X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Haha no właśnie, te dźwięki xD. Czy to tylko faceci tak? Przysięgam córka taka nie była. W sensie dźwięki były, ale nie takie ostentacyjne. Faceci…
    No właśnie u mnie ten problem, że starsza też chce spać ze mna i już nie ogarniam jak karmie młodsza, a starszą musze trzymać za rękę, bo się przebudzi 🙈 Jedynie bym mogła starego wyeksmitować, ale nie zrobie mu tej przysługi 😅
    U mnie młoda też jedzie jak stary traktor i to przez całą noc jak tylko leży w łóżeczku.. Jak śpi koło mnie to jest spokój 😳

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    No właśnie u mnie ten problem, że starsza też chce spać ze mna i już nie ogarniam jak karmie młodsza, a starszą musze trzymać za rękę, bo się przebudzi 🙈 Jedynie bym mogła starego wyeksmitować, ale nie zrobie mu tej przysługi 😅
    U mnie młoda też jedzie jak stary traktor i to przez całą noc jak tylko leży w łóżeczku.. Jak śpi koło mnie to jest spokój 😳

Twoja ma 3 latka, to się nie dziwię, że mamy potrzebuje. Moja ma 6 i ma fazę na tatę więc mi to w sumie na rękę, poza tym ona tak testuje męża, że hej. Czasami mi go żal, dobrze, ze ma syna teraz, bo kolejna kobieta to by było z nim słabo xD.

2019🩷
    2025🩵
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd sprowadzacie sab simplex? U nas dziś Delicol i nieśmiertelna suszarka są grane. Młoda nieodkladalna w dzień. Nie jest łatwo.

Starsza ze starym na szczęście usypia a stary się przeniósł do salonu.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Twoja ma 3 latka, to się nie dziwię, że mamy potrzebuje. Moja ma 6 i ma fazę na tatę więc mi to w sumie na rękę, poza tym ona tak testuje męża, że hej. Czasami mi go żal, dobrze, ze ma syna teraz, bo kolejna kobieta to by było z nim słabo xD.
    U nas młoda z tatą też się do siebie zbliżyli, bo większość teraz tata ogarnia, ale najgorsi są jak się kłócą.. 🫣 Mąż ja ciągle w coś wkręca doprowadzając do płaczu, a ona się daje jak młody pelikan.. A ja dostaje z nimi szału 🙈

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dziewczyny a skąd sprowadzacie sab simplex? U nas dziś Delicol i nieśmiertelna suszarka są grane. Młoda nieodkladalna w dzień. Nie jest łatwo.

U nas jest sklep z chemią i innymi bajerami sprowadzanymi z Niemiec.
    U mnie też mąż usypia starszą w jej pokoju, ale przy pierwszej pobudce ten mały skrzat wtańcza się do nas… Nawet przynosi swój cały ekwipunek - misia, bidon z wodą i kołderkę z poduszką 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:57

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 15 września, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U nas młoda z tatą też się do siebie zbliżyli, bo większość teraz tata ogarnia, ale najgorsi są jak się kłócą.. 🫣 Mąż ja ciągle w coś wkręca doprowadzając do płaczu, a ona się daje jak młody pelikan.. A ja dostaje z nimi szału 🙈

Hahaha 🤣 pamiętam ta fazę na wkręcanie. Na szczęście już się nie daje, no może mniej się daje 😈.

No to ty bohater jesteś jak w czworo dajecie radę razem spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 21:48

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 15 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Ja mam od siostry co w Niemczech mieszka.

Anuśla fajnie, że się odezwałaś. Mówisz, że mała daje w dzień popalić ? Może jakieś nosidło by ci się sprawdziło ? Jak ty się czujesz ? Lepiej czy jest gorzej ? ❤️

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 46 47 48 49 50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ