X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga jak ja Cie rozumiem! Chwala Bogu nie mieszkam z tesciowa i uwierzcie, ze chocby nie miala jak z wyra wstac to jej nie pomoge. Ile ona mi nerwow zepsula, jak sie corka urodzila to w szpitalu powiedziala mojemu mezowi, ze ona sie o niego martwi bo to chyba nie jego dziecko bo ma usta podobne do naszego kolegi...sic!!! I rozpowiadala to w calej rodzinie, ale ja sie nie dam jak przyjechala do nas w odwiedziny to ja wywalilam za drzwi i powiedzialasm jej ze jest stara glupia i chora psychicznie i wiele innych takich ale co sie wyrzylam na niej to moje:) to dzis nie mam oporow powiedziec jej w oczy ze jest stara i glupia a ona za grosz honoru nie ma bo za dwa dni dzwoni i jakby nigdy nic sie nie stalo. Ostatnio przyjechala po 4 miesiacach i przywiozla
    wnuczce batonik pawelek z nadzieniem alkoholowym :D nie tolerujemy jej razem z mezem, on mowi, ze ma tylko nas bo jego tata zmarl na raka miesiac przed porodem.

Sylvi doslownie dwa tygodnie temu kupilam pizamke za 19.90 w pepco i tez jestem mile zaskoczona po kazdym praniu:)

Rudzia zazdroszcze sniegu, ja juz mam ochote wyjac ozdoby swiateczne
    :) uwielbiam Swieta:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:53

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja poscielke tez bede miala nie taka krzykliwa :) w delikatnych kolorach :P ale z dodatkiem rozu :P hihi.. a jesli chodzi o ubranka rozowe to ja tez nie lubie jak dziecko jest cale rozowe ale ciezlo jest znalezc cos ladnego a nie rozowego.. tzn jest duzo ubranek bez rozu ale akurat jak mi sie cos podoba to akurat tylko rozowe jest zazwyczaj :) z reszta rozowe to ja bede miala tylko body i pojace :P
    U mnie tez delikatne kolory chce do pościeli jakis malinowy jasny poduszeczki czy ozdóbki . Na różowo tez nie lubię dziecka jak całe jest .

Rudzia lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehe noooo facetów facetów:D
    wiem że czasem ludzie tego nie trawią, czasem robią jak kobieta jest jeszcze w szpitalu, a czasem jak już urodzi zapraszają kilku znajomych i sobie siedzą:)

ja byłam na pępkowym u szwagierki, chłopaki siedzieli w salonie i sobie delikatnie popijali a my dziewczyny z maluchem w sypialni przegadałyśmy kilka godzin:)

Takie pępkowe to ja rozumiem ale upijania się tatusia do nieprzytomności mnie niesmaczy. Mamy kolegę, któremu sąsiedzi prąd w mieszkaniu odcieli żeby już przestał świętować jak jego żona jeszcze była w szpitalu. A może to ona powinna się napić i pójść zabawić a nie on? Ja mam od razu nerwa jak pomyślę o pępkowym. Opija bo ją zapłodnił, opija bo ona urodziłam. No ludzie! Tym bardziej, że mi język za jakimś alkoholem to już do podłogi zwisa, do porodu to chyba będę go sobie na ręce zawijać :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię jak tak dzieci ubrane są :) słodko i nie przesadnie http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dc00e4b949f.jpg

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Takie pępkowe to ja rozumiem ale upijania się tatusia do nieprzytomności mnie niesmaczy. Mamy kolegę, któremu sąsiedzi prąd w mieszkaniu odcieli żeby już przestał świętować jak jego żona jeszcze była w szpitalu. A może to ona powinna się napić i pójść zabawić a nie on? Ja mam od razu nerwa jak pomyślę o pępkowym. Opija bo ją zapłodnił, opija bo ona urodziłam. No ludzie! Tym bardziej, że mi język za jakimś alkoholem to już do podłogi zwisa, do porodu to chyba będę go sobie na ręce zawijać :D
    hahhaa ostrooo:D mnie też czasem język ucieka jak widzę piwooo :D no ale co poradzić:) ze dwa trzy razy wzięłam łyka i pewnie jak mnie przypili to też łyknę od męża :)
    pamiętam jak wypiłam małego reddsa po porodzie:D ale się nabrzdryngoliłam nim:P haha
    a moja mama wypijała ze mną pół szklaneczki piwa codziennie! i żyję:D no nie mogła sie oprzeć:D
    przy córce sąsiedzi moi przyszli na pępkowe jak byłam w szpitalu:) mieszkalismy u rodziców moich jeszcze:)
    strasznie go opili jak pamiętam z opowieści:D posiedzieli na werandzie i tak rządzili;)
    teraz już tam nie mieszkamy wiec być może nikt nie przyjdzie:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy kupujecie rozm. głównie 62 czy 56 ? Bo ja w mojej sytuacji sama nie wiem co robić .. wczoraj kupiłam rozmiary 56, bo boję się że 62 będą za duze .. nie wiem co robić, może to jeszcze za wcześnie na ciuszki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:40

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio się nad tym zastanawiałam jak to będzie z tymi ciuszkami

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam trochę 56 ale większość 62

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny Wy kupujecie rozm. głównie 62 czy 56 ? Bo ja w mojej sytuacji sama nie wiem co robić .. wczoraj kupiłam rozmiary 56, bo boję się że 62 będą za duze .. nie wiem co robić, może to jeszcze za wcześnie na ciuszki ?
    i tak w końcu staniesz przed tym dylematem:) czy teraz czy potem;)
    tak na prawdę Ciężko utrafić jakie będzie dziecię.
    najlepiej to bezpieczniej kupić na 62 rozmiarek-to na prawdę nie są wielkie różnice inp tylko kilka mieć w zanadrzu tych z rozmiaru 56, potem zawsze lepiej dokupić niż się martwić że się kupiło wydało kasę a maluch większy.
    pamiętam dla młodej miałam ubranko na wyjście w rozmiarze 56, dwie pary bodziaków i dwie pary śpiochów+kaftanik, tydzień pochodziła i zmieniliśmy na większe:) więc nie dokupowałam więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:44

martafr lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że lepiej wieksze, bo w mniejsze się bobas nie zmieści :P Tylko u mnie to ja sobie czasem myslę, że i rozmiar 50 się pewnie przyda jak mi się wcześniak urodzi :P Wczoraj w smyku widziałam rozm. 44 :D no takie to było słodkie, że szok ! :)) Chyba poczekam z resztą ciuszków do kupienia jak będę więcej wiedzieć, np w styczniu, a teraz skupię się na kupnie innych rzeczy. No chyba, że oczywiście coś dostane od znajomych ale u mnie same dziewczynki sie ostatnio w otoczeniu rodziły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:46

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu po prostu upatrz sobie wcześniej sklep i uprzedź męża że w razie gdyby się urodził malutki to on tam pójdzie i dokupi co trzeba:) możesz mu nawet pokazać co chcesz:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Fasiu po prostu upatrz sobie wcześniej sklep i uprzedź męża że w razie gdyby się urodził malutki to on tam pójdzie i dokupi co trzeba:) możesz mu nawet pokazać co chcesz:)

Chyba tak zrobię :D na szczęście zaraz przy szpitalu mamy Tesco 24h czynne więc jakby co to nawet ze szpitala wyskoczy na 10 min i kupi co trzeba więc luz :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pępkowego znam taka historie , jak mlody tatus tak sie upil, ze zapomnial po mamusie i dzidziusia do szpitala jechac,z reszta i tak nie byl w stanie, rodzice musieli ją odbierać...no chyba bym zabiła, dobrze, ze moj raczej nie lubi alko, sporadycznie

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry mąż pił 3 dni haha i tez zapomniał o bożym świecie Hahaha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:53

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie pije alkoholu więc ja tam się pępkowym nie przejmuję :) Jak już zamieszkamy u siebie czyli dziecko będzie mieć jakieś 2 miesiące (jak się urodzi w kwietniu) to wtedy zaprosimy znajomych na parapetówkowo-pępkowe :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    pamiętam jak mój brat miał przynieść dla dzidzi z domu dodatkowe rzeczy bo przy karmieniu się mały brudził non stop i zabrakło a żona miała w domu wszystko poukładane kompletami i mu tłumaczyła które komplety ma wziąć a on i tak wszystko pomieszał i wziął to co nie trzeba,śmiała się i krzyczała na niego jednocześnie, to chyba z przejęcia
    Haha :) ah ci faceci

• Lali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Chyba tak zrobię :D na szczęście zaraz przy szpitalu mamy Tesco 24h czynne więc jakby co to nawet ze szpitala wyskoczy na 10 min i kupi co trzeba więc luz :D

Ja bym kilka rzeczy w rozm, 56 kupila bo prosto z tesco ubrac taki ciuszek noworodkowi niewyprany? Chyba, ze maz upierze szybko w domu:)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahhaa ostrooo:D mnie też czasem język ucieka jak widzę piwooo :D no ale co poradzić:) ze dwa trzy razy wzięłam łyka i pewnie jak mnie przypili to też łyknę od męża :)
    pamiętam jak wypiłam małego reddsa po porodzie:D ale się nabrzdryngoliłam nim:P haha
    a moja mama wypijała ze mną pół szklaneczki piwa codziennie! i żyję:D no nie mogła sie oprzeć:D
    przy córce sąsiedzi moi przyszli na pępkowe jak byłam w szpitalu:) mieszkalismy u rodziców moich jeszcze:)
    strasznie go opili jak pamiętam z opowieści:D posiedzieli na werandzie i tak rządzili;)
    teraz już tam nie mieszkamy wiec być może nikt nie przyjdzie:D

Ja to w ogole nie wiem jak ja juz 4 miesiace bez kropli alkoholu wytrzymalam. Jak widze biala zimne wino to az mi sie plakac chce!
    Robotka, mowisz ze wszystko z toba ok i ze zyjesz mimo, ze mam piwo pila, ale nie wiadomo ile cie Nobli ominelo ;). A tak serio, to alkohol dzieci nei zabija, ale wyplaywa na rozwoj mozgu. Dlatego ja nawet pol piwa nei pije bo po co? Nic mi to nie da a alkohol we krwi pojdzie prosto do dziecka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zasnę normalnie taka pogoda :/ A za godz idę z moim na egzamin .Zdrzemne się chwilke .

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ