Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI ja całe dnie spędzam w łóżku od prawie 3 miesięcy więc nie pomogę Ci z niego wyjść hihi :D

PSOTKA - wystarczy się pomierzyć, a raczej odpowiednią rzecz jaką się zamawia i u mnie się sprawdza :) czytam opinie kupujących co do materiałów. No a jeśli nie pasuje zawsze możesz oddać, masz na to 10 dni :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    BAMBI ja całe dnie spędzam w łóżku od prawie 3 miesięcy więc nie pomogę Ci z niego wyjść hihi :D
    Quote:

hihi dobre, no ja tez nie bylam zbyt aktywna w ostatnich miesiacach, ale chociaz przenosilam sie na kanape : P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:23

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kurcze ja to nigdy nic z neat nie zamawiam. A jak nei pasuje? Czasem w sklepach cos przymierzam co wyglada ladnei a lezy beznadziejnie. Jak wy to robicie?

ja kupiłam z limone.pl dwie sukienki więc jedna rewelacja druga za mała to odesłałam i poprosiłamo wymianę

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy w ciąży można korzystać z jacuzzi? Ja się wczoraj wybrałam poleżałam właśnie i mnie bąbelkowało tak fajnie, w sumie byłam 2 razy na basenie odkąd jestem w ciąży a teraz się naczytałam że nie wolno korzystać z takich rzeczy w ciąży i się znów stresuję...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A wiecie może czy w ciąży można korzystać z jacuzzi? Ja się wczoraj wybrałam poleżałam właśnie i mnie bąbelkowało tak fajnie, w sumie byłam 2 razy na basenie odkąd jestem w ciąży a teraz się naczytałam że nie wolno korzystać z takich rzeczy w ciąży i się znów stresuję...

Jacuzzi nie jest samo w sobie jakims zagrozeniem ale nie jest wskazane. Chodzi o to, ze woda w takim basenie jest cieplejsza i chetniej rozwijaja sie tam rozne bakterie a stad latwo o infekcje u ciezarnej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA ja też słyszałam, że nie jest ono wskazane w ciąży. Myślę, że raz Ci nie zaszkodzi ale kolejne wizyty bym sobie odpuściła.

A swoją drogą - macie jednoczęściowy strój na basen czy chodzicie w takim normalnym bikini jak na plażę ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chodzila w jednoczesciowym, zawsze w takim na basen chodze no to nei plaza :P

A ja sie napalilam (juz ze 2 miesiace temu) na taki mikser:

http://www.grueneperlen.com/produkt/hochleistungsmixer-bianco-forte-puro-1/

Co tydzien dostajemy swierze warzywa z ogrodu bez chemii a ja uwielbiam koktajle. Dla dzieci to tez dobra droga zeby przemycic witaminy bo niektore nei lubia warzyw a do takeigo smoothie mozna bp wrzucic pietruszke, buraka, banana i jablko i dziecko wypije ze smakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:58

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry pomysł z tym mikserem. Sama mam i robię soczki owocowo-warzywne ku obrzydzeniu męża czasem;)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja bym chodzila w jednoczesciowym, zawsze w takim na basen chodze no to nei plaza :P

A ja sie napalilam (juz ze 2 miesiace temu) na taki mikser:

http://www.grueneperlen.com/produkt/hochleistungsmixer-bianco-forte-puro-1/

Co tydzien dostajemy swierze warzywa z ogrodu bez chemii a ja uwielbiam koktajle. Dla dzieci to tez dobra droga zeby przemycic witaminy bo niektore nei lubia warzyw a do takeigo smoothie mozna bp wrzucic pietruszke, buraka, banana i jablko i dziecko wypije ze smakiem.

Ja też uważam, że jednoczęściowy jest lepszy ale wolałam spytać :) w sumie poszłabym sobie na basen no ale najpierw jakiś strój bym musiała znaleźć co by rósł razem ze mną :)

Miksery są fajne, sokowirówki czy inne wyciskarki tak samo - wszystko co robi świeże soczki :))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień zaczynamy i tak dziś wyglądamy :D :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:33

Lali, nick nieaktualny, Klaudia90, nick nieaktualny, iwonka1077, sylvia007, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, czekam na wieści z waszych wizyt :):)

ja już od 6 na nogach, moje dziecko jest okrutne ;/ zaliczyliśmy już spacer tzn staliśmy 2 godziny przy koparkach i spycharkach bo koło naszego domu drogę robią. No i wiadomo trzeba kierować pracą :P

W ogóle osttanio narzekałam na ból pachwin i więzadeł, a tu na następny dzień brzuchol mi wyskoczył :P śmieszny taki jest. W kurtce jeszcze nic nie widać i dobrze bo sąsiedzi by mi żyć nie dali :P:P mam nadzieję, że moja zimowa mi starczy i nie będę musiała nioc kupować.

Zamówiłam 2 pary legginsów tych które któraś z Was zamawiała i są super, nie prześwitują nic nie uwiera i są cieplutkie :)

Ewelcia witamy po urlopie! :)

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Gdzie tego Palmersa mozna kupic i co wy uzywacie dokladnie? Mnie tez plecy swedza :/ i rece...

Na swędzenie łydek lekarz mi kazał brać magnez z B6.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Na swędzenie łydek lekarz mi kazał brać magnez z B6.

Kochana, jaką dawkę tego B6 dziennie przyjmujesz?
    Bo ja też sobie kupiłam magnez z B6 ale jakoś durna nie sprawdziłam jakie w tym suplemencie są dawki. Okazało się, że magnezu jest niewiele, 56mg (56% d.z.) notomiast b6 jest ponad 100% d.z. Dodatkowo w witaminach też mam to b6 i się boję że to przedawkuję. Nie wiem czy można to przedawkować, ale jakaś taka obawa jest.
    Miłam zapytać o to lekarza w piątek, ale przez ten burdel który tam panował tego dnia nie zadałam mu połowy pytań! :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ale śliczny brzuszek!

• Lali Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie, jestem juz w domu. Z maluszkiem wszystko ok, zlosliwy bo misl skrzyzowane nozki:D i lekarz robil usg dwa razy, nie chcial mi mowic bo nie jest na 100 % pewien, ale zapytal mnie o moja intuicje, powiedzialam ze na dziewczynke i powiedzial, ze moge wierzyc w swoja intuicje bo raczej sie sprawdzi:) ale powie na 100% za miesiac 25 listopada:)
    Z zakupami sie jednak wstrzymam bo moze cos urosnie jeszcze miedzy nogami hehe a po co tracic kase na ciuszki:)

Trzymam kciuki za pozostale wizyty:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Justinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Fasia ale śliczny brzuszek!

Dziękuję :D jak patrzę na poprzednie tygodnie to urósł :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, ładnie rośniecie! Zróbcie sobie takie zestawienie tydzień po tygodniu/miesiąc po miesiącu tak jak ja ;) wtedy to dopiero zobaczycie różnicę :O

Fasia lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    17 tydzień zaczynamy i tak dziś wyglądamy :D :

061e2d37e4ab66c9med.jpg

Już nie taki mały :D pięknie widać efekty zakończonego 16 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:42

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma ciągłości w tygodniach, bo dupa ze mnie i zapomniałam sie fotografować ale teraz już będę systematyczna :D

Tygodnie : 11, 15, 16 i 17 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:34

Klaudia90, iwonka1077, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Kochana, jaką dawkę tego B6 dziennie przyjmujesz?
    Bo ja też sobie kupiłam magnez z B6 ale jakoś durna nie sprawdziłam jakie w tym suplemencie są dawki. Okazało się, że magnezu jest niewiele, 56mg (56% d.z.) notomiast b6 jest ponad 100% d.z. Dodatkowo w witaminach też mam to b6 i się boję że to przedawkuję. Nie wiem czy można to przedawkować, ale jakaś taka obawa jest.
    Miłam zapytać o to lekarza w piątek, ale przez ten burdel który tam panował tego dnia nie zadałam mu połowy pytań! :(

nie mam pojęcia kupiłam w aptece i nie sprawdzałam nawt biore jedną tabletkę dziennie, jak nie zapomnę to sprawdzę w domu po powrocie

MartaAlvi lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ