Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia- ja mam wyciskarke (reczna) do pomaranczy. Jest swietna i zawsze nei moge sie doczekac zimy (tanie pomarancze) zeby pic swirzy sok. A teraz szczegolnie mam chetke na kwasne i owoce to taki sok dla mnie jak zbawienie. Zwykle pijemy po 2 szklanki dziennie soku (czyli jakies 4-5pomaranczy na dzien).
Lali wrote:Melduje sie po wizycie, jestem juz w domu. Z maluszkiem wszystko ok, zlosliwy bo misl skrzyzowane nozki:D i lekarz robil usg dwa razy, nie chcial mi mowic bo nie jest na 100 % pewien, ale zapytal mnie o moja intuicje, powiedzialam ze na dziewczynke i powiedzial, ze moge wierzyc w swoja intuicje bo raczej sie sprawdzi:) ale powie na 100% za miesiac 25 listopada:)
Z zakupami sie jednak wstrzymam bo moze cos urosnie jeszcze miedzy nogami hehe a po co tracic kase na ciuszki:)
Trzymam kciuki za pozostale wizyty:)
A to ciuszki dla takich malutenkich dzieciaczkow sie roznia? My dostaneimy od znajomych i mi tam obojetne (i sadze ze dziecku tym bardziej
czy na spioszku bedzie autko czy kwiatuszek
Lali lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:MANTISSA chyba muszę założyć sobie taką kartę, bo w SuperPharm korzystam bardzo z karty Life Style więc i w Rossmannie warto
Te karty są zawsze przy kasie, za darmo można sobie wziąć i później zarejestrować na stronie. Online chyba tez można sobie zamówić. Na większość "dzieciaczkowych" produktów są malutkie zniżki, ale czasami właśnie są na konkretne rzeczy fajne oferty. Ten Palmers jest w promocji do konca października chyba.
CO do basenu i stroju, to zawsze chodziłam w dwuczęściowym, bo jednoczęściowego nie mam od czasów podstawówki, a zbyt często nie chodzę, więc nie było sensu kupować. Ale teraz z brzuchosławem to chyba bym się źle czuła odkryta, a poruszać by się trochę trzeba było, więc chyba jakiś najzwyklejszy jednoczęściowy sobie kupię.
A to mój brzunio - 16+3Jakiś taki spadzisty.
I nie widać tak mięśni fajnie, jak u Fasi.
Zawsze byłam szczuplakiem, a teraz w kompleksy wpadnę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:12
-
Klaudia90 wrote:Fasia, ładnie rośniecie! Zróbcie sobie takie zestawienie tydzień po tygodniu/miesiąc po miesiącu tak jak ja
wtedy to dopiero zobaczycie różnicę
Wyżej wkleiłam zestawienienie takie fajne jak Twoje ale jest
-
PsotkaKotka wrote:A mi sie tak nei chce na basen isc
. Wszystko mnie swedzi a tam jeszcze ten chlor wysuszajacy. Do tego jest zimno i bedzie jeszcze gorzej
. Mysle czy moze jakiegos aerobiku sobei nei poszukac w poblizu.
A myślałaś o Yoge. Fajnie rozluźnia i przygotowuje do porodu pod względem oddechów i relaksu:) -
Eweliśka wrote:Dziewczyny jakich kremów do twarzy uzywacie? tych samych co przed ciążą? ja mam non stop problem albo wysuszona skóra albo swędzi
albo jakieś plaki czerwone nie moge sobie poradzić
Ja używam tego samego co przed ciążą. AA Help Cera Atopowa - krem nawilżający. Jak kiedyś na niego trafiłam tak używam go od miesięcy i w końcu problem suchej, ściągniętej skóry się skończył -
MANTISSA jakoś uciekło mi Twoje zdjęcie, dopiero teraz je zobaczyłam. No śliczny !! Każda z nas ma inną budowę więc to, że u mnie widać, a u Ciebie nie widać mięśni to przecież nic złego! Ślicznie się zaokrąglasz na brzuszku i to jest cudowne!
)
Dziewczyny wklejać brzuchy, bo uwielbiam je oglądać -
Fasia wrote:Ja używam tego samego co przed ciążą. AA Help Cera Atopowa - krem nawilżający. Jak kiedyś na niego trafiłam tak używam go od miesięcy i w końcu problem suchej, ściągniętej skóry się skończył
Kurcze ale juz przed ciażą używałaś i nic sie nie zmieniło a ja mam jakaś masakre na twarzy:( -
PsotkaKotka wrote:Myslalam
I juz wyszukalam sobei najblizsze miejsce. Ale dopiero po czwartku sie zapisze jak bede wiedziala ze wszystko ok.
O której wizyta w czwartek? Ja mam o 17.15 pewnie z 30 minut poczekam więc dopiero koło 18 się dowiem co u mojego robaczka w brzuszku ..))) a jak skrzyżuje nogi to pójdę poskakać żeby je rozłożył hehe
-
Fasia wrote:O której wizyta w czwartek? Ja mam o 17.15 pewnie z 30 minut poczekam więc dopiero koło 18 się dowiem co u mojego robaczka w brzuszku ..
))) a jak skrzyżuje nogi to pójdę poskakać żeby je rozłożył hehe
Na 10:00 ale pewnie wejde po 11 albo kolo 12. Tutaj jest tak beznadziejnie ze ja nei wiem po co oni te godziny robia.
-
PsotkaKotka wrote:Na 10:00 ale pewnie wejde po 11 albo kolo 12. Tutaj jest tak beznadziejnie ze ja nei wiem po co oni te godziny robia
.
No to wcześniej niż ja .. Buu nie lubię tak późno no ale mąż w pracy do 16 więc umawiałam się później żeby mógł ze mną pojechać
Ja mam to samo. Niby jestem umówiona na daną godzinę ale tak naprawdę obowiązuje kolejność przyjścia i takim sposobem zawsze jak przychodzę to 3-4 kobiety są przede mną i tak czekam godzine albo i lepiej .. Beznadziejne to, masz rację -
PsotkaKotka wrote:Fasia- ja mam wyciskarke (reczna) do pomaranczy. Jest swietna i zawsze nei moge sie doczekac zimy (tanie pomarancze) zeby pic swirzy sok. A teraz szczegolnie mam chetke na kwasne i owoce to taki sok dla mnie jak zbawienie. Zwykle pijemy po 2 szklanki dziennie soku (czyli jakies 4-5pomaranczy na dzien).
A to ciuszki dla takich malutenkich dzieciaczkow sie roznia? My dostaneimy od znajomych i mi tam obojetne (i sadze ze dziecku tym bardziej
czy na spioszku bedzie autko czy kwiatuszek
Moze dziecku to wszystko jedno, ale skoro mam robic zakupy to ma dla mnie znaczenie dla kogoczy dla dziewczynki czy dla chlopca
Nie mam wsrod znajomych aktualnie nikogo od kogo moge odziedziczyc ciuszki wiec sporo rzeczy musze kupic, bo po corce juz wydalam, a szkoda bo mialabym full wyprawke.Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wiedziałyście o tym, że są jakieś deklaracje położnej i już od 21 tygodnia można chodzić na bezpłatne spotkania edukacyjne? Ja dowiedziałam się dzisiaj. Tu są informacje, ale na innych stronach też: http://www.siostraania.pl/artykuly/tag/tag/deklaracja+wyboru+po%C5%82o%C5%BCnej Ja pewnie skorzystam, zwłaszcza, że w Toruniu taki punkt jest. Tu mozna sobie sprawdzić: http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html Nie wiem tylko, że mogę wybrać dowolną położną z Torunia czy tylko tą, która jest na liście (w toruńskiej placówce są dwie).
Może jakaś doświadczona mama napisze jak to jest w praktyce? -
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2363e009c661.jpg smacznego :)ale pojadłam hihi moja kolej do lekarza zaraz:)
Ale pysznie wyglada, smaka zrobiłaś...a ja tu umieram z głodu w pracy..zjadłam wszystko co miałam i jeszcze bebek chceKrysti lubi tę wiadomość