X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

Ja też niestety mam małe mieszkanko... 50m2. Na szczęście w sypialni mam dużą szafę na całą ścianę i tam będziemy trzymać wszystkie ciuchy nasze i Maleństwa. łóżeczko też powinno wleźć, za to gdzie ja wózek będę stawiać to nie mam pojęcia, chyba na głowie :P Albo w dużym pokoju zrobie małą graciarnię :P

Marta ja mam podobnie. Mamy mały pokoik dla maleństwa ale tam wejdzie komoda łóżeczko i koniec. Mogę pomarzyć o wanience na stojaku i oddzielnych stacjach na przewijaka.
    A wózek to bedzie chyba stał w salonie;]
    Także zazdroszczę tym dziewczyna które pokazują takie duże fajne pokoje dziecięce...
    A jeszcze miejsce na zabawki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:36

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też pomyślałam teraz o szafach PAX własnie przez tą promocję. Można kilkaset złotych zaoszczędzić, a szafy są o tyle praktyczne, że jak będziemy chcieli w przyszlosci powiększyć szafę to po prostu dokupimy dalsze elementy :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miejsca w domu mam dużo: 3 szafy pod zabudowę jedna 4m, druga 3,5m, a trzecia 6m długości, więc z układaniem rzeczy dla maluszka nie będzie problemu

Fasia, Lwica lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, damy radę :) Co zrobić... :D
    My póki co mamy tam sypialnie i chyba w tych pierwszych miesiącach chciałabym spać razem z dzieckiem a potem to już mam zamiar się eksmitować do dużego to trochę miejsca się zrobi w tym pokoiku...

Lwica lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać nowego domu ?? :) Całe życie mieszkam tu gdzie mieszkam, w tym samym pokoju, na kilku m2. A już za jakieś 7-8 miesięcy będę mieć swój własny dom, z ogrodem, tarasem. Całe 100m2 dla siebie :D

Dziecko, dom .. marzenia się spełniają :)

Lwica, Bambi85, sylvia007, Justinka, Amy, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    BAMBI no własnie taki jest plan z ta szafą. Chcielismy taka kupić już do naszej sypialni w nowym domu no ale nie damy rady z koncem przed rozwiązaniem, dlatego uznałam, że trzeba ją wstawic do pokoju gdzie teraz mieszkamy, bo inaczej dziecko nie będzie mieć nawet ubrań :D
    Słyszałam o tej promocji, w ten weekend pewnie pojade z mężem wybrać i zamówić, a w tygodniu brat jak będzie busem z Holandii wracać to odbierze :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
    Nie wiem tylko czy Wam sie tak uda, ikea ma taka polityke ze jak kupujesz to zabierasz lub zamawiasz transport ( ktory tez zwykle jest b.szybko zwykle na nastepny dzien). Tzn znam zwyczaje tej w katowicach i tej w poznaniu bo teraz namietnie z niej korzystam, chociaz mysle ze to moze byc taka polityka ogolna firmy a nie konkretnego sklepu.
    Nie wiem Fasia jak duza ta szafpotrzebujesz do mieszkanka, ale mozesz juz cos wybrac pod katem nowego domu, teraz np kupic jeden modul ktory sie zmiesci Wam w pokoju, a jak sie przeprowadzicie na nowe to dokupic jeszcze taki sam, i bedziesz miec meeeega szafe.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Nie Robotka niestety, teraz do 16 listopada jest promocja tylko na szafy pax, do których wyposazenie komplement masz za 50 %, my akurat mielismy w planach kupic duza szafe do sypialni i nam sie udalo trafic na ta promocje. Pewnie jak sie ta promocja skonczy, bedzie jakas inna, a noz Ci spasuje : D
    no właśnie doczytałam:) ale promo fajne:)
    Justinka wrote:
    w lutym planujemy malowanie, aby odświeżyć po 3,5 roku mieszkania tutaj.. no i będziemy robić przemysłowanie
    my też planujemy malowanie pokoju dla dzidziusia:)
    teraz mam trawkowy kolorek plus dwie ładne tapety:) ale ten trawkowy kolorek chcę zastąpić albo beżem albo białym:) a to zrobimy w zimie:) ale jeszcze dokładnie nie wiem, może koło świąt, wtedy będzie mój tato:)
    jutro zaczynamy malowanie sypialni:) tapeta do mnie już jedzie:) będzie taki mały akcent fioletowy na ścianie z oknem balkonowym:)
    ja uwielbiam tapety:) ale w domu nie przesadzam, mam tylko w pokoiku małego i na przedpokoju niewielki akcent:)

co do szafy to u mnie idealnym rozwiązaniem będzie szafa na całą ścianę ale pod skosem a czy taką znajdę to wątpię, pewnie na zamówienie jedynie kiedyś tam, na razie mam jedno pomieszczenie na garderobę i to mi wystarcza.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Nie wiem tylko czy Wam sie tak uda, ikea ma taka polityke ze jak kupujesz to zabierasz lub zamawiasz transport ( ktory tez zwykle jest b.szybko zwykle na nastepny dzien). Tzn znam zwyczaje tej w katowicach i tej w poznaniu bo teraz namietnie z niej korzystam, chociaz mysle ze to moze byc taka polityka ogolna firmy a nie konkretnego sklepu.
    Nie wiem Fasia jak duza ta szafpotrzebujesz do mieszkanka, ale mozesz juz cos wybrac pod katem nowego domu, teraz np kupic jeden modul ktory sie zmiesci Wam w pokoju, a jak sie przeprowadzicie na nowe to dokupic jeszcze taki sam, i bedziesz miec meeeega szafe.

My do Wrocławia będziemy jechać. Jak się nie uda to obejrzę z mężem, wybiorę a z bratem podjadę w tygodniu żeby zamówić, kupić i przywieźć. Jakoś to ogarniemy :)

No właśnie o tym myślelismy żeby później dokupić taki sam moduł i zrobić sobie duuużą szafę na całą ścianę w sypialni, bo taki mamy plan :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać nowego domu ?? :) Całe życie mieszkam tu gdzie mieszkam, w tym samym pokoju, na kilku m2. A już za jakieś 7-8 miesięcy będę mieć swój własny dom, z ogrodem, tarasem. Całe 100m2 dla siebie :D

Dziecko, dom .. marzenia się spełniają :)

znam dokładnie to uczucie:) terazm mam swoje 140m2, duży ogród, córę dzicko w drodze:) psa i kota:D

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zobaczyłam fajną wanienkę na allegro na licytacji, nową. Ja już mam, ale może którejś z was się przyda.
    http://allegro.pl/nowa-wanna-fisherprice-zaglowek-hamak-masaz-i4744881721.html

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA - kota też mam, a psa kupimy juz na nowym miejscu :))) raaaaany nie mogę się doczekać !! W końcu coś w zyciu zaczyna Nam się układać .. oby tak zostało :)

sylvia007, Bambi85, Lwica lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestesmy przy temacie nowych domow, pokoikow dzieciecych... to mnie tez czeka przeprowadzka calkiem niedlugo, bo mysle ze do miesiaca bedziemy juz mieszkac na nowym, stare mieskzanko w zasadzie sprzedane, czekamy na te wszystkie formalnosci : D. Jak o tym mysle to troche mnie oslabia perspektywa pudel, pakowania, rozpakowywania ale moze jakos pojdzie. Jeszcze tylko kuchnia sie konczy i mozna w zasadzie mieszkac. No i nie moge sie doczekac urzadzania pokoiku dla maluszka, narazie jest bezowy, taki jasniutki, neutralny, czekalam na plec i teraz szukam jakiegos fajnego sposobu zeby go ozdobic, potem mebelki i wszystkie te potrzebne rzeczy achhh : D. Dlatego narazie nic nie kupuje, zeby miec mniej do pakowania i przewozenia. W tamtym roku bylismy na zupelnie innym etapie zycia, bajkowy slub, super podroz poslubna, same jakies szlenstwa i przyjemnosci. Na wiosne podjelismy decyzje ze chcemy cos zmienic, zaczelismy szukac nowego mieszkanka, zaplanowalismy dzidziusia, narazie wszystko sie udaje , ma nadzieje ze bedzie tak dalej : D.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA - kota też mam, a psa kupimy juz na nowym miejscu :))) raaaaany nie mogę się doczekać !! W końcu coś w zyciu zaczyna Nam się układać .. oby tak zostało :)
    FASIA żebyś wiedziała:) jak to się mówi, w życiu jeszcze różne rzeczy mogą nas spotkać, i dobre i złe:) ale najważniejsze to sobie z nimi radzić:) i cieszyć się aktualnym stanem:)

nas też nieziemsko cieszył nowy dom:) potem były i łzy i radość, złośc, i radość:) zanim dotarliśmy tu gdzie jesteśmy:)

jeszcze dużo przed nami wciąż:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ? :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny właśnie zobaczyłam fajną wanienkę na allegro na licytacji, nową. Ja już mam, ale może którejś z was się przyda.
    http://allegro.pl/nowa-wanna-fisherprice-zaglowek-hamak-masaz-i4744881721.html
    fajnaaaaa:) nie mam wanienki właśnie:) poczekam z licytacją do końca:) bo coś mi się nie wydaje że pójdzie tanio:)
    Fasia wrote:
    SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ? :P
    ja mam w planie własnie tam wanienkę kupić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:57

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:48

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja w ikei nie oglądałam, ale powiem wam, że my kupiliśmy zwykła taką i się sprawdzała, bez żadnych bajerów jej minus to brak odpływu, ale teraz mam nową wannę i jest dość wysoka więc i tak dzidziolka będę kąpać stawiając wanienkę na podłodze. Ta którą wstawiłam tania jest, bo my za taką zwykła w smyku płaciliśmy ok. 50 zł

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    no wlasnie nie wiem, przyjaciolka wlasnie ostatnio kupila i mowila ze nie wie czy jest zadowolona bo te wanienki podobno maja takie silikonowe elementy na dnie antyposlizgowe i boi sie ze tam sie bedzie syf zbieral mimo porzadnego mycia. Ja jeszcze sama nie ogladalam, musze kiedys zobaczyc przy okazji jak bede.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha wiecie co dzwonilam do tej lekarki no te tsh wyszlo 0,495 jakos tak grunt ze w normie to czemu te wolne b hcg bylo wysokie na badaniu genetycznym????ma ktos doswiadczenie w tej materi????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wanienki to ja preferuję zwykłe proste bez żadnych dodatkowych bajerów. Nie wiadomo jak dzidziuś będzie znosił kąpiel, a dodatkowe elementy mogą tylko utrudniać tę czynność.

Aa ważna sprawa - nie używajcie gąbek do kąpieli, takich, na których dziecko leży. Jest to mega skupisko bakterii i syfów wrrr :/

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ