KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
yvone-planowane planowane udalo sie w 3 cyklu wczesniej staralam sie z mezem 2,5 roku ale niesttety nie bylo nam dane miec razem dziecko , probowalismy 2 razy in vitro bezowocnie i maz umarl wiec nie mielismy raze dziecka ale teraz jestem bardzo szczesliwa
magdalena lubi tę wiadomość
-
ta moja córcia to ogólnie kazała długo na siebie czekać i długo też płci nie zdradzała, bo dopiero w 33 tc dowiedziałam się, że będzie dziewczynka;)
ale nie miałam żadnych oczekiwań , teraz zresztą też. najważniejsze, że jest i żeby było zdrowe! -
u mnie jest tak zeby bylo zdrowe i dziewczynka hehehe jakos nie wyobrazam sobie miec chlopaczka ciagle od zawsze moje wyobrazenie jest ze bedzie dziewczynka a moj mowi mi caly czas ze zrobil dziewczynke heheh wiec zobaczymy chce niedlugo zrobic usg 4d to moze byloby wczesniej widac , zobacze co powie lekarka mi na wizycie ale chcialbym zrobic to tak w 13 tygodniu ciazy to by bylo moze juz cos widac :d
-
Dziewczyny, wracajac do tego sluzu, to tylko raz sie pojawila mala galaretka ciemnozolta, dzis rano, bez zapachu, wielkosci 1/4 paznokcia.. ktos mi wczesniej napisal,ze po luteinie sie to zdarza,aleja nie biore progesteronu, bo mieszkam w UK i lekarze tutaj nie przepisuja nic. Nic mnie nie boli poza tym,ciaglete mdlosci jedynie. Jak bylam w Polsce to ginekolog nie chcial mi przepisac luteiny lub duphastonu, bo powiedziala, ze nadmiar moze spowodowac przerost kosmowki i zebym na wlasna reke nie brala. Przed wizyta mialam kupione 2 opakownaia duphastonu od kogos.
Co byscie zrobily na moim miejscu. Wizyte z polozna mam za tydzien we wtorek, ale ona mnie badac nie bedzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mychowe - to chyba wszytsko wporzadku badania krwi ci robia co ? mie lekarka w klinice nieplodnosci mowila ze jak bede brac progesteron to nic mi nie zaszkodzi tylko moze pomoc wiec na poczatku ciazy bralam przez 2 tyg bo tyle mialam a potem odstawilam.
miriam- a Ty jak sie czujesz ? -
agi88 wrote:uspokoiłaś mnie Dziekuję
Pozdrawiam przyszle mamusie i zycze duuzo zdrowka! -
Witajcie mamusie Nie odzywałam się, gdyż miałam malutkie plamienia, ale okazało się, że to raczej od podrażnienia. Domeną przyszłych mam jest zamartwianie. No właśnie - tak Was podczytuję i się zastanawiam, czy nasz maluch nie jest zbyt mały. Dziś 7t3d i ma prawie 9 mm. Co myślicie?
-
mój lekarz jest z tych, którzy jakoś nie panikują i wychodzą z założenia co ma być- to będzie. Byłam w 6 tc - wówczas było widać tylko pęcherzyk płodowy. Maluch niby rośnie - nie wiem tylko, czy nie za wolno... Suwaczek? Tyle się ostatnio działo: bóle brzucha, opryszczka, którą nadal mam. Jakoś ciągle żyję w strachu, bo te ostatnie lata przyzwyczaiły mnie, że zawsze pod górkę. Podejrzenie porfirii wątrobowej, guza w przysadce mózgowej, torbiele na jajniku, ciągłe wahania hormonalne, wieloletnie infekcje bakteryjne w pochwie i średnie wyniki męża... Dla mnie to cud, w który jeszcze trudno mi uwierzyć. Mam nadzieję, że wreszcie los się odwraca... Lekarz kazał brać luteinę co 2 dzień ze względów psychologicznych, ale biorę codziennie.
magdalena lubi tę wiadomość
-
Witam Was kwietniowo-majowe mamusie
Pisałam kilka dni wcześniej, ale mój wpis przeszedł bez echa więc znów się witam. Będę tu zaglądać
Śluz ponoć może się zmieniać w ciąży, być taki jak w czasie ovu, czasem bardziej żółty a czasem jak woda, to ponoć normalne. No a jeśli dzieje się coś niepokojącego to skonsultować lepiej z lekarzem (jeśli jest się w PL, chyba że ma się możliwość kontaktu tel z polskim ginem).
Mychowe, znam ten ból... położna zamiast lekarza...
Magdalena - jak po wizycie?niunia lubi tę wiadomość