Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PeggySue wrote:Liwi mnie także męczy głowa, cały dzień boli
Dziewczyny odebrałam dziś betę i na 13.08 czyli 5 tydzień wynosiła 2884. Myślicie, że to ok wynik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:21
-
liloe wrote:Wera wrzuć na luz Kochana, strasznie się nakręcasz, a to maleństwu nie służy. Jeśli Cię to uspokoi to napiszę - w 8 tyg będzie widać jeśli położna ma w miarę dobre usg
usg z polozna to chyba dopiero 12tc teraz 8tc to mam z polskim ginem prywatnie. dzisiaj jestem taka senna ze zasypialam w pracy, normalnie glowa mi leciala sama!
-
nick nieaktualnyWeronika86 Napisala. ja mieszkam w anglii kochana, tu robia pierwsze usg w 12 tygodniu nawet prywatnie, ale udalo mi sie zapisac do polskiego ginekologa na 24ego w niedziele na 10.20 rano. niestety w wiekszosci krajow czy holandia, anglia czy irlandia podobnie...no i ciaze prowadzi polozna, chyba ze cos sie dzieje to dopiero lekarz...pierwsza wizyte z polozna mam w ten piatek o 9.30. Nawet nie mam jeszcze karty ciazy ani nic . JA TAK SAMO JAK TY NAWET NIE MAM KARTY CIĄŻY A PIERWSZE USG MAM 25 ,,TO 7 TYDZ. ALE TU W UK JEST :)I SPODKANIE MAM Z MIDWIFE :)zaskoczona totalnie bylam bo myslalam ze lekarz ciąże prowadzi:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 22:42
weronika86 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Pytanie mam do Was - czy któraś z Was miała może infekcję ? Dostałam na nią nystatynę ale mega się stresuję wszelkimi tabletkami, a szczególnie tymi dowcipnymi ... Wiem, że skoro przepisała mi ją gin to jest bezpieczna ale wolę spytać czy może Wy też brałyście -
Krysti wrote:Weronika86 Napisala. ja mieszkam w anglii kochana, tu robia pierwsze usg w 12 tygodniu nawet prywatnie, ale udalo mi sie zapisac do polskiego ginekologa na 24ego w niedziele na 10.20 rano. niestety w wiekszosci krajow czy holandia, anglia czy irlandia podobnie...no i ciaze prowadzi polozna, chyba ze cos sie dzieje to dopiero lekarz...pierwsza wizyte z polozna mam w ten piatek o 9.30. Nawet nie mam jeszcze karty ciazy ani nic . JA TAK SAMO JAK TY NAWET NIE MAM KARTY CIĄŻY A PIERWSZE USG MAM 25 ,,TO 7 TYDZ. ALE TU W UK JEST :)I SPODKANIE MAM Z MIDWIFE :)zaskoczona totalnie bylam bo myslalam ze lekarz ciąże prowadzi:D
Krysti lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:cześć dziewczyny
Pytanie mam do Was - czy któraś z Was miała może infekcję ? Dostałam na nią nystatynę ale mega się stresuję wszelkimi tabletkami, a szczególnie tymi dowcipnymi ... Wiem, że skoro przepisała mi ją gin to jest bezpieczna ale wolę spytać czy może Wy też brałyście -
A ja właśnie pytałam o Pimafucort to jest maść a Pimafucin to są globulki i moja gin powiedziała odnośnie maści, że jest za mocna więc jeśli swędzi to lepiej użyć Clotrimazolum. Natomiast to działa tylko doraźnie, a grzybka trzeba wyleczyć. Także dostałam Nystatynę dopochwowo na 10 dni. Swędzi coraz bardziej więc chyba będę musiała skorzystać ...
-
Ida wrote:
Fasia - Clotrimazolum jest słabym lekiem i często nie wystarcza przy mocniejszych infekcjach. Dlatego mi gin przepisał Pimafucin i pomogłoMiałam wcześniej maść Clotrimazolum i nic nie dała.
Ida, bo clotrimazolum działa tylko powierzchownie, a grzybka trzeba od środka zwalczyć -
Ida wrote:Dziewczynki, takie pytnko - była już może któraś na pierwszych badaniach? Ja właśnie jutro się wybieram, oczywiście prywatnie i zastanawiam się ile taki pakiet mnie wyniesie. Może któraś się orientuje? Mam do wykonania morfologię i mocz (ale to tanio), cukier, WR, Hiv, Toxo IgG, Toxo IgM i grupa krwi. Najwięcej chyba te IgG i IgM będą...
-
Ida wrote:Dziewczynki, takie pytnko - była już może któraś na pierwszych badaniach? Ja właśnie jutro się wybieram, oczywiście prywatnie i zastanawiam się ile taki pakiet mnie wyniesie. Może któraś się orientuje? Mam do wykonania morfologię i mocz (ale to tanio), cukier, WR, Hiv, Toxo IgG, Toxo IgM i grupa krwi. Najwięcej chyba te IgG i IgM będą...
Witam koleżanki;) Ida pomogę Ci troszke sie zorientowaćw cenach. Wysyłane Ci link fajnej stronki . Ceny w Twoim miescie moga sie nieznacznie roznic ale mozesz nakreslic orientacyjnie sume)
http://www.zozmokotow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=73:cennik-bada-laboratoryjnych&catid=59:cennik&Itemid=79Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:A nie lepiej te wszystkie badania od państwowego gina wyciągać? Jutro to już po ptakach ale przez całą ciążę to strasznie dużo kasy wydasz
Aja od 4 tygodnia robie zastrzyki clexane 0.4 mg gdzie 10szt kosztuje 120zl w najtanszej aptece . Czyli 12zl dziennie. .. miesięcznie 360 i do tego duphaston za prawie stowe. ... -
Polecam filmik
http://www.filmweb.pl/film/Seks+po+dzieciach-2013-650880Aga89 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019