WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, czyli biorąc pod uwagę wklejony obrazek w moim etapie ciąży niemożliwe jest chyba żebym poczuła kopniaka na okolo 3-4 palce pod pępkiem bo dno mojej macicy powinno być jednak trochę niżej. Kurcze, a byłam już prawie pewna że poczułam dzieciaka. A to chyba jednak jakies dolegliwości ze strony jelitowej. Chociaż trzy wyraźne puknięcia ze strony jelit? Aaa do duszy z tym wszystkim.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    No ja od tygodnia mam te skurcze kilka razy dziennie i wtedy czuje jakby moja macica była z żelaza jak leżę, to jest to dość nieprzyjemne. Jak mnie giną badała to też zauważyła, że macica już nad pępkiem, ale tylko powiedziała, że pięknie się powiększa.
    A co do zgagi, to jeszcze dotowane ziemniaki podobno przeciwdziałają i wogóle wszystkie produkty z odczynem zasadowym.

A poradziła Ci coś na tą macice? Tzn wiem, że trzeba dużo odpoczywać. To faktycznie masz wysoko macicę :) Nie da się wszystkiego ująć na rysunku bo każda z nas ma inna budowę ciała więc jest nierealne żeby nas umieścić na jednym obrazku i wmawiać każdej że na pewno tam nie ma macicy bo rysunek wskazuje na coś innego :P

o ziemniakach nie słyszałam :] ale już na noc nie będę nic jeść. Szklanka wody i spać :D

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dobra, czyli biorąc pod uwagę wklejony obrazek w moim etapie ciąży niemożliwe jest chyba żebym poczuła kopniaka na okolo 3-4 palce pod pępkiem bo dno mojej macicy powinno być jednak trochę niżej. Kurcze, a byłam już prawie pewna że poczułam dzieciaka. A to chyba jednak jakies dolegliwości ze strony jelitowej. Chociaż trzy wyraźne puknięcia ze strony jelit? Aaa do duszy z tym wszystkim.
    Adk ją powinnam mieć macica 2palce poniżej, a mam 2 palce powyżej pępka, więc może u ciebie też jest jakieś odchylenie od średniej.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:

Nie sugeruj się tym rysunkiem :)
    mnie się zgadza wysokość, ale nie każdej z nas musi :))
    Może to jednak maluszek? Wszystko możliwe :]

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A poradziła Ci coś na tą macice? Tzn wiem, że trzeba dużo odpoczywać. To faktycznie masz wysoko macicę :) Nie da się wszystkiego ująć na rysunku bo każda z nas ma inna budowę ciała więc jest nierealne żeby nas umieścić na jednym obrazku i wmawiać każdej że na pewno tam nie ma macicy bo rysunek wskazuje na coś innego :P

o ziemniakach nie słyszałam :] ale już na noc nie będę nic jeść. Szklanka wody i spać :D
    Mam zakaz stania dłuższego i do tego nospe 3x1 no i nie kucać i absolutnie nie dźwigać.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Mam zakaz stania dłuższego i do tego nospe 3x1 no i nie kucać i absolutnie nie dźwigać.

To ja mam bardzo podobnie ale nie wyobrażam sobie jak mam nie dźwigać i nie kucać jak mam w domu szalonego trzylatka ;)

mantissa, Krysti lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To ja mam bardzo podobnie ale nie wyobrażam sobie jak mam nie dźwigać i nie kucać jak mam w domu szalonego trzylatka ;)
    Ja też mam 3latkę. bardzo szaloną, ale i bardzo samodzielną. Na szczęście nie wymaga ode mnie noszenia jej na rękach. A co do kucania to ją już dawno odkryłam, że jak kucne i wstanę to mnie bardzo więzadła ciągną

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja też mam 3latkę. bardzo szaloną, ale i bardzo samodzielną. Na szczęście nie wymaga ode mnie noszenia jej na rękach. A co do kucania to ją już dawno odkryłam, że jak kucne i wstanę to mnie bardzo więzadła ciągną

Moj syn jest też bardzo samodzielny ale często chce ze mną szaleć i potem mam takie skurcze. Nie noszę małego ale uniknąć napięcia brzucha nie potrafię

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Moj syn jest też bardzo samodzielny ale często chce ze mną szaleć i potem mam takie skurcze. Nie noszę małego ale uniknąć napięcia brzucha nie potrafię
    Bo tego się chyba nie da uniknąć, a Twój synek chodzi do przedszkola? Moja Gabi chodzi do 15 i to też mnie odciąża

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Bo tego się chyba nie da uniknąć, a Twój synek chodzi do przedszkola? Moja Gabi chodzi do 15 i to też mnie odciąża

No właśnie nie chodzi. Chodził przez rok do żłobka a do przedszkola chodził tylko miesiąc i zrezygnowalismy bo przez rwe kulszowa czasem nie byłam wstanie się podnieść z łóżka. Mój TZ jezdzi do pracy przeważnie o 5 rano i bardzo często wyjeżdża wiec też nie mógł małego wozić do przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:23

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No właśnie nie chodzi. Chodził przez rok do żłobka a do przedszkola chodził tylko miesiąc i zrezygnowalismy bo przez rwe kulszowa czasem nie byłam wstanie się podnieść z łóżka. Mój TZ jezdzi do pracy przeważnie o 5 rano i bardzo często wyjeżdża wiec też nie mógł małego wozić do przedszkola
    To rzeczywiście nie fajnie, bo nie ma gdzie energii rozładować.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, poradźcie coś na . Z tym, że Żuravit w tabletkach raczej słabo na mnie działa. Wizytę mam w środę, do tego czasu za długo, bym nic z tym nie robiła, bo coraz bardziej daje się we znaki... Boli, piecze itd... :(

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida urwalo chyba kawalek posta ale domyslam sie , ze masz problem z pecherzem? W sumie to tylko lekarz moze cos zapisac, ale moze ktos zna jakies babcine domowe sposoby i cos poradzi. Wspolczuje, znam ten bol i dyskomfort :(

Ida lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze dziennie kobieta w ciązy powinna wypijać dwie szklanki mleka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 07:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj się za prasowanie wziełam w koncu bo by mnie zasypalo ciuchami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochane, poradźcie coś na . Z tym, że Żuravit w tabletkach raczej słabo na mnie działa. Wizytę mam w środę, do tego czasu za długo, bym nic z tym nie robiła, bo coraz bardziej daje się we znaki... Boli, piecze itd... :(
    Duzo pij wody mineralnej ,i powoli mocz oddawaj jak siusiasz .I zmien plyny do mycia na bardziej zawierające ph .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 07:21

Ida lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił albo żurawit albo urosept (2-3 x dziennie) i pomogło, bo w posiewie moczu po urosepcie nie wykryto bakterii a od początku ciąży coś mnie męczyło z tym pęcherzem. Urosept jest bez recepty.

Ida lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj a mnie skurcz łydki obudził właśnie chyba magnez muszę kupić sobie,w ciąży z córcia w późniejszym etapie mnie lapaly a teraz już,strach się bać ale za to dzidziuś mnie boksowac zaczyna codziennie:-):-)

Ola89, weronika86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie aktywny weekend ponieważ popsuł nam się samochód naprawa o zgrozo ponad 2 tys także jak uslyszalam to aż mi się słabo zrobiło no i czekając na części musimy wszędzie chodzić pieszo. Moj synek codziennie juz bardzo daje mi popalic ale raczej jest nisko co mnie trochę zdziwilo bo myslalam ze już będzie gdzieś pod pępkiem. No i co zauwazylam to ze pępek powoli zaczyna mi wychodzic. Taka mała relacja nadrabiajac dzień kiedy nie pisalam :)

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    HEj a mnie skurcz łydki obudził właśnie chyba magnez muszę kupić sobie,w ciąży z córcia w późniejszym etapie mnie lapaly a teraz już,strach się bać ale za to dzidziuś mnie boksowac zaczyna codziennie:-):-)

Znów nie chciałam lajkowac tylko cytowac :) ja pije czasami magnez taki musujacy z wit b odrazy i mi pomaga.

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ