Lipcowa Wyprawka :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Ja sporo rzeczy kupiłam w Smyku, a o co dokładnie Ci chodzi, ubranka czy akcesoria?
No wszystko w tym internetowym jest tańsze.
Ja jestem wzrokowcem i "dotykowcem", dlatego się ucieszyłam, że mogę pooglądać na żywo i taniej kupić przez neta.
Właśnie wróciliśmy od koleżanki z 4 kartonami ciuszków
Mała ma swoją szafę, ale generalnie nie wiem jak to wszystko zmieszczę...lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Moze sprobuj z brzozy poszukac? Drewno rownie twarde a jak bedzie barwione na orzech to nie bedzie widac roznicy
Przypomniała mi się firma Pacyga, ktora ogladalam i mi sie podobala.
Mają drewno właśnie brzozowe
Co prawda trzeba dokupic szuflade, ale wole dolozyc te 200zl i miec porządne lozeczko
Dzięki za poradeCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hehe no to teraz dałyście mi do myślenia Lolka i Camile a porpo łózeczka, bo juz zdecydowana byłam na Jardrew(co prawda nie wiedzialam jaki kolor i mialam pisac do Ciebie Lolka bo u mnie tez tylko venge wchodzi w gre-ale z tego Tymona to kurcze wydaje sie wrecz czarnee,a na zywo nie widziałam).
Co do Pacygi to sa te łózeczka niższe bo widziałam na żywo.
W sumie Klups i Radek od razu jakoś odsunelam od faworytów....ehh
Lolka jakbyś wynalazła jakieś porzadne łózeczko-to poprosze się o info:):)bo widzę, ze Ty super zorientowana jesteś w poszukiwaniach:DCamille87, lolka83 lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:aa wiem ze firma Gluck ma łóżeczka z drewna bukowego-widziałam je na żywo ale nie przygladałam się dokładnie...
http://www.gluck.pl/pl/lozeczko-z-drewna-bukowego-pawelek-z-szuflada-ciemny-braz-502.p.html
Juz sie ucieszylam, ale zaczelam przegladac i opinii jest wiecej zlych niz dobrych, wiec chyba zostane przy pacyga...
-
ja chyba także, zostane przy sosnowym, przeglądałam dośc duzo i prawie wiekszośc jest z drzewa sosnowego...
Mnie też biały kolorek się marzył, ale my mamy łóżko koloru venge, meble w pokoju Teak i do tego łóżeczko białe hmmmlolka83 lubi tę wiadomość
-
U nas to samo, białe odpada...dlatego wybór ograniczony, musi byc orzech.
Biały mi sie nie marzył, bo wszystkie meble w domu mamy raczej orzech, wiec wiadomo bylo, ze inne kolory odpadaja
Jak mała podrosnie, meza gabinet przerobimy na jej pokoj i tyle, a maz najwyzej wyleci do jadalni, albo zmienimy na cos jeszcze wiekszego
Co do łóżeczek, sosnowe, sosnowemu nierówne...dlatego własnie najlepiej sprawdzić w sklepie. Niektóre są stabilne, a niektóre machają się we wszystkie strony.
Radek VII (sosna) wchodził w grę za ok 450-480 zl, a Pacyga bukowe za ok 580-600zl...Mąz uznał, ze woli dopłacić te 100zł i mieć porządne. Do tego to się zmienia w tapczanik, wiec starczy na dłużej.
Bardzo napaliłam sie na Jardrew, ale oni maja kolor wenge, który wydaje się jak pisze misia czarny, w sklepie nie było akurat tego koloru, a dla nas jesli bylby tak ciemny to bedzie do tego pokoju za ciemne Zresztą cena jego jest super przy tych sosnowych.
Napisałam do nich czy nie moga wysłać próbnika, zobaczymy...
Jednak wiadomo każdy robi i kupuje jak chce.
Co do materacyka, ja kupie jak wczesniej pisalam vitmat lakteks kokos, udalo mi znależc tak za ok 230-250 zł.
Teraz tylko pozostaje go zamowic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 19:47
misia_k1, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze spróbuje podskoczyć do drugiego sklepu i zobacyzć czy nie mają frontu z wenge-Jardrew...bo przeważnie w sklepach maja boki...ale spotkałam się tylko z Tommi i Klups.
Co do tych spiworków Lolka z mothercare-sa smyku-w sklepie internetowym po 90 zł(wysyłka gratis do sklepu)..)tak przy okazji weszłami i pamietałam ,że zastanawiasz się nad nimi....
http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536688,swiat-niemowlaka-p
materac też już bede zamawiać
Dzis [ieluchy pampers kupiłam roz 2 w auchan po 29 zł były:)
-
misia_k1 wrote:Ja jeszcze spróbuje podskoczyć do drugiego sklepu i zobacyzć czy nie mają frontu z wenge-Jardrew...bo przeważnie w sklepach maja boki...ale spotkałam się tylko z Tommi i Klups.
Co do tych spiworków Lolka z mothercare-sa smyku-w sklepie internetowym po 90 zł(wysyłka gratis do sklepu)..)tak przy okazji weszłami i pamietałam ,że zastanawiasz się nad nimi....
http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536688,swiat-niemowlaka-p
materac też już bede zamawiać
Dzis [ieluchy pampers kupiłam roz 2 w auchan po 29 zł były:)
KOtek, ja mam niedaleko domu super sklep dla dzieci - Calineczka, tam jest wszystko i sa te spiworki tez
Ale dzięki za cynk
Podjedz, polukaj, bo ja widzialam fronty 4 kolorów, akurat bez wenge grr
Materacyk ten znalazłam z wysylka gratis, tam tez maja meble Pacygi, jesli jadrew nie wypali to chyba w tyg zamawiam tam wszystko i tyle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:08
-
Podczytywałam koleżanki i chyba wychodzi na to, że początkowo zużywa się około 10 pampersów dziennie. Jeśli dzidzia będzie duża to te "1" mogą być za małe, no ale stwierdziłam że do szpitala wezmę te "1" - jedno opakowanie. I jedno kupię do domu. Sztuk jest chyba 43 w opak. Natomiast "2" ze 2 paczki kupię. Jeszcze muszę troszkę poczytać opinii na temat różnych firm pieluszkowych, ale z tego co wiem od znajomych to wg nich to pampers jednak wygrywa.
Szaleć nie chcę z robieniem jakiś zapasów, bo markety pod nosem praktycznie, ale jak jest promocja to chyba warto kupić -
nick nieaktualny
-
kot- Pokrycie tego materacyka można prać w 40 stopniach. Niestety zamka nie sprawdzę bo na razie materacyk jest szczelnie zafoliowany a nie chcę aby się zabrudził. Materacyk wybrałam ze względu na wzmacniane boki, wykonanie z antyalergicznej pianki, dostępność w sklepie stacjonarnym w promocyjnej cenie 139zł. Jak się sprawdzi to się okaże.
-
Dobrze, że kupiłam szafę dla małej do pokoiku, bo ciuchów ma więcej niż mama zdecydowanie
Odcisk na ręce od trzymania żelazka mam, do jutra powinnam skończyć z tym prasowaniem...
Pampersy mąż kupił - dwójek jedną paczkę
Aaa...no i jutro odbieram wózek, wkurzają mnie tylko niektórzy z tekstami, że za szybko, niby nie wierzę w te zabobony, ale gdzieś w tyle głowy mam jakieś wahanie... -
Karola:) wrote:Dobrze, że kupiłam szafę dla małej do pokoiku, bo ciuchów ma więcej niż mama zdecydowanie
Odcisk na ręce od trzymania żelazka mam, do jutra powinnam skończyć z tym prasowaniem...
Pampersy mąż kupił - dwójek jedną paczkę
Aaa...no i jutro odbieram wózek, wkurzają mnie tylko niektórzy z tekstami, że za szybko, niby nie wierzę w te zabobony, ale gdzieś w tyle głowy mam jakieś wahanie...
Karola, wiem, my wozek kupilismy, ale stoi w magazynie, odbierzemy w polowie czerwca nie chce mi sie do domu go teraz przywlekac. Tylko zabralismy fotelik.
Teraz bede zamawiac lozeczko z materacykiem, i od kilku dni sie z tym nosze, wiem, ze powinnam, bo juz 8 miesiac sie zaczal, ale z drugiej strony jak slucham, że to jeszcze za wczesnie, że jeszcze czas itd, to mam lekką schizę...ale nie mozemy tak myslec, bo w takim razie nic nie powinnismy kupowac i czekac na porod...musimy byc dobrze, kurka i koniec! Przeciez nie bedziemy latac za wszystkim na koncowce...eh -
No dokładnie. Nie wiem o co chodzi z tym wózkiem, bo na łóżeczko, gotowy pokój praktycznie, stos ciuchów, kołyskę nikt nic nie mówi, a z tym wózkiem zbijają...Nasz też już czeka na nas od miesiąca, a jutro będę w Bydgoszczy (bo tam jest sklep, w którym jest ten nasz wózek) no i już chcę odebrać... Nie wiem, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Musi!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 21:14