X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

U nas też pogoda straszliwa, 6,7*C :(

Moja babcia ostatnio z powodu rwy kulszowej przeleżała bite 8 tygodni mając problem żeby do ubikacji wstać. Dobrze, że dziadek jest mobilny i wszystko zrobi w domu.
    Ja niestety też mam mały problem z rwą. Nie jest to takie typowe pogięcie że się ruszyć nie mogę, ale czasem się zdarza i boli jak cholera, jednak nie trwa to jakoś bardzo długo, zazwyczaj na drugi dzień jest ok.
    Już notuje na kartce tą rwę i jutro zapytam doktorka to to cc :)

Ja też czytałam same pozytywy o pieluszkach dada i też zamierzam je kupić, aczkolwiek postaram się na początku tetry używać a tylko na wyjścia pampersy dawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:45

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:28

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją dzisiaj też miałam na rogala ochotę, więc go sobie kupiłam, ale o dziwo wogóle mi nie smakował

A daj spokój! Ja wczoraj cały dzień łaziłam i marzyłam o kanapce z serem i ketchupem. Udało mi się ją dorwać dopiero koło 21. Ale była okropna :/ a jak ja robiłam to mi ślina prawie do kolan ciekła.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za te pieluchy wielorazowe. Jestem na nie za wygodna. Przy małym dziecku będzie tyle roboty, że nie chcę dokladać sobie pracy.

Bambi85 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją dzisiaj też miałam na rogala ochotę, więc go sobie kupiłam, ale o dziwo wogóle mi nie smakował

Ooo a ja własnie mam i smakuje mi bardzo, nie wiem tylko dlaczego wzięłam tylko jednego

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ooo a ja własnie mam i smakuje mi bardzo, nie wiem tylko dlaczego wzięłam tylko jednego
    No to super. Ja siedzę w domu i myślę co by tu zjeść, straszne to jak chce się jeść tylko nie wie się co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:58

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Podziwiam Was za te pieluchy wielorazowe. Jestem na nie za wygodna. Przy małym dziecku będzie tyle roboty, że nie chcę dokladać sobie pracy.
    ja to samo:P
    próbowałam przy młodej ale szybko się zniechęciłam:D niestety wygoda górą:) ale nie można być we wszystkim eko:P

dobra dwie buły zjadłam:), mam tą paprykę, gruszkę i jabłko i ma mi do 17 wystarczyć:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mąż robił obiad jak wróciłam ale byłam tak głodna że wcześniej sobie ugotowałam dwa jajka na półtwardo i zjadłam z majonezem:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja to samo:P
    próbowałam przy młodej ale szybko się zniechęciłam:D niestety wygoda górą:) ale nie można być we wszystkim eko:P

dobra dwie buły zjadłam:), mam tą paprykę, gruszkę i jabłko i ma mi do 17 wystarczyć:P
    Od 11 do 17 jablko gruszka i papryka???? Ja bym sie chyba przekrecila :p ja o 6 rano jem sniadanie, w pracy o 9 jem chleb razowy z szynka plus serek wiejski o 12 odgrzewam zupe. I w razie w mam warzywa mrozone w zamrazarce :P a czasami marchewki :P i po 15 jem w domu albo znow zupe albo II danie :P nie dLabym rady na samych owocach do 17. Podziwiam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Popieram Ola w 100%, zwłaszcza że wymiary Twojego małżeństwa były książkowe! Szczupłe dziewczyny w 18-19 tyg mogą już regularnie odczuwać ruchy dziecka. Tak samo jak te, które już rodziły. Mogą, ale nie muszą i jak nie czują to też jest ok, bo to zależy od wielu czynników.
    Dziewczyny każda w innym momencie może wyczuć ruchy, na pewno wcześniej te które mają już dziecko lub dzieci. Po prostu wiem jak się to odczuwa i przepraszam Was bardzo tego się pomylić nie da :-D
    Psotka dzieci aż tak małe już nie są...poza tym zwróc uwagę że nie chodzi o to ile.mają do naszej skóry brzucha :-D unerwoną mamy Kochana macicę, wewnętrzne organy (jakim cudem czułabyś np ból brzucha? Skórą?)
    Tak więc Babki wsłuchiwać się i zobaczycie na dniach poczują wszystkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:14

Amy, sylvia007 lubią tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

fakt, pogodę mamy dziś bardzo nieciekawą, a ja dziś mam wizytę i muszę wyleźć z domu :(
    chyba jakieś futro założę :P

ADK, przez Ciebie muszę zjeść kanapkę z serem i ketchupem!!!!! :D

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy i ja też tak mam,jak ktoś skrytykuje bez podstawnie to też biorę do siebie i mnie to mocno denerwuje

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy i ja też tak mam,jak ktoś skrytykuje bez podstawnie to też biorę do siebie i mnie to mocno denerwuje
    to możemy sobie podać rękę :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja z castingiem na wlosach siedzę w kolorze "bursztyn" ;) Dziś fryzjerka do mnie przychodzi i rzucam nowy kolor przed cięciem :) kusi mnie na dłuższego boba... :D zimno, czuć powiew zimowy już taki, rozgladam sie w necie za puchowką ciążową na spacery :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Od 11 do 17 jablko gruszka i papryka???? Ja bym sie chyba przekrecila :p ja o 6 rano jem sniadanie, w pracy o 9 jem chleb razowy z szynka plus serek wiejski o 12 odgrzewam zupe. I w razie w mam warzywa mrozone w zamrazarce :P a czasami marchewki :P i po 15 jem w domu albo znow zupe albo II danie :P nie dLabym rady na samych owocach do 17. Podziwiam :D
    eee no Amy zjadlam w domu zupę mleczną z płatkami śniadaniowymi, teraz dwie bułki to prawie na lekko do popołudnia a w domu zjem zupkę na pewno:) a potem pewnie już nic:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    eee no Amy zjadlam w domu zupę mleczną z płatkami śniadaniowymi, teraz dwie bułki to prawie na lekko do popołudnia a w domu zjem zupkę na pewno:) a potem pewnie już nic:)

mimo wszystko do 17 bym UMARŁA Z GŁODU :P

mantissa lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Cześć dziewczynki :)

fakt, pogodę mamy dziś bardzo nieciekawą, a ja dziś mam wizytę i muszę wyleźć z domu :(
    chyba jakieś futro założę :P

ADK, przez Ciebie muszę zjeść kanapkę z serem i ketchupem!!!!! :D

Do usług! :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie w nocy podrapałam sutki że miałam dzisiaj krew na sportowym staniku oO
    [masochistka]
    Od wczoraj swędzą jak CHOLEERAAAAAAA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:26

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Tzn ja na pewno spróbuję, a ile wytrzymam to się jeszcze okaże :)
    Jakoś żal mi pakować w te plastiki taką małą pupkę. No i dla biderek lepiej żeby było szeroko.

A co to znaczy że jest tyyle roboty to ja właśnie nie wiem, bo to moje pierwsze dziecko :D Jakoś póki co wydaje mi się, że dziecko jak jest takie maluśkie to ino śpi i nic poza tym więc jest dużo czasu na zrobienie prania. Pewnie mi się tylko wydaję :P

Zobaczymy ile wytrzymam :D

Amy lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski mnie już na dzis siły się skończyły:P teraz trzeba jakoś przewegetować....
    jeszcze 2 miesiące.....2 miesiące:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ