Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Haha no właśnie, te dźwięki xD. Czy to tylko faceci tak? Przysięgam córka taka nie była. W sensie dźwięki były, ale nie takie ostentacyjne. Faceci…
    No właśnie u mnie ten problem, że starsza też chce spać ze mna i już nie ogarniam jak karmie młodsza, a starszą musze trzymać za rękę, bo się przebudzi 🙈 Jedynie bym mogła starego wyeksmitować, ale nie zrobie mu tej przysługi 😅
    U mnie młoda też jedzie jak stary traktor i to przez całą noc jak tylko leży w łóżeczku.. Jak śpi koło mnie to jest spokój 😳

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    No właśnie u mnie ten problem, że starsza też chce spać ze mna i już nie ogarniam jak karmie młodsza, a starszą musze trzymać za rękę, bo się przebudzi 🙈 Jedynie bym mogła starego wyeksmitować, ale nie zrobie mu tej przysługi 😅
    U mnie młoda też jedzie jak stary traktor i to przez całą noc jak tylko leży w łóżeczku.. Jak śpi koło mnie to jest spokój 😳

Twoja ma 3 latka, to się nie dziwię, że mamy potrzebuje. Moja ma 6 i ma fazę na tatę więc mi to w sumie na rękę, poza tym ona tak testuje męża, że hej. Czasami mi go żal, dobrze, ze ma syna teraz, bo kolejna kobieta to by było z nim słabo xD.

2019🩷
    2025🩵
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd sprowadzacie sab simplex? U nas dziś Delicol i nieśmiertelna suszarka są grane. Młoda nieodkladalna w dzień. Nie jest łatwo.

Starsza ze starym na szczęście usypia a stary się przeniósł do salonu.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Twoja ma 3 latka, to się nie dziwię, że mamy potrzebuje. Moja ma 6 i ma fazę na tatę więc mi to w sumie na rękę, poza tym ona tak testuje męża, że hej. Czasami mi go żal, dobrze, ze ma syna teraz, bo kolejna kobieta to by było z nim słabo xD.
    U nas młoda z tatą też się do siebie zbliżyli, bo większość teraz tata ogarnia, ale najgorsi są jak się kłócą.. 🫣 Mąż ja ciągle w coś wkręca doprowadzając do płaczu, a ona się daje jak młody pelikan.. A ja dostaje z nimi szału 🙈

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dziewczyny a skąd sprowadzacie sab simplex? U nas dziś Delicol i nieśmiertelna suszarka są grane. Młoda nieodkladalna w dzień. Nie jest łatwo.

U nas jest sklep z chemią i innymi bajerami sprowadzanymi z Niemiec.
    U mnie też mąż usypia starszą w jej pokoju, ale przy pierwszej pobudce ten mały skrzat wtańcza się do nas… Nawet przynosi swój cały ekwipunek - misia, bidon z wodą i kołderkę z poduszką 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2025, 20:57

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 15 września 2025, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U nas młoda z tatą też się do siebie zbliżyli, bo większość teraz tata ogarnia, ale najgorsi są jak się kłócą.. 🫣 Mąż ja ciągle w coś wkręca doprowadzając do płaczu, a ona się daje jak młody pelikan.. A ja dostaje z nimi szału 🙈

Hahaha 🤣 pamiętam ta fazę na wkręcanie. Na szczęście już się nie daje, no może mniej się daje 😈.

No to ty bohater jesteś jak w czworo dajecie radę razem spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2025, 21:48

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 15 września 2025, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Ja mam od siostry co w Niemczech mieszka.

Anuśla fajnie, że się odezwałaś. Mówisz, że mała daje w dzień popalić ? Może jakieś nosidło by ci się sprawdziło ? Jak ty się czujesz ? Lepiej czy jest gorzej ? ❤️

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u nas wczoraj był sądny dzień. Zaliczyliśmy zapowietrzenie się małego i jazdę autem po 22. Wszystko zaczęło się sypać jak został wybudzony na czas wizyty położnej. Marudzenie na zmianę z wrzaskiem (wtedy było zapowietrzenie) przez 5h. Na szczęście auto go wyciszyło. Dziś póki co spokojnie, ale szampana nie otwieram! Z plusów to poranne drzemki u mnie i synka wbiły jak złoto.

Jak wy się macie? :)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 16 września 2025, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Hejo, u nas wczoraj był sądny dzień. Zaliczyliśmy zapowietrzenie się małego i jazdę autem po 22. Wszystko zaczęło się sypać jak został wybudzony na czas wizyty położnej. Marudzenie na zmianę z wrzaskiem (wtedy było zapowietrzenie) przez 5h. Na szczęście auto go wyciszyło. Dziś póki co spokojnie, ale szampana nie otwieram! Z plusów to poranne drzemki u mnie i synka wbiły jak złoto.

Jak wy się macie? :)

Zapowietrzenie masz na myśli gazy czy płacz ?

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna ciężka nocka, od 4 znowu zero spania ani w łóżeczku, ani z nami. A rano musiałam jechać do labu na badania, nie mogłem z rana dłużej pospać, więc pół dnia byłam nieżywa. Na szczęście po południu udało się solidnie odespać.
    Z pozytywów - karmienie idzie bardzo dobrze, mały najada się w 15 minut z jednej piersi, rzadko chce drugą, więc na razie koniec z godzinnymi karmieniami, ufff...

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Zapowietrzenie masz na myśli gazy czy płacz ?

W sensie zachodzenie się, zrobił się purpurowy i zamilkł. Na jakieś 2 sekundy.

Pozdrawiamy z nocnego odciągania i płaczków.

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    W sensie zachodzenie się, zrobił się purpurowy i zamilkł. Na jakieś 2 sekundy.

Pozdrawiamy z nocnego odciągania i płaczków.

To się zdarza dość często. Trzeba dziecku wtedy szybko pozycję zmienić, np głową w dół.

U nas dramat, od 21:30 do 4 nie spała, o 4 zasnęła na moim brzuchu żeby się o 5:30 kokosic. A teraz śpi... A ja już głodna ale wiem że jak się rusze to przestanie spać... Szukam sab simplexu na gwałt...

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png

Wysłany: 17 września 2025, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    To się zdarza dość często. Trzeba dziecku wtedy szybko pozycję zmienić, np głową w dół.

U nas dramat, od 21:30 do 4 nie spała, o 4 zasnęła na moim brzuchu żeby się o 5:30 kokosic. A teraz śpi... A ja już głodna ale wiem że jak się rusze to przestanie spać... Szukam sab simplexu na gwałt...

Osiecka też jak widzisz, ze się zanosi to dmuchnąć w twarz podobno to jakiś nerw to pobudza czy coś i szybko zmienić pozycję. Ja jeszcze nie testowałam, ale podobno działa.

No to dramat to prawda. Z tego co ja pamiętam to jesteś z okolic Krakowa ? Może gdzieś na jakieś grupie na fb napisać czy ktoś się orientuje, takie duże miasto musi to mieć? I tak jak Jaśmin pisała może jest gdzieś w okolicy sklep z chemią niemiecką co może ci to przywieźć ? Pamiętaj, że są te duże buteleczki tego 100ml.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 17 września 2025, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch właśnie się wije jak wąż w kołysce i puszcza gazy po czym zasypia i tak w kółko. Przynajmniej nie płacze przy tym.

Noc spoko, jak nie ma kupy w nocy to jest nawet spanie w miarę ok, ale musi być w łóżku ze mną bo inaczej kołyskę muszę bujać całą noc. Ja obok niego śpię w jednej pozycji tak spięta, że tracę czucie w rękach 😫

Dzisiaj mija nam miesiąc 🥳. Ostatnie dni były całkiem spoko, oby tak dalej. Ogólnie jest taki słodki maluszek z niego, masakra. I jak się uśmiecha to już widzę, że robi mu się dziurka na policzku jak siostrze 😍😍😍😍.

Żegnamy się z rozmiarem 56 z Sinsay, pajacyki są już w połowie kolana xD, a dopiero co były za duże 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2025, 11:02

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 17 września 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałyście może ten spray na ciemieniuchę z Rossmanna ? Ma to sens? Robi nam się powoli :/

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Mój maluch właśnie się wije jak wąż w kołysce i puszcza gazy po czym zasypia i tak w kółko. Przynajmniej nie płacze przy tym.

Noc spoko, jak nie ma kupy w nocy to jest nawet spanie w miarę ok, ale musi być w łóżku ze mną bo inaczej kołyskę muszę bujać całą noc. Ja obok niego śpię w jednej pozycji tak spięta, że tracę czucie w rękach 😫

Dzisiaj mija nam miesiąc 🥳. Ostatnie dni były całkiem spoko, oby tak dalej. Ogólnie jest taki słodki maluszek z niego, masakra. I jak się uśmiecha to już widzę, że robi mu się dziurka na policzku jak siostrze 😍😍😍😍.

Żegnamy się z rozmiarem 56 z Sinsay, pajacyki są już w połowie kolana xD, a dopiero co były za duże 😢
    U nas też nocka znośna - zasypiała co prawda 1,5h, ale udało się pospać 4h w łóżeczku, przerwa na kupę, karmienie i już się nie udało odłożyć 🙈 Więc łączę się w bólu spania od 2 do 8 w jednej pozycji, na krawędzi łóżka.. o 5 jeszcze zmiana pampka, a tak to jadła na śpiku podłączona do stacji tankującej 🤭
    U nas też zapowiada się, że będą dołeczki w policzkach ☺️ Do tego zadarty nosek, ciemne brwi i długie rzęsy.. Zupełne przeciwieństwo starszej siostry 😅
    Gratulacje przetrwania pierwszego miesiąca! 😁

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina to już mięsiac?!?! 🤯 Ale czas leci...
    Dziewczyny fajnie, że starszaki u was mają teraz tatusiów na wyłączność. W ogóle dobre to czasy, że zaangażowany ojciec powoli staje się normą a nie dziwolągiem.

U nas dzień pierwszy samodzielny dzień, bo tata w pracy i daliśmy radę. Jeszcze musimy tylko popracować nad timingiem, bo z zaplanowaniem odciągania ciężko. I kurcze nie ukrywam, że mi smutno, że pora spacerowa będzie w kratkę, bo czuję, że dla nas to spacery to złoto, bobas momentalnie zasypia w jadącym wózku:) zobaczymy, może jeesien będzie łaskawa!

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Aaleksaandraak Znajoma

Wysłany: 17 września 2025, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że my już, poród ciężki i trudny.
    Chciałam spróbować naturalnie więc indukcja od wczoraj od 15 do dzisiaj do 18 zakończona niepowodzeniem, finalnie cc.
    Jak będziecie chciały szczegóły to napiszę jak dojdę do siebie 😊

Jasmin1517, Milka1991, ReginaPhalange, osiecka89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 18 września 2025, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aleksandra! Odpoczywaj i wróć do nas z relacją jak będziesz na siłach! ☺️

Aaleksaandraak, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 18 września 2025, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra gratulacje!

Któraś z Was pytała o osteopate i wrażenia z wizyty. Otóż, jesteśmy po wizycie u jednego z lepszych w Krk (chodzimy do niego też że starszą córka). Faktycznie, mała ma brzuch jak kamień, przez to strasznie spięta w klatce. Doszliśmy do wniosku, że wszystko się zaczęło od mojego antybiotyku... Mamy podawać probiotyk Omnibiotik Panda. Ja mam uważać na produkty mleczne. Nagraliśmy też masazyki który mamy wykonywać. No i za tydzień zobaczyć czy jest lepiej.

Aaleksaandraak lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ