X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mykam juz zasypiam :) Dobrej Nocy Brzuchatki :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Siedze tak czasem i myslę juz o porodzie jak to będzie ,bo przeciez to moja pierwsza ciąza i pierwszy poród moj i tak zastanawiam się jak to tu jest bo po angielsku bedą do mnie na porodowce mowić haha to wiadomo ale ciekawa jestem tuch skurczów jak one bedą wygladały czy to bedzie ból czy co :)

Nie martw się Krysti. Powiem Ci szczerze, że ból miałam niesamowity i to nie da się w żaden sposób opisać ale poszło bardzo szybko. Nie miałam znieczulenia i teraz tez nie chce. Jednak uważam, że to było najwspanialsze doświadczenie w moim życiu :)

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie martw się Krysti. Powiem Ci szczerze, że ból miałam niesamowity i to nie da się w żaden sposób opisać ale poszło bardzo szybko. Nie miałam znieczulenia i teraz tez nie chce. Jednak uważam, że to było najwspanialsze doświadczenie w moim życiu :)
    Mam nadzieje ze będzie dobrze w koncu chce się dziecko miec przy sobie :) uspokoiłaś mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a628e136d1.jpg haha :D

sylvia007, Ola89, weronika86, olka30, Lali, KasiaKwiatek, Justinka, Lwica, ziolko lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mam nadzieje ze będzie dobrze w koncu chce się dziecko miec przy sobie :) uspokoiłaś mnie

Pewnie, że będzie dobrze :) a jakie cudo w nagrodę będzie :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! :) ja pogadam jeszcze o tym z lwkarzem nich sprawdzi czy wszystko jest okej.

A porodu to ja sie nie boje poki co :P ja juz Chce Mala miec przy sobie!! <3 :)

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a628e136d1.jpg haha :D

Śmieszne to jest, już mi to pokazywał kolega z pracy, gdy jego żona była w ciąży :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dziekuje dziewczyny! :) ja pogadam jeszcze o tym z lwkarzem nich sprawdzi czy wszystko jest okej.

Co do porodu ja się nie boje bo oni po prostu nie myśle, ale pewnie z tygodnia na tydzień będzie gorzej i zacznę trząść portkami . No ale niestety nie da sie pstryknąć i żeby maleństwo było obok mnie. A szkoda. Tym akcentem się żegnam idę spać jutro ważny dzień :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Ja się też nie bałam porodu i się wręcz nie mogłam doczekać kiedy poród się zacznie :) poboli, poboli i przestanie :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pewnie, że będzie dobrze :) a jakie cudo w nagrodę będzie :D
    Wiem :) serduszko nasze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Ja się tez nie boje tylko mysle jak to bedzie przebiegało :D ja szpitale lubie bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytalam ostatnio ze dziecko czuje się najlepiej w ciemnym najbezpieczniej , jak się odchyla z brzuszka bluzeczke lub sweterek to swiatelko przedostaje się przez warstwe skóry i wtedy dzidzia czuje się nie najbezpieczniej .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja się tez nie boje tylko mysle jak to bedzie przebiegało :D ja szpitale lubie bardzo :)

Ja szpitali nie lubie :P ale tu w Szwecji na szpital na pewno nie bede narzekać :) wiec loozik! Tak jak Anka mowi poboli poboli i przestanie :) A Maluszek bedzie juz z nami :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja szpitali nie lubie :P ale tu w Szwecji na szpital na pewno nie bede narzekać :) wiec loozik! Tak jak Anka mowi poboli poboli i przestanie :) A Maluszek bedzie juz z nami :)
    Pewnie jak ma bolec to bedzie ,tu tez jedt opieka dobra nad cięzarnymi takze luz ,inne polki narzekają bo nie przyzwyczajone do tutejszej medycyny i panikują.

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekamy spac! :) doobranoc Wam ! :* Spijcie dobrze !! Mam nadzieje ze ja dzis sie wyspie.. chociaz z taka nadzieja klade sie spac co wieczor.. eh

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Każdy poród jest inny, ważne żeby słuchać położnej i współpracować. Moja położna, która odbierala poród była super, potrafiła mnie zmotywować do działania i mówiła cały czas "Aniu świetnie Ci idzie" ;) także nastawialam się na ciężki i wielogodzinny poród a było tak ze pierwszą godzinę sobie plotkowalam z dziewczyną z sali, drugą godzinę brałam prysznic i skakalam na piłce a trzecia to kucalam i parlam :D i juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 07:54

Krysti, Rudzia lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!!! :) dziś piątek!!! Początek długiego weekendu. Mam mdłości takie, że mogłabym narzekać ale nic mi dzisiejszego dnia nie popsuje :)

sylvia007, Krysti, Ola89, weronika86, ziolko, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja mam dzisiaj wizytę u mojej gin, ale dopiero o 16.

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie też radość z długiego weekendu :) Jeszcze 7 godzin i 4 dni wolnego :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie synuś już regularnie kopie, wczoraj był mniej ruchliwy niż w środę ale za to wieczorem jak do niego mówiłam i głaskałam ręką tam gdzie kopał ostatnio to zaczął z matką rozmawiać :) Jakie to cudowne uczucie :)

weronika86, sylvia007, Bambi85, ziolko, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ