WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

U nas też pogoda straszliwa, 6,7*C :(

Moja babcia ostatnio z powodu rwy kulszowej przeleżała bite 8 tygodni mając problem żeby do ubikacji wstać. Dobrze, że dziadek jest mobilny i wszystko zrobi w domu.
    Ja niestety też mam mały problem z rwą. Nie jest to takie typowe pogięcie że się ruszyć nie mogę, ale czasem się zdarza i boli jak cholera, jednak nie trwa to jakoś bardzo długo, zazwyczaj na drugi dzień jest ok.
    Już notuje na kartce tą rwę i jutro zapytam doktorka to to cc :)

Ja też czytałam same pozytywy o pieluszkach dada i też zamierzam je kupić, aczkolwiek postaram się na początku tetry używać a tylko na wyjścia pampersy dawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:45

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:28

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją dzisiaj też miałam na rogala ochotę, więc go sobie kupiłam, ale o dziwo wogóle mi nie smakował

A daj spokój! Ja wczoraj cały dzień łaziłam i marzyłam o kanapce z serem i ketchupem. Udało mi się ją dorwać dopiero koło 21. Ale była okropna :/ a jak ja robiłam to mi ślina prawie do kolan ciekła.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za te pieluchy wielorazowe. Jestem na nie za wygodna. Przy małym dziecku będzie tyle roboty, że nie chcę dokladać sobie pracy.

Bambi85 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją dzisiaj też miałam na rogala ochotę, więc go sobie kupiłam, ale o dziwo wogóle mi nie smakował

Ooo a ja własnie mam i smakuje mi bardzo, nie wiem tylko dlaczego wzięłam tylko jednego

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ooo a ja własnie mam i smakuje mi bardzo, nie wiem tylko dlaczego wzięłam tylko jednego
    No to super. Ja siedzę w domu i myślę co by tu zjeść, straszne to jak chce się jeść tylko nie wie się co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:58

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Podziwiam Was za te pieluchy wielorazowe. Jestem na nie za wygodna. Przy małym dziecku będzie tyle roboty, że nie chcę dokladać sobie pracy.
    ja to samo:P
    próbowałam przy młodej ale szybko się zniechęciłam:D niestety wygoda górą:) ale nie można być we wszystkim eko:P

dobra dwie buły zjadłam:), mam tą paprykę, gruszkę i jabłko i ma mi do 17 wystarczyć:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mąż robił obiad jak wróciłam ale byłam tak głodna że wcześniej sobie ugotowałam dwa jajka na półtwardo i zjadłam z majonezem:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja to samo:P
    próbowałam przy młodej ale szybko się zniechęciłam:D niestety wygoda górą:) ale nie można być we wszystkim eko:P

dobra dwie buły zjadłam:), mam tą paprykę, gruszkę i jabłko i ma mi do 17 wystarczyć:P
    Od 11 do 17 jablko gruszka i papryka???? Ja bym sie chyba przekrecila :p ja o 6 rano jem sniadanie, w pracy o 9 jem chleb razowy z szynka plus serek wiejski o 12 odgrzewam zupe. I w razie w mam warzywa mrozone w zamrazarce :P a czasami marchewki :P i po 15 jem w domu albo znow zupe albo II danie :P nie dLabym rady na samych owocach do 17. Podziwiam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Popieram Ola w 100%, zwłaszcza że wymiary Twojego małżeństwa były książkowe! Szczupłe dziewczyny w 18-19 tyg mogą już regularnie odczuwać ruchy dziecka. Tak samo jak te, które już rodziły. Mogą, ale nie muszą i jak nie czują to też jest ok, bo to zależy od wielu czynników.
    Dziewczyny każda w innym momencie może wyczuć ruchy, na pewno wcześniej te które mają już dziecko lub dzieci. Po prostu wiem jak się to odczuwa i przepraszam Was bardzo tego się pomylić nie da :-D
    Psotka dzieci aż tak małe już nie są...poza tym zwróc uwagę że nie chodzi o to ile.mają do naszej skóry brzucha :-D unerwoną mamy Kochana macicę, wewnętrzne organy (jakim cudem czułabyś np ból brzucha? Skórą?)
    Tak więc Babki wsłuchiwać się i zobaczycie na dniach poczują wszystkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:14

Amy, sylvia007 lubią tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

fakt, pogodę mamy dziś bardzo nieciekawą, a ja dziś mam wizytę i muszę wyleźć z domu :(
    chyba jakieś futro założę :P

ADK, przez Ciebie muszę zjeść kanapkę z serem i ketchupem!!!!! :D

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy i ja też tak mam,jak ktoś skrytykuje bez podstawnie to też biorę do siebie i mnie to mocno denerwuje

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy i ja też tak mam,jak ktoś skrytykuje bez podstawnie to też biorę do siebie i mnie to mocno denerwuje
    to możemy sobie podać rękę :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja z castingiem na wlosach siedzę w kolorze "bursztyn" ;) Dziś fryzjerka do mnie przychodzi i rzucam nowy kolor przed cięciem :) kusi mnie na dłuższego boba... :D zimno, czuć powiew zimowy już taki, rozgladam sie w necie za puchowką ciążową na spacery :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Od 11 do 17 jablko gruszka i papryka???? Ja bym sie chyba przekrecila :p ja o 6 rano jem sniadanie, w pracy o 9 jem chleb razowy z szynka plus serek wiejski o 12 odgrzewam zupe. I w razie w mam warzywa mrozone w zamrazarce :P a czasami marchewki :P i po 15 jem w domu albo znow zupe albo II danie :P nie dLabym rady na samych owocach do 17. Podziwiam :D
    eee no Amy zjadlam w domu zupę mleczną z płatkami śniadaniowymi, teraz dwie bułki to prawie na lekko do popołudnia a w domu zjem zupkę na pewno:) a potem pewnie już nic:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    eee no Amy zjadlam w domu zupę mleczną z płatkami śniadaniowymi, teraz dwie bułki to prawie na lekko do popołudnia a w domu zjem zupkę na pewno:) a potem pewnie już nic:)

mimo wszystko do 17 bym UMARŁA Z GŁODU :P

mantissa lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Cześć dziewczynki :)

fakt, pogodę mamy dziś bardzo nieciekawą, a ja dziś mam wizytę i muszę wyleźć z domu :(
    chyba jakieś futro założę :P

ADK, przez Ciebie muszę zjeść kanapkę z serem i ketchupem!!!!! :D

Do usług! :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie w nocy podrapałam sutki że miałam dzisiaj krew na sportowym staniku oO
    [masochistka]
    Od wczoraj swędzą jak CHOLEERAAAAAAA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:26

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Tzn ja na pewno spróbuję, a ile wytrzymam to się jeszcze okaże :)
    Jakoś żal mi pakować w te plastiki taką małą pupkę. No i dla biderek lepiej żeby było szeroko.

A co to znaczy że jest tyyle roboty to ja właśnie nie wiem, bo to moje pierwsze dziecko :D Jakoś póki co wydaje mi się, że dziecko jak jest takie maluśkie to ino śpi i nic poza tym więc jest dużo czasu na zrobienie prania. Pewnie mi się tylko wydaję :P

Zobaczymy ile wytrzymam :D

Amy lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski mnie już na dzis siły się skończyły:P teraz trzeba jakoś przewegetować....
    jeszcze 2 miesiące.....2 miesiące:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ