X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia- ja mam wyciskarke (reczna) do pomaranczy. Jest swietna i zawsze nei moge sie doczekac zimy (tanie pomarancze) zeby pic swirzy sok. A teraz szczegolnie mam chetke na kwasne i owoce to taki sok dla mnie jak zbawienie. Zwykle pijemy po 2 szklanki dziennie soku (czyli jakies 4-5pomaranczy na dzien).
    Lali wrote:
    Melduje sie po wizycie, jestem juz w domu. Z maluszkiem wszystko ok, zlosliwy bo misl skrzyzowane nozki:D i lekarz robil usg dwa razy, nie chcial mi mowic bo nie jest na 100 % pewien, ale zapytal mnie o moja intuicje, powiedzialam ze na dziewczynke i powiedzial, ze moge wierzyc w swoja intuicje bo raczej sie sprawdzi:) ale powie na 100% za miesiac 25 listopada:)
    Z zakupami sie jednak wstrzymam bo moze cos urosnie jeszcze miedzy nogami hehe a po co tracic kase na ciuszki:)

Trzymam kciuki za pozostale wizyty:)

A to ciuszki dla takich malutenkich dzieciaczkow sie roznia :D? My dostaneimy od znajomych i mi tam obojetne (i sadze ze dziecku tym bardziej ;) czy na spioszku bedzie autko czy kwiatuszek ;)

Lali lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    MANTISSA chyba muszę założyć sobie taką kartę, bo w SuperPharm korzystam bardzo z karty Life Style więc i w Rossmannie warto :)

Te karty są zawsze przy kasie, za darmo można sobie wziąć i później zarejestrować na stronie. Online chyba tez można sobie zamówić. Na większość "dzieciaczkowych" produktów są malutkie zniżki, ale czasami właśnie są na konkretne rzeczy fajne oferty. Ten Palmers jest w promocji do konca października chyba.

CO do basenu i stroju, to zawsze chodziłam w dwuczęściowym, bo jednoczęściowego nie mam od czasów podstawówki, a zbyt często nie chodzę, więc nie było sensu kupować. Ale teraz z brzuchosławem to chyba bym się źle czuła odkryta, a poruszać by się trochę trzeba było, więc chyba jakiś najzwyklejszy jednoczęściowy sobie kupię. :)

A to mój brzunio - 16+3 :) Jakiś taki spadzisty. :P I nie widać tak mięśni fajnie, jak u Fasi. :( Zawsze byłam szczuplakiem, a teraz w kompleksy wpadnę. :P

ouce8n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:12

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali gratulacje udanej wizyty. Fasia sliczny brzusio, ladnie rosnie.

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Fasia, ładnie rośniecie! Zróbcie sobie takie zestawienie tydzień po tygodniu/miesiąc po miesiącu tak jak ja ;) wtedy to dopiero zobaczycie różnicę :O

Wyżej wkleiłam zestawienie :) nie takie fajne jak Twoje ale jest :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie tak nei chce na basen isc :/. Wszystko mnie swedzi a tam jeszcze ten chlor wysuszajacy. Do tego jest zimno i bedzie jeszcze gorzej :/. Mysle czy moze jakiegos aerobiku sobei nei poszukac w poblizu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich kremów do twarzy uzywacie? tych samych co przed ciążą? ja mam non stop problem albo wysuszona skóra albo swędzi :( albo jakieś plaki czerwone nie moge sobie poradzić

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A mi sie tak nei chce na basen isc :/. Wszystko mnie swedzi a tam jeszcze ten chlor wysuszajacy. Do tego jest zimno i bedzie jeszcze gorzej :/. Mysle czy moze jakiegos aerobiku sobei nei poszukac w poblizu.

A myślałaś o Yoge. Fajnie rozluźnia i przygotowuje do porodu pod względem oddechów i relaksu:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny jakich kremów do twarzy uzywacie? tych samych co przed ciążą? ja mam non stop problem albo wysuszona skóra albo swędzi :( albo jakieś plaki czerwone nie moge sobie poradzić

Ja używam tego samego co przed ciążą. AA Help Cera Atopowa - krem nawilżający. Jak kiedyś na niego trafiłam tak używam go od miesięcy i w końcu problem suchej, ściągniętej skóry się skończył :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA jakoś uciekło mi Twoje zdjęcie, dopiero teraz je zobaczyłam. No śliczny !! Każda z nas ma inną budowę więc to, że u mnie widać, a u Ciebie nie widać mięśni to przecież nic złego! Ślicznie się zaokrąglasz na brzuszku i to jest cudowne! :))

Dziewczyny wklejać brzuchy, bo uwielbiam je oglądać :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A myślałaś o Yoge. Fajnie rozluźnia i przygotowuje do porodu pod względem oddechów i relaksu:)

Myslalam :) I juz wyszukalam sobei najblizsze miejsce. Ale dopiero po czwartku sie zapisze jak bede wiedziala ze wszystko ok.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja używam tego samego co przed ciążą. AA Help Cera Atopowa - krem nawilżający. Jak kiedyś na niego trafiłam tak używam go od miesięcy i w końcu problem suchej, ściągniętej skóry się skończył :)

Kurcze ale juz przed ciażą używałaś i nic sie nie zmieniło a ja mam jakaś masakre na twarzy:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Myslalam :) I juz wyszukalam sobei najblizsze miejsce. Ale dopiero po czwartku sie zapisze jak bede wiedziala ze wszystko ok.

O której wizyta w czwartek? Ja mam o 17.15 pewnie z 30 minut poczekam więc dopiero koło 18 się dowiem co u mojego robaczka w brzuszku .. :)))) a jak skrzyżuje nogi to pójdę poskakać żeby je rozłożył hehe :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    O której wizyta w czwartek? Ja mam o 17.15 pewnie z 30 minut poczekam więc dopiero koło 18 się dowiem co u mojego robaczka w brzuszku .. :)))) a jak skrzyżuje nogi to pójdę poskakać żeby je rozłożył hehe :D

Na 10:00 ale pewnie wejde po 11 albo kolo 12. Tutaj jest tak beznadziejnie ze ja nei wiem po co oni te godziny robia :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Na 10:00 ale pewnie wejde po 11 albo kolo 12. Tutaj jest tak beznadziejnie ze ja nei wiem po co oni te godziny robia :/.

No to wcześniej niż ja .. Buu nie lubię tak późno no ale mąż w pracy do 16 więc umawiałam się później żeby mógł ze mną pojechać :)

Ja mam to samo. Niby jestem umówiona na daną godzinę ale tak naprawdę obowiązuje kolejność przyjścia i takim sposobem zawsze jak przychodzę to 3-4 kobiety są przede mną i tak czekam godzine albo i lepiej .. Beznadziejne to, masz rację

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Fasia- ja mam wyciskarke (reczna) do pomaranczy. Jest swietna i zawsze nei moge sie doczekac zimy (tanie pomarancze) zeby pic swirzy sok. A teraz szczegolnie mam chetke na kwasne i owoce to taki sok dla mnie jak zbawienie. Zwykle pijemy po 2 szklanki dziennie soku (czyli jakies 4-5pomaranczy na dzien).

A to ciuszki dla takich malutenkich dzieciaczkow sie roznia :D? My dostaneimy od znajomych i mi tam obojetne (i sadze ze dziecku tym bardziej ;) czy na spioszku bedzie autko czy kwiatuszek ;)

Moze dziecku to wszystko jedno, ale skoro mam robic zakupy to ma dla mnie znaczenie dla kogo :) czy dla dziewczynki czy dla chlopca :)
    Nie mam wsrod znajomych aktualnie nikogo od kogo moge odziedziczyc ciuszki wiec sporo rzeczy musze kupic, bo po corce juz wydalam, a szkoda bo mialabym full wyprawke.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2363e009c661.jpg smacznego :)ale pojadłam hihi moja kolej do lekarza zaraz:)

Lali, Fasia lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiedziałyście o tym, że są jakieś deklaracje położnej i już od 21 tygodnia można chodzić na bezpłatne spotkania edukacyjne? Ja dowiedziałam się dzisiaj. Tu są informacje, ale na innych stronach też: http://www.siostraania.pl/artykuly/tag/tag/deklaracja+wyboru+po%C5%82o%C5%BCnej Ja pewnie skorzystam, zwłaszcza, że w Toruniu taki punkt jest. Tu mozna sobie sprawdzić: http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html Nie wiem tylko, że mogę wybrać dowolną położną z Torunia czy tylko tą, która jest na liście (w toruńskiej placówce są dwie).
    Może jakaś doświadczona mama napisze jak to jest w praktyce? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj boBo :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f9bdce3e75b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:47

martafr, Lali, Klaudia90 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2363e009c661.jpg smacznego :)ale pojadłam hihi moja kolej do lekarza zaraz:)

Ale pysznie wyglada, smaka zrobiłaś...a ja tu umieram z głodu w pracy..zjadłam wszystko co miałam i jeszcze bebek chce :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez msuze sobei w koncuz fotke zrobic brzucha!

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ