Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piernicze ale historia ... mi jak teraz wziernik wyciągała to nic nie poleciało, nawet plamienia nie mialam więc liczę, że i przy cytologii tak będzie .. Biedna to musiałas mieć stres
No i daj znać jak się dowiesz co z tą torbielą. Trzymam mocno kciuki żeby zniknęła ! -
shimmer_lip wrote:Każdy jest inny ale ja wiem, że z cytologią poczekam do po porodzie. Mam wynik z końca lutego więc nie ma dramatu.
Moja cytologia jest z przed 1.5roku temu. w Anglii nie robią w ciazy, tylko po porodzie. I trochę sie martwiłam z tego powodu ale czytając twój opis SHIMMER upewniało mnie ze moze i lepiej poczekać.
Dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło, z drugiej strony co za dziad... -
PROTKA ja mam i takie i takie badanie:)
SHIMMER ło mamusiu ale musiałaś mieć stracha kurde!!! współczuję, jeszcze zwłaszcza że to był począteczek i każda z nas się bała wtedy a tu taka historia.
może i miał rację że ciąży nie było szans uszkodzić ale my kobiety starające się o swoje dzieci tego w ten sposób nie odbieramy -
Moja wizyta co miesiąc wygląda bardzo podobnie. Daję wyniki krwi i moczu, wskakuję na wagę, mierzę ciśnienie (nie zawsze), przeprowadzam wywiad, otrzymuję skierowanie na badania na kolejną wizytę (mocz, krew i ew. USG) i tyle... Dziękuję do widzenia widzimy się za miesiąc
-
Ja mam tylko przez brzuch. No teraz miałam też ginekologiczne, bo miała byc cytologia ale że jest infekcja to przełożyłyśmy to na 20.11 jak się wyleczę.
Badań nie mam co miesiąc zlecanych. -
Witajcie
Mnie ostatnio bada ginka na fotelu sprawdza czy wsio ok
Matko w czwartek mam egzamin na prawko tak bardzo chciałabym do tego luzem podejść ale stresik nie odpuszcza no ale co będzie to będzie zdam to zdam nie to spróbuje znowu.
Ja dziewczyny ostatnio czesto miewam bóle głowy mierze ciśnienie jest ok także nie wiem o co kaman. Do tego od tygodnia mam znowu mdłości i to nie małe... ah ah ah masakra
Mam mega smaka na oscypka i ser pleśniowy uwielbiam smażony w panierce ser pleśniowy nooo boshe jak urodzę to tak się nimi objem aaaahh
RUDZIA- gratuluje córeczki mi tez marzy się księżniczkasukieneczki,laleczki hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:57
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja piernicze ale historia ... mi jak teraz wziernik wyciągała to nic nie poleciało, nawet plamienia nie mialam więc liczę, że i przy cytologii tak będzie .. Biedna to musiałas mieć stres
No i daj znać jak się dowiesz co z tą torbielą. Trzymam mocno kciuki żeby zniknęła ! -
Mnie też ostatnio ciągle boli głowa. Ciśnienia nie mierze, bo nie mam jak. Jestem niskociśnieniowcem. Zazwyczaj mam jakieś 100/60. Czytałam dziś opis 18tyg ciąży i była informacja, że ciśnienie w tym okresie może spadać i przez to może boleć głowa ..
Nie dość, że nadal rzygam i mam mdłości to jeszcze ból glowy .. ależ mi to dziecko daje popalić ! Tyle na nie czekałam, tyle się starałam to teraz musze cierpiećchciałam to mam
-
a ja bym zjadła cammembert smażony w panierce z dżemem porzeczkowym!! aaaaa chodzi za mną i depcze mi po piętach!!
Młoda Dama ja to samo, głowa boli a ciśnienie w porządku.
nie martw się, na pewno prawko jakoś pójdzie choć wiem że to czasem jak wygrana w totka.
będę trzymać kciuki:D -
Noooo serek w panierce ubolewam odkąd się dowiedziałam o maleństwie ,bo potrafiłam go jeść na prawde dużo
a taki zwykły prosto ze sklepu to czasem i nie dotrwał drogi do domu
albo na kanapke mmmmm
ahhh
-
Ja mam wizyty co 4 tyg i na każdej miałam badanie szyjki oraz szybkie USG czy jest ok, na zmianę robię mocz i morfologię, ale na kolejną wizytę nic nie kazała, wyniki mam dobre, więc nie muszę
chodzę prywatnie... jedynie co jestem zawiedziona bo z tej ciąży nie mam praktycznie zdjęć
mam z 1. usg ale to był tylko pęcherzyk, później po 2. usg to niby 3d na którym średnio widzieć, z genetycznego mam główkę, a z ostatniego tylko fota długości szyjki buuu szyjkę sama kazałam zmierzyć, bo w poprzedniej ciąży rzekomo ok 20 tyg mi się skróciła, tylko ciężko było powiedzieć ile, bo wcześniej nie była mierzona.. więc teraz aby było porównanie kazałam dokładnie zmierzyć... bo na patologii już nie chciałabym leżeć
W ciąży miałam robioną cytologię, ale nic po niej nie plamiłam, wszystko było ok...
Rudzia zazdroszczę zakupów!ja też bym chciała coś kupić dla mojej księżniczki
ale muszę poczekać na jakiś przypływ kasy
-
Anka1501 wrote:Przed chwilą wyczytalam, że stopa dziecka w 19tc ma nie więcej niż 2cm
ale się wzruszylam
i jak nam pani pokazała dwie stopy i je zmierzyła to mnie rozczuliło chyba bardziej niż serduszko i zadarty nosek
Fasia smacznegoja kapusty nie jem bo kapustą się okropnie wymiotuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:17
Fasia lubi tę wiadomość
-
Mniaaaam Fasia plaaaaaaacki oddajjjjj
Ja też po cytologi nic a nic nie plamiłam a nie powiem troszkę się bałamFasia lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:Ja mam wizyty co 4 tyg i na każdej miałam badanie szyjki oraz szybkie USG czy jest ok, na zmianę robię mocz i morfologię, ale na kolejną wizytę nic nie kazała, wyniki mam dobre, więc nie muszę
chodzę prywatnie... jedynie co jestem zawiedziona bo z tej ciąży nie mam praktycznie zdjęć
mam z 1. usg ale to był tylko pęcherzyk, później po 2. usg to niby 3d na którym średnio widzieć, z genetycznego mam główkę, a z ostatniego tylko fota długości szyjki buuu szyjkę sama kazałam zmierzyć, bo w poprzedniej ciąży rzekomo ok 20 tyg mi się skróciła, tylko ciężko było powiedzieć ile, bo wcześniej nie była mierzona.. więc teraz aby było porównanie kazałam dokładnie zmierzyć... bo na patologii już nie chciałabym leżeć
W ciąży miałam robioną cytologię, ale nic po niej nie plamiłam, wszystko było ok...
Rudzia zazdroszczę zakupów!ja też bym chciała coś kupić dla mojej księżniczki
ale muszę poczekać na jakiś przypływ kasy
-
SHIMMER - moje dziecko na szczęście robi odrzut jedzenia tylko z rana więc jem ze smakiem
no chyba, że mu nie posmakuje ale to trudno, takie to pyyyyyszne
MłodaDama zapraszam
A ja nie wiem ile ma cm stópka .. nie mierzyłashimmer_lip lubi tę wiadomość