WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    a grupe krwi oznaczalyscie albo znacie?? ma ktos zagrozenie konfliktem serologicznym ?
    Ja nie na szczęscie ! Choc myslalam ze bedzie ale wyszlo rh dodatnie mi

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:36

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oznaczenie grupy krwi w ciąży jest obowiązkowe nawet jeśli się zna swoją grupę. Chyba, że ma się z poprzedniej ciąży zachowaną kartę z oznaczeniem grupy krwi (ja dostałam osobny, taki sztywny kartonik).

Ja za to nadal na minusie jeśli idzie o kilogramy. tydzień temu coś mi przybyło ale znowu poleciało w dół. Ważę dużo mniej niż przed ciążą. Nawet stało się to już widoczne na twarzy na przykład. Ale akurat to mnie cieszy :) Póki maluszek rośnie tak jak powinien a moje wyniki krwi i moczu są w normie to nie będę się tym przejmować :)

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Tak, gin dała mi skierowanie, mimo że znałam już grupę krwi wcześniej :) Taka nieufna trochę ;p
    nie, trzeba powtorzyc , zobaczyc czy nie ma przeciwcial, poza tym i tak na papierze musimy miec wynik

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta tu jest benefit :) pojde do dziewczyn zapytam :)ja z benefit uzywam kosmetyki :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    ja ma B RH - ale nie wiem jaką ma mój mąż pewnie + :(
    no to musicie sprawdzić i jak wyjdzie mezowi Rh + to bardziej sie tym zajac; kontrolowac p/ ciala, i rozwazyc podanie w 28 tc immunoglobulin jako prewencje konfliktu ( w Polsce niestety podanie w 28 tc nie jest refundowane)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badanie na przeciwciała, będę miała wynik na środę akurat na wizytę:)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten http://m.benefitcosmetics.co.uk/product/view/candy-coated-countdown-advent-calendar ??? Tez jest super :D

Krysti lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA zakupiłam maszynke do mielenia miesa elektryczna i tarki do niej no więc dzis na obiad placki ziemniaczane:):)

Krysti, Justinka lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic i do miasta pojde :)

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak macie, że żaden wózek wam się nie podoba? :( Ja nie wiem o co chodzi, dobrze że mamy jeszcze duzo czasu. Ale póki co to porażka, absolutnie ŻADEN mi się nie podoba :( (pomijam takie za 5-6 tys.)

Nikoś <3 <3 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola:) mi za to podoba się kilka i mam dylemat:) nie wiem co gorsze:P nie mieć typu czy mieć więcej niż jeden:)
    przy corce od razu wiedziałam jaki bedzie i tak zostało.

no to opisz moze jaki byś chciała wózek??:)

Krysti, 88macola lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy konfliktu, a grupę krwi robiłam dawno temu, teraz tylko przedstawiam tą karteczkę ;) B RhD + :) a mąż ma - i jest ok :) ale owszem znajomość grupy krwi jest obowiązkowa w czasie ciąży, chociażby z powodu możliwości wystąpienia konfliktu, a po drugie jeśli byłyby jakieś komplikacje przy porodzie i potrzebna byłaby krew, muszą wiedzieć jaka!

Co do badań najdroższe są te na początku i jest ich dużo, później głównie morfologia i mocz [ja mam na zmianę na każdą wizytę robić - ostatnio robiłam morfologię to teraz mocz :) ].
    Ja jako że tokso mam ujemny będę pewnie powtarzać IgM w III trym [tak miałam w poprzedniej ciąży], również ok 24-28tyg robi się to obciążenie glukozą, które wbrew gadaniu jest do przeżycia, dla mnie najgorsze było to siedzenie i czekanie 2h :| no i jeszcze w 35-37tyg GBS - bad w kierunku paciorkowców typu B :) i to byłoby na tyle :) wiadomo że jeśli któraś ma jakieś inne problemy, choroby itp pewnie ma inne dodatkowe badania, ale jeśli jest wszystko ok to tylko tyle Was jeszcze czeka :)

Co do tego forum, ja jestem zachwycona :) oczywiście że mam WAS! i jest Was tak dużo :) w poprzedniej ciąży też byłam na forum i bardzo dobrze to wspominam, zresztą do tej pory mimo że minęły 2 lata od porodu nadal część dziewczyn się wypowiada :) zresztą w moim towarzystwie wtedy mało kto był w związku, już nie mówiąc małżeńskim a gdzie tam o dzieciach mowa... więc troszkę czułam się odizolowana od znajomych... uważali że nie ma o czym ze mną gadać, że może źle się czuję, a jak urodziłam, to przecież mam czas tylko dla dziecka... a wcale tak nie jest... zawsze lgnęłam do ludzi, towarzystwa, do wyjść, kontaktu, spotkań itd... więc było mi strasznie smutno... teraz hmmm wiele się nie zmieniło... dwie pary się zalegalizowały w tym roku, ale na dzieci uważają że mają czas ;) a my już drugie w drodze, hehe :)

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest szaleństwo :) z tymi wozkami coo hahaha ja juz nic nie zmieniam niech tak bedzie bo mnie łeb zacznie boleć :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na razie zdecydowana na nano riko bardzo mi się podoba jest lekki zwrotny no i nie drogi także pewnie zostanie :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka masz rację, nie wiem co gorsze :)

--> Chciałabym wózek 2w1 (fotelik mąż już dawno upatrzył i wybrał).

--> W związku z tym, że wszystkie rodzimy w kwietniu, dzibaska nie trzeba będzie opatulać w kaftaniki, kombinezoniki, śpiworki, kocyki itp. - więc nie zależy mi na dużej gondoli; dzidzia w bodziaka i hej do wózka :) [tu kryterium spełnia Mutsy igo].

--> Chciałabym żeby lekko się prowadził [Mutsy igo], ale nie koniecznie musi być lekki sam w sobie bo mieszkam w domku, i nie mam pieter do pokonywania.

--> Problem dla mnie stanowią amortyzatory. Jedni mówią, że to absolutny must have, inni że dziecko zasypia dop. jak je porządnie wytrzepie [z opinii w internecie wynika że Mutsy igo nie ma ich praktycznie w ogóle]. Mieszkam w miasteczku 25 tys.), niby nie ma tu nie wiadomo jakich lasów, ale po parku też chciałabym się przejść. w końcu czeka mnie chodzenia z tym wózkiem jakieś kilka lat. Ale z drugiej strony nie potrzebuję jakiegoś wózka terenowego, bo też mam zamiar nim śmigać do sklepów.

--> nie wiem też co z tymi kółkami pompowane, czy piankowe. Jedni mówią, że piankowe to porażka, a inni że obojętnie [Mutsy igo ma przód takie, tył inne /nie wiem jak jest z opcjami dodatkowymi/]. Od przyjaciół z trójką dzieci wiem, żeby wózek był komfortowy to przednie kółka muszą być wielkości tylnych. W sensie że wszystkie 4 koła mają być takie same.

--> zależy mi bardzo na pojemnym koszu

--> z racji tego, że będzie chłopak odpadają szaleństwa z kolorami. Zostaje szary, granatowy, beżowy. Absolutnie żadnych szlaczków, ciapek, esów floresów.

Piszę tu o Mutsy igo, bo wstępnie nam się podoba, ale kosztuje 2800 zł i praktycznie wszystko trzeba dokupić (moskitierę, pokrowiec przeciwdeszczowy, torbę, śpiworek do spacerówki i zapewne milion innych rzeczy)

Gdybyście były w stanie choć troszkę mi pomóc to będę wdzięczna ! :)

Nikoś <3 <3 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MACOLA powiem Ci tak:) idź do sklepu z wózkami:) dotknij sprawdź przejedź się, poskładaj:) zobaczy czy pasuje:) ja mam to samo jeśli chodzi o mutsy evo, do puki nie potrzepie nim trochę nie zobaczę czy sie dobrze czy źle prowadzi to nie kupię. właśnie przez amortyzatory, zdania są podzielone a nie bede kupować wózka ktory jedynie bedzie mi sie z wyglądu podobał a w użytku będzie mnie do szewskiej pasji doprowadzał.
    dlatego też zastanawiam się nad bebetto luca, tego macałam i mi odpowiada:) ale nie odpowiada mi to że muszę go kupić 2 w 1;/

a patrzyłaś np na x-lander x pulse albo X-cite(jest podobny do igo)? wydaje mi się że tam są lepsze amortyzatory niż w mutsy ale to też trzeba dotknąć i sprawdzić.
    mi też nie zależy na dużej gondoli, ma się po prostu dobrze prowadzić:)
    w Evo mogę sobie kupić wersję z kołami tylnymi pompowanymi tu znajomi mowili ze im sie spoko prowadzi. no po prostu wychodzi na to że trzeba dotknąć a nie w ciemno:)

co do 4 takich samych kółek to bym polemizowała:) każdy lubi coś innego:) ważne aby to nie były maciupkie kółka (jak np w coneco-takie moje wrażenie) które ugrzęzną Ci w pierwszym lepszym piasku;)

u mnie tez żadnych szlaczków-tylko beż, szary, czarny ewentualnie ciemny brąz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:22

88macola lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola, może popatrz sobie na wózek, który my wybraliśmy:
    http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/
    Nazywa się Jedo Fyn Memo.

Bardzo dużo na jego temat czytałam i moim zdaniem jest fajnym wyborem jeśli chodzi o jakoś do ceny. Pani w sklepie też nam go poleciła. Może sobie wybrać czy chcesz koła pompowane czy piankowe, wybierasz kolor ramy i kolor poszycia, jest parę naprawdę ładnych szarości które z biała lub srebrną ramą prezentują się fantastycznie. Fajnie amortyzuje, można łatwo wózkiem pobujać. Ma naprawdę bardzo pojemny kosz pod spodem - czytałam w internetach, że ktoś całe zgrzewki wody do niego mieści i kosz nie opada i nie ciągnie po ziemi. Ma dwa przednie kółka mniejsze - co do tego nie mam zdania. W jeździe po sklepie sprawdzał się fajnie, na pewno jest bardzo skrętny (przednie koła można zablokować żeby jechały tylko na wprost). Komplet 3w1 w sklepie stacjonarnym kosztuje dokładnie 1999zł (z fotelikiem producenta). 2w1 coś koło 1600zł. W komplecie masz ramę, dwie budki (każda z osobnym daszkiem - bo zdarza się że jest jeden daszek do gondoli i spacerówki), torbę pielęgnacyjną, przykrycie na nóżki do spacerówki, moskitierę i chyba pokrowiec przeciwdeszczowy ale tego akurat nie jestem pewna. I podoba mi się w nim straszliwie to, że w spacerówce masz możliwość dodatkowego przedłużenia daszku więc jak zaciągniesz go maksymalnie to zakryjesz dziecko łącznie z kolankami. Na zimę, kiedy zaczniemy korzystać ze spacerówki wydaje mi się to bardzo dobrym pomysłem. Jest możliwość dokupienia adeptera żeby można było na ramę wpiąć fotelik recaro i maxi cosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:23

88macola, Krysti lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze na niec nie patrzałam mam zamieszanie nowy dom sprzatanie dekorowanie itp

Krysti lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do doswiadczonych mam, bo jesli chodzi o wozki wlasnie to slyszalam taka opinie, ze ok opcja 3w 1 jest fajna, ale nie nalezy się nastawiać, że dziecko pojezdzi tym wozkiem kilka lat ( glownie chodzi tu o spacerowke). No bo wiadomo fotelik konieczny, ale i tak ten pierwszy jest do 13 kg, gondola na ok pol roku max...no i ta nieszczęsna spacerówka- potencjalnie najbardziej praktyczna i wydawaloby sie , że najdluzej moglaby posluzyc. A slyszalam, że dzieciaczki ok 1,5 roczku i tak juz nie chca w tej spacerowce jezdzic, rodzice tez zniechecaja sie do dosc duzego stelaza do stosunkowo ciezkiego wozka- bo nawet jak wybierzemy lekki wozek, to i tak bedzie duzo ciezszy niz taka zwykla spacerowka, lekka, tez skladana, kupowana oddzielnie, na którą po ok 1,5- 2 latach decyduje sie duzy procent mlodych rodziców. Sama nie mam zdania na ten temat, dlatego jestem ciekawa opinii mam, które zapewne mają wnioski w tym temacie ??? :).

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ