Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziewczyny co sądzicie o zamawianiu ubranek przez neta ,bo dzisiaj zrobiliśmy pierwsze zakupy troszkę tego kupiliśmy ale powiem,że na allegro dużo bodziaków ,śpiochów albo fajne pieluchy tetrowe na prawdę mi się podobało ale w sklepie można pomacać a tak to hmm nie wiadomo jakie to będzie...i nie wiem co robić,bo pokupowałabym coś na necie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:44
-
no i jak na razie z moich notatek na pierwszej stronie wynika że jest 17 chłopców i tylko 6 dziewczynek
ale nas jest duuużo i pewnie jeszcze statystyki się zmienią
ja w necie nie lubię kupować za bardzo choć takiemu małemu może się skuszęzobacze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:48
Polarisa90, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:JUSTI oo fajnie że jesteś
a masz łóżko z malmm z szufladami czy bez?? no i jaki stelaż? głowię się i glowię ale zupełnie nie wiem czym się rózni jeden od drugiego bo są dwa do wyboru chyba:)kupowane 3 lata temu, a wtedy jeszcze nie było wyboru czy z szufladami czy z pojemnikiem
Jakbym miała teraz kupować to to raczej z szufladami, na pewno nie niskie, bo walcze w mieszkaniu o każdą przestrzeń na chowanieno ale teraz niestety to raczej w ogóle sprzedamy, ponieważ przenosimy się na narożnik do salonu
Hmm co do stelaża, a raczej chyba chodzi o dno łóżka, jak kupowaliśmy powiedzieli nam żeby lepiej dołożyć do materaca a stelażem się nie przejmowaćzresztą my mamy bardzo wysoki materac, bo myśleliśmy że przez dłuższy czas będzie na podłodze leżał, ale szybko teście nam kupili łóżko
a dno możliwe że mamy to - LÖNSET
-
Mi też nie raz zdarzyło się kupić coś na necie... głównie obkupuje SMYK.com ale wiadomo tam zawsze mogę oddać.. ale na allegro też mi się zdarzyło, np takie duże paczki-zestawy ubranek licytowałam i tylko raz wtopiłam, ale na szczęście za jakieś 16 zł... a te inne koło 100 zł super rzeczy były i mega warto teraz też mam tak w planie, aby takie paki kupić ale na 3-9 miesięcy...
-
mała korekta, po uzupełnieniu listy wychodzi że dziewczynek jest 7 a chłopców 19!!!!
Justinka no właśnie ja mam teraz zwykłe drewniane duże łóżko niskie bez szuflad, baaardzo stare, ma już z 8 lat:) pomalowane na biało:)
ale chcę takie właśnie masywniejsze i wyższe:) mam nadzieję że się do porodu wyrobię
kurcze a te materace to też nieźle drogie:) dlatego odkładam zakup bo chcę kupić całość a nie na raty.
dzięki to nie będę się czepiać tego dna łóżka:) kupię zwykłe:)
ja jak poznam płeć to też nie zarzekam się że nie kupię jakiejś paki na allegro:)
aaaa chciałam wam powiedzieć że przyszła mi ta wanienka z fisher price:)
jest malutka ale za to jaka fajna:) myślę że do7 miesiąca nam starczy:)
Justinka, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolarisa gratuluję! No i kolejny chłopak. Jeeny Robotka 19 do 7?? Chyba rachunek prawdopodobieństwa u nas zawodzi
Ja ubranka kupuję głównie w necie. Zawsze dokładnie doczytuję skład tkaniny,opis i sprawdzam opinie o sprzedawcy. Jeszcze mi się nie zdarzyło rozczarowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01
Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
lubię smyka ale jakoś mi nie podszedł, wydaje mi się że cena nie adekwatna do jakości, zdecydowanie bardziej lubię 5.10.15 albo cocodrillo. w smyku kupiłam kilka ubrań na promocji i to tyle.
POLARISA jajca jak talala:) superowsko:) ale nam się armia powiększa, z dnia na dzień!!!
KASIA mała poprawka 19/7 dla chłopakó!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01
Ida, Ida, Polarisa90 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem jak to teraz z tą seria Malm ale my kupowalismy trzy lata temu i mamy też taki zagłówek z wysuwanymi komodkami. Nie wiem jak to opisać
no i je można wsunac za ten zagłówek i nic nie widać a fajnie się sprawdzają jako przybornik dla noworodka
np na pampersy
-
Doooobry dzień
Podczytuję Was wieczorami ale nie mam siły nic pisać jak już jest grubo po północy. udało mi się jakimś CUDEM nadrobić wszystko ale już połowy nie pamiętam co miałam komu odpisać
Gratuluję kolejnym dziewczynom poznania płci dziecka - jednak chłopaki górą
Co do bałaganienie przez mężów/partnerów to mój też ma swoje za uszami, ma miejsca w których od zawsze zostawia te same rzeczy ale już chyba przywykłam, bo jeśli chodzi o inne rzeczy typu - sprzątanie, zakupy czy inne pomoce to zawsze jest chętny. Teraz haruje jak wół od 8-24 więc nie mam serca Go o cokolwiek prosić ..
Nie było mnie, bo tak jak pisałyście - skręcamy szafę z IKEIKupiona w poniedziałek. Dlugość 3,5m więc ooooogromna
Oczywiscie cała nie stanie na obecnym mieszkaniu, bo nie ma do tego miejsca ale skoro była promocja na wyposażenie to kupiliśmy troszkę więcej i tą resztę się rozłoży już w docelowym domku
Mąż wraca ok 21 i stara się chociaż jedną wąską szafę na 50cm skręcać wraz z półkami, szufladami, drążkami itd. Jak już jeden element stanie to wtedy opróżniamy szafki z meblościanki, ją składamy, a rzeczy wrzucamy do szafy, bo zazwyczaj jest już północ, a mąż rano do pracy .. Zostały jeszcze dwie części i będę mogła porządkować, bo póki nie ma rozłożonej całości to nie ma sensy porządkować.
Ale jestem zajarana tą szafąjest zajebista ! Naprawdę
Do końca tyg powinnam już mieć wszystko skończone więc wrzucę Wam wtedy fotkę jak teraz jest ładnie
Co do prasowania ubranek dla dziecka to postaram się to robić aczkolwiek ja rzadko w ogóle prasuję ..
Jak już Wam pisałam na pierwsze 2-3 miesiące po porodzie planuję mieć tutaj kosz mojżesza, bo łóżeczko dużo miejsca zajmuje. oczywiście teraz po przemeblowaniu by się zmieściło ale myślę, że taki kosz dla maleństwa wystarczy na początek
ok to u mnie tyle
Aha, też muszę spytać na wizycie o to łożysko, bo ja bardzo rzadko czuję Julka. W zasadzie czasem wieczorem jakiś jeden, dwa kopniaki i koniec. Martwię się, bo nie wiem czy u Niego wszystko dobrze .. Ale chyba na tym etapie ciąży nic się stać nie może prawda?
Wizyta dopiero 19.11 ...KasiaKwiatek, Justinka, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Nie wiem jak to teraz z tą seria Malm ale my kupowalismy trzy lata temu i mamy też taki zagłówek z wysuwanymi komodkami. Nie wiem jak to opisać
no i je można wsunac za ten zagłówek i nic nie widać a fajnie się sprawdzają jako przybornik dla noworodka
np na pampersy
trzeba by przechodzić przez łóżko, więc zrezygnowałam, ale bardzo mi się to podoba
-
nick nieaktualnyNo nieźle! Jeśli tak zostanie to zasilamy świat w chłopców. I trzeba ich będzie dobrze wychować, abżadna kobieta nie miała później z nimi problemu, niech wiedzą co to porządek i sprawiedliwy podział
Anka1501, Justinka, sylvia007, mimka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:lubię smyka ale jakoś mi nie podszedł, wydaje mi się że cena nie adekwatna do jakości, zdecydowanie bardziej lubię 5.10.15 albo cocodrillo. w smyku kupiłam kilka ubrań na promocji i to tyle.
KASIA mała poprawka 19/7 dla chłopakó!!!a w 5.10.15 jeszcze nic nie kupiłam, hmm nigdy mi się jakoś tam nic nie spodobało
jedynie synek coś ma z tego sklepu jak dostał... tak to głównie ma smyk, lidl
i tesco
ale mam tendencje kupowania na wyprzedażach, promocjach
dlatego nawet teraz byłam w tesco i kupiłam taką słodką sukieneczkę dla mojej księżniczki
na lato rozm 68 za 10,50 zł przecenioną z 42...
no sorry 42 bym za nią nie dała ale 10,50 czemu nie