X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze ciała po porodzie? Ja powiem, że jestem w szoku jak duże moje piersi są, w nic się w nich nie mieszczę praktycznie z ciuchów jakie mam właśnie w piersiach :/. Kupiłam sobie płaszcz na zimę jeszcze w ciąży, nie mogłam przymierzyć bo brzuch a teraz nie pasuje w klatce xD. I zostało mi jeszcze 7kg do wagi sprzed ciąży, z czego na bank dwa to cycki 😩😂

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina kupiłam na vinted takie coś https://www.olx.pl/d/oferta/karuzela-do-lozeczka-dzieciecego-CID88-ID12wO8E.html i mobil jaskółki.

U mnie na plusie 4kg. Ale bardziej przeraża mnie jakim jestem flakiem. Jestem człowiekiem-gniotkiem 🙄 nie wiem kiedy uda mi się wrócić na siłownię. W październiku mam kontrolę u gina i zobaczymy jak on to widzi! Co do piersi to ja zawsze niestety miałam sporawe, więc na to macham ręką.

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy te samą karuzele z jaskółkami przy córce starszej. Lubiła ja. Ale wisi u niej na lampie mobile.z jaskółkami. Dokupiłam młodej inny mobil, ale okazało się że nie mamy jednej części pałąku. Teraz przekopuje dom bo przecież pałąk kolejny wydatek a te karuzele montessori drogie jak cholera.

Osiecka, ja identycznie mała wczoraj ubrałam do wózka. Spala 2,5 h na ogródku w wózku. Ale dziś 3 stopnie mniej i zastanawiam się czy zimowy futerkowy jej nie wdziać. Tylko czy to nie za ciepło? Jak zwykle problem ubraniowy...

Co do formy, ja nie wróciłam do siebie po pierwszej córce. Tzn kg bardzo szybko straciłam a nawet kolejne 5. Wyglądałam jak trup. Ale brzuch to była flaka na stałe. A że kompletnie nie miałam czasu na siłkę to tak przez 5 lat chodziłam z flaka. A teraz to nie mówię już. Doszły rozstępy itd. Chciałabym żeby to była darmowa antykoncepcja ale starego to nie zniechęca 😭

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, piersi teraz są ogromne, w innym kształcie, sutki ciągle sterczą. No i raz jedna większa, potem druga 🤣
    Do wagi sprzed ciąży wróciłam bardzo szybko, wystarczyło że mi zeszły obrzęki. Już od dwóch tygodni mam swoją wagę.
    Brzuch na początku bardzo szybko się wypłaszczał, ale od tygodnia już nic dalej nie idzie, został jakby u jakiejś żaby. 😂 Lekko odstaje i ta luźna skóra... Ciekawe czy i kiedy się ujędrni.
    Biodra mi się zdecydowanie poszerzyły. Co prawda tylko o 2-3 cm, ale nie mieszczę się w swoje spodnie inne niż te z gumką albo sznurkiem ☹️

Udało mi się wyjść dzisiaj na spacer z wózkiem, bez pomocy męża. 🥳 Jak zaczęłam się wybierać to doszło do mnie, że nie mam żadnego cieplejszego otulacza ani śpiworka, ale na szczęście dzisiaj wystarczająco ciepło i wystarczyły śpiochy, cienki otulacz, kocyk, czapeczka i tyle. Mały słodko zasnął i śpi dalej. 😊

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 49 50 51 52 53
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ