samo smaczny jak i ładny
Dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:40
-
nick nieaktualnyLaRa wrote:No, gratuluje Ala najgorsze sie zebrać, a potem to juz leci
Ja chodzę 3 x w tyg. Mimo zakwasow, ktore na bank będziesz mieć, nie zniechęcaj sie i ćwicz, musisz je rozbić.
Rzadko jadam słodkie, a gdy juz bardzo, ale to baaaaardzo mi sie chce to robię muffinki z płatków owsianych zjem, jedna, góra dwie i starczy. Resztę wyjada małż, który mi dziś powiedział żebym ich nie robiła bo sie nie może powstrzymać i je je
Ala czekam na foty
Angela, jak sie czujesz?
Więc jest nadzieja że Kuba urodzi się o czasie
Alicja tworzysz cuda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 06:37
-
Alicja, cuda tworzysz
Ja dochodzę do siebie-jutro impreza, spódniczka tiulowa dla Juli uszyta i dla każdego gościa ozdoby w tym samym kolorze-dla panów muszki wiązane na wstążkę, a dla pań broszki z pomponikien z tiulu Jula będzie miała opaskę z pomponikami z tiulu, a wszystkie jej kuzynki opaski na rękę z pomponikami -one będą na gumce, więc ewentualnie do włosów mogą mieć jak szylam Juli spódniczkę, to koniecznie chciała robić wszystko ze mną i szylam z nią na kolanach
Na stole będą pompony tiulowe w kolorze fuksji i na ławie też, oprócz tego balony w odcieniach różu i bieli
Na obiad zupa krem z kalafiora, podamy pieczeń z piersi indyka z suszonymi pomidorami i ziolami, roladki wołowe, pieczone ziemniaczki i kilka kluch dla dzieci i surówki. Później piętrowy tort -dwa różne smaki robię, a Mama piecze sernik. No i na kolację sałatka, kiełbaski, wędliny, seryAguś86, AlicjaaA lubią tę wiadomość
-
Cześć, i u nas dziś przyjęcie roczkowe z tym ze w restauracji, bo ńie pomiescilabym wszystkich (ok 20 osób) w domu. Ale podobne menu co u Mf.
Zupa krem ze szpinaku, polędwica wieprzowa z pomodorami suszonymi i mozarella w sosie z grzybowym z kopytkami. Potem tort (zamówiony, bo żadne z nas nie potrafi) ciasto sernik (piekła teściowa) i ja będę robić dziś muffinki
A potem to juz sałatki, sery, wędliny itd.
Mała o 20 juz pada, wiec tez impreza potrwa ok 4 h i do domu. O 15 msza, o 16 w resto.
Co do gadżetów, to Ania boi sie balonów, na sam ich widok dostaje ataku panicznego szału a tyle ich nakupowalam
Trzymajcie kciuki, aby wszystko sie udało.
Aha, No i bedzie szampan (dla dorosłych, a dla dzieci piccolo) do obiadu wino. Oprócz tego nie bedzie żadnego alko. A jak u Was?AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Aha, i jak ubieracie/ ubieralyscie dzieciaczki? Jakoś specjalnie?
Szczerze to jakoś sie nad tym nie zastanawiałam póki moja ciekawska sąsiadka nie zaczęła dopytywać o to jak mała ubiorę i , ze "chyba oczywiście na biało" wtf? -
Dziękuję za komplementy
O rety, te wasze menu to aż ślinka leci jak czytam
Pysznosci Bawcie się dobrze
Co do strojów to pierwsze słyszę o tradycji ubierania na biało. Ja Tomka ubralam trochę eleganciej- niebieska koszula, mucha jeszcze z chrztu była, dżinsy.
Co do balonów to moja siostrzenica jak byla mala to też przerażaly ją balony.
A ja mam dziś 31 urodziny, zrobilam mega pyszna ciasto na zimno w typie batonika kinder country, jest rewelka -
Dzięki Aguś
Co do tematu diety, to zamierzam na poważnie o tym pomyśleć. Po ćwiczeniach mam zakwasy, ale lubię to, bo wiem, że to oznacza, że ćwiczenia dają rezultat
LaRa doczytałam jeszcze, że być może z czasem jeszcze coś będziesz chciała zamówić- oczywiście zapraszam
A co do materiału, to wg mnie zdecydowanie te słoniki ładniejsze od piórek, dlatego wtedy zbytnio cię na nie nie namawiałam Słoniki po twoim płaszczyku jeszcze przez kilka osób miało wzięcie na czapki i chustki
No właśnie, został mi jeden komplet wolny czapka i chustka właśnie w słoniki. Wystawię na bazarek albo swoje fb, ale najpierw pokazuję wam. Czapeczka jest na obwód główki ok 44-46 cm, cena za zestaw 35 zł+ koszt wysyłki.
-
Alicjaa, wszystkiego najjjjjjjjlepszego, spełnienia marzeń i spełniania sie w roli matki No i nowych inspiracji do szycia
Ania wystąpiła dziś w Teoim komplecie. Przez kilka osób zostal doceniony
Reszta imprezy średnio, bo mała bała sie mężczyzn (nie wiem dlaczego) i cały czas jęcząca wisiała na mnie jestem wykończona
Pochwale sie tylko tortem
AlicjaaA, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
Mf, LaRa, no to już po roczkowych imprezach Zduchnely swieczki same wasze dziewczyny, czy z pomocą?
LaRa, dziękuję za życzenia tort cudny, wygląda też na smakowity
Wiesz, myślałam, że to tylko moje dziecko jest trochę 'dziwne', bo właśnie przeraźliwie boi się mlodych facetów, ale żeby było ciekawie to tylko tych wysokich Jesli facet jest niski czy gruby, to się nie boi. Starszych panów w wieku dziadka wręcz uwielbia, nawet sam zaczepia, zagaduje, usmiecha się. A np mojego szwagra czy męża przyjaciółki wysokich i szczupłych tak się obawia, że wpada w szał, płacze jakby ducha zobaczył i ciężko go uspokoić. Jak się na niego nie patrzą, to on intensywnie obserwuje, ale wystarczy, że na niego spojrzą, to Tomek w ryk. Dziwna sprawa. -
Alicja, z moja mała jest taki problem, ze ona krzykiem, wręcz szałem reaguje na każdego faceta, a zwłaszcza starszego. O matko, jaki wczoraj był krzyk. Cała restauracja ludzi a ta bite 15 minut sie darła jak opętana.
za każdym razem kiedy ktoś inny niż tata próbował ja wziąć na ręce abym ja mogła zjeść to po raz kolejny był krzyk.
Widziałam tylko ten wzrok gości, którzy pewnie pomyśleli ze chowam małego egoistę, aliena itd.
Pózniej zaczęła juz biegać z dziećmi, i było juz lepiej. Ale ciagle jęczała....
Dobrze, ze juz mam to za sobą, i przyrzekłam sobie ze następne przyjęcie bedzie na komunie. Za rok zorganizuje same przyjęcie dla dzieci w formie jakiegoś szaleństwa w piłkach w salach zabaw. -
mój dla odmiany boi się swojej rówieśniczki Tosi jak tylko ją widzi to zastyga w miejscu hihi jak mu robi "tuli tuli" albo weznie z raczki jakąś zabawkę to jest ryk niemiłosierny
I pochwalę się jeszcze byłam dzis na wizycie i usłyszałam serduszkoAlicjaaA, LaRa, mf, Aguś86 lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014