X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ona jest wygodna do trzymania. Ale to właśnie najlepiej by było taka butelkę potrzymać i wypróbować i dopiero dokonać wyboru. Szkoda, że to prawie nie możliwe :-)

u mnie w rodzinie i u męża wszyscy używali AVENT, ale ja oglądałąm, trzymałam te tommee tippee i się w nich zakochałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja butelki chcem wrazie gdybym miała jakieś rany czy cuś , a pokarm będe odciągać i tak moj do butelki gdyby sutki rany miały .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ładna pogoed.jpg[/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:42

Krysti, Rudzia, hwesta, sylvia007, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    u mnie w rodzinie i u męża wszyscy używali AVENT, ale ja oglądałąm, trzymałam te tommee tippee i się w nich zakochałam :D
    Te tez widziałam w tutejszym boots tez spoko ,ale mnie interesują te lovi bobten smoczek mają fajny .

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Malinka ja bym poszła bo i tak siedzę sama. Gdzie to i gdzie się trzeba zapisać?
    [url]http://www.swiadomamama.pl/świadoma-mama-w-łodzi-04112014-spotkanie-dla-kobiet-w-ciąży-1700-2000[/url]
    Krysti wrote:
    Malinka co u ciebie słychać .Jak się czujesz brzusio rośnie ci :)
    Krysti u mnie dobrze,brzuszek rośnie na wadze 59 kg więc idziemy do przodu.Ruchów nadal nie czuje a dziś właśnie zaczynamy 20-ty tydzień ;D
    Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:59

Krysti, kluska lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:00

Krysti, KasiaKwiatek, Robotka1, Fasia, shimmer_lip, Justinka, mantissa, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Krysti u mnie dobrze,brzuszek rośnie na wadze 59 kg więc idziemy do przodu.Ruchów nadal nie czuje a dziś właśnie zaczynamy 20-ty tydzień ;D
    Kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Malinka poczujesz :) albo twoje malenstwo takie spokojne :) moja kolezanka miala tak ze malo co czula nic prawie przy koncu dziecko się zaczelo rozpychać :) a jak uridzila jakie grzeczne było spalo o jadło :) to dobrze ze u ciebie dobrze wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziecko kopło z pięc razy pod rząd kopanie bylo szybkie haha z lewej strony wyraźne to bylo . :D

Amy lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Anka jakie butelki miałaś dla dzidzi jakiej firmy ja zastanawiam się nad tymi i napewno te zakupie .http://lovi.pl/pl/produkty/18/Butelka+Aktywne+ssanie+

Krysti ja pisalam kiedyś, że mój synek nie akceptowal żadnych smoczków więc mimo, że miałam w domu caly arsenał to u nas nic się nie sprawdziło. Tommy Tippe są fajne ale te lovi tez. Ja teraz kupie właśnie tylko Tommy Tippe, może drugie dziecko będzie lepiej współpracować :)

Krysti, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti ja pisalam kiedyś, że mój synek nie akceptowal żadnych smoczków więc mimo, że miałam w domu caly arsenał to u nas nic się nie sprawdziło. Tommy Tippe są fajne ale te lovi tez. Ja teraz kupie właśnie tylko Tommy Tippe, może drugie dziecko będzie lepiej współpracować :)
    No racja pisalas :) pamiec mi się skraca :D przez tą ciąze haha

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o butelki to u mnie z dziewczynami było jak u Ciebie Anka1501 :) w ogóle nie chciały ssać, zresztą ja tego kompletnie nie potrzebowałam bo wykarmiłam obie do 5 miesiąca cycem, aż fałdki miały jak małe michaelinki :D od 5 miesiąca zaczęłam im wprowadzać deserki, potem kaszki i zupki, sztucznego mleka nie piły nigdy :) jedyne butelki, które się u nas pojawiły to takie z dziubkiem do picia. Przy obu córkach tak miałam i zobaczymy jak teraz to będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 08:14

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale taki agent co by tylko na cycku żył to ewenement, wiec jest szansa ze drugie maleństwo chętnie będzie pilo i z piersi i z butelki :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają butelki Dr. Brownsa ale jeszcze się w sumie nad tym jakoś głęboko nie zastanawiałam. W ogóle przeraża mnie ilość rzeczy do wybrania, kupienia, obejrzenia... Nie wiem jak to ogarnąć :(

Moje dziecko mnie nie lubi, dzisiaj też nie podobało mu się zjedzone przeze mnie śniadanie :( Muszę poprosić męża żeby przeprowadził z nim poważną rozmowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 08:24

Anka1501, weronika86, Rudzia, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu chociaż Ty mnie rozumiesz :D
    Alan tez tylko na cycku był do 5 miesiąca a potem jedzonko wprowadzalam i jakoś dało się :) opiekunka dawała małemu mleko ze szklanki jak byłam w pracy. Udało mi się połączyć karmienie z pracą na cały etat do 20 miesiąca :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie, wiem, ze sie nie odzywalam dlugo ( 3 miesiace), ale mam do was pytanie a wy jestescie mniej wiecej w tak samo mlodej ciazy jak ja...dziewczyny macie bole macicy? wczoraj mialam jakby skurcze, bardzo mnie zestresowaly...dzisiaj jak na razie jest spokoj, ale bolaly jakby jajniki, choc to nie mozliwe bo w czasie ciazy sa uspane...no i bol krzyzy? mam dzwonic do poloznej czy to sa te skurcze braxtona? jestem o 3 dni dalej niz wskazuje suwaczek.

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK spokojnie wszystko ogarniesz ;) potem jeszcze przed porodem będziesz sto razy te rzeczy wyciągać z szafy i ogladac :))

adk_1989 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ciężko stwierdzić po Twoim opisie co to może być. Lepiej idź do lekarza lub zadzwoń do położnej dla pewności. Skurcze Brextona pojawiają się koło 20 tygodnia ale na tym etapie nie powinny być bardzo bolesne. U mnie to jest taki twardniejacy brzuszek, jajniki boleć nie powinny.

• liwi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Weronika coś chyba jest w powietrzu bo ja też miałam wczoraj wieczorem jakby skurcze, tylko ze ja się wczoraj dość mocno zdenerwowalam i jeszcze sprzątałam z podłogi milion zabawek córki i się naschylałam do tego.
    Dziś puki co spokój ale wczoraj się wystraszyłam normalnie.

Wyczytałam ze te skurcze braxtona to niby po 20 tygodniu. Nie weim w pierwszej ciąży nie miałam takowych.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Weronika ciężko stwierdzić po Twoim opisie co to może być. Lepiej idź do lekarza lub zadzwoń do położnej dla pewności. Skurcze Brextona pojawiają się koło 20 tygodnia ale na tym etapie nie powinny być bardzo bolesne. U mnie to jest taki twardniejacy brzuszek, jajniki boleć nie powinny.
    no wlasnie dlatego sie martwie, ciezko bylo mi znalezc dogodna pozycje, brzuszek mam juz spory jak na ten tydzien ciazy, jutro zaczynam 19tc...jak na razie wszystko ok, uspokoilo sie wczoraj jak sie polozylam i wzielam wieksza dawke magnezu...w sobote z synkiem bylam na pokazie sztucznych ogni...w pracy od 9 do 15.00 non stop na nogach, po powrocie do domu zamiast samochodem znow na nogach na zakupy i o 18.00 na pokaz sztucznych ogniu- 3 km od domu na pieszo bo nie mielibysmy gdzie zaparkowac...ja glupia w trampkach nastalam sie nastepne 3 godziny w zimnie...moze to pecherz? zadzwonie po 11 do poloznej zapytac...podbrzusze robie sie twarde, jak sie poloze lub rozmasuje to jest ok. W sumie w sobote zrobilam chyba z 15km na nogach i w niedziele zaczely sie te bole...no nic musze sie przerzucic na tryb oszczedzania sie :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ