Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:15

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • AnRa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, trochę się martwie, bo naczytałam się w Internecie (jak głupia) i hiporotrofii asymetrycznej płodu. Występuję właśnie w II lub III trymestrze i właśniej objawem jest zmniejszone AC... przyczyną jej może być zła współpraca między łóżyskiem a maluszkiem, no ale jak wynika z badań moje łożysko jest ok (I stopień)

Nie pozostaje mi nic innego jak poprawić dietę i więcej leżakować...
    Chyba, że nie wytrzymam i skonultuje sie jeszcze z innym ginekologiem, aby zobaczyć opinię innego lekarza...

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w którym tygodniu jesteś obecnie?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • AnRa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś mija 33 tydzień i 4 dzień.
    faca87f2ee.png

• Iwo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:15

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lipcowa mamusia, witamy :)
    Postaraj się nie stresować, aczkolwiek jeśli by Cię to uspokoiło, to może faktycznie skonsultować się z jakimś innym ginekologiem.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnRa u mnie jest podobnie, mój Mały w 33 tyg wazył 1800gr i ma wymiary o tydz-1,5 młodsze....co do brzuszka i główki to nic mi gin nie mówił....też podejrzewałam hipotrofie bo sie naczytałam,ale jutro mam kontrole i o wszystko wypytam się lekarza...o dokładne wymiary też. tez zaczęłam wiecej jesc no i lezeee.

Iwo daj znac jak po badaniach-trzymam kciuki.

Mama z groszkiem:) odezwij się...ciekawe czy zgłosiła się do Camili po jej nr tel>

tak sie stresuje ta jutrzejsza wizyta,ze dzis miałam głupie sny...reasumując wzieli mnie na cc a Mały miał krzywą przegrodę nosową...ehh skąd mi ta przegroda się przyplątała do snu..;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mialam CMV robionego i teraz jak Was czytam mysle czy by nie zrobic priv...ale kurcze czy jest teraz sens i nakrecac sie>>

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro zaczynam 37 tydzien i jeszcze tydzie do nastepnej wizyty....ajjj jakos sie martwie czy doczekam.... ogolnie to to nic strasznego mi sie nie dzieje ale kto wie moze zlapac zawsze na raz i wystarczy ostatnio patrzylam na 1 usg tam termin wychodzil nA 6 lipca to juz nie caly miesiac . i taka jakas panika dopada za kazdym razem w wc blagam tylko zeby nie bylo jakis plamien czy czegos w tym stylu i najgorsze to ze jakby cos to maz w pracy a ja sama to panikara z natury;D nic ma sie niby ochlodzic to moze bedzie lepiej . dobra mamuski to ja jak cos prosze o wasze symptomy zblizajacego sie porodu bede na bacznosci;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do badan to mialam roboione na poczatku i hiv i cala ta reszta tak ze teraz to juz robilam pod koniec tylko te do szpitala potrzebne i chyba mam wszystko

a i jeszcze z innej beczki czy ktoras z was mysli rodzic w Rzeszowie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 11:03

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Chyba tak, chociaz nie jestem sama :)
    Co prawda teraz inne rzeczy oprócz ciazy mi nie zajmuja glowy.W ogole jakos przestały mnie obchodzic problemy innych :) Jestem jak robot ukierunkowana w jedna stronę :)
    Moze to taki etap :)

Masz absolutną rację, teraz to już nie jest czas na spotkania towarzyskie. Czujemy się już zmęczone, do tego upały. Poza tym szykujemy się do porodu i roli matki, zatem nasze myśli zwrócone są w tym kierunku. I nie ukrywajmy, sama świadomość, że teraz to już może zacząć się coś w każdej chwili, możemy zacząć rodzić szybciej, fakt ten też powoduje, że wolimy być w miejscu dla nas bezpiecznym, neutralnym, aby nic nas nie zaskoczyło z dala od domu, na oczach innych ;)Żadna przyjemność, kiedy odchodzą ci wody w restauracji, albo na środku ulicy, a inni patrzą ;)

lolka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    DZIEWCZYNY JADE NA PORODÓWKE !:) 3mac kciuki !:)

O kurczę, ale zwrot akcji, już?!!!! Powodzenia i pisz nam szybko co u Ciebie :)
    Dziewczyny, oj musimy chyba być już teraz zwarte i gotowe ;) Zaczyna się !!!

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie straszcie:)

Plumb80, Karola:), am lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • am Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    DZIEWCZYNY JADE NA PORODÓWKE !:) 3mac kciuki !:)

mama_z_groszkiem trzymamy kciuki, odzywaj się co i jak :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    a ja nie mialam CMV robionego i teraz jak Was czytam mysle czy by nie zrobic priv...ale kurcze czy jest teraz sens i nakrecac sie>>

Misia z tego co ja kojarzę też nie miałam tego badania, nie wiem sama czy jest sens, ale dziś mam wizytę u lekarza to go zapytam no te badania jakie jeszcze muszę zrobić przed szpitalem.

lolka83 lubi tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    nie straszcie:)

Ale ten wpis mamy_z_groszkiem mnie zestresował, jeszcze jak patrzę na swój suwaczek to też od razu mnie coś wierci w brzuchu, dopiero do końca pokazywał się miesiąc i ileś tam, a teraz już coraz mniej.....

Ja dziś pospałam jak nie wiem co, ale wczoraj umęczyła mnie zgaga, zresztą dużo lepiej śpi mi się już nad ranem niż w nocy, a potem wychodzi że wstaję przed 11 :)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze szpitala,sprawa wyglada tak że szyjka twarda nie skraca sie,mała fakt faktem bardzo nisko skurcze są raz na jakis czas,powiedział że trzymamy się tego zaplanowanego terminu czyli 29 czerwca idę do szpitala a do tego czasu nakaz leżenia.masakra....ale cóż jeżeli tak mówi to tak trzeba dobrze że już wszystko ogarnięte.Leżalam plackiem caly styczeń to tera te dwa i pól tyg też dam rade......

misia_k1, Plumb80, lolka83, Iwo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Właśnie wróciłam ze szpitala,sprawa wyglada tak że szyjka twarda nie skraca sie,mała fakt faktem bardzo nisko skurcze są raz na jakis czas,powiedział że trzymamy się tego zaplanowanego terminu czyli 29 czerwca idę do szpitala a do tego czasu nakaz leżenia.masakra....ale cóż jeżeli tak mówi to tak trzeba dobrze że już wszystko ogarnięte.Leżalam plackiem caly styczeń to tera te dwa i pól tyg też dam rade......
    Wszystko będzie dobrze,już niedużo czasu zostało.

ewelina84 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Ale ten wpis mamy_z_groszkiem mnie zestresował, jeszcze jak patrzę na swój suwaczek to też od razu mnie coś wierci w brzuchu, dopiero do końca pokazywał się miesiąc i ileś tam, a teraz już coraz mniej.....

Ja dziś pospałam jak nie wiem co, ale wczoraj umęczyła mnie zgaga, zresztą dużo lepiej śpi mi się już nad ranem niż w nocy, a potem wychodzi że wstaję przed 11 :)

Ja też śpię tak od 4-5 najlepiej, wtedy bym mogła do 12stej, ale przeważnie wstaję 8-9, max 10 :)
    No mnie też troszkę wpis mamy z groszkiem zestresował, wyobraziłam sobie u mnie jaką szybką akcję - typu odejście wód - jak ja nawet nie mam torby na max spakowanej :P Wczoraj rozmawiałam z córeczką aby wyszła między 27 czerwca a 10 lipca, mam nadzieję, że posłucha mamuni :)

Przyszła mi paczka z gemini i pościel - już robię pranko :) jeszcze dzisiaj odwiedzam rossmann i jutro mogę torbę dopakować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 12:31

misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow, mama z groszkiem juz rodzi? Ale to jakaś szybka akcja???!

Wiecie co zeschizowałam z ta cytomegalia, na poczatku ciazy chyba w wogole lekarze nic nie mowili o tym badaniu. Miałam robione wszystko, tylko nie to!
    Pozniej zaczelam czytac tu na forum o tym, to stwierdzil jeden, ze tego i tak sie nie leczy w ciazy, druga, ze mozna zrobic pod koniec ciazy, zeby jak cos wiedziec jak postepowac z dzieckiem...
    No i co z tego, że zrobilam teraz, skoro nie wiem kiedy moglam przejsc...
    KUrcze mialam dwie infekcje, jedna w 1 trymestrze slaba, a druga ciezsza, okropny katar w 16-17 tyg...w zyciu mi do glowy nie przyszlo, ze to np. mogloby byc to...
    Wogole jestem mega zla, bo zrobilam to teraz i jest lęk, czy z dzieckiem bedzie ok, bo sie naczytalam...
    Jestem mega zla na moich lekarzy, zeby dwoch mi mowilo, ze to badanie bezsensu, bo ciaza i sie nie leczy! eh :(
    Dziś zapytam co on na to...swietnie...az chce mi sie ryczec :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ