Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara ja jeszcze nie. Zuzi wprowadzilam dopiero po 2 urodzinach czyste mleko krowie, a ona nie miala zadnych problemow z alergia pokarmowa. Szymon mial skaze i dopiero od 2 miesiecy jestesmy na mm- wcześniej byl na pepti. Takze nie bede się spieszyc
-
Ja nie zmieniam, jakos sie boje, choc moja nie miala nigdy problemow.
Macie jakiea pomysly na obiadki? Bo jestem na l4 i moge wiecej czasu temu poswiecic a powinnam juz z miksowanych zrezygnowac (choc przyznam, ze mala z nich rezygnowac nie chce, jak wszystko moze gryzc, to obiadki niemielone odrzuca)..
Uwazam, ze jestescie bardzo odwazne, ze na zasilku, ze w ogole praca np na wlasnej dzialalnosci, ja bym sie bala, przy czym ja zarabiam wiecej od chlopa, stad moze moje obawy. Czasem mysle, ze to nasze panstwo jest trudne dla ludzi, acz nie jestem zwolennikiem rozdawnictwa i panstwa socjalnego..
-
Zgredzia, ja wczoraj zrobiłam Ani poledwiczke wieprzowa w sosie pieczarkowym z kluskami śląskimi. Jadła aż miło tylko ze ona mielonych rzeczy ńie chce jeść, tylko kawałki, mimo swoich (niecałych jeszcze) 4 zębów
Pozatym dostaje juz wszystko to co my.
Np zjadła mi pierś z kurczaka z szaszłyka z grilla, z cukinia.
Ojciec kupił kiełbaski 93% mięsa, zjadła 3.
Jako ze brzuszkowych sensacji ńigdy nie miała to odważyłam sie jej podać to co my jemy.
Jutro małż zrobi jej burgery z dorsza. Resztę zamroze. -
Ja zdecydowanie nie zmieniam mm na krowie. Jakoś bym się jeszcze nie mogła przemóc. Co do przepisów na posiłki to nie podam, bo ja to bym chyba zginęła marnie gdyby nie gotowce w sloikach, czy teraz po roku miseczkach- nie lubię gotować i to strasznie, czasem coś tam zrobię sama ale blogoslawię twórców gotowców dla dzieci
Ile śpią wasze dzieciaki w ciągu dnia? Bo u nas właśnie trwa rewolucja przejscia z dwóch na jedną drzemkę dziennie, ale różnie to wychodzi i ciężko mi wypracować jakiś schemat dnia w związku ze spaniem. A już było tak fajnie wszystko z dwoma wyregulowane.. -
LaRa wrote:Yo,
Polarisa, a jak reakcja męża? Pewnie w lekkim szoku, co?
Nasze dzieci skończyły juz pierwszy rok swojego życia, czy zamierzacie zmienić mm na mleko krowie?
Maz był w większym szoku niż ja gdy doktor powiedział ze są dwa pęcherzyki ciążowe ale już po malutki się oswoił i teraz ja bardziej przeżywam jak to będzie niż on
-
LaRa wrote:Yo,
Polarisa, a jak reakcja męża? Pewnie w lekkim szoku, co?
Nasze dzieci skończyły juz pierwszy rok swojego życia, czy zamierzacie zmienić mm na mleko krowie?
Moja pediatra powiedziała, że mleko krowie nie ma dla dzieci tak naprawdę żadnej wartosci. Mogę robić na nim kaszki itp, ale mm, które stanowi pełnowartościowy posiłek bym nie zmieniała na mleko krowie. JA robię na krowim owsiankę i kaszki (mannę, jaglankę).
Psotka, ja też bym się załamała, mimo, że kiedyś marzyłam o bliźniakach. Polarisa, pwodzenia. -
AlicjaaA wrote:Ja zdecydowanie nie zmieniam mm na krowie. Jakoś bym się jeszcze nie mogła przemóc. Co do przepisów na posiłki to nie podam, bo ja to bym chyba zginęła marnie gdyby nie gotowce w sloikach, czy teraz po roku miseczkach- nie lubię gotować i to strasznie, czasem coś tam zrobię sama ale blogoslawię twórców gotowców dla dzieci
Ile śpią wasze dzieciaki w ciągu dnia? Bo u nas właśnie trwa rewolucja przejscia z dwóch na jedną drzemkę dziennie, ale różnie to wychodzi i ciężko mi wypracować jakiś schemat dnia w związku ze spaniem. A już było tak fajnie wszystko z dwoma wyregulowane..
Ja też nienawidzę gotować. Julo dostaje to co my, chyba, że jemy smażone albo ostre to wtedy ma słoiczek. Czy raczej pół i to w porywach.
U nas też etap przejściowy ze spaniem, najczęściej jedna drzemka ok 12-13 i wtedy różnie od niecałej godziny do dwóch. CZasami zaśnie wczesniej i wtedy zmuszam go do drugiej drzemki. -
Hej,
Odnośnie drzemek to U mnie zależy. Zalezy od tego o której mała sie obudzi. Przeważnie 3 h po wstaniu nadaje sie do drzemki. Dzis np obudziła sie o 5:50, drzemać bedzie ok 9. Mam nadziej, ze ok 2 h pospi. I w takim dniu jak dzis konieczna bedzie druga drzemka.
Jeśli budzi sie po 7 to drzemka jest ok 10-11 do 12-13. Wtedy jedna drzemka wystarcza. -
nick nieaktualnyTysia je to co my, gryzie mimo że ma 4 ząbki. Bez kombinowania, często gotuje jej z książki alaantkoweblw przy okazji my to jemy.
A co do drzemek u nas są 2 ale po 40 minut.
Mleko mm dalej pijemy, mieliśmy mały kryzys nie piła go w ogóle ani kaszki na mm więc dawałam jej krowie. Ale od jakiegoś czasu je tylko jedną butelkę po 150 ml. -
LaRa wrote:Kolejne kwietniówki się zapakowują, czego serdecznie gratulujemy! Mamy też wolne miejsca na liście i kibicujemy starającym się
KWIETNIÓWKI STARAJĄCE SIĘ
1.
2. LaRa zaczyna szaleć od czerwca
3. wolne
4. Fasia między kwietniem a wrześniem najpewniej spotkasz ją w sypialni
5. Lwica oczekuje na okres
6. Psotka w oczekiwaniu na @
CZŁONKOWIE HONOROWI
1. Jaga też zapragnęła, lecz z bzykanka nici
KWIETNIÓWKI PONOWNIE W DWUPAKU
1. zgredka czerwcówka 2016
2. Klaudia90 sierpniówka 2016