X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jestem po wczorajszej wizycie prenatalnej.Dzidziuś od główki do stópek zdrowiutki,żadnych rozszczepów i innych wad,waży po obmierzeniu 364g ,serduszko 4 jamowe prawdiłowe,płyny owodniowe też .Łożysko mam na tyniej ścianie wysoko. Położenie głowkowe.Liczyliśmy paluszki. Mamy kilka zdjęć a także 8 minutowy filmik na płytce hihi superowa pamiątka nasz dzidziuś jak tylko lekarz włączył usg twarzyczke krył obiema rączkami hihi ziewnął sobie 2 x i został przyłapany na filmiku hihi i w 4d i w normalnym obrazie także super.Serduszko wreszcie pierwszy raz usłyszeliśmy ;] emocje niesamowite. Płeć hmmm mam jednak przeczucia na synka :> ale nie wiemy :) suprise ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:42

Justinka, Amy, haneczka, mantissa lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiulka Ty się nie przejmuj i nie denerwuj, ja też rzadko czuję Mikiego. Raz lub dwa daje o sobie znać w ciągu dnia, ale to jeszcze te pływanka/rozpieranka, a nie kopniaczki :)
    myślę, że jeszcze ze 2/3 tygodnie i będziemy czuć wyraźniej no i częściej, wtedy nawet można rozeznać się kiedy i w jakich porach nasze glutki są aktywne. No i czekam na tą czkawkę :) moje dziewczynki miały - śmieszne i cudowne to było :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chłopaków przybywa-gratulacje tym mamuskom które już poznały płeć:)

Co to męża i sprzątania rożnie to bywa-maz ostatnio wziął sie za gotowanie coby mi pomoc i tak z tego gotowania wychodzi ze ja pózniej musze sprzątać cała kuchnie bo wszędzie nachlapane...ale ogólnie nie narzekam zdarza mu sie sprzątnąć zwłaszcza jak jestem w ciazy..bo przed to rożnie to bywało...

Kupuje on line:) ciuszek jeszcze nie ale koszyk mojżeszowy i łóżeczko już jest:)

Jezeli chodzi o smoczki to tez nie planuje kupować, polowe swojego życia spędziłam u ortodonty i nie zamierzam fundować tego swojemu dziecku...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Spokojnie, staraj się dużo odpoczywać, brać magnez a będzie dobrze, na pewno na święta nie położą Cię do szpitala, jeśli okaże się że szyjka mocno się skróciła to położą na maks 3 dni podepną do kroplówki, a później do domu i oszczędzanie, ja przynajmniej tak miałam w poprzedniej ciąży gdy szyjka mi się skracała.
    Mnie też w tym tygodniu prawie codziennie brzuch boli, już nie mówiąc że mam problem ze spaniem przez to :( nawet teraz siedzę i brzuch boli... fakt, jakoś szczególnie się nie oszczędzam :( a chyba muszę, bo do szpitala nie chce się położyć :(

No własnie na to licze, że na Święta nikt mnie w szpitalu nie będzie chciał zostawiać. Oszczędzam się od samego początku. tzn teraz od poniedziałku jest troszkę intensywniejszy czas, bo porządkuję pokój. Niby nie dużo ale jak się leży kilka miesięcy, a teraz codziennie coś się robi to jednak czuję się zmęczona :)

Ja czuję głównie takie kłucia jakby w pochwie, jakby mnie ktoś igłą nakłuwał i nie mam pojęcia co to i czy to normalne ..

LALI ja wiem, ze zawsze coś się może stać i że nie można o tym myśleć non stop. Nie robię tak, po prostu Wy czujecie dzieci codziennie, a ja nie i chyba to mnie martwi. Ale może racja, że synuś taki spokojny :D coś mi się wierzyć nie chce, bo ja to jednak niezłe ziółko jestem i podejrzewam, że Julek po porodzie da mi popalić jak ja gdy byłam mała :D NO chyba, że wda się w tatusia to będzie aniołek :D o tak!

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja niedawno pisałam o kłuciach w pochwie ,bo też mnie to zmartwiło tyle,że ja tego często nie mam ale jednak wiadomo martwiłam się

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie faktycznie nie bylo. Zostal mi tydzien i pare dni do konca pracy wiec sobie wszystko robie zeby kolegi nie zostawiac ze wszystkim na koniec roku :) a wczoraj jezdzilismy po meble do pokoju i tez mnie nie bylo caly dzien bo przenosilismy meble i sprzatalismy :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Fasia ja niedawno pisałam o kłuciach w pochwie ,bo też mnie to zmartwiło tyle,że ja tego często nie mam ale jednak wiadomo martwiłam się

No i jakie były odpowiedzi, bo tak produkujecie, że jak człowieka nie ma tu 3 dni to ma 50 stron do nadrobienia :P

KASIA pewnie masz rację, że z czasem te kopniaczki będą częstsze ale chciałabym już :P Julek uczy mnie cierpliwości której brak mi od lat :D a co do czkawki u dziecka to jej sobie nie wyobrażam :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które się odezwały pisały,że to nic złego :]

Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam na te kopniaki Fasiu :D też czasem łapię "schizy" kilka dni temu pisałam o tym i mnie Amy uspokajała :) no trzeba się wspierać, raz mnie raz jak którąś z Was :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:34

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma dziś 30ste urodziny, a jutro robi imprezę, a ja nie wiem w co się ubrać żeby ładnie wyglądać :P

Przyszły spodnie zamówione na allegro, czarne lekko woskowane z H&M, nowe, bałam się że będą ciasnawe w udach no i się sprawdziło .. Jeszcze na jakiś czas w nie wejdę ale czuję jak są mocniej opięte ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Mnie często pobolewa brzuch i też ruchów nie czuję a wczoraj dzięki położnej chociaż serce posłuchałam. Niestety prawda jest taka, że do około 26 tygodnia można martwić się bardziej (moja koleżanka straciła około 20 tygodnia ciążę a tego samego dnia rano była na usg i wg. lekarza było wszystko ok ale ona była bardzo zapracowana i zestresowana i czuła że coś jest nie tak, a lekarz to zbagatelizował i nie chciał zwolnienia napisać... a wieczorem tragedia) ale jeśli dbacie o siebie, odpoczywacie to ryzyko jest na prawdę małe.
    ja jeszcze zakupów nie robię, ale bardzo ciekawe i motywujące to co piszecie o swoich zdobyczach i naszła mnie ochota na kupienie komody dla dziecka żeby mniejszy bałagan był w domu.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie czuje jakis regularnych ruchow ale na szczescie czuje juz codziennie, a zwlaszcza jak zjem cos slodkiego :)

Wiecie co lekarz mowil, ze raczej dziewczynka ale mnie sie jakos przeczucia zmienily na chlopaka, zglupialam :) ale przyzwyczailam sie do mysli, ze to dziewczynka druga bedzie, nawet bym wolala z tego wzgledu ze sporo rzeczy dziewczynskich mam w domu. 25 dowiem sie wszystkiego :) tez mnie czasami tak kluje i sie wtedy martwie ale pozniej mija wiec to chyba nic zlego.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo tez mało mnie kopie ale to jeszcze jest czas na to. :) mojego teraz nie ma, wraca dopiero w niedziele i za każdym razem się pyta "kopie?" a ja mówię, że dzisiaj jeszcze nic nie czułam.
    "może jedz do położnej to Ci sprawdzi czy wszystko ok" :/
    Bardziej się martwi niż ja a to przecież normalne na tym etapie, że nie czuć codziennie. :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a moze bedzie tak, ze donosisz bez problemu do swojego terminu albo i urodzisz po terminie duzego, donoszonego synka :) oczywiscie zycze Ci tego z calego serca :)

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja tez nie czuje jakis regularnych ruchow ale na szczescie czuje juz codziennie, a zwlaszcza jak zjem cos slodkiego :)

Wiecie co lekarz mowil, ze raczej dziewczynka ale mnie sie jakos przeczucia zmienily na chlopaka, zglupialam :) ale przyzwyczailam sie do mysli, ze to dziewczynka druga bedzie, nawet bym wolala z tego wzgledu ze sporo rzeczy dziewczynskich mam w domu. 25 dowiem sie wszystkiego :) tez mnie czasami tak kluje i sie wtedy martwie ale pozniej mija wiec to chyba nic zlego.

Ja mam siostrę starszą i uważam że dwie dziewczyny w domu to wspaniała sprawa. Dowiadywałam się od niej o sprawach, których wstydziłam się zapytać mamę a dziś mogę pytać o sprawy związane z ciążą i troszczy się o mnie a ja zawsze jej pomagam kiedy tylko jest taka potrzeba.

Lali, Justinka lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani w pierwszej ciąży ani teraz nie kupiłam ani jednej rzeczy ciążowej :) mam wielki brzuch ale mam dużo tunik u długich sweterkow, które doskonale się dopasowują :)

Lali lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie mam starsza siostre i mamy taka wieź, ze przyjaciolki mi nie potrzebne bo mam mame i siostre, chcialabym zeby u mnie tez tak bylo. Ale wiadomo, ze jak bedzie synek to tez bedzie super:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja ani w pierwszej ciąży ani teraz nie kupiłam ani jednej rzeczy ciążowej :) mam wielki brzuch ale mam dużo tunik u długich sweterkow, które doskonale się dopasowują :)
    A jak radzisz sobie z dołem? Tzn spodniami?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam fajna starszą siostrę :)

Lali lubi tę wiadomość

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ