X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowa Wyprawka :)
Odpowiedz

Lipcowa Wyprawka :)

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no prosze :)
    Dzieki Karola :)

Karola:) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ecencia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do parasolek do wózka to przy silnym wietrze mogą się nie sprawdzić, na allegro można kupić taki materiał z filtrem uv w kształcie prostokąta na gumce z jednej strony do założenia na budce i sznurkami do przywiązania do rączki na drugim końcu. Ma to moja siostra i nieźle się sprawdza.
    W temacie materacyków siedziałam chyba z miesiąc. Czytałam godzinami i myślałam jaki wybrać. Z negatywów, kokos twardy i nie jest już tak bardzo polecany jak kiedyś, gryka lapsza dla starszych dzieci a nie niemowląt, lateks ma intensywny zapach (moja siostra kupila córeczce i już 4 miesiące śmierdzi), pianka może się odkształcać. Wiec ideału nie ma. Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 23:26

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Co do parasolek do wózka to przy silnym wietrze mogą się nie sprawdzić, na allegro można kupić taki materiał z filtrem uv w kształcie prostokąta na gumce z jednej strony do założenia na budce i sznurkami do przywiązania do rączki na drugim końcu. Ma to moja siostra i nieźle się sprawdza.
    W temacie materacyków siedziałam chyba z miesiąc. Czytałam godzinami i myślałam jaki wybrać. Z negatywów, kokos twardy i nie jest już tak bardzo polecany jak kiedyś, gryka lapsza dla starszych dzieci a nie niemowląt, lateks ma intensywny zapach (moja siostra kupila córeczce i już 4 miesiące śmierdzi), pianka może się odkształcać. Wiec ideału nie ma. Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.

A jakie jest wypełnienie tego materaca? Ja zamieram kupić lateksowo- kokosowy firmy Vitmat.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w komplecie wózka miałam parasol i moskitierę także jak się przyda to fajnie, jeśli chodzi o moskitierę to myślę,że w lipcu jak najbardziej mi się przyda. Mojej mamy siostra jej nie miała i żeby chronić dziecko przed owadami itp, zakładała na budę pieluszkę...mówiła mi,żebym sobie ją kupiła...dlatego dziewczyny ja myślę,że każda z nas chce jak najlepiej dla naszego dzieciątka i na pewno nie ma uniwersalnej wyprawki, jedna będzie z czegoś korzystać inna nie:)

Plumb80, Camilia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat miałam w komplecie tylko folię przeciwdeszczową, budkę mam długą także nie wiem czy kupić tą parasolkę czy nie, bo widzę że opinie różne

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie wypełnienie kupujecie do pościelii??Wiem, ze na początku pewnie Dzidzia bedzie spac w rozku lub spiworku lub pod kocykiem-ale zastanawiam się wlaśnie jaką kolderkę i poduszke kupic??

Pani w sklepie mówiła,ze są fajne kołderki takie całoroczne-tzn na klipsy, ze na wiosnę zdjemuje się jedną warstwe i jest wówczas lzejsza a na zimę doczepia i jest cieplejsza-ale nie pamietam firmy eh.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dziewczyny a jakie wypełnienie kupujecie do pościelii??Wiem, ze na początku pewnie Dzidzia bedzie spac w rozku lub spiworku lub pod kocykiem-ale zastanawiam się wlaśnie jaką kolderkę i poduszke kupic??

Pani w sklepie mówiła,ze są fajne kołderki takie całoroczne-tzn na klipsy, ze na wiosnę zdjemuje się jedną warstwe i jest wówczas lzejsza a na zimę doczepia i jest cieplejsza-ale nie pamietam firmy eh.

W ogóle się nad tym nie zastanawiałam... :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

Nie wiem czy jest sens brania takiej kołderki, bo przecież zimą grzejesz w mieszkaniu i masz ciepło. Ja do siebie nie wzięłam takiej grubszej kołdry na zimę więc dla dzieciątka też nie zamierzam.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zglupilam z tymi kolderkami i poduszkami, czy w wogole na poczatku warto je kupowac? Bo i tak na poczatek spiworek lub kocyk.
    Znalazlam tez cos takiego, nie wiem czy sie sprawdzi?
    http://minikraina.pl/posciele-i-kocyki/658-spiworek-3-w-1-motherhood-kolekcja-2013.html

Chociaz z drugiej strony moze niech beda i leza, przeciez sie przydadza pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 15:50

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten materacyk fikuśny sen jest z jakiejś specjalnej pianki.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • kot Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Ja kupiłam w końcu materacyk fikuśny sen marki fiki miki, jest z linii antyalergicznej i ma cos co jest dla mnie drobnym dodatkowym atutem- usztywnione boki co się przydaje kiedy maluszek zaczyna stawać.

Co zdecydowało o tym, że w końcu kupiłaś właśnie ten? Jeśli masz już go w domu - mogłabyś zobaczyć, czy ma porządny zamek i w jakiej temperaturze można prać pokrowiec?
    lolka83 wrote:
    Ja juz zglupilam z tymi kolderkami i poduszkami, czy w wogole na poczatku warto je kupowac? Bo i tak na poczatek spiworek lub kocyk.
    Znalazlam tez cos takiego, nie wiem czy sie sprawdzi?
    http://minikraina.pl/posciele-i-kocyki/658-spiworek-3-w-1-motherhood-kolekcja-2013.html

Chociaz z drugiej strony moze niech beda i leza, przeciez sie przydadza pozniej :)

Ten śpiworek wygląda bardzo sensownie. Motherhood podobno ma produkty bardzo dobrej jakości - póki co mam aż jeden - ich poduszkę-kojec i rzeczywiście jakość i funkcjonalność rewelacyjna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 22:04

• Myszkolikaa Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    A mnie nurtuje pytanie o krem z z filtrem dla noworodka; wiadomo opalać go nie będę, chronić przed słońcem będę na pewno ale promienie gdzieś na spacerze mogą się dostać....Szukam na necie a tam pisze , żeby kremy z filtrem od 6 miesiąca stosować. Co w takim przypadku?!

Zagłębiłam się w kremy z filtrami dla niemowląt i myślę, że najlepsza będzie Mustela SPF 50 od pierwszych dni życia, ma dobry skład i podobno też nie sprawia problemów przy rozsmarowaniu jak w przypadku Linomagu czy Ziajki natomiast reszta kremów typu Nivea czy Perfecta są od 6 miesiąca

Co do karuzelki planuje właśnie teraz zakup zanim maluch się urodzi ponieważ chyba nie będzie mi się chciało później latać po sklepach i się zastanawiać nad karuzelką :) wiec wole sobie już zakupić trochę gadżetów na później tym bardziej, że teraz mam dużo czasu aby wybrać coś fajnego :)

Kupowała już któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:59

Gosiaczek lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy robiłyście zakupy w smyku może. Ja często wchodzę, oglądam i wychodzę. U mnie w mieście jest sklep-taka jakby hurtownia i tam się w sumie zaopatrywałam, duży wybór, pomocne sprzedawczynie no i troszkę taniej. Ale ostatnio często odwiedzam stronę internetową smyka i tam jest znacznie taniej. Zamierzam pojechać do tej hurtowni, zorientować się w cenach i jakości i w razie czego zamówię paczkę ze smyka. Czy któraś może tak kupowała już?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporo rzeczy kupiłam w Smyku, a o co dokładnie Ci chodzi, ubranka czy akcesoria?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy robiłyście zakupy w smyku może. Ja często wchodzę, oglądam i wychodzę. U mnie w mieście jest sklep-taka jakby hurtownia i tam się w sumie zaopatrywałam, duży wybór, pomocne sprzedawczynie no i troszkę taniej. Ale ostatnio często odwiedzam stronę internetową smyka i tam jest znacznie taniej. Zamierzam pojechać do tej hurtowni, zorientować się w cenach i jakości i w razie czego zamówię paczkę ze smyka. Czy któraś może tak kupowała już?

Byłam ostatnio w tej hurtowni (jeżeli chodzi Ci o Smykoland) i stwierdziłam, że zamawiając na allegro nawet z przesyłką cena wychodzi jednak korzystniejsza. Ale tak ogólnie to sklep super, bardzo duży wybór, dosłownie wszystko w jednym miejscu! Tylko mieć dużo pieniędzy i szaleć ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kochane to ja podpytam o łóżeczko, myślałam o bukowym, bo lepsze drewno, ale trudno je dostać, na necie znalazłam kilka ofert, ale opinie sa rozne.
    Zastanawiam sie jeszcze nad sosna. Sama juz nie wiem, które lepsze.
    U mnie musi byc orzech lub wenge, a przy buku roznie to jest pomalowane.

Lolka ja pracowalam w firmie produkujacej meble i kupilam wlasnie bukowe lozeczko :-) tylko nie barwione a olejowane i woskowane (lozeczko ma certyfikat, zero szkodliwych substancji). Jesli kasz problem ze znalezieniem bukowego, alternatywa moze byc rowniez brzoza, sosne odradzam bo to bardzo miekkie drewno i kazde najmniejsze pukniecie powoduje wgniecenie :/

Pisalyscie jeszcze o waleczkach - ja mam bo bylo w gratisie do rogala mysle ze sie sprawdzi :-)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lolka ja pracowalam w firmie produkujacej meble i kupilam wlasnie bukowe lozeczko :-) tylko nie barwione a olejowane i woskowane (lozeczko ma certyfikat, zero szkodliwych substancji). Jesli kasz problem ze znalezieniem bukowego, alternatywa moze byc rowniez brzoza, sosne odradzam bo to bardzo miekkie drewno i kazde najmniejsze pukniecie powoduje wgniecenie :/

Pisalyscie jeszcze o waleczkach - ja mam bo bylo w gratisie do rogala mysle ze sie sprawdzi :-)

No tylko mam problem, bo bukowych nie moge znalezc koloru orzech...a wenge a to dla mnie za ciemne. Co prawda na allegro widzialam Darland i tu kolor cos pod braz pasuje, ale nie gdzie nie moge zobaczyc go na zwyo, a boje sie bracw ciemno, bo rozne sa o nim opinie, albo ich brak.
    Chyba zostaje mi klups,radek VII, juz z tych radków najbardziej porzadne, bo tylko ono ma taki orzech w ofercie jaki mi pasuje :(
    Chyba, ze znacie jakies inne porzadne, ktore ominęłam?

Camille87 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja znam sie tylko na rodzajach drewna ale ze wszystkie meble w domu mam z mojen firmy wlasnie bukowe to co do sklepow/innych producentow nie potrafie doradzic :-(

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Niestety ja znam sie tylko na rodzajach drewna ale ze wszystkie meble w domu mam z mojen firmy wlasnie bukowe to co do sklepow/innych producentow nie potrafie doradzic :-(

ja w domu tez mam duzo bukowych i wiem, ze sa najlepsze, zazwyczaj robione za zamówienie, ale tu chyba nie bede miala takiego wyboru ;/

Camille87 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj z brzozy poszukac? Drewno rownie twarde a jak bedzie barwione na orzech to nie bedzie widac roznicy ;-)

lolka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ