X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra, która jest lekarzem i weźmie stetoskop. Ciekawa jestem, czy jest szansa, żebym usłyszała dzidzię :)

od początku ciąży schudłam 5,5 kg :( ale przez ost. 2 tyg jestem chora, więc może to to.

Macola ja regularnie slucham brzucha stetoskopem zwłaszcza tam gdzie dzidzius sie rusza ale jeszcze nie wysluchalam nic ale mysle ze to kwestia dni i ulozenia

Robotka1 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje robotka za odpisanie. No właśnie tak naczytałam sie w internecie, ze lepiej jak sie rozpruje 'pipka' niż sobie tam rozciągać, ale byłam waszego zdania-bo jedni mówią ze łatwiej przy porodzie jak rozmasowana a inni ze pózniej już trochę rozciągnięta....
    Tez ćwiczę mięsie kegla... jak pamietam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:34

Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Krysti no co Ty, jak Ty sie nie odzywasz za długo to ja się juz zastanawiam co z Tobą, a jak mężowi poszło z egzaminem??
    He znów na hazardzie obalił sprawe :/ no i nastepny egzamin zabukowal na czwartek .Do trzech razy sztuka . Marta ty jak siè czasem tez nie odzywasz to tez mysle co tam u ciebie :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Robotka ja też stawiam na ćwiczenie mięsni kegla, od roku co dzień regularnie:)
    poważnie??? ile razy dziennie? i jak to robisz? ściskasz mięśnie np na 2 sekundy i puszczasz a potem powtarzasz? czy może ściskasz je na 10 sekund i tak kilka razy w ciągu dnia???

ja to co prawda jak sobie przypomnę, ale na pewno nie codziennie:)tak co drugi dzień może:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    He znów na hazardzie obalił sprawe :/ no i nastepny egzamin zabukowal na czwartek .Do trzech razy sztuka . Marta ty jak siè czasem tez nie odzywasz to tez mysle co tam u ciebie :)
    Krysti to znaczy że jak nie zda trzy razy to musi zawiesić jazdę samochodem czy mi się tylko wydaje?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ida i Krysti ja tez nic nie czuje a w sobotę bedzie już 18.1tc
    To spokojne dzieci mamy i dobrze im jest oby po porodzie takie grzeczne były:)

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade sofe ogladac z moim bo trza kupić wygodnĄ na zimowe dni :)

Lwica lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie korki :(

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    no szkoda, trzymam kciuki za następny, ja czasem mam takie dni że nie mam humoru, zwłaszcza jak babcia jest po sesji wlewania chemii i bardzo źle sie czuje to nabijam sobie głowę więc wtedy tylko czytam.
    Mięsnie kegla ćwicze 2 razy dziennie, spinam na kilka sekund ale bez napinania brzucha i staram się nie zatrzymywać oddechu, tak do 10 min, robię bo boję się że mi szparka po porodzie się za bardzo rozlezie i nie będę miała nad nią kontroli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:38

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti to znaczy że jak nie zda trzy razy to musi zawiesić jazdę samochodem czy mi się tylko wydaje?
    Nie ja tak môwiè do trzech razy sztuka :) bo juz tyle pieniedzy idzie na te testy ze no teoretyczny zdaje a na hazardzie braknie mu ,mowił ze mu myszka sie zacieła na poczatku ! Ah

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr ile Twoja babcia ma lat?

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    no szkoda, trzymam kciuki za następny, ja czasem mam takie dni że nie mam humoru, zwłaszcza jak babcia jest po sesji wlewania chemii i bardzo źle sie czuje to nabijam sobie głowę więc wtedy tylko czytam.
    Mięsnie kegla ćwicze 2 razy dziennie, spinam na kilka sekund ale bez napinania brzucha i staram się nie zatrzymywać oddechu, tak do 10 min, robię bo boję się że mi szparka po porodzie się za bardzo rozlezie i nie będę miała nad nią kontroli
    Oh a jak babcia twoja i jak z nià lepiej jest .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupie sofe to pochwale się:)

martafr lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:29

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Kurde że też na starość ludzi jeszcze muszą takie choroby dopadać, jakby sam fakt starzenia się i dolegliwości z tym związanych był niewystarczający. To ten sam rodzaj nowotworu zaatakował?
    no szkoda bo babcia jest taka radosna i pełna życia a nowotwór teraz inne narządy zaatakował, wtedy pierś teraz pęcherz i nerkę ale koniec tematu rakowego,trzeba się cieszyć życiem i być dobrych myśli

uciekam coś dokupić z żarełka bo jutro sklepy zamknięte,pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to będzie głupie co napiszę ale ... jak Wy ćwiczycie te mięśnie ? Skąd wiecie, że to one ? Ja sie pewnie rozlezę po porodzie :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiem, że to będzie głupie co napiszę ale ... jak Wy ćwiczycie te mięśnie ? Skąd wiecie, że to one ? Ja sie pewnie rozlezę po porodzie :(
    słoneczko spróbuj zacisnąć mięśnie tam na dole jakbyś chciała wstrzymać siku i daj znać czy się udało i jakie odczucia:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mój brzuch się tak rozlewa i sama także zauważyłam że kobiety które mają mieć syna to mają ładne piłeczki do góry i na ciele nie za wiele tyły a np słynna z niczego Kim rozlała się konkretnie, mimo że jestem bardzo szczupła to mam obawy o cos takiego
    To się nie zgadza, bo ja mam rozlany u synus :)
    I przytylam już sporo, mimo że nigdy nie miałam problemów z utrzymaniem wagi. Jestem ewenementem. :P

martafr lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    słoneczko spróbuj zacisnąć mięśnie tam na dole jakbyś chciała wstrzymać siku i daj znać czy się udało i jakie odczucia:D

No właśnie dziwne .. nie wiem jak to opisać, taki niepokój mnie łapie :P próbuję czasem jak siusiam żeby zatrzymać strumień ale mi nie wychodzi .. no i strasznie mnie to martwi :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    na początku jest dziwnie ale można wejść w rutynę

zaciskaj psitkę na kilka sekund i rozluźniaj tak 5-10 minut jak na wstrzymanie siku ale staraj się nie napinać mięsni brzucha i pamiętaj by nie wstrzymywać oddechu , masz dużo czasu na ćwiczenia jeszcze a potem przydają się te sztuczki w figlach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:53

Robotka1, Lwica, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ