X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no ja widzę w tabelach że to zdecydowanie za mało, dlatego troszkę się martwie
    Jeśli dziecko rośnie to nie masz się czym martwić. Gdzieś tu się natknęłam na dziewczynę, która ciążę skończyła z wynikiem -12kg (chyba z 62 na 50) więc nie była otyła. A dzieć normalny i zdrowy.

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    To ja bym wolała żeby mi odeszły nawet w sklepie niż mieć cc albo wywoływany poród :) ale każdy się boi czego innego :)

No tak cc tez bym nie chciała a wywolywany poród to zależy. Z synem leżalam tydzień na patologii ciąży bo juz sporo po terminie było. Przez cały tydzień codziennie oxytocyne i zastrzyki dostawalam a akcji porodowej brak :D dopiero ósmego dnia leżę sobie spokojnie pod kroplowka i mi się mokro zrobiło ;) wołam położna odzialowa (super babka) ona przebiega, prześcieradło podnosi, zagląda... i krzyczy "No nareszcie! " :) trzy godziny później synek leżał u mnie na piersi :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jeśli dziecko rośnie to nie masz się czym martwić. Gdzieś tu się natknęłam na dziewczynę, która ciążę skończyła z wynikiem -12kg (chyba z 62 na 50) więc nie była otyła. A dzieć normalny i zdrowy.

ło na minusie wagi bym się nei spodziewała w ciąży :) musiała chyba bardzo mało jeść :)
    Dobrze, że maluch się zdrowy urodził :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja się tylko modlę, żeby mi wody np w sklepie nie odeszły :D
    Ja bym chciala by wody mi odeszly w domu hihi :) mojej siostrze w domu odeszly i zadzwonila sobie po pogotowie poczekala do meza zadzwoniła cieszyla się wariatka a ja z mamą w panice :) bo tata w delegacji i same zostałyśmy siostry mąz tez w delegacji był haha ja jako 14 latka jak zobaczylam wody to dla mnie był szook . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:31

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No to juz masz szanse :) zobaczyć. :) dzieci się porodzą troszke podrosną to mozna się spodkać.Poza tym z dzuewczynami mamy w planie spodkac się wszystkie z dzieciaczkami :)

Fajnie by było :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ło na minusie wagi bym się nei spodziewała w ciąży :) musiała chyba bardzo mało jeść :)
    Mało jesc ,Amy to zalezy od przemiany materi i predyspozycji do przytycia mozliwe ze zdrowo się odzywiała dobrze jadła a dziecko brało z niej to co najlepsze . Znam dziewczyne tez co przytyla w ciązy a po ciązy strasznie schudla masakra .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja bym chciala by wody mi odeszly w domu hihi :) mojej siostrze w domu odeszly i zadzwonila sobie po pogotowie poczekala do meza zadzwoniła cieszyla się wariatka a ja z mamą w panice :) bo tata w delegacji i same zistałysny siostry mąz tez w delegacji był haha ja jako 14 latka jak zobaczylam wody to dla mnie był szook . :)

No jak mi odeszły wody to też jak osiol się cieszylam :) a potem się darlam przy partych :) hehe

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No jak mi odeszły wody to też jak osiol się cieszylam :) a potem się darlam przy partych :) hehe
    :) ale az tak zle nie bylo co .Przy partych to jak to jest ja ciemna dupa w tym temacie. Skurcze takie miałaś parte tak! I jak są te parte to trzeba rodzić przy takich !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:35

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Właśnie chciałam Ci znaleźć ten wpis ale jakoś mi nie idzie :/ już nie pamiętam co jej było, na bank jadła ale nie wiem czy była na tej diecie cukrzycowej czy jakiś tam powód był. Nie pogniewałabym się na taki wynik :) i sama się zastanawiam czy nie przejść na tą dietę. Odkąd wymiotuję raz w tygodniu a nie trzy razy dziennie mam już prawie kilosa do przodu :(

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja też mam tylko dwa na plusie a zaraz zaczynam 19 tydzien ale lekarz mówił, że jeśli dziecko normalnie się rozwija to tylko się cieszyć. Poza tym mówił, że dziecko i tak sobie weźmie to co potrzebuje.

Krysti, Amy lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    :) ale az tak zle nie bylo co .Przy partych to jak to jest ja ciemna dupa w tym temacie. Skurcze takie miałaś parte tak! I jak są te parte to trzeba rodzić przy takich !

To już te skurcze gdzie dziecko przechodzi przez kanał rodny. Zarzekalam się, że nie będę krzyczeć ale ból taki, że nie mogłam tego opanować.

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używacie balsamu palmers? Planuje jutro kupić i do brzucha i do biustu :)

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To już te skurcze gdzie dziecko przechodzi przez kanał rodny. Zarzekalam się, że nie będę krzyczeć ale ból taki, że nie mogłam tego opanować.
    Aha :) jej duze miałaś rozwarcie .

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Właśnie chciałam Ci znaleźć ten wpis ale jakoś mi nie idzie :/ już nie pamiętam co jej było, na bank jadła ale nie wiem czy była na tej diecie cukrzycowej czy jakiś tam powód był. Nie pogniewałabym się na taki wynik :) i sama się zastanawiam czy nie przejść na tą dietę. Odkąd wymiotuję raz w tygodniu a nie trzy razy dziennie mam już prawie kilosa do przodu :(

na diecie to właśnie trudno przytyć :D
    Ja bym chciała max 10 kg, ale moja mama ze mną miala +20 :D jak ja bym przytyla tyle to bym jak wieloryb wyglądała :P a tego absolutnie nie chcę. Dlatego jak najszybciej chcę zacząć chodzić na basen, żeby troszkę dupsko ruszyć i je ujędrnić :) bo przytyć to można, ważne dla mnie jest żeby JAKOŚ ta dupa wyglądała :PPP wciąz jestem Kobietą i żoną :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    ja nie używam niczego prócz oliwki dla dzieci ;) i też nie systematycznie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam masło z Palmersa ale tłuste za bardzo i uzywam Bio oil .Choc smaruje się tylko po kąpieli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:42

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Nie. Używam ziaja mamma mia i właśnie miałam Wam pisać, że jest super. Dobrze się rozprowadza, szybko się wchłania, ładnie natłuszcza skórę i z buteleczki nie pachnie wcale ale jak się tym smaruję to czuję delikatny dzidziusiowy zapach więc będzie go można używać nawet jak młode będzie na świecie bo nie powinien drażnić.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będe mieć potęzny brzuch tak mi rośnie ze jak słonica bede wygladać:)

malinka1984 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Krysti ból porodowy to masakra u mnie była ale jednocześnie najpiękniejsze przeżycie. W trakcie porodu myślałam, że zemdleje i ze nie dam rady urodzić ale już po porodzie stwierdziłam, że to cudowne było :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja chyba będe mieć potęzny brzuch tak mi rośnie ze jak słonica bede wygladać:)

to fajny:)))
    Ja to będę szeroka:(( moj brzuch mały a biodra duże :(((

Tez używam Palmersa, a czasem oliwki dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:46

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ