X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB no mamy już 7 ząbków a wydaje mi się, że 8 w drodze ;-)
    Karola Jula nie robi papa (kiedyś przez chwilę potrafiła) a o buziaku mogę zapomnieć więc szczęściara z Ciebie :-)

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, weekendowa chyba :)

U nas ok, dzisiaj zmiana czasu :(

Wczoraj byliśmy z małą u endokrynologa, mieliśmy na 15.15, oczywiście wizyta prywatna, Wiki w tym czasie ma drzemkę, ale była w miarę rześka, nawet w samochodzie nie zasnąła. Sobie tak wymyśliłam, że ewnie po lekarzu w drodze powrotnej zaśnie a my zaliczy jakiś mac drive, korzystając z okazji. Otóż nie, w naszym kraju nawet na wizytę prywatną czeka się godzinę...byłam tak zła, Wiki marudziła troszkę, zaczęłą się do mnie tulić i zasnęła mi na rękach, spałą 20 minut...obudziła się i zaczęła się smiac do ludzi, u lekarza tez grzeczna. Z tarczycą wszytsko ok, lekarka interpretowała ta nieszczęsną morfologię, mówiła, że jest to niedobor zelaza mimo iż hemoglobina w normie, czyli to samo co Iwo. Wynik moze byc tez nie miarodajny bo 3 tygodnie byłą infekcja. Mam powtorzyc morfolie za jakies 2-3 m-ce, dziecko musi byc wtedy zdrowe. No i konieczne jest podawanie mięsa i żółtka. Kazała tez kupic kinder biovital. Maż chcial kupic a w aptece mowia ze to jest dla dziecka powzej 2 lat...wiec nie kuilismy...dziwna sprawa. Na razie sprobuje z ta dieta i powtorze morflogie za 2 mieszki, zobaczymy...

Wczoraj kupiłam małej stoliczek edukacyjny a maż dzien predzej bujaczke. Jeszcze chcialam ten garnuszek na klocuszek no i buciki. Weekend taki ponury, na szczescie juz mam prawie ogarniete na Święta, teraz mysle co zrobic do jedzenia?
    Może mnie czyms zainspirujecie? :) Co dobrego przygotowujecie?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobrze, że przypomniałaś o zmianie czasu :P

Co do potraw to na chwilę obecną nie pomogę, bo jeszcze o tym nie myślałam.. Poza tym jedziemy w pierwszy dzień do moich rodziców, a w drugi do teściów, więc tylko zrobię jakieś ciasta i sałatkę..

Karola:) lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 28 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dzień z mężem i dzieckiem to jak dzień z dwójką dzieci!
    Tragiczny dzisiaj dzień miałam, jakos brak humoru, tłuste włosy, brudne ubrania (standard przy Wiki), do tego Wiktoria nie chciała w ogóle jesc - kaszki polowe mniej, obiadku z 5 lyzek, mleka po poludniu tez srednio chciala, robilam 3 podejscia, az w koncu wzielam ja sposobem, deserek tez baardzo srednio, na noc jedynie ladnie wypila 240 ml.
    Mam nadzieje, ze to zęby, bo ślini się niemiłosiernie i gryzie wszytsko na potęgę. Jeśli nie, to wykończe sie psychicznie. Zazdroszcze wszytskim mamom, których dzieci płacza, że za mało dostały...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki ten stolik kupiłaś? daj linka, bo też muszę jakiś Zuziakowi kupić

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 28 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na olx, ale taki:
    http://allegro.pl/smily-muzyczny-stolik-edukacyjny-stoliczek-mowi-pl-i5180921426.html

Wiki duzo dzisiaj sie nim bawiła, takze ja polecam :)

Paula_29, BiB lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okazało sie ze ten pchacz można zamienić w stolik. Także jest 2w1. Firma to Smiki.

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 29 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    U nas okazało sie ze ten pchacz można zamienić w stolik. Także jest 2w1. Firma to Smiki.

A u nas stolik sluży chwialmi jako pchacz :D

Jak po zmianie czasu? Wiki spała do 7.40 starego czasu,czyli do 8.40, obudziłam sie przed nią wyspana i wstałam sobie zrobić kawkę :) Na 10.30 byłyśmy w kosciele - pierwszy raz same we 2, mąż w Niemczech.

Teraz zalicza swoją pierwszą drzemę dopiero, ciekawe o której teraz będzie chodziła spać po tej zmianie.

am, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

U nas zmiana czasu póki co niezbyt mi się podoba, bo normalnie Dawid śpi do 7, więc dziś liczyłam że pośpi do 8 nowego czasu, a on obudził się o 7 ;) czyżby miał mały komputerek w dupce i się automatycznie przestawił ;)

Fajne te stoliki, trochę kosztują, ale chyba maja sporo funkcji i różnych gadżetów. Też chcę taki kupić Małemu, ale w sumie mogę jeszcze chwilę poczekać, aż wyjdzie z parteru.

Dziś na szczęście słoneczna pogoda, mimo że zapowiadali że będzie brzydko.

Karola jeździsz wózkiem z Wiki do kościoła, czy masz ją na rękach? Jak się zachowuje w kościele, śpi czy ją interesuje msza? Ja poza chrzcinami nie byłam jeszcze z Dawidem w Kościele. Ale koniecznie za tydzień musimy już pójść razem. Ciekawe jak zareaguje.

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas weekend ok, przynajmniej wczoraj a dzis dzien pokaze :)
    Wiki wczoraj obudzila sie o 7.10 zjadla mleko, polozylam do lozeczka suszara i spalismy do 9.30 :) Dzien tez byl ok. Po 18 przyszli znajomi, siedzieli z nami do 1 :p Panowie oczywiscie w stanie...chociaz ja tez z kolezanka winka sobie wyspilam :) Wiki dostala od nich wielkiego takiego miska z Fsher, ktory spiewa i ma napisy brzuszek, noga, stopa, byl;a mega podniecona, cudowala do 21.30 :)
    Po zmainie czasu obudzila się o 8 ( nowa godzina) czyli o 7 na stare :P Zjadla melko i pospala do 9.30 :P Maz z nia do kojca poszedl, a ja dospalam do 10.30 :P UFF

O 12 padla, wiec spacer bedzie jak wstanie, bo maz tez spi teraz :)

Am dokladnie miala byc brzydka pogoda, a u nas slonce, dlatego koniecznie musi byc spacer!
    My tez z mala w kosciele nie bylismy oprocz chrzcin, na których zachowywala sie rewelacyjnie! Takze mzoe w swieta sie wreszcie wybierzemy.

Karolka kurcze, ja kombinuje ile by tu pospac jak Am, a ty juz skowronek z rana :p
    Ale ja to typ sowy wiec ciezko :P
    Wspolczuje z jedzeniem, moze zeby i przejdzie!
    Co do swiat ja jak Iwo, jeden dzien z tesciami i rodzicami wspolnie, a drugi pewnie u rodzicow. Takze pewnie jakies ciasto upieke i jajka zrobie z kremem pasta-mascarpone, zobaczymy :P

Milej niedzieli ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:39

am, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 29 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:

Karola jeździsz wózkiem z Wiki do kościoła, czy masz ją na rękach? Jak się zachowuje w kościele, śpi czy ją interesuje msza? Ja poza chrzcinami nie byłam jeszcze z Dawidem w Kościele. Ale koniecznie za tydzień musimy już pójść razem. Ciekawe jak zareaguje.

Ja nia chodzę bardzo rzadko do kościoła, w ogole odkad sie urodziła, to chodzimy bardzo rzadko. Jak była w gondoli, to wychodziłam w porze drzemki i spała, ale wybierałam mszę dla dorosłych gdzie jest cisza i spokoj. Odkad jest w spacerowce, to była 3 raz - mszą nie jest zainteresowana, raczej ilością ludzi, dziećmi uśmiechała sie do nich - byłąm na mszy dla dzieci i palemka ją mega interesowała :D
    Po jakis 20 minutach wyjęłąm ją z wózka, bo zaczęła sie prezyc, chociaz nie marudziła. Trochę cięzko na rękach przez 40 minut - troche chodzilam, troche kucałam przy wózku, aby sobie stała, na koniec jak szłam do komunii - dałam jej chrupasa i byłą hepi. Gdybym miała miejsce seidzace było by łatwiej dla mnie. No ale coz, dalysmy rade :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja nia chodzę bardzo rzadko do kościoła, w ogole odkad sie urodziła, to chodzimy bardzo rzadko. Jak była w gondoli, to wychodziłam w porze drzemki i spała, ale wybierałam mszę dla dorosłych gdzie jest cisza i spokoj. Odkad jest w spacerowce, to była 3 raz - mszą nie jest zainteresowana, raczej ilością ludzi, dziećmi uśmiechała sie do nich - byłąm na mszy dla dzieci i palemka ją mega interesowała :D
    Po jakis 20 minutach wyjęłąm ją z wózka, bo zaczęła sie prezyc, chociaz nie marudziła. Trochę cięzko na rękach przez 40 minut - troche chodzilam, troche kucałam przy wózku, aby sobie stała, na koniec jak szłam do komunii - dałam jej chrupasa i byłą hepi. Gdybym miała miejsce seidzace było by łatwiej dla mnie. No ale coz, dalysmy rade :)
    opisałam się i wszystko się skasowało :(

Rozumiem, że kultura pełną parą skoro nikt Ci miejsca nie ustąpił. Pamiętam jak w zeszłym roku w Wielkanoc stałam całą mszę w pełnym kościele, może nie z gigantycznym brzuchem, ale raczej nie dało się nie zauważyć że jestem w ciąży. A jeszcze co do ustępowania miejsc, to przeważnie wsiadając do autobusu zdarzył się ktoś kto ustąpił, ale czasem przy tym jak wsiadałam widziałam, że każdy siedzący odwraca głowę w drugą stronę, szuka czegoś w torbie itd ...

Myślałam że dziś uda się zebrać do kościoła, ale przez tą zmianę czasu nie wyszło, łatwiej by było jakby msza była koło 14 ;) Ale w sumie wątpię że Dawid wysiedzi mi godzinę we wózku. Trochę "łatwiej" jak można więcej pozycji dziecku zaproponować, trochę posiedzi trochę postoi itd.

W pierwszy dzień Świąt jedziemy do teściów, w drugi pewnie siedzimy w domu, więc poza jedną sałatką, ewentualnie jakąś babką nic nie robię ;)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png

Wysłany: 29 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety kultura na wysokim poziomie, i tak się cieszę, że przepuścili mnie w kolejce do spowiedzi, bo najbardziej się martwiłam, że ja będę się spowiadać a Wiki zacznie płakać.

Kurcze, juz 3 dzień Wiki zjada mało- najbardziej chodzi o karmienie łyżeczką, bo butla ok (dzisiaj), na obaid zjadłą tak na oko około 100 gram ;/ zostało mi jeszcze troche, myślicie, ze dac jej jeszcze na podwieczorek zamiast owocow, czy sprobowac to i to, czy jak zrobić?
    Ona dosłownie zaciska usta i buntuje sie, dzisiaj az sie rozpłakała, a mnie biora takie nerwy, ze musze liczyc sobie po cichu aby nie wybuchnac :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas dziś po zmianie czasu super bo Zuzia obudziła się o 7!! nie dość, że godzinę dłużej niż zwykle to jeszcze godzina do przodu na zegarku

Popołudniu byli znajomi to też mnie zaskoczyła, bo bawiła się całe 2 h sama, chodziła po pokoju, cudowała, wspinała się wszędzie, ale strasznie grzeczna, w ogóle dużo "lepsza" jest odkąd raczkuje, a my przemeblowujemy dom:)

Jak Zuzia jeździła w gondoli to też kilka razy byłam z nią w kościele to spała. Jak dzieci krzyczały to wychodziłam z nią na zewnątrz a potem wracałam. W spacerówce jeszcze nie byłam

Karola może Wiki kolejne zęby idą, dlatego nie chce jeść?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola myślę, że brak apetytu może być spowodowany rychłym pojawieniem się kolejnych ząbków. U nas tak było przez prawie 2 tygodnie. Jula czasami zjadala na obiad dosłownie 3 łyżeczki i koniec. Myślę że to dobry pomysł by spróbować podać resztę obiadu później, ja tak czasami robię bo przecież to ważniejsze niż owoce. Swoją drogą 100g to nie aż tak tragicznie, u nas przeważnie tyle jest ;-) A może Wikusia tak zafascynowana odkrywaniem świata, że jedzenie tymczasowo zeszło na drugi plan ;-) Tak czy siak życzę apetytu dla Kruszynki :-*

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze Camilia ma racje. U nas było dokładnie tak samo gdy Lilce wychodziły ząbki. Do tego nowe możliwości w poruszaniu się i jedzenie jest bee. Mamo wypuść mnie i daj mi się poruszać ! Jak młodą karmie łyźką to mam wrażenie, ze to zdanie ma wypisane na czole :) jutro robimy pankejki z białej kaszy gryczanej, nie ma taty to zaszalejemy :) taka byłam przeciwna blw a teraz jestem zachwycona. Mała wcale nie rozrzuca wszystkiego na podłogę i zajada ze smakiem. Blog, który podała Aniulka jest super, do tego na kuchnia + jest tez fajny program " ugotuj mi mamo " z tym, ze tam dla starszych dzieci mam wrażenie gotują...
    Lila po kąpieli spi jak aniołek a ja włączyłam tv. Odkąd jest z nami Lila tv włączane jest od wielkiego dzwonu, jak jest czas - czyli rzadko ;)

Dobrej nocy dla wszystkich lipcowych dzieciaczków i ich mam :)

am, Karola:), Camilia, Paula_29 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 29 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie racje dziewczyny z tym niejedzeniem - podejrzewam, że tak jak mówicie - zęby + odkrywanie świata. Jak się obudziła - wg nowego czasu - 19.20, to akurat wpadła do mnie kumpela, zjadła z 5 łyżeczek tego co zostało z obiadu, o 21 zjadła troszkę jabłka z kleikiem ryżowym, na noc prawie całe mleko, ale jeszcze nie śpi...ciekawe jak nocka...

Maja, od jutra probuje tez z blw, zobaczymy.. :)

Jak zasnie ide się wykapac i spac, no juz nic nie mam z wieczoru, tyle do prasowania, ale o tej porze nie mam sil. Będę dazyc do tego, aby powrocilo zasypianie 20-21.

Miłych nocek mamusie :*

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, u nas po zmianie czasu Jasio śpi ,,po staremu" czyli budzi się o 5 starego( 6 nowego czasu)-a ja taka szczęśliwa, ze dziecko do 6 śpi:P:P hehehe. Nieważne, ze wychodzi na to samo ale cyferka na zegarku inna;)
    z zasypianiem gorzej, bo widno jest o 19(wiec żaluzje opuszczam)-ale od dzisiaj postaram się przedłużyć aktywność Jasia i kąpać go ok 19.30.

Karola, też uważam jak dziewczyny, że nie jedzenie to sprawka ząbkowania. Mojej kuzynki syn( w wieku Twojej Wiki), też jej teraz tak dobrze nie ja(a to mały głodomorek).

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    A u nas stolik sluży chwialmi jako pchacz :D

Hehehe, u nas to samo. Wszystko byłoby ok, tylko mój parkiet strasznie przy tym cierpi :/

Wczoraj po zmianie czasu średniawka, Szymek obudził się o 5tej starego czasu, czyli o 6 nowego. Ja położyłam się późno spać, więc mega niewyspana.

Do kościoła chodzimy zawsze z Szymkiem, tylko teraz zmieniamy taktykę. Do tej pory chodziliśmy tak, żeby drzemka wypadała na mszy i wtedy Szymek fajnie usypiał, budził się akurat pod koniec mszy. Teraz musimy chodzić zaraz po jego drzemce, bo w kościele nie chce usnąć tylko drze papę! Poza tym tak na ogół to my stoimy przed kościołem, bo w kościele za głośno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:25

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :-)
    Ja właśnie siedzę w kolejce w ZUS bo muszę załatwić zaświadczenie, że jestem ubezpieczona. Później muszę jechać do kancelarii przy kościele załatwić akty chrztu moje i męża bo będziemy brali ślub kościelny. Od jakiegoś czasu o tym myśleliśmy a teraz zostałam poproszona o zostanie matką chrzestna wiec bez tego się nie obejdzie ;-) Ostatnio mam tak mało czasu, że nawet nie da się tego opisać :-/ Chyba zrezygnuje z angielskiego bo nie mam czasu chodzić ech :-(
    Wszystkim życzę udanego dnia :-*

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ