X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra, która jest lekarzem i weźmie stetoskop. Ciekawa jestem, czy jest szansa, żebym usłyszała dzidzię :)

od początku ciąży schudłam 5,5 kg :( ale przez ost. 2 tyg jestem chora, więc może to to.

Macola ja regularnie slucham brzucha stetoskopem zwłaszcza tam gdzie dzidzius sie rusza ale jeszcze nie wysluchalam nic ale mysle ze to kwestia dni i ulozenia

Robotka1 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje robotka za odpisanie. No właśnie tak naczytałam sie w internecie, ze lepiej jak sie rozpruje 'pipka' niż sobie tam rozciągać, ale byłam waszego zdania-bo jedni mówią ze łatwiej przy porodzie jak rozmasowana a inni ze pózniej już trochę rozciągnięta....
    Tez ćwiczę mięsie kegla... jak pamietam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:34

Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Krysti no co Ty, jak Ty sie nie odzywasz za długo to ja się juz zastanawiam co z Tobą, a jak mężowi poszło z egzaminem??
    He znów na hazardzie obalił sprawe :/ no i nastepny egzamin zabukowal na czwartek .Do trzech razy sztuka . Marta ty jak siè czasem tez nie odzywasz to tez mysle co tam u ciebie :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Robotka ja też stawiam na ćwiczenie mięsni kegla, od roku co dzień regularnie:)
    poważnie??? ile razy dziennie? i jak to robisz? ściskasz mięśnie np na 2 sekundy i puszczasz a potem powtarzasz? czy może ściskasz je na 10 sekund i tak kilka razy w ciągu dnia???

ja to co prawda jak sobie przypomnę, ale na pewno nie codziennie:)tak co drugi dzień może:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    He znów na hazardzie obalił sprawe :/ no i nastepny egzamin zabukowal na czwartek .Do trzech razy sztuka . Marta ty jak siè czasem tez nie odzywasz to tez mysle co tam u ciebie :)
    Krysti to znaczy że jak nie zda trzy razy to musi zawiesić jazdę samochodem czy mi się tylko wydaje?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ida i Krysti ja tez nic nie czuje a w sobotę bedzie już 18.1tc
    To spokojne dzieci mamy i dobrze im jest oby po porodzie takie grzeczne były:)

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade sofe ogladac z moim bo trza kupić wygodnĄ na zimowe dni :)

Lwica lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie korki :(

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    no szkoda, trzymam kciuki za następny, ja czasem mam takie dni że nie mam humoru, zwłaszcza jak babcia jest po sesji wlewania chemii i bardzo źle sie czuje to nabijam sobie głowę więc wtedy tylko czytam.
    Mięsnie kegla ćwicze 2 razy dziennie, spinam na kilka sekund ale bez napinania brzucha i staram się nie zatrzymywać oddechu, tak do 10 min, robię bo boję się że mi szparka po porodzie się za bardzo rozlezie i nie będę miała nad nią kontroli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:38

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti to znaczy że jak nie zda trzy razy to musi zawiesić jazdę samochodem czy mi się tylko wydaje?
    Nie ja tak môwiè do trzech razy sztuka :) bo juz tyle pieniedzy idzie na te testy ze no teoretyczny zdaje a na hazardzie braknie mu ,mowił ze mu myszka sie zacieła na poczatku ! Ah

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr ile Twoja babcia ma lat?

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    no szkoda, trzymam kciuki za następny, ja czasem mam takie dni że nie mam humoru, zwłaszcza jak babcia jest po sesji wlewania chemii i bardzo źle sie czuje to nabijam sobie głowę więc wtedy tylko czytam.
    Mięsnie kegla ćwicze 2 razy dziennie, spinam na kilka sekund ale bez napinania brzucha i staram się nie zatrzymywać oddechu, tak do 10 min, robię bo boję się że mi szparka po porodzie się za bardzo rozlezie i nie będę miała nad nią kontroli
    Oh a jak babcia twoja i jak z nià lepiej jest .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupie sofe to pochwale się:)

martafr lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:29

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Kurde że też na starość ludzi jeszcze muszą takie choroby dopadać, jakby sam fakt starzenia się i dolegliwości z tym związanych był niewystarczający. To ten sam rodzaj nowotworu zaatakował?
    no szkoda bo babcia jest taka radosna i pełna życia a nowotwór teraz inne narządy zaatakował, wtedy pierś teraz pęcherz i nerkę ale koniec tematu rakowego,trzeba się cieszyć życiem i być dobrych myśli

uciekam coś dokupić z żarełka bo jutro sklepy zamknięte,pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to będzie głupie co napiszę ale ... jak Wy ćwiczycie te mięśnie ? Skąd wiecie, że to one ? Ja sie pewnie rozlezę po porodzie :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiem, że to będzie głupie co napiszę ale ... jak Wy ćwiczycie te mięśnie ? Skąd wiecie, że to one ? Ja sie pewnie rozlezę po porodzie :(
    słoneczko spróbuj zacisnąć mięśnie tam na dole jakbyś chciała wstrzymać siku i daj znać czy się udało i jakie odczucia:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mój brzuch się tak rozlewa i sama także zauważyłam że kobiety które mają mieć syna to mają ładne piłeczki do góry i na ciele nie za wiele tyły a np słynna z niczego Kim rozlała się konkretnie, mimo że jestem bardzo szczupła to mam obawy o cos takiego
    To się nie zgadza, bo ja mam rozlany u synus :)
    I przytylam już sporo, mimo że nigdy nie miałam problemów z utrzymaniem wagi. Jestem ewenementem. :P

martafr lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    słoneczko spróbuj zacisnąć mięśnie tam na dole jakbyś chciała wstrzymać siku i daj znać czy się udało i jakie odczucia:D

No właśnie dziwne .. nie wiem jak to opisać, taki niepokój mnie łapie :P próbuję czasem jak siusiam żeby zatrzymać strumień ale mi nie wychodzi .. no i strasznie mnie to martwi :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    na początku jest dziwnie ale można wejść w rutynę

zaciskaj psitkę na kilka sekund i rozluźniaj tak 5-10 minut jak na wstrzymanie siku ale staraj się nie napinać mięsni brzucha i pamiętaj by nie wstrzymywać oddechu , masz dużo czasu na ćwiczenia jeszcze a potem przydają się te sztuczki w figlach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:53

Robotka1, Lwica, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ