Lipcowa Wyprawka :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do parasolek do wózka to przy silnym wietrze mogą się nie sprawdzić, na allegro można kupić taki materiał z filtrem uv w kształcie prostokąta na gumce z jednej strony do założenia na budce i sznurkami do przywiązania do rączki na drugim końcu. Ma to moja siostra i nieźle się sprawdza.
W temacie materacyków siedziałam chyba z miesiąc. Czytałam godzinami i myślałam jaki wybrać. Z negatywów, kokos twardy i nie jest już tak bardzo polecany jak kiedyś, gryka lapsza dla starszych dzieci a nie niemowląt, lateks ma intensywny zapach (moja siostra kupila córeczce i już 4 miesiące śmierdzi), pianka może się odkształcać. Wiec ideału nie ma. Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 23:26
-
ecencia wrote:Co do parasolek do wózka to przy silnym wietrze mogą się nie sprawdzić, na allegro można kupić taki materiał z filtrem uv w kształcie prostokąta na gumce z jednej strony do założenia na budce i sznurkami do przywiązania do rączki na drugim końcu. Ma to moja siostra i nieźle się sprawdza.
W temacie materacyków siedziałam chyba z miesiąc. Czytałam godzinami i myślałam jaki wybrać. Z negatywów, kokos twardy i nie jest już tak bardzo polecany jak kiedyś, gryka lapsza dla starszych dzieci a nie niemowląt, lateks ma intensywny zapach (moja siostra kupila córeczce i już 4 miesiące śmierdzi), pianka może się odkształcać. Wiec ideału nie ma. Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.
A jakie jest wypełnienie tego materaca? Ja zamieram kupić lateksowo- kokosowy firmy Vitmat.
-
a ja w komplecie wózka miałam parasol i moskitierę także jak się przyda to fajnie, jeśli chodzi o moskitierę to myślę,że w lipcu jak najbardziej mi się przyda. Mojej mamy siostra jej nie miała i żeby chronić dziecko przed owadami itp, zakładała na budę pieluszkę...mówiła mi,żebym sobie ją kupiła...dlatego dziewczyny ja myślę,że każda z nas chce jak najlepiej dla naszego dzieciątka i na pewno nie ma uniwersalnej wyprawki, jedna będzie z czegoś korzystać inna nie:)
Plumb80, Camilia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jakie wypełnienie kupujecie do pościelii??Wiem, ze na początku pewnie Dzidzia bedzie spac w rozku lub spiworku lub pod kocykiem-ale zastanawiam się wlaśnie jaką kolderkę i poduszke kupic??
Pani w sklepie mówiła,ze są fajne kołderki takie całoroczne-tzn na klipsy, ze na wiosnę zdjemuje się jedną warstwe i jest wówczas lzejsza a na zimę doczepia i jest cieplejsza-ale nie pamietam firmy eh. -
misia_k1 wrote:Dziewczyny a jakie wypełnienie kupujecie do pościelii??Wiem, ze na początku pewnie Dzidzia bedzie spac w rozku lub spiworku lub pod kocykiem-ale zastanawiam się wlaśnie jaką kolderkę i poduszke kupic??
Pani w sklepie mówiła,ze są fajne kołderki takie całoroczne-tzn na klipsy, ze na wiosnę zdjemuje się jedną warstwe i jest wówczas lzejsza a na zimę doczepia i jest cieplejsza-ale nie pamietam firmy eh.
W ogóle się nad tym nie zastanawiałam... -
misia_k1 wrote:Dziewczyny a jakie wypełnienie kupujecie do pościelii??Wiem, ze na początku pewnie Dzidzia bedzie spac w rozku lub spiworku lub pod kocykiem-ale zastanawiam się wlaśnie jaką kolderkę i poduszke kupic??
Pani w sklepie mówiła,ze są fajne kołderki takie całoroczne-tzn na klipsy, ze na wiosnę zdjemuje się jedną warstwe i jest wówczas lzejsza a na zimę doczepia i jest cieplejsza-ale nie pamietam firmy eh.
Nie wiem czy jest sens brania takiej kołderki, bo przecież zimą grzejesz w mieszkaniu i masz ciepło. Ja do siebie nie wzięłam takiej grubszej kołdry na zimę więc dla dzieciątka też nie zamierzam. -
Ja juz zglupilam z tymi kolderkami i poduszkami, czy w wogole na poczatku warto je kupowac? Bo i tak na poczatek spiworek lub kocyk.
Znalazlam tez cos takiego, nie wiem czy sie sprawdzi?
http://minikraina.pl/posciele-i-kocyki/658-spiworek-3-w-1-motherhood-kolekcja-2013.html
Chociaz z drugiej strony moze niech beda i leza, przeciez sie przydadza pozniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 15:50
-
ecencia wrote:Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.
Co zdecydowało o tym, że w końcu kupiłaś właśnie ten? Jeśli masz już go w domu - mogłabyś zobaczyć, czy ma porządny zamek i w jakiej temperaturze można prać pokrowiec?
lolka83 wrote:Ja juz zglupilam z tymi kolderkami i poduszkami, czy w wogole na poczatku warto je kupowac? Bo i tak na poczatek spiworek lub kocyk.
Znalazlam tez cos takiego, nie wiem czy sie sprawdzi?
http://minikraina.pl/posciele-i-kocyki/658-spiworek-3-w-1-motherhood-kolekcja-2013.html
Chociaz z drugiej strony moze niech beda i leza, przeciez sie przydadza pozniej
Ten śpiworek wygląda bardzo sensownie. Motherhood podobno ma produkty bardzo dobrej jakości - póki co mam aż jeden - ich poduszkę-kojec i rzeczywiście jakość i funkcjonalność rewelacyjna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 22:04
-
Gosiaczek wrote:A mnie nurtuje pytanie o krem z z filtrem dla noworodka; wiadomo opalać go nie będę, chronić przed słońcem będę na pewno ale promienie gdzieś na spacerze mogą się dostać....Szukam na necie a tam pisze , żeby kremy z filtrem od 6 miesiąca stosować. Co w takim przypadku?!
Zagłębiłam się w kremy z filtrami dla niemowląt i myślę, że najlepsza będzie Mustela SPF 50 od pierwszych dni życia, ma dobry skład i podobno też nie sprawia problemów przy rozsmarowaniu jak w przypadku Linomagu czy Ziajki natomiast reszta kremów typu Nivea czy Perfecta są od 6 miesiąca
Co do karuzelki planuje właśnie teraz zakup zanim maluch się urodzi ponieważ chyba nie będzie mi się chciało później latać po sklepach i się zastanawiać nad karuzelką wiec wole sobie już zakupić trochę gadżetów na później tym bardziej, że teraz mam dużo czasu aby wybrać coś fajnego
Kupowała już któraś z Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:59
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem czy robiłyście zakupy w smyku może. Ja często wchodzę, oglądam i wychodzę. U mnie w mieście jest sklep-taka jakby hurtownia i tam się w sumie zaopatrywałam, duży wybór, pomocne sprzedawczynie no i troszkę taniej. Ale ostatnio często odwiedzam stronę internetową smyka i tam jest znacznie taniej. Zamierzam pojechać do tej hurtowni, zorientować się w cenach i jakości i w razie czego zamówię paczkę ze smyka. Czy któraś może tak kupowała już?
-
Karola:) wrote:Dziewczyny, nie wiem czy robiłyście zakupy w smyku może. Ja często wchodzę, oglądam i wychodzę. U mnie w mieście jest sklep-taka jakby hurtownia i tam się w sumie zaopatrywałam, duży wybór, pomocne sprzedawczynie no i troszkę taniej. Ale ostatnio często odwiedzam stronę internetową smyka i tam jest znacznie taniej. Zamierzam pojechać do tej hurtowni, zorientować się w cenach i jakości i w razie czego zamówię paczkę ze smyka. Czy któraś może tak kupowała już?
Byłam ostatnio w tej hurtowni (jeżeli chodzi Ci o Smykoland) i stwierdziłam, że zamawiając na allegro nawet z przesyłką cena wychodzi jednak korzystniejsza. Ale tak ogólnie to sklep super, bardzo duży wybór, dosłownie wszystko w jednym miejscu! Tylko mieć dużo pieniędzy i szaleć
-
nick nieaktualnylolka83 wrote:Kochane to ja podpytam o łóżeczko, myślałam o bukowym, bo lepsze drewno, ale trudno je dostać, na necie znalazłam kilka ofert, ale opinie sa rozne.
Zastanawiam sie jeszcze nad sosna. Sama juz nie wiem, które lepsze.
U mnie musi byc orzech lub wenge, a przy buku roznie to jest pomalowane.
Lolka ja pracowalam w firmie produkujacej meble i kupilam wlasnie bukowe lozeczko tylko nie barwione a olejowane i woskowane (lozeczko ma certyfikat, zero szkodliwych substancji). Jesli kasz problem ze znalezieniem bukowego, alternatywa moze byc rowniez brzoza, sosne odradzam bo to bardzo miekkie drewno i kazde najmniejsze pukniecie powoduje wgniecenie
Pisalyscie jeszcze o waleczkach - ja mam bo bylo w gratisie do rogala mysle ze sie sprawdzi -
Camille87 wrote:Lolka ja pracowalam w firmie produkujacej meble i kupilam wlasnie bukowe lozeczko tylko nie barwione a olejowane i woskowane (lozeczko ma certyfikat, zero szkodliwych substancji). Jesli kasz problem ze znalezieniem bukowego, alternatywa moze byc rowniez brzoza, sosne odradzam bo to bardzo miekkie drewno i kazde najmniejsze pukniecie powoduje wgniecenie
Pisalyscie jeszcze o waleczkach - ja mam bo bylo w gratisie do rogala mysle ze sie sprawdzi
No tylko mam problem, bo bukowych nie moge znalezc koloru orzech...a wenge a to dla mnie za ciemne. Co prawda na allegro widzialam Darland i tu kolor cos pod braz pasuje, ale nie gdzie nie moge zobaczyc go na zwyo, a boje sie bracw ciemno, bo rozne sa o nim opinie, albo ich brak.
Chyba zostaje mi klups,radek VII, juz z tych radków najbardziej porzadne, bo tylko ono ma taki orzech w ofercie jaki mi pasuje
Chyba, ze znacie jakies inne porzadne, ktore ominęłam?Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Niestety ja znam sie tylko na rodzajach drewna ale ze wszystkie meble w domu mam z mojen firmy wlasnie bukowe to co do sklepow/innych producentow nie potrafie doradzic
ja w domu tez mam duzo bukowych i wiem, ze sa najlepsze, zazwyczaj robione za zamówienie, ale tu chyba nie bede miala takiego wyboru ;/Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny