Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle jestem po wczorajszej wizycie prenatalnej.Dzidziuś od główki do stópek zdrowiutki,żadnych rozszczepów i innych wad,waży po obmierzeniu 364g ,serduszko 4 jamowe prawdiłowe,płyny owodniowe też .Łożysko mam na tyniej ścianie wysoko. Położenie głowkowe.Liczyliśmy paluszki. Mamy kilka zdjęć a także 8 minutowy filmik na płytce hihi superowa pamiątka nasz dzidziuś jak tylko lekarz włączył usg twarzyczke krył obiema rączkami hihi ziewnął sobie 2 x i został przyłapany na filmiku hihi i w 4d i w normalnym obrazie także super.Serduszko wreszcie pierwszy raz usłyszeliśmy ;] emocje niesamowite. Płeć hmmm mam jednak przeczucia na synka :> ale nie wiemy
suprise ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:42
Justinka, Amy, haneczka, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasiulka Ty się nie przejmuj i nie denerwuj, ja też rzadko czuję Mikiego. Raz lub dwa daje o sobie znać w ciągu dnia, ale to jeszcze te pływanka/rozpieranka, a nie kopniaczki
myślę, że jeszcze ze 2/3 tygodnie i będziemy czuć wyraźniej no i częściej, wtedy nawet można rozeznać się kiedy i w jakich porach nasze glutki są aktywne. No i czekam na tą czkawkęmoje dziewczynki miały - śmieszne i cudowne to było
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ale chłopaków przybywa-gratulacje tym mamuskom które już poznały płeć
Co to męża i sprzątania rożnie to bywa-maz ostatnio wziął sie za gotowanie coby mi pomoc i tak z tego gotowania wychodzi ze ja pózniej musze sprzątać cała kuchnie bo wszędzie nachlapane...ale ogólnie nie narzekam zdarza mu sie sprzątnąć zwłaszcza jak jestem w ciazy..bo przed to rożnie to bywało...
Kupuje on line:) ciuszek jeszcze nie ale koszyk mojżeszowy i łóżeczko już jest:)
Jezeli chodzi o smoczki to tez nie planuje kupować, polowe swojego życia spędziłam u ortodonty i nie zamierzam fundować tego swojemu dziecku...
-
Justinka wrote:Spokojnie, staraj się dużo odpoczywać, brać magnez a będzie dobrze, na pewno na święta nie położą Cię do szpitala, jeśli okaże się że szyjka mocno się skróciła to położą na maks 3 dni podepną do kroplówki, a później do domu i oszczędzanie, ja przynajmniej tak miałam w poprzedniej ciąży gdy szyjka mi się skracała.
Mnie też w tym tygodniu prawie codziennie brzuch boli, już nie mówiąc że mam problem ze spaniem przez tonawet teraz siedzę i brzuch boli... fakt, jakoś szczególnie się nie oszczędzam
a chyba muszę, bo do szpitala nie chce się położyć
No własnie na to licze, że na Święta nikt mnie w szpitalu nie będzie chciał zostawiać. Oszczędzam się od samego początku. tzn teraz od poniedziałku jest troszkę intensywniejszy czas, bo porządkuję pokój. Niby nie dużo ale jak się leży kilka miesięcy, a teraz codziennie coś się robi to jednak czuję się zmęczona
Ja czuję głównie takie kłucia jakby w pochwie, jakby mnie ktoś igłą nakłuwał i nie mam pojęcia co to i czy to normalne ..
LALI ja wiem, ze zawsze coś się może stać i że nie można o tym myśleć non stop. Nie robię tak, po prostu Wy czujecie dzieci codziennie, a ja nie i chyba to mnie martwi. Ale może racja, że synuś taki spokojnycoś mi się wierzyć nie chce, bo ja to jednak niezłe ziółko jestem i podejrzewam, że Julek po porodzie da mi popalić jak ja gdy byłam mała
NO chyba, że wda się w tatusia to będzie aniołek
o tak!
-
Fasia ja niedawno pisałam o kłuciach w pochwie ,bo też mnie to zmartwiło tyle,że ja tego często nie mam ale jednak wiadomo martwiłam się
-
nick nieaktualnyNo mnie faktycznie nie bylo. Zostal mi tydzien i pare dni do konca pracy wiec sobie wszystko robie zeby kolegi nie zostawiac ze wszystkim na koniec roku
a wczoraj jezdzilismy po meble do pokoju i tez mnie nie bylo caly dzien bo przenosilismy meble i sprzatalismy
-
MłodaDama wrote:Fasia ja niedawno pisałam o kłuciach w pochwie ,bo też mnie to zmartwiło tyle,że ja tego często nie mam ale jednak wiadomo martwiłam się
No i jakie były odpowiedzi, bo tak produkujecie, że jak człowieka nie ma tu 3 dni to ma 50 stron do nadrobienia
KASIA pewnie masz rację, że z czasem te kopniaczki będą częstsze ale chciałabym jużJulek uczy mnie cierpliwości której brak mi od lat
a co do czkawki u dziecka to jej sobie nie wyobrażam
-
Dziewczyny te które się odezwały pisały,że to nic złego :]
Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja szwagierka ma dziś 30ste urodziny, a jutro robi imprezę, a ja nie wiem w co się ubrać żeby ładnie wyglądać
Przyszły spodnie zamówione na allegro, czarne lekko woskowane z H&M, nowe, bałam się że będą ciasnawe w udach no i się sprawdziło .. Jeszcze na jakiś czas w nie wejdę ale czuję jak są mocniej opięte .. -
Fasiu nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Mnie często pobolewa brzuch i też ruchów nie czuję a wczoraj dzięki położnej chociaż serce posłuchałam. Niestety prawda jest taka, że do około 26 tygodnia można martwić się bardziej (moja koleżanka straciła około 20 tygodnia ciążę a tego samego dnia rano była na usg i wg. lekarza było wszystko ok ale ona była bardzo zapracowana i zestresowana i czuła że coś jest nie tak, a lekarz to zbagatelizował i nie chciał zwolnienia napisać... a wieczorem tragedia) ale jeśli dbacie o siebie, odpoczywacie to ryzyko jest na prawdę małe.
ja jeszcze zakupów nie robię, ale bardzo ciekawe i motywujące to co piszecie o swoich zdobyczach i naszła mnie ochota na kupienie komody dla dziecka żeby mniejszy bałagan był w domu.
-
Ja tez nie czuje jakis regularnych ruchow ale na szczescie czuje juz codziennie, a zwlaszcza jak zjem cos slodkiego
Wiecie co lekarz mowil, ze raczej dziewczynka ale mnie sie jakos przeczucia zmienily na chlopaka, zglupialamale przyzwyczailam sie do mysli, ze to dziewczynka druga bedzie, nawet bym wolala z tego wzgledu ze sporo rzeczy dziewczynskich mam w domu. 25 dowiem sie wszystkiego
tez mnie czasami tak kluje i sie wtedy martwie ale pozniej mija wiec to chyba nic zlego.
-
Moje malenstwo tez mało mnie kopie ale to jeszcze jest czas na to.
mojego teraz nie ma, wraca dopiero w niedziele i za każdym razem się pyta "kopie?" a ja mówię, że dzisiaj jeszcze nic nie czułam.
"może jedz do położnej to Ci sprawdzi czy wszystko ok"
Bardziej się martwi niż ja a to przecież normalne na tym etapie, że nie czuć codziennie. -
Lali wrote:Ja tez nie czuje jakis regularnych ruchow ale na szczescie czuje juz codziennie, a zwlaszcza jak zjem cos slodkiego
Wiecie co lekarz mowil, ze raczej dziewczynka ale mnie sie jakos przeczucia zmienily na chlopaka, zglupialamale przyzwyczailam sie do mysli, ze to dziewczynka druga bedzie, nawet bym wolala z tego wzgledu ze sporo rzeczy dziewczynskich mam w domu. 25 dowiem sie wszystkiego
tez mnie czasami tak kluje i sie wtedy martwie ale pozniej mija wiec to chyba nic zlego.
Ja mam siostrę starszą i uważam że dwie dziewczyny w domu to wspaniała sprawa. Dowiadywałam się od niej o sprawach, których wstydziłam się zapytać mamę a dziś mogę pytać o sprawy związane z ciążą i troszczy się o mnie a ja zawsze jej pomagam kiedy tylko jest taka potrzeba.Lali, Justinka lubią tę wiadomość