X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki za wizytę twoją :) bedzie dobrze .:) ja za tydzien połówkowe juz się nakrecam :: /

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę teraz w poniedziałek i tak mi się dluzy... Zawsze przed USG wymyślam ze cos jest nie tak i się denerwuje myslalam ze lek o maleństwo z czasem przejdzie ale cały czas martwie się żeby tylko z małym było wszystko dobrze i żeby dotrwać to 3 trymestru tez tak macie czy tylko ja tak swiruje?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mialam kupic i nie warto naprawde go kupować ,x lander wsam raz dla mnie i o polowe tanszy .
    Racja :)
    wolę coś innego kupić dziecku niż łądować tyle kasy w wózek

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Napewno ,ja wczoraj oddychac nie moglam w nocy tez brakowalo mi tlenu okno otwieralam normalnie ,cisnienie mi spadlo strasznie .Ide cisnieniomierz dzis kupic i bede kontrolować .przy nastepnej wizycie powiem lekarzowi o tym ze mam dusznosci .
    krysti jak powieksza sie brzuch zaczynamy inaczej oddychac..przeponowo dlatego moga sie pojawic dusznosci i problemy z oddychaniem..poloz sie na pleckach i spokojnie oddychaj...samo sie nastawi! mialam tak samo w pierwszej ciazy.

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Racja :)
    wolę coś innego kupić dziecku niż łądować tyle kasy w wózek
    amy a co to za zmiana awatarka? czyzbys sie juz pogodzila z chlopcem ? :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja mam wizytę teraz w poniedziałek i tak mi się dluzy... Zawsze przed USG wymyślam ze cos jest nie tak i się denerwuje myslalam ze lek o maleństwo z czasem przejdzie ale cały czas martwie się żeby tylko z małym było wszystko dobrze i żeby dotrwać to 3 trymestru tez tak macie czy tylko ja tak swiruje?
    jak anjbardziej normalne kochana :) pozniej bedziemy sie martwic czy sie dobrze rozwija a pozniej czy wroci na czas do domu po dysotece :D

Ola89 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

Ja bałam się tylko pierwszego USG z wiadomych przyczyn, a na kolejne już szłam spokojna :)
    Nie ma co się martwić Olu :) myślę, że żaden trymestr nie gwarantuje niczego.. nie da się uchronić od najgorszego jeśli ono ma przyjść więc szkoda się stresować i denerwować malucha :) niech ten czas będzie spokojny :) tyle możemy zrobić bo reszta już nie jest w naszych rękach. Wiem że to trudne, ale mnie się udało :)

MartaAlvi, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    amy a co to za zmiana awatarka? czyzbys sie juz pogodzila z chlopcem ? :D

hahaha, ja byłam pogodzona od poczęcia :P dla mnie oznajmienie przez lekarza "nie wiedzę nic między nogami" czy tam "między nogami nic nie ma" było jak policzek :P

Byłam tylko w szoku, że jednak synek :D i że przeczucia mnie nie myliły :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 07:41

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti jak powieksza sie brzuch zaczynamy inaczej oddychac..przeponowo dlatego moga sie pojawic dusznosci i problemy z oddychaniem..poloz sie na pleckach i spokojnie oddychaj...samo sie nastawi! mialam tak samo w pierwszej ciazy.
    Jej dzięki kochana normalnie przez tą pogode tez wydaje mi się ze to ,wiatr u ciebie tez taki silny ,wlasnie spokojnie oddychalam i ustapilo ale i okno otworzylam ,az mnie gorąco się zrobilo dupa mokra nogi pot mnie oblal za gorąco mi bylo normalnie .dzis lece cisnieniomierz kupic i jakis nawilzacz powietrza bo sucho w buzi tez mialam wody ze dwa litry wypilam w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 07:43

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tłoczno od samego rana.
    Ja jestem dziś chyba ostatni dzień w pracy. Mam w poniedziałek wizytę o 8.30 i poproszę o zwolnienie mam nadzieje że mi da:) Miałam w planie pracować jeszcze trochę ale stwierdziłam że mi się już nie chce nikt by i tak tego nie docenił więc w imię czego? szkoda pleców bo po 8h siedzenia przed kompem można wieczorem zwariować:p

mimka84 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja bałam się tylko pierwszego USG z wiadomych przyczyn, a na kolejne już szłam spokojna :)
    Nie ma co się martwić Olu :) myślę, że żaden trymestr nie gwarantuje niczego.. nie da się uchronić od najgorszego jeśli ono ma przyjść więc szkoda się stresować i denerwować malucha :) niech ten czas będzie spokojny :) tyle możemy zrobić bo reszta już nie jest w naszych rękach. Wiem że to trudne, ale mnie się udało :)

Bardzo madre masz podejście zazdroszcze :) tez muszę jakoś sobie przetlumaczyc . nawet po urodzeniu juz maluchow zawsze może cos się stać takie juz jest życie niestety...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam sobie przypomnieć komu się jeszcze "jajka" urodzą :D HANECZKA!!! gratuluje! :))
    faktycznie armia rośnie ;)

weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jutrzejsze spotkanie aktualne? jeśli tak to o której godzinie bo nie pamiętam czy ustalałyśmy? No i czy miejsce w Złotych przy Costa caffe pozostaje bez zmian?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Bardzo madre masz podejście zazdroszcze :) tez muszę jakoś sobie przetlumaczyc . nawet po urodzeniu juz maluchow zawsze może cos się stać takie juz jest życie niestety...

Dokładnie : )
    Nie można dać się zwariować :)
    Ja zakładam, że będzie dobrze i tak ma być w każdym naszym przypadku :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nie mogłam sobie przypomnieć komu się jeszcze "jajka" urodzą :D HANECZKA!!! gratuluje! :))
    faktycznie armia rośnie ;)

Oj tak wyjątkowo dużo u nas chłopców jak narazie :) ciekawe czy dziewczynki się jakieś pojawia :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej chlopcow sporo, ciekawe co u eweliny blizniaczej jest ,bo ja juz niewiem czy ona pisala coś .

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jej chlopcow sporo, ciekawe co u eweliny blizniaczej jest ,bo ja juz niewiem czy ona pisala coś .

Chyba na wątku bliźniaczym ostatnio cos pisała.

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jej dzięki kochana normalnie przez tą pogode tez wydaje mi się ze to ,wiatr u ciebie tez taki silny ,wlasnie spokojnie oddychalam i ustapilo ale i okno otworzylam ,az mnie gorąco się zrobilo dupa mokra nogi pot mnie oblal za gorąco mi bylo normalnie .dzis lece cisnieniomierz kupic i jakis nawilzacz powietrza bo sucho w buzi tez mialam wody ze dwa litry wypilam w nocy.
    krysti u mnie to samo: deszcze i straszne wiatrzysko...dobrze za Staska wioze do szkoly bo by mu lepek chyba urwalo:D widze ze pogoda u nas taka sama..ile my mamy do siebie z 200mil? z jakiego miasta jestes?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co ewelcia mieć bedzie czy chlopca o dziewczynke ,czy dwoch chlopcow ,czy dwie dziewczynki :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Oj tak wyjątkowo dużo u nas chłopców jak narazie :) ciekawe czy dziewczynki się jakieś pojawia :)
    no ja mam nadzieje, ze u mnie nie mam jajek :D juz mam meza i synka w domu...ale jak bede jajka to bede kochac jak swoje :D

Ola89, Krysti, iwonka1077, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ