KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sasza jest lepiej ale bez rewelacji, za dużo nerwów, mam już dość...
mamafasolki możesz też pić wodę z cytryną,
aga w takim razie można prawie gratulować córeczki:)
ale Wy macie często te badania:(
ja psia krew co miesiąc i tyle czekania zawsze:( ale dzisiaj serduszko biło więc się uspokoiłam pod tym względem chociaż...
trochę z innej beczki ....
wszędzie piszą, że drugi trymestr jest taki oh i ah, że prawie wszystkie dolegliwości znikają, że nie ma już huśtawek nastroju...
jak to u Was z tymi humorami? Zniknęły czy może panujecie nad tym?
Wiem, że niektóre z Was potrafią jeszcze zrobić awanturę o pierdoły...a jak to wgląda u reszty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 19:23
aga8787 lubi tę wiadomość
-
Kasienko ja też co miesiąca chodzę. A byłaś teraz u lekarza z tymi bólami?
U mnie największy problem że ja nie lubię pić, stąd pewnie takie wyniki. W środę pójdę powtórzyć żeby nsa czwartek mieć świerze i zobaczę czy się coś poprawia po piciu i zurawinie -
mamafasolki nie byłam u lekarza nie chciałam iść na IP, dziś raz mnie boli raz nie ale serduszko bije, mój gin przyjmuje jutro jeśli się nic nie zmieni i jutro też będą takie bóle to zadzwonię i może się z nim umówie... dziś nie nadawalam się nawet na dzwonienie...
ja też nie lubię pić, mało piję...ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 19:30
-
mamafasolki - wg mojego nowego lekarza bakterie i białko w moczu to pewne zapalenie pęcherza. Należy wówczas wziąć antybiotyk, bo taki stan może szkodzić dziecku. W tym stanie antybiotyk jest mniej szkodliwy, niż powstrzymanie się od jego wdrożenia. Żurawina mało pomoże, gdy zapalenie już jest, ale warto brać ją ogólnie profilaktycznie, pić herbatki z cytryną, by zakwasić mocz. Pamiętam jak miesiąc temu leżałam w szpitalu, to na oddziale była też dziewczyna, której synek miał ropne zmiany na nogach spowodowane rzekomo jej zapaleniem pęcherza. Tak jej powiedział lekarz neonatolog.
-
Elle gratuluje córci, wkoncu dziewczyny się zaczęły ujawniać
Natalinka to mnie trochę zmartwilas. Dziwne że nie mam praktycznie zednych objawów, czasami jak naprawdę mało pije to wtedy mnie myzia w cewce, nic pozatym. Zobaczymy co mój doktor powie. Trzyma kciuki za twoją jutrzejszą wizytę -
Mamafasolki - zapalenie pęcherza w ciąży może dawać rozmaite objawy, nawet ból biodra. Ciężko to czasem zdiagnozować, gdyż u wielu kobiet nie ma tych specyficznych objawów. Jak często chodzisz do toalety? Zadzwoń do lekarza i powiedz o wynikach, powinien zalecić antybiotyk. Nie powinno się tego bagatelizować.
-
Elle wrote:Dzięki, dziewczyny!:*
Ja jestem w siódmym niebie - mam już synka, tak więc córcia to naprawdę wspaniała wiadomość
A co u reszty naszych dziewczyn, które miały dzisiaj wizytę?
Cudownie Elle
moja siostra również nadal wieży że będzie Córcia
- ma już synka i marzyła o córci...
Pomimo że na filmiku z USG ewidentnie widać kolejnego BIG BENA
(nie traci nadziei)
aga8787 wrote:Hej dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty i nawet miałam robione USG co prawda czekałam na nie 2 godziny ale wiem że wszystko jest ok Płeć nadal nieznana chociaż lekarka powiedziała że na 70% dziewczynka, oby
Nastepna wizyta 2 grudnia
A jak reszta dziewczyn ?
GRATULACJE AGNIESZKO !!!!
- jak ja mogłam przeoczyć twój wpis
Kolejna cudowna malusia księżniczka KOBIETY GÓRĄ!!!!
ja też czuję że będę miała dziewczynkę
patrząc na moje zachcianki (np.z wczoraj- zjadłam pół opakowania kakaa granulowanego - aż nakrzyczałam na męża i wprowadziłam zakaz kupowania wszelkich słodkości do domu )
(ps. i co się stało z Twoim pamiętnikiem ?? )
mamafasolki wrote:Dziwne że nie mam praktycznie zednych objawów, czasami jak naprawdę mało pije to wtedy mnie myzia w cewce, nic pozatym. Zobaczymy co mój doktor powie.
Ja również nie mam żadnych objawów - wszystko się uspokoiło...
a nawet mam wrażenie że tracę w niektórych obwodach
Ostatnio się pomierzyłam i porównałam wyniki z tymi sprzed 4 miesięcy
efekt:
straciłam w udach i ramionach a zyskałam w BALONACH
i chyba rozpoznaję u siebie tzw. "ciążowe ADHD":
- koniec z drzemkami popołódniowymi,
- codzienna 2godzinna gimnastyka,
- ponownie wkręciłam się w czytanie
- wróciłam do nauki angielskiego
- chyba dostanę dodatkową pracę - cudownie !!!!
Dziewczynki DUŻO ZDRÓWKA WAM ŻYCZĘ i obyście czym prędzej odzyskały dobre samopoczucie
Niunia - ta główka to może tak boli na zmianę pogody ?? bo idzie zima
i kolejna fala wirusów...
OBY NAS - czyli wszystkie CIĘŻARÓWKI - te wirusy nie dorwały !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 06:14
niunia lubi tę wiadomość
-
Elle - gratuluje córci
Dorjana - ja przede wszystkim ciesze się że wszystko dobrze tak bardzo chciałabym dziewczynkę ale wydaje mi się ze lekarka tak sobie powiedziała bo pępowina była akurat tam pozwijana
Ty to masz już fajny brzuszek, mój raz jest lekko widoczny a raz nie bardzo
a co do pamiętnika to wrócę do niego
Miłego dnia wszystkim i powodzenia na następnych wizytach