X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nasza znajoma była taka szczuplutka a przez ciążę z synem 32 kg przytyla z czego 20 zostało :/
    A ja taka kluska zawsze wage 64 kilo mam :) i tak się trzyma tu nogi dupa chudnie a brzuch rośnie haha

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim trymestrze szybciej waga rośnie

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No tylko nasze są naturalne :D
    No cyce rosną az mnie to przerazać zaczyna w dłoni mojego juz tez się nie mieszczą :)bedziemy świecic cycami po porodzie haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Krysti no niemożliwe że 10cm w obwodzie zmalałaś :D

chyba jakaś awaria bo i mi strony jakoś tak skaczą i gubią się posty a potem pokzują
    Zmalałam :D haha jo hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha to dopisuj się do tabelki a Robotka niech Cię dopisze na naszą pierwszą stronkę :) ona się tym u nas zajmuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    W ostatnim trymestrze szybciej waga rośnie
    No własnie szybciej obyśmy naprawdę cięzarówy nie zostały haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    nie ma reguły z tymi kilogramiami, wszystko zależy od wieku mamy, jej budowy i predyspozycji, nie ma się co porównywać...
    ja tylko sama do siebie porównuję...w pierwszej miałam 22 lata i przybrałam w sumie 9,5 kg, w drugiej 27 lat i 12kg w trzeciej...zobaczymy :D na razie + 4,5kg a no i 38lat :D
    To ty kasienka juz 38 latek masz ;) super wiek ja mam kolezanek pelno w Polsce w twoim wieku , ja mam 29

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 10:49

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to wcale nie jest fajne. Jak urodziłam, waga szybko spadła i po karmieniu juz nie takie były. Jak mi już pokarm zanikl to płakałam, że są o połowę mniejsze :/ no ale cóż, coś za coś :) przynajmniej synek dobrze wtkarmiony był :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Niestety to wcale nie jest fajne. Jak urodziłam, waga szybko spadła i po karmieniu juz nie takie były. Jak mi już pokarm zanikl to płakałam, że są o połowę mniejsze :/ no ale cóż, coś za coś :) przynajmniej synek dobrze wtkarmiony był :)
    No tak to jest ale ważne by dzidzia po jadła ,chciala bym by jadło mi z piersi nie z butelki bo lzej jest .a cyce zmaleją wiadomo .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialam sobie jak podczas karmienia jeszcze w szpitalu miałam takie skurcze brzucha, że łzy w oczach miałam. Dopiero położna mi powiedziała, że to macica tak się zwija gdy ja karmie. Fakt bo po 2 tygodniach miałam brzuch jak przed ciaza. Tylko byłam w szoku, że to aż tak bolało. Potem Już nic nie bolało

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Przypomnialam sobie jak podczas karmienia jeszcze w szpitalu miałam takie skurcze brzucha, że łzy w oczach miałam. Dopiero położna mi powiedziała, że to macica tak się zwija gdy ja karmie. Fakt bo po 2 tygodniach miałam brzuch jak przed ciaza. Tylko byłam w szoku, że to aż tak bolało. Potem Już nic nie bolało
    Jej tego to nie wiedziałam zeby macica się zwijała .No napewno musiało cię boleć jej .obkurczało się wszystko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 10:54

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No tak to jest ale ważne by dzidzia po jadła ,chciala bym by jadło mi z piersi nie z butelki bo lzej jest .a cyce zmaleją wiadomo .

No ja się cieszę bo karmienie ma wg mnie więcej zalet i jakie oszczędności :) poza tym rozmiar B tez jest ładny :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu Ania z jakich rejonów pochodzisz Polski .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jej tego to nie wiedziałam zeby macica się zwijała .No napewno musiało cię boleć jej .

No ja wiedziałam, że macica musi jakoś wrócić do normalnego rozmiaru ale nie myślałam, że to może być aż taki ból. Ale moja mama mówiła że to samo miała przy każdym karmieniu

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A tu Ania z jakich rejonów pochodzisz Polski .

Okolice Gdańska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No ja się cieszę bo karmienie ma wg mnie więcej zalet i jakie oszczędności :) poza tym rozmiar B tez jest ładny :D
    B tez super jędrne są nie orzeszki ,moje siostry płaskie ja mam po mamie cyce :) pewnie ze jest oszczednośc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Okolice Gdańska :)
    Ja dolny sląsk :) rejony górskie J Gora .

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne... Pamietam pierwsze dni w szpitalu po porodzie, przy każdym karmieniu bol brzucha, ale położna mówiła ze to dobrze bo to oznacza ze macica szybciej wraca do swoich rozmiarów... Miałam karmić do płakałam, tak bolało

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej dziewczyny, w końcu mam internet bez awarii :) witam się w 19 tygodniu,mala kopie najczęściej wieczorami ;) niestety mam dwa rozstępy na piersi ;( musze intensywnie przeciwdziałać ;) pozdrawiam!!!
    Super, że masz neta i do nas wróciłaś :) a rozstępy no niestety jak masz skłonności do nich to się pojawiają. Musisz mocno skórę nawilżać i natłuszczać i nic więcej nie zrobisz. Ale ja swoje ewentualne rozstępy mam zamiar nosić z dumą :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    To normalne... Pamietam pierwsze dni w szpitalu po porodzie, przy każdym karmieniu bol brzucha, ale położna mówiła ze to dobrze bo to oznacza ze macica szybciej wraca do swoich rozmiarów... Miałam karmić do płakałam, tak bolało
    To zapewne tez tak będe mieć .:) a jak na porodówke pojechalaś to wody ci juz odeszły .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:04

Gosha lubi tę wiadomość

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ