Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
weronika86 wrote:Fasia dlaczego grozi ci wczesniejszy porod? u mnie moze byc podobnie, pierwsze dziecko urodzilam w 40tyg ale wazyl az 4995gr i 63cm dlugi, wszystkie male, nowe rzeczy nawet raz nie byly uzyte...w Anglii stwierdzili, ze zrobia mi dodatkowe usg kolo 34tyg i jesli dziecko bedzie znow duze, beda indukowac wczesniej, kolo 36tc/37tc, wiec moge nawet urodzic poczatkiem marca. a u ciebie jak to jest?
Mam wadę w budowie macicy. Macicę dwurożną, która może być przyczyną przedwczesnego porodu z powodu niewydolności szyjki. Oczywiście nie ma reguły ale bardzo często takie ciąże kończą się w 7 miesiącu .. dlatego jestem na L4 od 4tyg ciąży..
Ciągle boli mnie podbrzusze. Tzn jak leżę w domu to nie, ale jak wyjdę do sklepu i wracam to już mam bóle. Wieczorem brzuch niezależnie od intensywności dnia jest twardy jak kamień. Na dwóch ostatnich wizytach lekarka ciągle wspominała o szpitalu, że niedługo pewnie mnie położą ..
A co do wielkości brzuszka to tu mam zdjęcie mojego sprzed tygodnia i z wczoraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:58
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:ROBOTKA ja rozumiem, że w takim małym pokoju można się zorganizować. Problem polega na tym, że stoi tu meblościanka z mojego dzieciństwa. Taka normalna polska z szafą, przeszklonym kominem itd. W chuj miejsca zabiera, a tak naprawdę niewiele można do niej zapakować. Ona zajmuje całą jedną ścianę. Jest zapakowana aż po sufit własnie pudełkami. Na drugiej ścianie mam okno, na całą szerokość. Pod nim stoi stolik. Na trzeciej jest narożnik. Na czwartek kolejna część meblościanki i komoda którą kupiliśmy, bo mąż nie miał gdzie dać swoich rzeczy. Koło komody są drzwi. Uwierzcie mi, że gdybym miała jakąkolwiek możliwość to coś bym tu zmieściła. Ale tu się nie da .. Nie z tymi meblami które teraz są. Trzeba by kupić nowe typu własnie wspomniana przeze mnie szafa z IKEI. Na szafach stoją pudła. Pod oknem stoją pudła. rzygać już mi się chce od nadmiaru rzeczy ...
i też w tej chwili nie ma miejsca na nic, nawet na pół łóżeczka.. chcemy wywalić meble do innego pokoju i kupić dużą szafę na nasze ubrania i Ady ewentualnie mniejszą szafę i jakąś komodę dla malej i wtedy może łóżeczko wejdzie.. a wózek to nie wiem gdzie będzie stał... ech... no ale nie zawracam sobie tym głowy w tej chwili. Chociaż remont mój teść będzie teraz robił żeby w drugim pokoju zrobić miejsce na nasze meble, które chcemy tam przenieść żeby już powoli łóżeczko zacząć skladać - chociaż to chhyba za wcześnie?? ale miejsce się przyda. Pokój trzeba pomalować... tez kupa roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:58
-
Amy wrote:u mnie w rodzinie i u męża wszyscy używali AVENT, ale ja oglądałąm, trzymałam te tommee tippee i się w nich zakochałam
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Dziękuje Sylvia to ja kupie te bo własnie one mają ten smoczek fajny ze dzidzia nie ma kłopotu z ssaniem ,a to super sprawa ,jeszcze laktator z tej firmy mnie interesuje ten ręczny.I mają super opinie one .
-
AMY - tylko, że my mamy jeden pokój do dyspozycji
no nic jakoś sobie poradzimy. Kupimy w przyszłym tygodniu szafę z IKEI. Te meble złożymy. No i jakiś skrawek miejsca dla bejbolka znajdziemy
ROBOTKA pytałaś o strych/piwnicę. Mieszkamy obecnie w bloku więc strychu nie mam. W piwnicy jest tyle rzeczy ze igła się nie zmieści. Mój tato jest starszym człowiekiem więc ciagle chomikuje wszystko stąd brak miejsca chociazby w piwnicy ..
Dobra, nie będę Wam smutać tylko się wyżalić chciałam, bo doła mam z tego powodu od niedzieli -
Fasia wrote:ROBOTKA ja rozumiem, że w takim małym pokoju można się zorganizować. Problem polega na tym, że stoi tu meblościanka z mojego dzieciństwa. Taka normalna polska z szafą, przeszklonym kominem itd. W chuj miejsca zabiera, a tak naprawdę niewiele można do niej zapakować. Ona zajmuje całą jedną ścianę. Jest zapakowana aż po sufit własnie pudełkami. Na drugiej ścianie mam okno, na całą szerokość. Pod nim stoi stolik. Na trzeciej jest narożnik. Na czwartek kolejna część meblościanki i komoda którą kupiliśmy, bo mąż nie miał gdzie dać swoich rzeczy. Koło komody są drzwi. Uwierzcie mi, że gdybym miała jakąkolwiek możliwość to coś bym tu zmieściła. Ale tu się nie da .. Nie z tymi meblami które teraz są. Trzeba by kupić nowe typu własnie wspomniana przeze mnie szafa z IKEI. Na szafach stoją pudła. Pod oknem stoją pudła. rzygać już mi się chce od nadmiaru rzeczy ...
Fasia nie martw sie na pewno sie zorganizujesz, mysle ze ten pomysl zeby zastapic mebloscianke duza pojemna szafa z ikei- super pomysl. Moge Ci z czystym sumieniem polecic bo od dawna takiej uzywam w starym mieszkaniu, a teraz do nowego tez kupilismy w ikei tylko jeszcze wieksza, teraz jest do 16 listopada taka promocja 50 % na wyposazenie, myslslam ze to sciema ale naprawde sie oplaca, my zaoszczedzilismy ponad 1000zl, a mamy szafe naprawde na wypasaie. Te ich wszystkie sprytne rozwiazania, jakies organizery, wieszaki, puleczki naprawde powoduja ze taka szafa staje sie mega pojemna i praktyczna, a nie jest tylko wieeeelkim stojacym pudlem. A jak wezmiesz jeszcze suwane drzwi to zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju, do tego komoda dla dzidziusia i wszystko pomiescisz . ; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:12
Fasia, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:AMY - tylko, że my mamy jeden pokój do dyspozycji
no nic jakoś sobie poradzimy. Kupimy w przyszłym tygodniu szafę z IKEI. Te meble złożymy. No i jakiś skrawek miejsca dla bejbolka znajdziemy
My też do dyspozycji mamy jeden pokój i wcale nie duży...może z 9 m kw.
W tym drugim pokoju nie ma szafy i naszą chcemy przenieść bo zajmuje dużo miejsca u nas a nie jest pojemna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:15
-
Hej
ja dziś od rana henna na brwi i rzęsy, peeling, maseczka, potem przychodzi pani od stópekwięc dzień pięknościowaty
Dziewczynki jak lubicie asystenta ciążowego to obczajcie aplikację moja ciążajeszcze fajniejsze rzeczy w niej podają i dużo więcej. I już sobie contraction timer ściągnęłam
a co przygotowana będę
Rika wrote:Podczytuje Was czasami bo mam termin na początek maja a ze jestem w drugiej ciąży i z mini komplikacjami po pierwszym porodzie to moze i kwietniowka zostane;-)
Jesli moge wtrącić to polecam butelki avent natural. Dzieki nim udalo mi sie karmić synka mieszanie (cyc+mm) baaaardzo długo -ładnie jadł z butelki i nie mial potem problemów z łapaniem prawidłowo cyca:-)Dzięki za te butelki
fajne są a jak dodatkowo też sprawdzone to super. Ja być może będę musiała karmić butlą bo jak się ma takie wielkie cyce jak ja to często nie ma dużo mleka
moja siostra tak miała.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Hej dziewczyny
Fasia nie martw sie na pewno sie zorganizujesz, mysle ze ten pomysl zeby zastapic mebloscianke duza pojemna szafa z ikei- super pomysl. Moge Ci z czystym sumieniem polecic bo od dawna takiej uzywam w starym mieszkaniu, a teraz do nowego tez kupilismy w ikei tylko jeszcze wieksza, teraz jest do 16 listopada taka promocja 50 % na wyposazenie, myslslam ze to sciema ale naprawde sie oplaca, my zaoszczedzilismy ponad 1000zl, a mamy szafe naprawde na wypasaie. Te ich wszystkie sprytne rozwiazania, jakies organizery, wieszaki, puleczki naprawde powoduja ze taka szafa staje sie mega pojemna i praktyczna, a nie jest tylko wieeeelkim stojacym pudlem. A jak wezmiesz jeszcze suwane drzwi to zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju, do tego komoda dla dzidziusia i wszystko pomiescisz . ; )Fakt, że oferują tylko standardowe wymiary szaf, ale dzięki temu można ją mieć "od ręki"
-
shimmer_lip wrote:Hej
ja dziś od rana henna na brwi i rzęsy, peeling, maseczka, potem przychodzi pani od stópekwięc dzień pięknościowaty
Dziewczynki jak lubicie asystenta ciążowego to obczajcie aplikację moja ciążajeszcze fajniejsze rzeczy w niej podają i dużo więcej. I już sobie contraction timer ściągnęłam
a co przygotowana będę
WitajDzięki za te butelki
fajne są a jak dodatkowo też sprawdzone to super. Ja być może będę musiała karmić butlą bo jak się ma takie wielkie cyce jak ja to często nie ma dużo mleka
moja siostra tak miała.
-
WERA wejdź sobie w mój pamiętnik:) zdjęcia wstawiam na bieżąco, oczywiście brzucha:D
FASIA no to przemeblowanie u Ciebie wskazane:)
BAMBI co Ty opowiadasz? w ikei taka przecena?? mówisz że na wszystkie mebelki?? kurde a mam tam trochę do kupienia,muszę się rozejrzeć choć zastanawiam się czy na stronie internetowej będą podane ceny z rabatami czy tylko w sklepach na miejscu.
aaa już widzęto tylko na modele PAX:)
JUSTINka moja kuzynka na Polę wołała często Polcia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:31
-
BAMBI no własnie taki jest plan z ta szafą. Chcielismy taka kupić już do naszej sypialni w nowym domu no ale nie damy rady z koncem przed rozwiązaniem, dlatego uznałam, że trzeba ją wstawic do pokoju gdzie teraz mieszkamy, bo inaczej dziecko nie będzie mieć nawet ubrań
Słyszałam o tej promocji, w ten weekend pewnie pojade z mężem wybrać i zamówić, a w tygodniu brat jak będzie busem z Holandii wracać to odbierze
Dzięki dziewczyny za wsparcie :* -
Cześć Dziewczyny.
Fasia, uwielbiam Twój brzuszek, jest prześliczny!
Rudzia gratuluję córeczki! i cieszę się ogromnie ze wszystko jest ok!
Ja dostałam od brata jakies butelki, bo jak sie dowiedział ze jestem w ciąży to oszalał i ruszył na zakupy mimo że się na tym kompletnie nie zna, nie ma dzieci i nie zamierza mieć. Wyobraźcie sobie mój szok jak dostałam ten karton ;P
Kupił mi dwie butelki Avent Natural jedna taką malutką chyba 125ml a drugą większą chyba 260ml.
Pytanie moje: ile potrzeba tych butelek mniejszych i większych tak na początek? Nie mam pojęcia...
Co do laktatora to znajoma też mi ostatnio mówiła, że ten elektryczy znacznie lepiej się sprawdza i warto wydać pare złotych więcej, albo tak jak mówi Justinka, i tak to się sterylizuje więc można sobie tak to zrobić
Ja też niestety mam małe mieszkanko... 50m2. Na szczęście w sypialni mam dużą szafę na całą ścianę i tam będziemy trzymać wszystkie ciuchy nasze i Maleństwa. łóżeczko też powinno wleźć, za to gdzie ja wózek będę stawiać to nie mam pojęcia, chyba na głowieAlbo w dużym pokoju zrobie małą graciarnię
Fasia, Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Hej dziewczyny
Fasia nie martw sie na pewno sie zorganizujesz, mysle ze ten pomysl zeby zastapic mebloscianke duza pojemna szafa z ikei- super pomysl. Moge Ci z czystym sumieniem polecic bo od dawna takiej uzywam w starym mieszkaniu, a teraz do nowego tez kupilismy w ikei tylko jeszcze wieksza, teraz jest do 16 listopada taka promocja 50 % na wyposazenie, myslslam ze to sciema ale naprawde sie oplaca, my zaoszczedzilismy ponad 1000zl, a mamy szafe naprawde na wypasaie. Te ich wszystkie sprytne rozwiazania, jakies organizery, wieszaki, puleczki naprawde powoduja ze taka szafa staje sie mega pojemna i praktyczna, a nie jest tylko wieeeelkim stojacym pudlem. A jak wezmiesz jeszcze suwane drzwi to zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju, do tego komoda dla dzidziusia i wszystko pomiescisz . ; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:40
-
Robotka1 wrote:
BAMBI co Ty opowiadasz? w ikei taka przecena?? mówisz że na wszystkie mebelki?? kurde a mam tam trochę do kupienia,muszę się rozejrzeć choć zastanawiam się czy na stronie internetowej będą podane ceny z rabatami czy tylko w sklepach na miejscu
Nie Robotka niestety, teraz do 16 listopada jest promocja tylko na szafy pax, do których wyposazenie komplement masz za 50 %, my akurat mielismy w planach kupic duza szafe do sypialni i nam sie udalo trafic na ta promocje. Pewnie jak sie ta promocja skonczy, bedzie jakas inna, a noz Ci spasuje : DRobotka1 lubi tę wiadomość
-
W 100% opieram to co Bambi napisała ☺ Szafy PAX są super i bardzo pojemne, skorzystaj cie z promocji to dodatkowo będziecie zadowoleni i dużo zaoszczędzicie ☺ Ja dla synka miałam tylko łóżeczko z szufladą pod nim oraz jedną komodę Ikea z 4 szufladami - MALM i do dziś mi wystarczyło ☺ teraz zaczynają się schody bo też robi się problem gdzie pomieścić łóżko i komodę dla córki, kilka opcji mam ale zanim zrobię jakieś ruchy musze 2 przemyśleć ☺ w lutym planujemy malowanie, aby odświeżyć po 3,5 roku mieszkania tutaj.. no i będziemy robić przemeblowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:43