X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie się dziewczyny:)

FASIA obowiązkowo jeszcze raz masz napisać przepis na te placki z mięsem:) co jak doprawiamy, czy dodajemy cebulkę no i w ogóle, zaskoczę kiedyś mojego:D ale będzie w szoku:D

aha i chciałam wam powiedzieć że znów mam przypływ czułości i bardzo mnie rozczula to że będę mamusią w kwietniu:D

martafr lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jesli chodzi o alimenty na zarobki Szwedzkie to tez nie kest kolorowo bo kolega mial teraz sprawe i jego byla chciala 1500zl alimnetow a sad przydzieli tylko 800zl Ona oczywiscie nie zadowolona.. no ale tak jsk mowie pogadam z prawnikiem i bede wiedziala co robic :) w kazdym razie mu nie popuszcze. Nie chce sytuacji ze wychowsm dziecko a on przyjdzie na gotowe albo bedzie niedzielym fsjnym tatusiem i wtedy ja bede ta zla bo bede wymagala czegos od dziecka itd a Tatus na wszystko bedzie pozwalal.

Dobrze myślisz! Tez myśle ze powinien płacić!
    3mam kciuki aby wszystko wyszło po twojej mysli

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na poczte!! Przyszly wlasnie ubranka dla Fijki :)) <3

Lwica, sylvia007 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka pisalas o milky way ze jadlas je w ciazy z corka, ja mialam to samo, maz robil mi zapasy niby na kilka dni a ja to zjadalam w ciagu dwoch :D

Rudzia ale złamas z tego Twojego ex, brak slow na takich. Masz super rodzine i Malenstwo w drodze i to jest najwazniejsze:)

Sylvia jestem w tej samej sutuacji co Ty, chcialam po wizycie ktora mialam 24 paz kupic jakas ladna posciel i ciuszki a dziecie skrzyzowalo nogi:) moze dla kogos jest malo istotne czy jego corka bedzie miec bluzki w auta czy w baletnice ale dla mnie to wazne:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robotka pisalas o milky way ze jadlas je w ciazy z corka, ja mialam to samo, maz robil mi zapasy niby na kilka dni a ja to zjadalam w ciagu dwoch :D

Rudzia ale złamas z tego Twojego ex, brak slow na takich. Masz super rodzine i Malenstwo w drodze i to jest najwazniejsze:)

Sylvia jestem w tej samej sutuacji co Ty, chcialam po wizycie ktora mialam 24 paz kupic jakas ladna posciel i ciuszki a dziecie skrzyzowalo nogi:) moze dla kogos jest malo istotne czy jego corka bedzie miec bluzki w auta czy w baletnice ale dla mnie to wazne:)
    No w końcu ktoś mnie zrozumiał hi hi ;-) mi to głównie chodzi o to, że już bym po prostu bardzo chciała wiedzieć kto tam jest, bo mogłabym w końcu dzidziolka bardziej osobowo traktować i mówić on lub ona, a nie ono :-( No i kupić właśnie coś takiego co by wszystkim mówiło: będzie miała córkę lub będzie syn. No ale twardą będę i poczekamy, następne usg za 3tyg więc może wtedy dzidzia będzie chętniej współpracować :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:36

Lali lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastepne mam 25 listopada i tez nie moge sie doczekac:) Kurcze nie mam dzis sily i mam gorszy dzien a corka chce sie bawic, gonic z mamusia itd, a ja najchetniej zaleglabym na kanapie i pospala.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    AMY,
    znalazłam tą dziewczynę :) żebyś się wagą nie martwiła :)
    "To ja Cię pocieszę jeśli chodzi o wage :) W pierwszej ciąży cierpiałam na niepowściągliwe wymioty czyli moje mdłości trwały od początku do samego porodu!!! Nie mówiąc że to po kilka razy dziennie. Zwracałam jedzenie nabiał wodę po prostu wszystko. Zaszłam w ciąże ważąc 65 kilogramów a przy porodzie waga była na 53 kilogramy. Czyli nie dość że nie przytyłam ani grama w pierwszym drugim jak i trzecim trymestrze to schudłam ogrom kilogramów, patrząc na to że ok 12 kilogramów powinnam przytyć a nie się ich pozbywać. Miałam kroplówki dożywiające itd, alo to już inna historia. Skończyło się porodem naturalnym synek 3400 i 56 cm, więc jak widzisz mimo że ja chudłam synek miał co jeść :)"

o dziękuję!!
    niesamowite że tyle schudla a dzidzia taka duża :) wyssał wszystko :P
    moje dziecko na pewno mi nie zrobi takiej przyjemności i utyje jak swinka :P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja nastepne mam 25 listopada i tez nie moge sie doczekac:) Kurcze nie mam dzis sily i mam gorszy dzien a corka chce sie bawic, gonic z mamusia itd, a ja najchetniej zaleglabym na kanapie i pospala.
    Gabi jest dzisiaj u dziadków więc ja mam tak do 18.30 wolne, a jak wróci to musimy pójść do jej chrzestnego, bo mu obiecała przynieść 4 babeczki, które piekła dzisiaj z moją mamą :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o dziękuję!!
    niesamowite że tyle schudla a dzidzia taka duża :) wyssał wszystko :P
    moje dziecko na pewno mi nie zrobi takiej przyjemności i utyje jak swinka :P
    Amy a jeśli mogę zapytać to już Ci coś przybyło na wadze?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    No w końcu ktoś mnie zrozumiał hi hi ;-) mi to głównie chodzi o to, że już bym po prostu bardzo chciała wiedzieć kto tam jest, bo mogłabym w końcu dzidziolka bardziej osobowo traktować i mówić on lub ona, a nie ono :-( No i kupić właśnie coś takiego co by wszystkim mówiło: będzie miała córkę lub będzie syn. No ale twardą będę i poczekamy, następne usg za 3tyg więc może wtedy dzidzia będzie chętniej współpracować :-)
    Ja mam usg połówkowe 26 listopada i padnę jeśli mi nie powiedzą co we mnie mieszka. Niby jest ten pierwszy strzał z 14tc (13t4d) ale ja chcę potwierdzenia :) Zwłaszcza, ze jestem teraz w ciągłym kontakcie z tą Natali co Wam wklejałam i pomału wybieram wzory i kolory tych wszystkich pierdów dla dziecia :) i muszę wiedzieć :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jutro przyjedzie na kilka godzin i tez bede miec chwile spokoju i odpoczne:) Poszlysmy dzis na dlugi spacer i chyba to tak ze mnie sily wyssalo:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam usg połówkowe 26 listopada i padnę jeśli mi nie powiedzą co we mnie mieszka. Niby jest ten pierwszy strzał z 14tc (13t4d) ale ja chcę potwierdzenia :) Zwłaszcza, ze jestem teraz w ciągłym kontakcie z tą Natali co Wam wklejałam i pomału wybieram wzory i kolory tych wszystkich pierdów dla dziecia :) i muszę wiedzieć :)
    No ja byłam w szoku, że ta moja dzidzia tak mocno uda zacisneła :-) dlatego cieszę się że to następne usg niedługo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:48

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja odkąd przestałam wymiotować (zeszły piątek) wrzuciłam 1,1kg i jestem załamana bo ja jestem bardzo duża ogólnie i miałam nadzieję, że nie będę tak tyć. Szczerze powiem, że dziś się żegnam z jedzeniem (tzn. mam czekoladę karmelową, coca colę i cukierki toffino, bo od jutra zaczynam dietę dla ciężarnych z cukrzycą. Albo coś co koło tej diety stało. Pewnie nie uda mi się całkiem owoców wyeliminować ale może chociaż ograniczę.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schimmer podaj namiary na ta Natalie co ona ma fajnego? Bo ja chyba przegapilam wczesniej jak pisalas:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    2,3 kg

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    No ja byłam w szoku, że ta moja dzidzia tak mocno uda zacisneła :-) dlatego dlatego cieszę się że to następne usg niedługo
    Nie dziwię Ci się wcale :) Jeśli u mnie będzie dziewczynka to myślę, że pościel będzie z tego materiału
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f90ddf7ad9cf.jpg

Amy, sylvia007, Lali, martafr, Dajana28, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mega truskawy :D

shimmer_lip, Dajana28 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja w pierwszej ciąży zaczynała z wagą 72 i przybrałam 19 kg 4miesiące po porodzie 72kg, a 6miesięcy 67kg. Także spokojnie, musimy trochę tych kg przybrać bo i dzidzia i wody i łożysko swoje ważą. Ja np. zauważyłam że już mi się trochę woda zatrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:55

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    2,3 kg
    A bo już myślałam, że schudlaś po tym jak Shimmer ten post wkleiła.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge sie pochwalic Wam ubrankami? :P

shimmer_lip, MartaAlvi, Dajana28, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ