X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia pewnie szafe skreca ;) a na powaznie to mam nadzieje, ze wszystko u niej ok!

Eweliśka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia pewnie szafe skreca ;) a na powaznie to mam nadzieje, ze wszystko u niej ok!
    a to dziś miała odbierać? a aaaaa to pewnie skręca:D

ja w sobotę jadę:D

na dzień dzisiejszy kupujemy 3 komody malm i dwie szafki nocne:) łóżko na wiosnę, jak będzie przypływ gotówki bo nie chcę badziewia-teraz mam;)

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj no właśnie gdzie Fasia???!!!

wiem Robotka, dlatego ja nic nie biorę, profilaktyka i obserwacja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia w wir zakupów wpadla może:) albo zajeta tak ,kazdy przeciez ma zycie codzienne i obowiązki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:57

• Jaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka po pierwsze nie rozumiem stwierdzenia to idź napraw samochód bo jest wasz wspólny i wspólnie jeździcie. Kuźwa wzięłabym oddała samochód do warsztatu a za naprawę zapłaciłabym ze wspólnych pieniędzy. Po drugie sypialnia nie jest miejscem do przechowywania części samochodowych a do spania i jeśli jemu się nie podoba to niech idzie spać na podłodze w przedpokoju bo przecież dla niego to wsio ryba gdzie jak jest.
    Jestem straszną choleryczką i poprostu wywaliłabym wszystko z domu na dwór i kazała zrobić porządek. Wiadomo jak się sukcesywnie nie sprząta to się znów zrobi bałagan ale nie popuściłabym i kazała raz w tygodniu ogarnąć wszystko na nowo.
    Mój mąż pomimo wyręczania przez całe życie przez teściową (robi to do dnia dzisiejszego jak tylko ma okazje) jest pedantem , nauczony jest tego , że ma sprzątać równo ze mną bo ja nie jestem kurą domową. Ja gotuje on zmywa , ja odkurzam on myje podłogi , ja piore on rozwiesza. Podział obowiązków jest w miarę równy. Tym co kobieta nie jest wstanie zrobić zajmuje się mąż i cieszy się ,że może czuć się potrzebny. Pracuje po 12-14 h na dobe wieczorem on myje , szykuje kolacje i kładzie spać syna.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez macie zyły na boku brzucha :/ umnie fioletowe sciezki są widoczne bardzo :D a propo chcialam zapytać czy warto zakupić monitor oddechu moj mówi ze kupimy by mieć kontrole nad maleństwem .Ja zapewne jak uridze bede czuwać jak idiotka i sprawdzać czy wszystko ok ,jestem przewrazliwiona bardzo z tego wzgledu ze w tamtym roku umnie w mojej miejscowosci doszlo do tragedi .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam Krysti monitoru oddechu i teraz też nie zamierzam miec. będę spała z maleństwem w łóżku na pewo do 2-3 miesiąca, a potem i tak będę czuwała bo karmić piersią zamierzam:)

pewnie jest tyle zwolenniczek co i przeciwniczek:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam wczoraj ze u kobiet cierpiących na nadcisnienie Qhttp://brzuszek.net/wiadomosci/nadcisnienie-w-ciazy-ma-wplyw-na-iq-dziecka/

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:33

Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja nie miałam Krysti monitoru oddechu i teraz też nie zamierzam miec. będę spała z maleństwem w łóżku na pewo do 2-3 miesiąca, a potem i tak będę czuwała bo karmić piersią zamierzam:)

pewnie jest tyle zwolenniczek co i przeciwniczek:)
    Robotka ja tez dzieciątko przy sobie bede miec ,kupie tą dostawke do łozka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Widzę, że o facetach mowa. Ja powiem szczerze nie rozumiem takiego sztywnego podziału - moja - twoje, albo ja zajmuję się domem (gotowanie, sprzątanie, pranie itd) a ty samochodem, naprawami itd. To nie dla mnie, nie dla nas - mnie i męża. jesteśmy zdecydowanie małżeństwem partnerskim i wszystkim się dzielimy. Sporzątamy razem, razem jeździmy na zakupy, razem gotujemy. No, ale jak jest jakaś naprawa to wiadomo, że ja nie będę mu maski w aucie trzymać, to zrozumiałe. Ale jakby mi powiedział, że mam się sama dzieckiem zajmować, bo to babskie zajęcie, to bym mu chyba drzwi pokazała :D

Mam łożysko na przedniej ścianie. czymś się różni od tego na tylnej? Czy to bez znaczenia?
    Chyba bez znaczenia czy na przedniej czy tylnej wazne by nie bylo przodujące nie zatykalo ujscia macicy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:14

Ida lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam łożysko na przedniej ścianie. czymś się różni od tego na tylnej? Czy to bez znaczenia?

Tym, że jest w innym miejscu :) Nie ma to znaczenia dopóki łożysko nie zasłania ujścia szyjki, wtedy mówimy o łożysku przodującym. Słyszałam, że łatwiej się rodzi z łożyskiem na przedniej ścianie ale nie wiem czy to prawa, mam nadzieję, że tak bo sama takie mam :D Efekt może być dla Ciebie na dzień dzisiejszy taki, że możesz słabiej odczuwać ruchy dziecka.

Krysti, Ida lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka to padlo na serie malm tak? I pewnie w bieli :)?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    To by mi powiedzial, ok sprzatne a ty idz zmien olej i opny w aucie, napraw sobie hamulce i swiatlo w rowerze, wynies kanapy stare i jedz po nowa ktora kupilismy.

Ale przeciez tych czynnosci nie robi sie codziennie... a sprzatac raczej trzeba

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robotka to padlo na serie malm tak? I pewnie w bieli :)?
    prossste :D biel:)

w domu mam dość kolorowo a chcę to powoli tonować:)
    moja sypialnia będzie bialusieńka z akcentami fioletu:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Psotka po pierwsze nie rozumiem stwierdzenia to idź napraw samochód bo jest wasz wspólny i wspólnie jeździcie. Kuźwa wzięłabym oddała samochód do warsztatu a za naprawę zapłaciłabym ze wspólnych pieniędzy. Po drugie sypialnia nie jest miejscem do przechowywania części samochodowych a do spania i jeśli jemu się nie podoba to niech idzie spać na podłodze w przedpokoju bo przecież dla niego to wsio ryba gdzie jak jest.
    Jestem straszną choleryczką i poprostu wywaliłabym wszystko z domu na dwór i kazała zrobić porządek. Wiadomo jak się sukcesywnie nie sprząta to się znów zrobi bałagan ale nie popuściłabym i kazała raz w tygodniu ogarnąć wszystko na nowo.
    Mój mąż pomimo wyręczania przez całe życie przez teściową (robi to do dnia dzisiejszego jak tylko ma okazje) jest pedantem , nauczony jest tego , że ma sprzątać równo ze mną bo ja nie jestem kurą domową. Ja gotuje on zmywa , ja odkurzam on myje podłogi , ja piore on rozwiesza. Podział obowiązków jest w miarę równy. Tym co kobieta nie jest wstanie zrobić zajmuje się mąż i cieszy się ,że może czuć się potrzebny. Pracuje po 12-14 h na dobe wieczorem on myje , szykuje kolacje i kładzie spać syna.

Wedlug niego nie ma czegosc czego ja nei jestem w stanei zrobic. Skoro on moze poodkurzac, posprzatac, wyniesc smieci albo cos ugotowac to ja tez moglabym wymienic olej, naprawic kran, naprawic swoj rower, pomalowac sciany. I tu sie z nim zgadzam. Bo dlaczego nie? Gdybym chciala to bym to zrobila. Ale nie chce. Wole posprzatac ;). Gdybym mieszkala sama to bym poprostu z autem do warzstatu pojechala, z rowerem do sklepu a do scian wynajelabym fachowca. Ale tym fachowcem u nas jest moj maz.

Dziewczyny mam pytanie odnosnie lozeczka. Chce kupic taka dostawke do lozka. Czy wtedy tez potrzebuje w pokoju miec lozeczko dzieciece? Czy dopiero lozeczko sie wstawia jak dziecko bedzie wieksze? Bo musze sypialnei zaplanowac ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tym, że jest w innym miejscu :) Nie ma to znaczenia dopóki łożysko nie zasłania ujścia szyjki, wtedy mówimy o łożysku przodującym. Słyszałam, że łatwiej się rodzi z łożyskiem na przedniej ścianie ale nie wiem czy to prawa, mam nadzieję, że tak bo sama takie mam :D Efekt może być dla Ciebie na dzień dzisiejszy taki, że możesz słabiej odczuwać ruchy dziecka.
    Oprócz tego, że przeczuwałam mocno płeć dziecka i się sprawdziło, to też czułam, że mam łożysko na przedniej ścianie. I właśnie tak mam - słabiej czuję ruchy niż inne dziewczyny.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to trudny przypadek, dlatego wymagają właściwego "prowadzenia" haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:08

Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam Babyboxa :)
    2rp7mab.jpg fajne,chociaz w porownaniu do tych co maja przyjsc to malo prezentow :P ale jest. Miedzy innymi smoczek, probki proszkow do prania ktore wyprobuje juz ;) probka balsamu dla malucha lub dla mnie, kompresy dla karmiacych mam, gazeta dla rodzicow- mega ciekawa!! I kupony rabatowe na laktator czy witamine D dla malucha :) fajne fajne :)

Eweliśka, Ida, Justinka, mantissa lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:34

mimka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ