Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:
Ja też niestety mam małe mieszkanko... 50m2. Na szczęście w sypialni mam dużą szafę na całą ścianę i tam będziemy trzymać wszystkie ciuchy nasze i Maleństwa. łóżeczko też powinno wleźć, za to gdzie ja wózek będę stawiać to nie mam pojęcia, chyba na głowieAlbo w dużym pokoju zrobie małą graciarnię
Marta ja mam podobnie. Mamy mały pokoik dla maleństwa ale tam wejdzie komoda łóżeczko i koniec. Mogę pomarzyć o wanience na stojaku i oddzielnych stacjach na przewijaka.
A wózek to bedzie chyba stał w salonie;]
Także zazdroszczę tym dziewczyna które pokazują takie duże fajne pokoje dziecięce...
A jeszcze miejsce na zabawki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:36
-
Dokładnie, ja też pomyślałam teraz o szafach PAX własnie przez tą promocję. Można kilkaset złotych zaoszczędzić, a szafy są o tyle praktyczne, że jak będziemy chcieli w przyszlosci powiększyć szafę to po prostu dokupimy dalsze elementy
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Lwica, damy radę
Co zrobić...
My póki co mamy tam sypialnie i chyba w tych pierwszych miesiącach chciałabym spać razem z dzieckiem a potem to już mam zamiar się eksmitować do dużego to trochę miejsca się zrobi w tym pokoiku...Lwica lubi tę wiadomość
-
Wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać nowego domu ??
Całe życie mieszkam tu gdzie mieszkam, w tym samym pokoju, na kilku m2. A już za jakieś 7-8 miesięcy będę mieć swój własny dom, z ogrodem, tarasem. Całe 100m2 dla siebie
Dziecko, dom .. marzenia się spełniająLwica, Bambi85, sylvia007, Justinka, Amy, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:BAMBI no własnie taki jest plan z ta szafą. Chcielismy taka kupić już do naszej sypialni w nowym domu no ale nie damy rady z koncem przed rozwiązaniem, dlatego uznałam, że trzeba ją wstawic do pokoju gdzie teraz mieszkamy, bo inaczej dziecko nie będzie mieć nawet ubrań
Słyszałam o tej promocji, w ten weekend pewnie pojade z mężem wybrać i zamówić, a w tygodniu brat jak będzie busem z Holandii wracać to odbierze
Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
Nie wiem Fasia jak duza ta szafpotrzebujesz do mieszkanka, ale mozesz juz cos wybrac pod katem nowego domu, teraz np kupic jeden modul ktory sie zmiesci Wam w pokoju, a jak sie przeprowadzicie na nowe to dokupic jeszcze taki sam, i bedziesz miec meeeega szafe. -
Bambi85 wrote:Nie Robotka niestety, teraz do 16 listopada jest promocja tylko na szafy pax, do których wyposazenie komplement masz za 50 %, my akurat mielismy w planach kupic duza szafe do sypialni i nam sie udalo trafic na ta promocje. Pewnie jak sie ta promocja skonczy, bedzie jakas inna, a noz Ci spasuje : D
Justinka wrote:w lutym planujemy malowanie, aby odświeżyć po 3,5 roku mieszkania tutaj.. no i będziemy robić przemysłowanie
teraz mam trawkowy kolorek plus dwie ładne tapety:) ale ten trawkowy kolorek chcę zastąpić albo beżem albo białym:) a to zrobimy w zimie:) ale jeszcze dokładnie nie wiem, może koło świąt, wtedy będzie mój tato:)
jutro zaczynamy malowanie sypialni:) tapeta do mnie już jedzie:) będzie taki mały akcent fioletowy na ścianie z oknem balkonowym:)
ja uwielbiam tapety:) ale w domu nie przesadzam, mam tylko w pokoiku małego i na przedpokoju niewielki akcent:)
co do szafy to u mnie idealnym rozwiązaniem będzie szafa na całą ścianę ale pod skosem a czy taką znajdę to wątpię, pewnie na zamówienie jedynie kiedyś tam, na razie mam jedno pomieszczenie na garderobę i to mi wystarcza. -
Bambi85 wrote:Nie wiem tylko czy Wam sie tak uda, ikea ma taka polityke ze jak kupujesz to zabierasz lub zamawiasz transport ( ktory tez zwykle jest b.szybko zwykle na nastepny dzien). Tzn znam zwyczaje tej w katowicach i tej w poznaniu bo teraz namietnie z niej korzystam, chociaz mysle ze to moze byc taka polityka ogolna firmy a nie konkretnego sklepu.
Nie wiem Fasia jak duza ta szafpotrzebujesz do mieszkanka, ale mozesz juz cos wybrac pod katem nowego domu, teraz np kupic jeden modul ktory sie zmiesci Wam w pokoju, a jak sie przeprowadzicie na nowe to dokupic jeszcze taki sam, i bedziesz miec meeeega szafe.
My do Wrocławia będziemy jechać. Jak się nie uda to obejrzę z mężem, wybiorę a z bratem podjadę w tygodniu żeby zamówić, kupić i przywieźć. Jakoś to ogarniemy
No właśnie o tym myślelismy żeby później dokupić taki sam moduł i zrobić sobie duuużą szafę na całą ścianę w sypialni, bo taki mamy planBambi85 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać nowego domu ??
Całe życie mieszkam tu gdzie mieszkam, w tym samym pokoju, na kilku m2. A już za jakieś 7-8 miesięcy będę mieć swój własny dom, z ogrodem, tarasem. Całe 100m2 dla siebie
Dziecko, dom .. marzenia się spełniają
znam dokładnie to uczucie:) terazm mam swoje 140m2, duży ogród, córę dzicko w drodze:) psa i kota:DFasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie zobaczyłam fajną wanienkę na allegro na licytacji, nową. Ja już mam, ale może którejś z was się przyda.
http://allegro.pl/nowa-wanna-fisherprice-zaglowek-hamak-masaz-i4744881721.htmlFasia lubi tę wiadomość
-
ROBOTKA - kota też mam, a psa kupimy juz na nowym miejscu
)) raaaaany nie mogę się doczekać !! W końcu coś w zyciu zaczyna Nam się układać .. oby tak zostało
sylvia007, Bambi85, Lwica lubią tę wiadomość
-
Jak jestesmy przy temacie nowych domow, pokoikow dzieciecych... to mnie tez czeka przeprowadzka calkiem niedlugo, bo mysle ze do miesiaca bedziemy juz mieszkac na nowym, stare mieskzanko w zasadzie sprzedane, czekamy na te wszystkie formalnosci : D. Jak o tym mysle to troche mnie oslabia perspektywa pudel, pakowania, rozpakowywania ale moze jakos pojdzie. Jeszcze tylko kuchnia sie konczy i mozna w zasadzie mieszkac. No i nie moge sie doczekac urzadzania pokoiku dla maluszka, narazie jest bezowy, taki jasniutki, neutralny, czekalam na plec i teraz szukam jakiegos fajnego sposobu zeby go ozdobic, potem mebelki i wszystkie te potrzebne rzeczy achhh : D. Dlatego narazie nic nie kupuje, zeby miec mniej do pakowania i przewozenia. W tamtym roku bylismy na zupelnie innym etapie zycia, bajkowy slub, super podroz poslubna, same jakies szlenstwa i przyjemnosci. Na wiosne podjelismy decyzje ze chcemy cos zmienic, zaczelismy szukac nowego mieszkanka, zaplanowalismy dzidziusia, narazie wszystko sie udaje , ma nadzieje ze bedzie tak dalej : D.
-
Fasia wrote:ROBOTKA - kota też mam, a psa kupimy juz na nowym miejscu
)) raaaaany nie mogę się doczekać !! W końcu coś w zyciu zaczyna Nam się układać .. oby tak zostało
i cieszyć się aktualnym stanem:)
nas też nieziemsko cieszył nowy dom:) potem były i łzy i radość, złośc, i radośćzanim dotarliśmy tu gdzie jesteśmy:)
jeszcze dużo przed nami wciąż -
SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ?
-
sylvia007 wrote:Dziewczyny właśnie zobaczyłam fajną wanienkę na allegro na licytacji, nową. Ja już mam, ale może którejś z was się przyda.
http://allegro.pl/nowa-wanna-fisherprice-zaglowek-hamak-masaz-i4744881721.html
Fasia wrote:SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:57
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ?
-
Fasia wrote:SYLVIA fajna ta wanienka. A co myślicie o tych właśnie z IKEI ? Bo tam to wszystko tanie jak barszcz i zastanawiam się czy nie kupić, bo w końcu wanienka to wanienka. Czy nie ?
-
Jeśli chodzi o wanienki to ja preferuję zwykłe proste bez żadnych dodatkowych bajerów. Nie wiadomo jak dzidziuś będzie znosił kąpiel, a dodatkowe elementy mogą tylko utrudniać tę czynność.
Aa ważna sprawa - nie używajcie gąbek do kąpieli, takich, na których dziecko leży. Jest to mega skupisko bakterii i syfów wrrrRobotka1, weronika86 lubią tę wiadomość