Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję rozpakowanym, Polaris nadal z niecierpliwością czekamy na wieści o plciach maluszków.
Mantissa, u mnie też coraz bardziej buntowniczy się robi synek. Szybko się denerwuje, placze, tupie nogami a nawet potrafi uszczypnąć czy szarpać za ubranie.
Polaris, daj znać jak się Mikołaj w swoim pokoju odnalazł, czy noc przespana?Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
pochwalę się i tutaj, że Alicja urodziła się 27 sierpnia sn o 9.50, ważyła 3250g i miała 53 cm. Niestety pojawiła się żółtaczka i dopiero wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jesteśmy zmęczone ale przeszczęśliwe. Wrzucę zdjęcie jak ogarniemy się troche i zadomowimy. Pozdrawiamy:)Aguś86, mantissa, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
Alicja ja też musiałam zostawić Szymka od początku samego i nie mogłam z nim byc. Jako adaptacje mam na myśli właśnie bycie samemu,ale krótkie- max 3h. Od 1 września jest juz ponad 7h, a niebawem zostanie już na 9h. U nad na szczęście wszystko poszło ładnie, ale obaw miałam mnóstwo. Myślę, że poszło łatwiej niż z przedszkolem u Zuzi rok temu, a ona tez nie najgorzej to zniosła. Duzo siły Ala! Na pewno z czasem będzie coraz to lepiej :*
Marta gratuluję córeczki Niech się zdrowo chowa!mk83 lubi tę wiadomość
-
Co do płci maluszków to na być pareczka ale jutro napisze czy nic się nie zmieniło mam nadzieje ze nie bo juz wszystkie ubranka mam wyprane i wyprasowane
Mikołajek ładnie spał w swoim pokoiku tylko raz po 3 Sue przebudzil bo zgubił smoczka za to ja mam wrażenie ze juz od tej 3 do 7 nie spałam tylko czuwałam czy nie płacze ale wstał z uśmiechem na twarzy teraz tez go usypiam może też będzie dobrze a nawet lepiej taka mam nadziejehaneczka lubi tę wiadomość
-
Polarisa90 wrote:Co do płci maluszków to na być pareczka ale jutro napisze czy nic się nie zmieniło mam nadzieje ze nie bo juz wszystkie ubranka mam wyprane i wyprasowane
Mikołajek ładnie spał w swoim pokoiku tylko raz po 3 Sue przebudzil bo zgubił smoczka za to ja mam wrażenie ze juz od tej 3 do 7 nie spałam tylko czuwałam czy nie płacze ale wstał z uśmiechem na twarzy teraz tez go usypiam może też będzie dobrze a nawet lepiej taka mam nadzieje
Polarisa, jak my oddaliśmy sypialnię Arturkowi, to zaczął spać jeszcze lepiej, bo nie wybudzało go nasze wiercenie się czy wstawanie na siku. Więc tylko na plus. Ale też pierwszą noc płakałam z tęsknoty, że jest tak daleko (za ścianą).
Drugi raz płakałam, jak oddawałam go do żłobka.
Pomyśleć, że za 18 lat zechce polecieć do Wielkiej Brytanii na przykład.
Gratuluję Ci parki. Niech zdrowo rosną.Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
Aguś, dziękuję Mam nadzieję jakoś uchronić maleństwo przed zarazkami. Jak się urodzi Tomcio, to Arturek będzie miał łapki myte co chwilkę i raczej nie będę go dopuszczać do dzidziusia z bardzo bliska na początku. Sama nie wiem, jakoś musimy dać radę.
W związku z drugą cesarką nie będę mogła dźwigać Artka przez 4-6 tyg co najmniej. Jest już plan, że po pierwszych 2 tygodniach w domu z mężem, kolejny tydzień po żłobku będzie u mnie teściowa, a czwarty tydzień- moja mama. I tak do 17:00 aż mąż wróci z pracy. Jakoś damy radę. Bez żłobka to by nie przeszło, bo obie babcie pracujące.
Aguś, jak sobie radzisz z dwójką, pracując? Ja myślę, że za rok we wrześniu wrócę do pracy, ale albo znajdę coś do 15:00 albo idę na pół etatu. Bo szkoda mi dzieci jakoś. I że nie będzie komu domu prowadzić. Sama nie wiem...
A ja się pochwalę, że rodzę za 2 dni w piątek No chyba że niespodzianka będzie i szybciej wyjdzie. Czop odszedł dawno, bóle mam w podbrzuszu w krzyżu, ale nie rodzę.
Pamiętacie jeszcze te emocje?
Postaram się zaraz zaktualizować listę.olka30 lubi tę wiadomość
-
Witamy nowe maluszki na świecie
KWIETNIÓWKI STARAJĄCE SIĘ
1. Ulka84
2. LaRa zaczyna szaleć od lipca
3. WOLNE !!! która chętna?
4. Fasia między kwietniem a wrześniem najpewniej spotkasz ją w sypialni
5. Lwica oczekuje na okres
6. Psotka w oczekiwaniu na @
CZŁONKOWIE HONOROWI
1. Jaga też zapragnęła, lecz z bzykanka nici
KWIETNIÓWKI PONOWNIE W DWUPAKU
1. zgredka ROZPAKOWANA Kostek 3150 g, 51 cm
2. Klaudia90 ROZPAKOWANA 30.07.2016 Nela 3750 g, 55 cm
3. Angela89 ROZPAKOWANA 26.08.2016 Kubuś, poród CC, 4160 g, 53 cm
4. weronika86 wrześniówka 2016
5. Robotka1 ROZPAKOWANA 11.09.2016 Jan/Tymoteusz, poród SN, 3600 g, 55 cm
6. olka30 wrześniówka 2016
7. haneczka wrześniówka 2016
8. m.k.83 dawna Martafr ROZPAKOWANA 27.08.2016 Alicja, poród SN, 3250 g i 53 cm
9. Auro październikowa mamusia 2016
10. adk_1989 listopadówka 2016
11. MłodaDama listopadówka 2016
12. Polarisa90 grudniówka 2016
13. Amy styczniówka 2017 ?
GRATULUJEMY!!![/QUOTE]
-
Haneczka to trzymam kciuki za poród piątkowy u nas już minęło w poniedziałek 2 tygodnie jak Mikołajek śpi sam w pokoju śpi ładnie ja też już się przyzwyczailam do nowej sytuacji ja juz nie moge doczekać się grudnia jak będę tulic moje dwa skarbki brzuch juz nam tak duży jak pod koniec ciaży z Mikolajkiem i juz mi coraz ciężej.
-
Haneczka chyba ci zazdroszczę tego piątku
U mnie cisza, w poniedziałek brzuch mi się mega spinał, krzyże bolały, już myślałam że a nóż... A po nocy wszystko minęło i cisza Tak bym chciała żeby się zaczęło samo, a nie trzeba było jechać na wywołanie Podobno na porodówkach we wrześniu oblężenie, więc się jeszcze okaże że trzeba będzie jeździć od szpitala do szpitala