X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvone- o to dlugo kochana :) ale najwazniejsze ze sie udalo:) to ja nie wiem jak to zniose hehhe bo ja to nimfomanka moj sie smieje hehe :D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zniesiesz;) ja też z tych co lubią a dałam radę;)
    A Twoje dzieciątko planowane czy dar od Losu? ;)

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvone-planowane planowane udalo sie w 3 cyklu :) wczesniej staralam sie z mezem 2,5 roku ale niesttety nie bylo nam dane miec razem dziecko , probowalismy 2 razy in vitro bezowocnie i maz umarl wiec nie mielismy raze dziecka :( ale teraz jestem bardzo szczesliwa :)

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to masz bagaż doświadczeń niezły.
    ważne, ze jesteś szczęśliwa!:)

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie :) ale teraz oboje sie cieszymy ze bedziemy miec dzidziusia myslimsy ze to coreczka hehe :) ale czas pokaze a ty kiedy poznalas plec w pierwszej ciazy ?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta moja córcia to ogólnie kazała długo na siebie czekać i długo też płci nie zdradzała, bo dopiero w 33 tc dowiedziałam się, że będzie dziewczynka;)
    ale nie miałam żadnych oczekiwań , teraz zresztą też. najważniejsze, że jest i żeby było zdrowe!

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest tak zeby bylo zdrowe i dziewczynka hehehe :) jakos nie wyobrazam sobie miec chlopaczka ciagle od zawsze moje wyobrazenie jest ze bedzie dziewczynka :D a moj mowi mi caly czas ze zrobil dziewczynke heheh wiec zobaczymy chce niedlugo zrobic usg 4d to moze byloby wczesniej widac , zobacze co powie lekarka mi na wizycie :) ale chcialbym zrobic to tak w 13 tygodniu ciazy to by bylo moze juz cos widac :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - ale jak macie z tym śluzem ??
    ciągle jest zabarwiony ??
    czy tylko 1-razowo się zdarzyło ??

ja też czasami mam troszkę ciemniejszy ale to na wkładce...
    przy podcieraniu raczej jest normalny :/

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana- ja nic a nic ,czesto mam bialy jak przy owu :) ale nigdy inny wiec nie wiem:D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracajac do tego sluzu, to tylko raz sie pojawila mala galaretka ciemnozolta, dzis rano, bez zapachu, wielkosci 1/4 paznokcia.. ktos mi wczesniej napisal,ze po luteinie sie to zdarza,aleja nie biore progesteronu, bo mieszkam w UK i lekarze tutaj nie przepisuja nic. Nic mnie nie boli poza tym,ciaglete mdlosci jedynie. Jak bylam w Polsce to ginekolog nie chcial mi przepisac luteiny lub duphastonu, bo powiedziala, ze nadmiar moze spowodowac przerost kosmowki i zebym na wlasna reke nie brala. Przed wizyta mialam kupione 2 opakownaia duphastonu od kogos.

Co byscie zrobily na moim miejscu. Wizyte z polozna mam za tydzien we wtorek, ale ona mnie badac nie bedzie.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no wy tam macie te położne a nie lekarzy może hmm skontaktuj się z jakimś lekarzem w Pl może on coś doradzi tak jak Ci pisałam na I trymestrze też to mi się zdarza i w moim przypadku jest wszystko ok tak poprostu mam co jakiś czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalepiej skontaktować się z lekarzem choćby telefonicznie bo takie sugerowanie się na innych nie zawsze to dobre rozwiązanie :P

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe - to chyba wszytsko wporzadku badania krwi ci robia co ? mie lekarka w klinice nieplodnosci mowila ze jak bede brac progesteron to nic mi nie zaszkodzi tylko moze pomoc wiec na poczatku ciazy bralam przez 2 tyg bo tyle mialam a potem odstawilam.

miriam- a Ty jak sie czujesz ?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • marinareczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    uspokoiłaś mnie :) Dziekuję
    Agi88 przepraszam, ze pisze tutaj, ale chcialalm koniecznie sie z Toba skontaktowac. Jezeli mozesz dodaj mnie prosze do przyjaciolek, dzieki temu bedziemy mogly pisac wiadomosci prywatne.

Pozdrawiam przyszle mamusie i zycze duuzo zdrowka!

• natalinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) Nie odzywałam się, gdyż miałam malutkie plamienia, ale okazało się, że to raczej od podrażnienia. Domeną przyszłych mam jest zamartwianie. No właśnie - tak Was podczytuję i się zastanawiam, czy nasz maluch nie jest zbyt mały. Dziś 7t3d i ma prawie 9 mm. Co myślicie?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- perfekt Twoj maluch :d moj w 7 tyg ciazy mial 8mm :D wiec akurat :) nic sie niemartw kiedy kolejna wizyta?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WG ovu to w zasadzie już 8tc... Kolejna w 12 tc dopiero

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Twoj suwaczek kochana?:D to masz co 4 tyg wizyte ? ja juz tyle razy bylam ze sie az balam ze cos nie tak ze ciagle kaza mi przychodzic:D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz jest z tych, którzy jakoś nie panikują i wychodzą z założenia co ma być- to będzie. Byłam w 6 tc - wówczas było widać tylko pęcherzyk płodowy. Maluch niby rośnie - nie wiem tylko, czy nie za wolno... Suwaczek? Tyle się ostatnio działo: bóle brzucha, opryszczka, którą nadal mam. Jakoś ciągle żyję w strachu, bo te ostatnie lata przyzwyczaiły mnie, że zawsze pod górkę. Podejrzenie porfirii wątrobowej, guza w przysadce mózgowej, torbiele na jajniku, ciągłe wahania hormonalne, wieloletnie infekcje bakteryjne w pochwie i średnie wyniki męża... Dla mnie to cud, w który jeszcze trudno mi uwierzyć. Mam nadzieję, że wreszcie los się odwraca... Lekarz kazał brać luteinę co 2 dzień ze względów psychologicznych, ale biorę codziennie.

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kwietniowo-majowe mamusie :)
    Pisałam kilka dni wcześniej, ale mój wpis przeszedł bez echa więc znów się witam. Będę tu zaglądać :)

Śluz ponoć może się zmieniać w ciąży, być taki jak w czasie ovu, czasem bardziej żółty a czasem jak woda, to ponoć normalne. No a jeśli dzieje się coś niepokojącego to skonsultować lepiej z lekarzem (jeśli jest się w PL, chyba że ma się możliwość kontaktu tel z polskim ginem).

Mychowe, znam ten ból... położna zamiast lekarza...
    Magdalena - jak po wizycie?

niunia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ