Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:FASIA KASIA a nie pomyślałaś żeby po prostu sobie wszystko zorganizować wcześniej? przynajmniej te podstawy?? wiadomo że mąż pewnie sobie i poradzi ale na pewno nie tak jak kobieta:)
ja na Twoim miejscu do grudnia miałabym już większośc rzeczy w domku.
a co do kosza mojżesza to uważam że dla Ciebie mogła by być rzeczywiście idealna opcja:) mówię nie na żarty:)
ja dostanę kołyskę do mojej sypialni, a na dole gdzie będzie pokój dziecka będzie łóżeczko, gdybym nie dostała tej kołyski to bym kupiła właśnie kosz:)
No właśnie chciałabym już zacząć kupować rzeczy tylko kur** w tym domu nie ma gdzie tego dawać. Naprawdę. Nie jestem w stanie wytłumaczyć jak bardzo wszystko jest tu zagracone .. Szafa z IKEA chyba będzie zbawieniem, bo zwolni nam się jedna ściana żeby np kupić komodę i dać tam dzieciaczkowe ciuszki i inne rzeczy. Ja na chwile obecną nie kupiłam jeszcze niczego poza skarpetkami
Kosz Mojżesza chyba będzie idealna opcją na pierwsze 2 miesiące. Jak się nie sprawdzi to gdzieś łóżeczko wciśniemy .. Ja piernicze ;(
Zazdroszczę Wam, że macie miejsce na składowanie już rzeczy dla maleństwa .. Ja powinnam a nie ma gdzie .. Muszę znaleźć jakąś listę rzeczy do kupienia, bo nie mam pojęcia co jest potrzebne dla noworodka. Zielona jestem w tym temacie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:35
-
Robotka1 wrote:hej:)
OWerka może wrócisz do nas co? chyba że pracy dużo masz?
ja nie pamiętam co to są te skurcze więc zbytnio nie pomogę, jeśli się nie powtarzają to może poczekaj, a jeśli by się powtórzyły to dzwoń do położnej.
ja wczoraj kładąc się spać, zmieniłam szybko pozycję, coś mi strzeliło w pachwinie i na chwilę zdrętwiała mi jedna połowa brzucha. ale za chwilę wszystko wróciło do normy.
RUDZIU pierwsza strona uzupełniona:) fajne imię wybrałaś
wy o buteleczkach? nie nie, to nie dla mnie:D choć lovi podobają mi się bardzo:) a TT nie miałam przy córce w ogóle, używałam Aventu i były oki:)
ale zrobiłam wczoraj mieszankę, do dziś ją czuję,
kupiłam sobie sok z kiszonej kapusty i brzuszki z łososia, pół nocy nie spałam....ale smaczne było!!
śluz u mnie od dziś zauważyłam gęsty i bardzo kremowy.
aaaaa i witam się w 19 tygodniu:Djak mnie przyjmiecie spowrotem
hwesta, Fasia, KasiaKwiatek, sylvia007, Lali lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek i Rudzia - dzięki dziewczyny. Właśnie chcę się ograniczyć tylko do rzeczy niezbędnych na pierwszy okres, bo jak już się przeniesiemy do siebie to tam jest szykowany pokój dla Maleństwa .. Ehh mam dziś kiepski dzień
-
Fasia wrote:No właśnie chciałabym już zacząć kupować rzeczy tylko kur** w tym domu nie ma gdzie tego dawać. Naprawdę. Nie jestem w stanie wytłumaczyć jak bardzo wszystko jest tu zagracone .. Szafa z IKEA chyba będzie zbawieniem, bo zwolni nam się jedna ściana żeby np kupić komodę i dać tam dzieciaczkowe ciuszki i inne rzeczy. Ja na chwile obecną nie kupiłam jeszcze niczego poza skarpetkami
Kosz Mojżesza chyba będzie idealna opcją na pierwsze 2 miesiące. Jak się nie sprawdzi to gdzieś łóżeczko wciśniemy .. Ja piernicze ;(
Zazdroszczę Wam, że macie miejsce na składowanie już rzeczy dla maleństwa .. Ja powinnam a nie ma gdzie .. Muszę znaleźć jakąś listę rzeczy do kupienia, bo nie mam pojęcia co jest potrzebne dla noworodka. Zielona jestem w tym temacie ..
Ja mam podobnie, teraz mieszkamy w bloku w maleńkim mieszkaniu i nie mam gdzie wstawić ani jakiejś komody dla malucha ani tym bardziej przewijaka i też planujemy w wakacje się przeprowadzić do domu o ile uda się nam wykończyć chociaż w wersji minimum -
nick nieaktualny
-
weronika86 wrote:wroce
jak mnie przyjmiecie spowrotem
Fasia wrote:No właśnie chciałabym już zacząć kupować rzeczy tylko kur** w tym domu nie ma gdzie tego dawać. Naprawdę. Nie jestem w stanie wytłumaczyć jak bardzo wszystko jest tu zagracone .. Szafa z IKEA chyba będzie zbawieniem, bo zwolni nam się jedna ściana żeby np kupić komodę i dać tam dzieciaczkowe ciuszki i inne rzeczy. Ja na chwile obecną nie kupiłam jeszcze niczego poza skarpetkami
Zazdroszczę Wam, że macie miejsce na składowanie już rzeczy dla maleństwa .. Ja powinnam a nie ma gdzie .. Muszę znaleźć jakąś listę rzeczy do kupienia, bo nie mam pojęcia co jest potrzebne dla noworodka. Zielona jestem w tym temacie ..
FASIA nawet nie ma miejsca na takie rzeczy w pudełkach? a strych, piwnica?? nie macie tych pomieszczeń??
niewątpliwie dziewczyny mają rację co do najpotrzebniejszych rzeczy:)
Fasiu my jak się budowaliśmy to mieszkaliśmy na 54 m2 w 7 osób:D w tym ja mąż i moja siostra w jednym pokoju 4x4było ciasno ale bardzo wesoło i miło wspominamy tamten czas:) jedynie wieczny problem był z myciem garów bo nikt nie lubił
dlatego w domu mam zmywarkę
ale do rzeczy:) w tym małym pokoiku miałam komodę dla siebie, siostry i córki:) łóżeczko, przewijak na łóżeczko i małą nocną szafeczkę na przybory oraz kosmetyki dla córy:) pampersy oraz częśc kosmetykó trzymałam również pod przewijakiem w łóżeczku:)
dało się? dało:DWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:49
weronika86 lubi tę wiadomość
-
-
Robotka1 wrote:to czuj się przyjęta:D
ja tez nie mam miejsca, planujemy przeprowadzke na luty chociaz cholera wie jak bedzie z kasa, pewnie nas juz male zastanie...kosz mojzeszowy juz mam, dostalam od znajomej, tylko posciel dokupie jak bede znac plec...mam juz wiele rzeczy, wszystko stoi na szafie lub w pudlach..az wstyd kogos do domu zaprosic bo wszsystko w salonie stoi
mam usg z podgladnieciem organow21ego listopada o 16.00 no cholera nie moge sie doczekac
jeszcze tylko 16 dni!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:48
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Mi lekarz kazał w 18 tyg się umowic,to ładny film nagra z badania;)
Mi glinka kazała się umówić na 22tydzien, żeby dać czas żeby serduszko się w pełni uksztaltowalo ale i tak umowilam się na 21 tydzien bo potem mój wyjeżdża na ok dwa tygodnie a koniecznie chcemy iść razem.weronika86, liloe lubią tę wiadomość
-
dziewczyny macie juz duzy brzuszek czy tylko mnie tak wypaslo? mam zdjecia w pamietniku w dniu 9 pazdziernika i juz spory byl, teraz nie duzo wiekszy mozecie sobie ogladnac- zapraszam!
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/ciezka-walka-o-drugie-dziecko-marzy-mi-sie-coreczka,664,3.htmlKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ROBOTKA ja rozumiem, że w takim małym pokoju można się zorganizować. Problem polega na tym, że stoi tu meblościanka z mojego dzieciństwa. Taka normalna polska z szafą, przeszklonym kominem itd. W chuj miejsca zabiera, a tak naprawdę niewiele można do niej zapakować. Ona zajmuje całą jedną ścianę. Jest zapakowana aż po sufit własnie pudełkami. Na drugiej ścianie mam okno, na całą szerokość. Pod nim stoi stolik. Na trzeciej jest narożnik. Na czwartek kolejna część meblościanki i komoda którą kupiliśmy, bo mąż nie miał gdzie dać swoich rzeczy. Koło komody są drzwi. Uwierzcie mi, że gdybym miała jakąkolwiek możliwość to coś bym tu zmieściła. Ale tu się nie da .. Nie z tymi meblami które teraz są. Trzeba by kupić nowe typu własnie wspomniana przeze mnie szafa z IKEI. Na szafach stoją pudła. Pod oknem stoją pudła. rzygać już mi się chce od nadmiaru rzeczy ...
-
weronika86 wrote:dziewczyny macie juz duzy brzuszek czy tylko mnie tak wypaslo? mam zdjecia w pamietniku w dniu 9 pazdziernika i juz spory byl, teraz nie duzo wiekszy mozecie sobie ogladnac- zapraszam!
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/ciezka-walka-o-drugie-dziecko-marzy-mi-sie-coreczka,664,3.html
WERONIKA, śliczny brzusioWidać, że dzidzia rośnie. Ja też mam spory brzuszek. Na ostatniej wizycie gin się dziwiła, że to dopiero 16 tydzień i nie wykluczyła ciąży mnogiej
weronika86 lubi tę wiadomość