Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
martafr wrote:mój brzuch się tak rozlewa i sama także zauważyłam że kobiety które mają mieć syna to mają ładne piłeczki do góry i na ciele nie za wiele tyły a np słynna z niczego Kim rozlała się konkretnie, mimo że jestem bardzo szczupła to mam obawy o cos takiego
Marta a masz tendencje do tycia ? tzn czy się kiedyś musiałaś odchudzać czy należysz do grona tych dziewczyn, które mogły jeść wszystko w każdych ilościach, a waga i tak stała ? Bo wydaje mi się, że jak ktoś nie miał tendencji do tycia przed ciążą to i w jej trakcie jakoś wiele nie przytyje.
Mi waga stała od początku ciąży, a teraz w 4 tyg przybrałam 2 kg -
A mój mąż wczoraj jak wracaliśmy od lekarza, tak sobie jedziemy samochodem i nagle - Taaaak będę mógł zapisać syna na MMA i motorem z nim będę jeździć !!
maaatko ile było radochy jak sobie nagle uświadomił, że to jednak syn a nie córka o której ciągle mówiliśmy
żadne tam balety czy inne tańce
mimka84, martafr, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Amy, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:A mój mąż wczoraj jak wracaliśmy od lekarza, tak sobie jedziemy samochodem i nagle - Taaaak będę mógł zapisać syna na MMA i motorem z nim będę jeździć !!
maaatko ile było radochy jak sobie nagle uświadomił, że to jednak syn a nie córka o której ciągle mówiliśmy
żadne tam balety czy inne tańce
Hihi u mnie jak bedzie córka to i tak sztuki walki bedzie trenować-za mamusia:) -
Lwica wrote:Hihi u mnie jak bedzie córka to i tak sztuki walki bedzie trenować-za mamusia:)
U mnie gdyby była córka to i tak mąż by ją zabrał na sztuki walki ale ja sobie jakoś tego nie wyobrażałam, nie wiem czemuNo ale skoro syn to nie ma siły żebym mogła zaprotestować
już to wiem
Ty coś trenujesz Kochana? :> -
nick nieaktualnyFasia wrote:Marta a masz tendencje do tycia ? tzn czy się kiedyś musiałaś odchudzać czy należysz do grona tych dziewczyn, które mogły jeść wszystko w każdych ilościach, a waga i tak stała ? Bo wydaje mi się, że jak ktoś nie miał tendencji do tycia przed ciążą to i w jej trakcie jakoś wiele nie przytyje.
Mi waga stała od początku ciąży, a teraz w 4 tyg przybrałam 2 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:21
-
nick nieaktualny
-
martafr wrote:ja mam tendencje do chudnięcia bez powodu,jak przytyje 1kg to święto, ważę normalnie 48 przy 164 cm wzrostu, teraz 50-51, ale moja mama przed ciążą też była szczupakiem apotem nie wróciła do figury, tyle że ona urodził 6 dzieci no i raczej nie robiła za wiele by wrócić do wagi
martafr lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:
Ty coś trenujesz Kochana? :>
Także chciałabym jak bedzie córka aby jakaś sztukę walki znała:) maz trenuje BJJ także cała rodzina - chociaż dam wybór bo nasza rodzina to sami sportowcy:)
martafr, Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość
-
Lwica wrote:A czemu dziewuszki tez są waleczne. Wychowałam sie na judo, pare medalow przywiozłam. Pózniej jak już sie zestarzałam to nie chciałam mieć kontuzji i przeniosłam sie na karate:)
Także chciałabym jak bedzie córka aby jakaś sztukę walki znała:) maz trenuje BJJ także cała rodzina - chociaż dam wybór bo nasza rodzina to sami sportowcy:) -
Lwica wrote:Wybaczcie jeśli kontrowersyjne- mam pytanko czy was mówią o masażu krocza?? Podobno zaczyna sie go juz pod koniec 2giego trymestru. Moja położna nic mi nie powiedziała a będę ja widzieć dopiero w połowie stycznia2015.
masaż krocza polega na tym że nie tyle masujesz sobie okrężnymi ruchami "pipkę" co hm.....kciukiem naciągasz ją w kierunku odbytu używając przy tym jakiegoś olejku czy czegoś tam odpowiedniego.
powiem szczerze że mnie to zniechęciło z jednej prostej przyczyny. że jak sobie tam ponaciągam kilka miesięcy wcześniej to potem obawiam się że już nie wrócę do choćby przybliżonych rozmiarów sprzed ciąży.
wydaje mi się że lepsze już jest nacięcie tego krocza....
pozatym ćwiczę mięśnie kegla i one mają mi dodać trochę elastyczności przy porodzie:)
tak że ja osobiście masażowi czy rozciąganiu "pipeczki" mówię stanowcze nie:D
aha i jeszcze jedno:) czasem zamiast komuś odpisać kilka słówek krótkich może lepiej polubić jego post?? dla mnie to zawsze znak że jestem zauważona z konkretnym postem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:27
mimka84, Eweliśka, Lwica, liloe, Auro, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
MartaFr - no to mamy podobną wagę w zasadzie, bo ja przy 161cm ważyłam przed ciążą 45kg. Schudłam 4kg rok temu jak poroniłam i tak mi waga została. Robiłam wszystko zeby przytyć ale się nie udawało nawet 1kg w górę. Także rozumiem jak to jest "świętować" jak na wadze jest chociaż kilo więcej
teraz ważę 48,5 kg
Moja Mama też była szczypiorkiem przez ciążą. Urodziła 3 dzieci ale w późnym wieku, bo miała 38 lat jak ja się urodziłam i nie chciało Jej się chyba wracać do formy po mnie i został Jej brzuszek. Jak byłam mała to się śmiałam, że ma tam dzidziusia
LWICA ja rozumiem, że dziewczyny też są waleczne. Jak najbardziejAle wiesz jak myślę np o wspomnianym przez Ciebie BBJ i, ze ma to ćwiczyć MOJA córka to mnie panika ogarnia
z synem jakoś chyba łatwiej, w końcu to chłop
No i gratuluję medali!fajnie, ze tacy jesteście wysportowani
))
martafr, Lwica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny