Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra, czyli biorąc pod uwagę wklejony obrazek w moim etapie ciąży niemożliwe jest chyba żebym poczuła kopniaka na okolo 3-4 palce pod pępkiem bo dno mojej macicy powinno być jednak trochę niżej. Kurcze, a byłam już prawie pewna że poczułam dzieciaka. A to chyba jednak jakies dolegliwości ze strony jelitowej. Chociaż trzy wyraźne puknięcia ze strony jelit? Aaa do duszy z tym wszystkim.
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:No ja od tygodnia mam te skurcze kilka razy dziennie i wtedy czuje jakby moja macica była z żelaza jak leżę, to jest to dość nieprzyjemne. Jak mnie giną badała to też zauważyła, że macica już nad pępkiem, ale tylko powiedziała, że pięknie się powiększa.
A co do zgagi, to jeszcze dotowane ziemniaki podobno przeciwdziałają i wogóle wszystkie produkty z odczynem zasadowym.
A poradziła Ci coś na tą macice? Tzn wiem, że trzeba dużo odpoczywać. To faktycznie masz wysoko macicęNie da się wszystkiego ująć na rysunku bo każda z nas ma inna budowę ciała więc jest nierealne żeby nas umieścić na jednym obrazku i wmawiać każdej że na pewno tam nie ma macicy bo rysunek wskazuje na coś innego
o ziemniakach nie słyszałam :] ale już na noc nie będę nic jeść. Szklanka wody i spać
-
adk_1989 wrote:Dobra, czyli biorąc pod uwagę wklejony obrazek w moim etapie ciąży niemożliwe jest chyba żebym poczuła kopniaka na okolo 3-4 palce pod pępkiem bo dno mojej macicy powinno być jednak trochę niżej. Kurcze, a byłam już prawie pewna że poczułam dzieciaka. A to chyba jednak jakies dolegliwości ze strony jelitowej. Chociaż trzy wyraźne puknięcia ze strony jelit? Aaa do duszy z tym wszystkim.
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Dobra, czyli biorąc pod uwagę wklejony obrazek w moim etapie ciąży niemożliwe jest chyba żebym poczuła kopniaka na okolo 3-4 palce pod pępkiem bo dno mojej macicy powinno być jednak trochę niżej. Kurcze, a byłam już prawie pewna że poczułam dzieciaka. A to chyba jednak jakies dolegliwości ze strony jelitowej. Chociaż trzy wyraźne puknięcia ze strony jelit? Aaa do duszy z tym wszystkim.
Nie sugeruj się tym rysunkiem
mnie się zgadza wysokość, ale nie każdej z nas musi)
Może to jednak maluszek? Wszystko możliwe :]
-
Amy wrote:A poradziła Ci coś na tą macice? Tzn wiem, że trzeba dużo odpoczywać. To faktycznie masz wysoko macicę
Nie da się wszystkiego ująć na rysunku bo każda z nas ma inna budowę ciała więc jest nierealne żeby nas umieścić na jednym obrazku i wmawiać każdej że na pewno tam nie ma macicy bo rysunek wskazuje na coś innego
o ziemniakach nie słyszałam :] ale już na noc nie będę nic jeść. Szklanka wody i spać -
sylvia007 wrote:Mam zakaz stania dłuższego i do tego nospe 3x1 no i nie kucać i absolutnie nie dźwigać.
To ja mam bardzo podobnie ale nie wyobrażam sobie jak mam nie dźwigać i nie kucać jak mam w domu szalonego trzylatkamantissa, Krysti lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:To ja mam bardzo podobnie ale nie wyobrażam sobie jak mam nie dźwigać i nie kucać jak mam w domu szalonego trzylatka
-
sylvia007 wrote:Ja też mam 3latkę. bardzo szaloną, ale i bardzo samodzielną. Na szczęście nie wymaga ode mnie noszenia jej na rękach. A co do kucania to ją już dawno odkryłam, że jak kucne i wstanę to mnie bardzo więzadła ciągną
Moj syn jest też bardzo samodzielny ale często chce ze mną szaleć i potem mam takie skurcze. Nie noszę małego ale uniknąć napięcia brzucha nie potrafię -
Anka1501 wrote:Moj syn jest też bardzo samodzielny ale często chce ze mną szaleć i potem mam takie skurcze. Nie noszę małego ale uniknąć napięcia brzucha nie potrafię
-
sylvia007 wrote:Bo tego się chyba nie da uniknąć, a Twój synek chodzi do przedszkola? Moja Gabi chodzi do 15 i to też mnie odciąża
No właśnie nie chodzi. Chodził przez rok do żłobka a do przedszkola chodził tylko miesiąc i zrezygnowalismy bo przez rwe kulszowa czasem nie byłam wstanie się podnieść z łóżka. Mój TZ jezdzi do pracy przeważnie o 5 rano i bardzo często wyjeżdża wiec też nie mógł małego wozić do przedszkolaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:23
-
Anka1501 wrote:No właśnie nie chodzi. Chodził przez rok do żłobka a do przedszkola chodził tylko miesiąc i zrezygnowalismy bo przez rwe kulszowa czasem nie byłam wstanie się podnieść z łóżka. Mój TZ jezdzi do pracy przeważnie o 5 rano i bardzo często wyjeżdża wiec też nie mógł małego wozić do przedszkola
-
Ida urwalo chyba kawalek posta ale domyslam sie , ze masz problem z pecherzem? W sumie to tylko lekarz moze cos zapisac, ale moze ktos zna jakies babcine domowe sposoby i cos poradzi. Wspolczuje, znam ten bol i dyskomfort
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Kochane, poradźcie coś na . Z tym, że Żuravit w tabletkach raczej słabo na mnie działa. Wizytę mam w środę, do tego czasu za długo, bym nic z tym nie robiła, bo coraz bardziej daje się we znaki... Boli, piecze itd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 07:21
Ida lubi tę wiadomość
-
HEj a mnie skurcz łydki obudził właśnie chyba magnez muszę kupić sobie,w ciąży z córcia w późniejszym etapie mnie lapaly a teraz już,strach się bać ale za to dzidziuś mnie boksowac zaczyna codziennie:-)
Ola89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Hej
u mnie aktywny weekend ponieważ popsuł nam się samochód naprawa o zgrozo ponad 2 tys także jak uslyszalam to aż mi się słabo zrobiło no i czekając na części musimy wszędzie chodzić pieszo. Moj synek codziennie juz bardzo daje mi popalic ale raczej jest nisko co mnie trochę zdziwilo bo myslalam ze już będzie gdzieś pod pępkiem. No i co zauwazylam to ze pępek powoli zaczyna mi wychodzic. Taka mała relacja nadrabiajac dzień kiedy nie pisalam
weronika86 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:HEj a mnie skurcz łydki obudził właśnie chyba magnez muszę kupić sobie,w ciąży z córcia w późniejszym etapie mnie lapaly a teraz już,strach się bać ale za to dzidziuś mnie boksowac zaczyna codziennie:-)
Znów nie chciałam lajkowac tylko cytowacja pije czasami magnez taki musujacy z wit b odrazy i mi pomaga.