X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Fasia dlaczego grozi ci wczesniejszy porod? u mnie moze byc podobnie, pierwsze dziecko urodzilam w 40tyg ale wazyl az 4995gr i 63cm dlugi, wszystkie male, nowe rzeczy nawet raz nie byly uzyte...w Anglii stwierdzili, ze zrobia mi dodatkowe usg kolo 34tyg i jesli dziecko bedzie znow duze, beda indukowac wczesniej, kolo 36tc/37tc, wiec moge nawet urodzic poczatkiem marca. a u ciebie jak to jest?

Mam wadę w budowie macicy. Macicę dwurożną, która może być przyczyną przedwczesnego porodu z powodu niewydolności szyjki. Oczywiście nie ma reguły ale bardzo często takie ciąże kończą się w 7 miesiącu .. dlatego jestem na L4 od 4tyg ciąży..
    Ciągle boli mnie podbrzusze. Tzn jak leżę w domu to nie, ale jak wyjdę do sklepu i wracam to już mam bóle. Wieczorem brzuch niezależnie od intensywności dnia jest twardy jak kamień. Na dwóch ostatnich wizytach lekarka ciągle wspominała o szpitalu, że niedługo pewnie mnie położą ..

A co do wielkości brzuszka to tu mam zdjęcie mojego sprzed tygodnia i z wczoraj
    bbdbeaeeff431ba5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:58

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA ja rozumiem, że w takim małym pokoju można się zorganizować. Problem polega na tym, że stoi tu meblościanka z mojego dzieciństwa. Taka normalna polska z szafą, przeszklonym kominem itd. W chuj miejsca zabiera, a tak naprawdę niewiele można do niej zapakować. Ona zajmuje całą jedną ścianę. Jest zapakowana aż po sufit własnie pudełkami. Na drugiej ścianie mam okno, na całą szerokość. Pod nim stoi stolik. Na trzeciej jest narożnik. Na czwartek kolejna część meblościanki i komoda którą kupiliśmy, bo mąż nie miał gdzie dać swoich rzeczy. Koło komody są drzwi. Uwierzcie mi, że gdybym miała jakąkolwiek możliwość to coś bym tu zmieściła. Ale tu się nie da .. Nie z tymi meblami które teraz są. Trzeba by kupić nowe typu własnie wspomniana przeze mnie szafa z IKEI. Na szafach stoją pudła. Pod oknem stoją pudła. rzygać już mi się chce od nadmiaru rzeczy ...
    Fasia u mnie też będzie dezorganizacją caego pokoju u męża, bo my mieszkanie dopiero po nowym roku kupimy :) i też w tej chwili nie ma miejsca na nic, nawet na pół łóżeczka.. chcemy wywalić meble do innego pokoju i kupić dużą szafę na nasze ubrania i Ady ewentualnie mniejszą szafę i jakąś komodę dla malej i wtedy może łóżeczko wejdzie.. a wózek to nie wiem gdzie będzie stał... ech... no ale nie zawracam sobie tym głowy w tej chwili. Chociaż remont mój teść będzie teraz robił żeby w drugim pokoju zrobić miejsce na nasze meble, które chcemy tam przenieść żeby już powoli łóżeczko zacząć skladać - chociaż to chhyba za wcześnie?? ale miejsce się przyda. Pokój trzeba pomalować... tez kupa roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:58

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta dopiero zauważyłam, że Ty jesteś w 19 tygodniu juz :)

hwesta lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    u mnie w rodzinie i u męża wszyscy używali AVENT, ale ja oglądałąm, trzymałam te tommee tippee i się w nich zakochałam :D
    Ja miałam tommee i avent ta pierwsza mnie nie przekonała a za to aventu z wszystkiego jestem zadowolona i teraz też będę kupować, mają jak dla mnie fajne i dobrej jakości -butelki, smoczki, niekapki, bidony itp nic mnie nie zawiodlo ☺ a innych firm różnie to bywało, ale każdy ma swój wybór i najlepiej wyjdzie w praktyce ☺

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki... ja się całkowicie na tym nie znam :/ Nie wiem nawet na co zwracać uwagę przy wyborze...

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziękuje Sylvia to ja kupie te bo własnie one mają ten smoczek fajny ze dzidzia nie ma kłopotu z ssaniem ,a to super sprawa ,jeszcze laktator z tej firmy mnie interesuje ten ręczny.I mają super opinie one .
    Polecam zdecydowanie elektryczne laktatory, miałam najpierw ręczny ale nie zdawał on u mnie egzaminu a za to elektryczny świetnie dawał rade i dzięki niemu dłużej mogłam karmić piersią. Owszem wydatek większy ale myślę że warto nawet używany kupić można.

201504101680.png
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY - tylko, że my mamy jeden pokój do dyspozycji :D no nic jakoś sobie poradzimy. Kupimy w przyszłym tygodniu szafę z IKEI. Te meble złożymy. No i jakiś skrawek miejsca dla bejbolka znajdziemy :)

ROBOTKA pytałaś o strych/piwnicę. Mieszkamy obecnie w bloku więc strychu nie mam. W piwnicy jest tyle rzeczy ze igła się nie zmieści. Mój tato jest starszym człowiekiem więc ciagle chomikuje wszystko stąd brak miejsca chociazby w piwnicy ..

Dobra, nie będę Wam smutać tylko się wyżalić chciałam, bo doła mam z tego powodu od niedzieli :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA ja rozumiem, że w takim małym pokoju można się zorganizować. Problem polega na tym, że stoi tu meblościanka z mojego dzieciństwa. Taka normalna polska z szafą, przeszklonym kominem itd. W chuj miejsca zabiera, a tak naprawdę niewiele można do niej zapakować. Ona zajmuje całą jedną ścianę. Jest zapakowana aż po sufit własnie pudełkami. Na drugiej ścianie mam okno, na całą szerokość. Pod nim stoi stolik. Na trzeciej jest narożnik. Na czwartek kolejna część meblościanki i komoda którą kupiliśmy, bo mąż nie miał gdzie dać swoich rzeczy. Koło komody są drzwi. Uwierzcie mi, że gdybym miała jakąkolwiek możliwość to coś bym tu zmieściła. Ale tu się nie da .. Nie z tymi meblami które teraz są. Trzeba by kupić nowe typu własnie wspomniana przeze mnie szafa z IKEI. Na szafach stoją pudła. Pod oknem stoją pudła. rzygać już mi się chce od nadmiaru rzeczy ...
    Hej dziewczyny
    Fasia nie martw sie na pewno sie zorganizujesz, mysle ze ten pomysl zeby zastapic mebloscianke duza pojemna szafa z ikei- super pomysl. Moge Ci z czystym sumieniem polecic bo od dawna takiej uzywam w starym mieszkaniu, a teraz do nowego tez kupilismy w ikei tylko jeszcze wieksza, teraz jest do 16 listopada taka promocja 50 % na wyposazenie, myslslam ze to sciema ale naprawde sie oplaca, my zaoszczedzilismy ponad 1000zl, a mamy szafe naprawde na wypasaie. Te ich wszystkie sprytne rozwiazania, jakies organizery, wieszaki, puleczki naprawde powoduja ze taka szafa staje sie mega pojemna i praktyczna, a nie jest tylko wieeeelkim stojacym pudlem. A jak wezmiesz jeszcze suwane drzwi to zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju, do tego komoda dla dzidziusia i wszystko pomiescisz . ; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:12

Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://inspiracjeonline.pl/laktator-elektryczny-easystart-canpol-babies/

Ja ten chce kupic :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY - tylko, że my mamy jeden pokój do dyspozycji :D no nic jakoś sobie poradzimy. Kupimy w przyszłym tygodniu szafę z IKEI. Te meble złożymy. No i jakiś skrawek miejsca dla bejbolka znajdziemy :)

My też do dyspozycji mamy jeden pokój i wcale nie duży...może z 9 m kw.
    W tym drugim pokoju nie ma szafy i naszą chcemy przenieść bo zajmuje dużo miejsca u nas a nie jest pojemna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:15

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja dziś od rana henna na brwi i rzęsy, peeling, maseczka, potem przychodzi pani od stópek :) więc dzień pięknościowaty :)
    Dziewczynki jak lubicie asystenta ciążowego to obczajcie aplikację moja ciąża :) jeszcze fajniejsze rzeczy w niej podają i dużo więcej. I już sobie contraction timer ściągnęłam :) a co przygotowana będę :)

Rika wrote:
    Podczytuje Was czasami bo mam termin na początek maja a ze jestem w drugiej ciąży i z mini komplikacjami po pierwszym porodzie to moze i kwietniowka zostane;-)

Jesli moge wtrącić to polecam butelki avent natural. Dzieki nim udalo mi sie karmić synka mieszanie (cyc+mm) baaaardzo długo -ładnie jadł z butelki i nie mial potem problemów z łapaniem prawidłowo cyca:-)
    Witaj :) Dzięki za te butelki :) fajne są a jak dodatkowo też sprawdzone to super. Ja być może będę musiała karmić butlą bo jak się ma takie wielkie cyce jak ja to często nie ma dużo mleka :( moja siostra tak miała.

weronika86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hej dziewczyny
    Fasia nie martw sie na pewno sie zorganizujesz, mysle ze ten pomysl zeby zastapic mebloscianke duza pojemna szafa z ikei- super pomysl. Moge Ci z czystym sumieniem polecic bo od dawna takiej uzywam w starym mieszkaniu, a teraz do nowego tez kupilismy w ikei tylko jeszcze wieksza, teraz jest do 16 listopada taka promocja 50 % na wyposazenie, myslslam ze to sciema ale naprawde sie oplaca, my zaoszczedzilismy ponad 1000zl, a mamy szafe naprawde na wypasaie. Te ich wszystkie sprytne rozwiazania, jakies organizery, wieszaki, puleczki naprawde powoduja ze taka szafa staje sie mega pojemna i praktyczna, a nie jest tylko wieeeelkim stojacym pudlem. A jak wezmiesz jeszcze suwane drzwi to zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju, do tego komoda dla dzidziusia i wszystko pomiescisz . ; )
    Potwierdzam. Szafa z IKEI jest świetnym rozwiązaniem. Można ją sobie samemu zaprojektować i montaż również nie jest skomplikowany. Co więcej - da się mocno zaoszczędzić. Jest wiele rozwiązań co do wyglądu i wyposażenia szafy. Kupiliśmy szafę do naszej sypialni i nie żałujemy, bo to był bardzo dobry wybór! :) Fakt, że oferują tylko standardowe wymiary szaf, ale dzięki temu można ją mieć "od ręki" :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hej :)
    ja dziś od rana henna na brwi i rzęsy, peeling, maseczka, potem przychodzi pani od stópek :) więc dzień pięknościowaty :)
    Dziewczynki jak lubicie asystenta ciążowego to obczajcie aplikację moja ciąża :) jeszcze fajniejsze rzeczy w niej podają i dużo więcej. I już sobie contraction timer ściągnęłam :) a co przygotowana będę :)

Witaj :) Dzięki za te butelki :) fajne są a jak dodatkowo też sprawdzone to super. Ja być może będę musiała karmić butlą bo jak się ma takie wielkie cyce jak ja to często nie ma dużo mleka :( moja siostra tak miała.
    shimmer ja też mam spory biust i na początku mleka faktycznie było niewiele, ale później się laktacja rozkręciła i było ok. Najważniejsze to się nie stresować i przystawiać dzidziolka często, żeby pobudzał piersi do działania. Ja tak robiłam i dokarmiałam butlą i po jakimś miesiącu może półtora produkcja się rozwinęła :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERA wejdź sobie w mój pamiętnik:) zdjęcia wstawiam na bieżąco, oczywiście brzucha:D

FASIA no to przemeblowanie u Ciebie wskazane:)

BAMBI co Ty opowiadasz? w ikei taka przecena?? mówisz że na wszystkie mebelki?? kurde a mam tam trochę do kupienia,muszę się rozejrzeć choć zastanawiam się czy na stronie internetowej będą podane ceny z rabatami czy tylko w sklepach na miejscu.
    aaa już widzę:) to tylko na modele PAX:)

JUSTINka moja kuzynka na Polę wołała często Polcia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:31

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI no własnie taki jest plan z ta szafą. Chcielismy taka kupić już do naszej sypialni w nowym domu no ale nie damy rady z koncem przed rozwiązaniem, dlatego uznałam, że trzeba ją wstawic do pokoju gdzie teraz mieszkamy, bo inaczej dziecko nie będzie mieć nawet ubrań :D
    Słyszałam o tej promocji, w ten weekend pewnie pojade z mężem wybrać i zamówić, a w tygodniu brat jak będzie busem z Holandii wracać to odbierze :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Fasia, uwielbiam Twój brzuszek, jest prześliczny! :P

Rudzia gratuluję córeczki! i cieszę się ogromnie ze wszystko jest ok! :)

Ja dostałam od brata jakies butelki, bo jak sie dowiedział ze jestem w ciąży to oszalał i ruszył na zakupy mimo że się na tym kompletnie nie zna, nie ma dzieci i nie zamierza mieć. Wyobraźcie sobie mój szok jak dostałam ten karton ;P
    Kupił mi dwie butelki Avent Natural jedna taką malutką chyba 125ml a drugą większą chyba 260ml.
    Pytanie moje: ile potrzeba tych butelek mniejszych i większych tak na początek? Nie mam pojęcia...

Co do laktatora to znajoma też mi ostatnio mówiła, że ten elektryczy znacznie lepiej się sprawdza i warto wydać pare złotych więcej, albo tak jak mówi Justinka, i tak to się sterylizuje więc można sobie tak to zrobić :)

Ja też niestety mam małe mieszkanko... 50m2. Na szczęście w sypialni mam dużą szafę na całą ścianę i tam będziemy trzymać wszystkie ciuchy nasze i Maleństwa. łóżeczko też powinno wleźć, za to gdzie ja wózek będę stawiać to nie mam pojęcia, chyba na głowie :P Albo w dużym pokoju zrobie małą graciarnię :P

Fasia, Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewijaka to ja mam taki na komodę nakładany o taką tylko z innymi uchwytami
    http://allegro.pl/komoda-fantazja-klups-z-przewijakiem-hit-sezonu-i4751687954.html

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hej dziewczyny
    W 100% opieram to co Bambi napisała ☺ Szafy PAX są super i bardzo pojemne, skorzystaj cie z promocji to dodatkowo będziecie zadowoleni i dużo zaoszczędzicie ☺ Ja dla synka miałam tylko łóżeczko z szufladą pod nim oraz jedną komodę Ikea z 4 szufladami - MALM i do dziś mi wystarczyło ☺ teraz zaczynają się schody bo też robi się problem gdzie pomieścić łóżko i komodę dla córki, kilka opcji mam ale zanim zrobię jakieś ruchy musze 2 przemyśleć ☺ w lutym planujemy malowanie, aby odświeżyć po 3,5 roku mieszkania tutaj.. no i będziemy robić przemeblowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:40

201504101680.png
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

BAMBI co Ty opowiadasz? w ikei taka przecena?? mówisz że na wszystkie mebelki?? kurde a mam tam trochę do kupienia,muszę się rozejrzeć choć zastanawiam się czy na stronie internetowej będą podane ceny z rabatami czy tylko w sklepach na miejscu

Nie Robotka niestety, teraz do 16 listopada jest promocja tylko na szafy pax, do których wyposazenie komplement masz za 50 %, my akurat mielismy w planach kupic duza szafe do sypialni i nam sie udalo trafic na ta promocje. Pewnie jak sie ta promocja skonczy, bedzie jakas inna, a noz Ci spasuje : D

Robotka1 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 100% opieram to co Bambi napisała ☺ Szafy PAX są super i bardzo pojemne, skorzystaj cie z promocji to dodatkowo będziecie zadowoleni i dużo zaoszczędzicie ☺ Ja dla synka miałam tylko łóżeczko z szufladą pod nim oraz jedną komodę Ikea z 4 szufladami - MALM i do dziś mi wystarczyło ☺ teraz zaczynają się schody bo też robi się problem gdzie pomieścić łóżko i komodę dla córki, kilka opcji mam ale zanim zrobię jakieś ruchy musze 2 przemyśleć ☺ w lutym planujemy malowanie, aby odświeżyć po 3,5 roku mieszkania tutaj.. no i będziemy robić przemeblowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:43

201504101680.png
    683907699a.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ