X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch się też rozlewa więc kolejna nadzieja że będzie dziewczynka :D

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam i raczej nie będę stosowała niestety.

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mój brzuch się tak rozlewa i sama także zauważyłam że kobiety które mają mieć syna to mają ładne piłeczki do góry i na ciele nie za wiele tyły a np słynna z niczego Kim rozlała się konkretnie, mimo że jestem bardzo szczupła to mam obawy o cos takiego

Marta a masz tendencje do tycia ? tzn czy się kiedyś musiałaś odchudzać czy należysz do grona tych dziewczyn, które mogły jeść wszystko w każdych ilościach, a waga i tak stała ? Bo wydaje mi się, że jak ktoś nie miał tendencji do tycia przed ciążą to i w jej trakcie jakoś wiele nie przytyje.

Mi waga stała od początku ciąży, a teraz w 4 tyg przybrałam 2 kg :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Nie jestes sama ja tez za bardzo nie czuje tylko takie delikatne i tez obsesje mam haha
    Ida i Krysti ja tez nic nie czuje a w sobotę bedzie już 18.1tc

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mój brzuch się też rozlewa więc kolejna nadzieja że będzie dziewczynka :D

Jeśli chciałabyś córę to trzymam kciuki aby tak było :)

Angela89 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż wczoraj jak wracaliśmy od lekarza, tak sobie jedziemy samochodem i nagle - Taaaak będę mógł zapisać syna na MMA i motorem z nim będę jeździć !! :D maaatko ile było radochy jak sobie nagle uświadomił, że to jednak syn a nie córka o której ciągle mówiliśmy :D żadne tam balety czy inne tańce :D

mimka84, martafr, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Amy, Angela89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chciałby drugiego chłopaka. Syn brata koniecznie. Za to babciom marzy się wnusia. A ja marzę o córce tak skrycie i nie przyznaję się do tego nikomu oprócz Was.

Fasia, martafr lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A mój mąż wczoraj jak wracaliśmy od lekarza, tak sobie jedziemy samochodem i nagle - Taaaak będę mógł zapisać syna na MMA i motorem z nim będę jeździć !! :D maaatko ile było radochy jak sobie nagle uświadomił, że to jednak syn a nie córka o której ciągle mówiliśmy :D żadne tam balety czy inne tańce :D

Hihi u mnie jak bedzie córka to i tak sztuki walki bedzie trenować-za mamusia:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hihi u mnie jak bedzie córka to i tak sztuki walki bedzie trenować-za mamusia:)

U mnie gdyby była córka to i tak mąż by ją zabrał na sztuki walki ale ja sobie jakoś tego nie wyobrażałam, nie wiem czemu :) No ale skoro syn to nie ma siły żebym mogła zaprotestować :D już to wiem :D

Ty coś trenujesz Kochana? :>

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Marta a masz tendencje do tycia ? tzn czy się kiedyś musiałaś odchudzać czy należysz do grona tych dziewczyn, które mogły jeść wszystko w każdych ilościach, a waga i tak stała ? Bo wydaje mi się, że jak ktoś nie miał tendencji do tycia przed ciążą to i w jej trakcie jakoś wiele nie przytyje.

Mi waga stała od początku ciąży, a teraz w 4 tyg przybrałam 2 kg :)
    ja mam tendencje do chudnięcia bez powodu,jak przytyje 1kg to święto, ważę normalnie 48 przy 164 cm wzrostu, teraz 50-51, ale moja mama przed ciążą też była szczupakiem a potem nie wróciła do figury, tyle że ona urodziła 6 dzieci no i raczej nie robiła za wiele by wrócić do wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:24

Ida lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    ja mam tendencje do chudnięcia bez powodu,jak przytyje 1kg to święto, ważę normalnie 48 przy 164 cm wzrostu, teraz 50-51, ale moja mama przed ciążą też była szczupakiem apotem nie wróciła do figury, tyle że ona urodził 6 dzieci no i raczej nie robiła za wiele by wrócić do wagi
    Wow 6 dzieci, to jest wyczyn. Moja babcia urodziła 12, w tym jedne bliźniaki i zawsze podziwiam takie kobiety.

martafr lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Ty coś trenujesz Kochana? :>
    A czemu dziewuszki tez są waleczne. Wychowałam sie na judo, pare medalow przywiozłam. Pózniej jak już sie zestarzałam to nie chciałam mieć kontuzji i przeniosłam sie na karate:)
    Także chciałabym jak bedzie córka aby jakaś sztukę walki znała:) maz trenuje BJJ także cała rodzina - chociaż dam wybór bo nasza rodzina to sami sportowcy:)

martafr, Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A czemu dziewuszki tez są waleczne. Wychowałam sie na judo, pare medalow przywiozłam. Pózniej jak już sie zestarzałam to nie chciałam mieć kontuzji i przeniosłam sie na karate:)
    Także chciałabym jak bedzie córka aby jakaś sztukę walki znała:) maz trenuje BJJ także cała rodzina - chociaż dam wybór bo nasza rodzina to sami sportowcy:)
    To pewnie fajne sylwetki macie.

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wybaczcie jeśli kontrowersyjne- mam pytanko czy was mówią o masażu krocza?? Podobno zaczyna sie go juz pod koniec 2giego trymestru. Moja położna nic mi nie powiedziała a będę ja widzieć dopiero w połowie stycznia2015.
    to ja może powiem kilka słów.
    masaż krocza polega na tym że nie tyle masujesz sobie okrężnymi ruchami "pipkę" co hm.....kciukiem naciągasz ją w kierunku odbytu używając przy tym jakiegoś olejku czy czegoś tam odpowiedniego.

powiem szczerze że mnie to zniechęciło z jednej prostej przyczyny. że jak sobie tam ponaciągam kilka miesięcy wcześniej to potem obawiam się że już nie wrócę do choćby przybliżonych rozmiarów sprzed ciąży.

wydaje mi się że lepsze już jest nacięcie tego krocza....

pozatym ćwiczę mięśnie kegla i one mają mi dodać trochę elastyczności przy porodzie:)

tak że ja osobiście masażowi czy rozciąganiu "pipeczki" mówię stanowcze nie:D

aha i jeszcze jedno:) czasem zamiast komuś odpisać kilka słówek krótkich może lepiej polubić jego post?? dla mnie to zawsze znak że jestem zauważona z konkretnym postem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:27

mimka84, Eweliśka, Lwica, liloe, Auro, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ida i Krysti ja tez nic nie czuje a w sobotę bedzie już 18.1tc
    Kochana, ja już jestem w trakcie 19 tygodnia i nic!

mantissa lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    To pewnie fajne sylwetki macie.

Dziękuje moja to fajna była ale przed ciaza:)) ale moj mezus jest fajny:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaFr - no to mamy podobną wagę w zasadzie, bo ja przy 161cm ważyłam przed ciążą 45kg. Schudłam 4kg rok temu jak poroniłam i tak mi waga została. Robiłam wszystko zeby przytyć ale się nie udawało nawet 1kg w górę. Także rozumiem jak to jest "świętować" jak na wadze jest chociaż kilo więcej :D teraz ważę 48,5 kg :)
    Moja Mama też była szczypiorkiem przez ciążą. Urodziła 3 dzieci ale w późnym wieku, bo miała 38 lat jak ja się urodziłam i nie chciało Jej się chyba wracać do formy po mnie i został Jej brzuszek. Jak byłam mała to się śmiałam, że ma tam dzidziusia :)

LWICA ja rozumiem, że dziewczyny też są waleczne. Jak najbardziej :) Ale wiesz jak myślę np o wspomnianym przez Ciebie BBJ i, ze ma to ćwiczyć MOJA córka to mnie panika ogarnia :P z synem jakoś chyba łatwiej, w końcu to chłop :D
    No i gratuluję medali! :) fajnie, ze tacy jesteście wysportowani :)))

martafr, Lwica lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:28

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ja też stawiam na ćwiczenie mięsni kegla, od roku co dzień regularnie:)

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ