Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:54

Rudzia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, każdy powinien przechodzić tak jak sam uważa. Gdy dowiedziałam sie o ciąży to z dnia na dzień rzucilam palenie, bo w moim przekonaniu tak trzeba a kilka moich koleżanek palilo przez całą ciążę i mi się dziwily, że tak jednego dnia przestałam. Czasem słyszę, że ktoś pije czerwone wino w ciąży bo uważa, że to dobrze robi a ja bym nawet łyka nie wzięła. Każdy sam wie co ma robić :)

Rudzia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To prawda, każdy powinien przechodzić tak jak sam uważa. Gdy dowiedziałam sie o ciąży to z dnia na dzień rzucilam palenie, bo w moim przekonaniu tak trzeba a kilka moich koleżanek palilo przez całą ciążę i mi się dziwily, że tak jednego dnia przestałam. Czasem słyszę, że ktoś pije czerwone wino w ciąży bo uważa, że to dobrze robi a ja bym nawet łyka nie wzięła. Każdy sam wie co ma robić :)
    No pewnie ze tak ,kazdy jest dorosły i swiadomy :) jej to szybko rzuciłaś faje :) podziwiam znam tez kobitki co palily w ciazy az im ten papieros nie pasował.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam komode!! :)) taka sliczna :P czekam na tate i bedzie mi ja skladal :) W koncu bede miala gdzie skladowac Dzidziusia ubranka :) <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bambi85, malinka1984, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No pewnie ze tak ,kazdy jest dorosły i swiadomy :) jej to szybko rzuciłaś faje :) podziwiam znam tez kobitki co palily w ciazy az im ten papieros nie pasował.

No jak się dowiedziałam o ciąży to się poplakalam i poszłam zapalić ;) wypalilam tego jednego a potem już nic. A teraz się maleństwa doczekać nie mogę :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No jak się dowiedziałam o ciąży to się poplakalam i poszłam zapalić ;) wypalilam tego jednego a potem już nic. A teraz się maleństwa doczekać nie mogę :D
    Haha ja jak się dowiedziałam a naprawdę zaskoczona byłam bo przez 3 miechy kupywałam testy owulacyjne i swirowałam a w 4 miesiącu odpusciłam totalnie luz :) ale piersi mnie tak zaczeły bolec mówie poczekam czy miesiączke dostane w ten dzien co powinnam dostac zrobilam test siadłam przy stole i czekam patrze dwie krechy :) w szoku bylam poplakalam się i do mamy z placzem zadzwoniłam hahaha jaka radośc byla : D

nick nieaktualny, Anka1501, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Mam komode!! :)) taka sliczna :P czekam na tate i bedzie mi ja skladal :) W koncu bede miala gdzie skladowac Dzidziusia ubranka :) <3
    Super rudzia:) fajnie masz rodzine ze sobą mamcia z tatą dbają o ciebie :** buziaki i pozdrowienia dla nich również .

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaraz do miasta na zakupy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Anka1501 lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia Sto lat! :) Wszystkiego najpiękniejszego, samych pomyślności i wszystkiego co najlepsze!

Mamy dziś święto, dzień zadumy a tu się tak nieprzyjemnie zrobiło. Ja śpiąc na prawym boku odczuwam po chwili jakieś dziwne mrowienie i jest mi źle czego nigdy wcześniej nie czułam a prawy bok był moim ulubionym więc teraz eksmitowałam męża na prawą stronę łóżka i śpię na lewym boku albo na plecach :)
    Skoro pisze, że to MOŻE powoować tak tragiczne skutki jak niedotlenienie malucha to ja osobiście wole wyeliminować to MOŻE. Mam świra na punkcie bezpieczeństwa, straciłam już jedno dziecko i z powodu takiej durnoty jak spanie na którymś z boków nie zamierzam ryzykować i się zastosuje :) To MOŻE zawsze może dotyczyć akurat którejś z nas czego nikomu nie życzę. Oczywiście każdy będzie robił jak uważa i jak MOŻE czyjeś dziecko będzie niedotlenione to to też będzie jego sprawa :) Każdy niech robi jak uważą, ale po co od razu negować to co ktoś uważa i mówić że to "niewyedukowane" (RLY?) czy głupie.

nick nieaktualny, Rudzia, Bambi85, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu to ja również straciłam dziecko. O trzeciej w nocy obudził mnie straszny ból brzucha, ja leżalam na łóżku zalana krwią. Mój facet był w szoku. To był 16 tydzień i nikt nie był w stanie mi wytlumaczyc co się stało. To się wydarzyło podczas snu :/

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tez tak się czułam w pierwszej ciąży, taka troszkę opuszczona ale teraz majac trzylatka w będąc w ciąży często odmawiam koleżankom spotkań bo chce odpocząć. To normalne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam tylko życzyć Rudzi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!:*

Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia 100 lat:)!!

Rudzia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kobietki za zyczenia! :* jestescie Kochane ! ;*

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wszystkiego najlepszego spelnienia marzen:*

Rudzia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja ☺Wszystkiego Najlepszego Rudzie ☺

Rudzia lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia najlepszego!

Rudzia lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ