X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro polowkowe :)

Fasia, Rudzia, Klaudia90, kluska, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam jutro polowkowe :)

A Ty już znasz płeć? Czy jutro dopiero się okaże? :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę usg. Mialam ostatnie 6 października a teraz dopiero 21 listopada będzie :( wy macie jakoś często a ja dotąd miałam 2.

• 8485 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA MAM PROBLEMY ZALADKOWE OD SOBOTY MASAKRA NIEC MI SIE NIECHCE BOLI MNIE ZOLADEK I STRASZNIE MNIE MULI DZISIAJ JUZ LEPIEJ PO DIECIE

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Zazdroszczę usg. Mialam ostatnie 6 października a teraz dopiero 21 listopada będzie :( wy macie jakoś często a ja dotąd miałam 2.

A chodzisz na nfz ? czy prywatnie ?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Ja mam wizytę co 3 tyg, bo ciąża zagrożona więc muszę być pod stałą kontrolą. Myślę, że bez tego jeździłam troszkę rzadziej. Chodzisz prywatnie czy NFZ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia córeczkę będziemy mieć :) ale jutro jeszcze się upewnie,bo jakoś uwierzę jak jutro nadal będzie dziewczynka;)

Krysti lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co miesiąc czyli nie tak dużo rzadziej niż Ty Fasia, ale cieszę się że raz w miesiącu zobaczę małego :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    14dnhmo.jpg

Moja coreczka!! <3 <3 zdj troche nie wyraznie wyszlo ale widac :) Mama mowi ze nosek ma po mnie :) hihi

Gratulacje Rudzia:)))

Ale zazdroszczę wam dziewczyny, ze już wiedzie ja jeszcze 2,5tyg czekania:((
    Ja czuje ze chłopiec, chociaż duzo mówi ze dziewczynka ze względu na moj brzuch:) hihi

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na NFZ ale ma usg w gabinecie. Zrobiła mi tylko raz żeby potwierdzić ciążę a drugie usg miałam jak poszłam prywatnie na genetyczne. Moje koleżanki tez chodziły na NFZ do tej samej gin i miały na każdej wizycie :(

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja się cieszę, że etap mojego ogromnego lęku i stresu już minął. Pamiętam jak na początku czułam strach przed każdym usg czy dziecko żyje .. Jak obraz pojawiał się na ekranie to panicznie szukałam bijącego serduszka. Najchętniej chodziłabym wtedy na usg codziennie żeby się nie stresować. Teraz po prostu nie mogę się doczekać usg żeby zobaczyć mojego Skarba :) Oczywiście, że usg co 3tyg to szmat czasu ale podchodze do tego od ostatnich wizyt na spokojnie. Wiem, że Julek rośnie, że z nim wszystko dobrze. Nie dopuszczam już do siebie żadnych złych myśli poza jedną - porodem przedwczesnym .. Ale i ją staram się odsuwać jak najdalej ..

SHIMMER - dasz radę, czas wbrew pozorom szybko leci. Który to u Ciebie tydzień? Ja też nie czuję jeszcze ruchów. Dwa razy poczułam bąbelki i wydaje mi sie, że to dziecko. Natomiast wciąż czekam do tych prawdziwych kopniaków, których nie da się pomylić z niczym innym :)

Jak doktor powiedziała, że będzie synuś to pierwsze uczucie miałam dziwne, bo chciałam córę ale teraz jestem przeszczęśliwa, że będzie mały chłopczyk :) mówia, że córeczki tatusia, a synowie mamusi :) zawsze córkę można mieć drugą. A poza tym to może jednak to córa, skoro tak czujesz! :)
    Kurczę u mnie to jest więcej niż 3 tygodnie :( od 13 do 20 :) a teraz jestem wg daty om w 17 a wg usg w 18 tc.
    Ale chciałam Ci powiedzieć, ze kupiłam ten ser kozi z biedry :) i on jest zajebiście dobry :) mi dziecko nie daje jeść mięsa :( wegetariankę ze mnie robi :) ale serek super, jak będę w lidlu to jeszcze tamtego muszę spróbować :) a powiedz jeszcze ile tego mięsa dajecie na ile ziemniaków :) jak ser mi podszedł to może i placuszki :)

Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to lekarze na NFZ robią rzadziej usg. Na prywatnych wizytach to za każdym razem. My od tego zaczynamy, wchodzę do gabinetu i od razu na kozetkę :)

HWESTA - córeczka, no tak. Tyle nas tu jest, że ciągle zapominam :D chyba musimy sobie nad suwaczkami napisać czy to syn czy córa żeby co chwile nie pytać :)

OLA89 ja też się cieszę, że co te kilka tyg sprawdzam jak się mały rozwija :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:11

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbliższe usg tez mam tak naprawdę tylko dlatego, że umowilam się prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka słodka Mała :))))))))))

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba pod koniec ciąży to się nawet co dwa tygodnie chodzi ale nie wiem dokładnie od którego tygodnia ciąży

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty mam często bo co 2-3 tygodnie ale usg zrobiła mi tylko raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A chyba pod koniec ciąży to się nawet co dwa tygodnie chodzi ale nie wiem dokładnie od którego tygodnia ciąży
    Na nfz podobno tak
    ja prywatnie do końca ciąży co 4 tygodnie, przynajmniej takie miał zwyczaje lekarz bo już pytałam :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty mam co 4 tygodnie ale mój gin na nfz nie ma usg :D czad :) A pod koniec to mój mi mówił, że co tydzień się widzimy :) nienawidzę jak mi ktoś grzebie w grażynie ale chyba trzeba się przyzwyczaić :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kurczę u mnie to jest więcej niż 3 tygodnie :( od 13 do 20 :) a teraz jestem wg daty om w 17 a wg usg w 18 tc.
    Ale chciałam Ci powiedzieć, ze kupiłam ten ser kozi z biedry :) i on jest zajebiście dobry :) mi dziecko nie daje jeść mięsa :( wegetariankę ze mnie robi :) ale serek super, jak będę w lidlu to jeszcze tamtego muszę spróbować :) a powiedz jeszcze ile tego mięsa dajecie na ile ziemniaków :) jak ser mi podszedł to może i placuszki :)

No to rzeczywiście ponad miesiąc .. raz miałam taką przerwę chyba z ponad 5 tyg, bo się głupio umówiłam i świrowałam przez ten czas ..

A nie mówiłam, że syr dobry? :)) cieszę się, że posmakował. Mnie też jakoś od mięsa odrzuca. Głównie od kurczaka. Natomiast w tych plackach go nie czuć :)
    Jeśli chodzi o proporcje to tata mówi, że różnie, bo nie waży nigdy ziemniaków. U nas dużo osób, bo tato, brat i ja z mężem. Tato i brat to wielkie chłopcy więc dużo jedzą :D dziś mniej więcej 2 kg ziemniaków + 0,5 kg mięsa mielonego. Ogólnie mega dużo ale znika w jeden dzień :D ja je uwielbiam też na zimno więc po obiedzie co chwilę chodze i podjadam :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ