X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Yhymm...no ja się na tym nie znam ale pierwsze słyszę żeby tyle czekać... Większość ma problem z zajściem po poronieniu np a nie że nie mogą od razu... Moja sąsiadka poroniła to w kolejnej ciąży była po dwóch miesiącach...
    właśnie o to się boje....problem z zajściem po poronieniu :(

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    właśnie o to się boje....problem z zajściem po poronieniu :(
    Nie myśl tak o tym bo tylko pogorszysz sprawę... dobrze wiesz jaki psychika ma wpływ na zajście ;) poza tym to forum i nasze różowe działa cuda więc mam nadzieję że szybko Ci się uda :)

palma, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Nie myśl tak o tym bo tylko pogorszysz sprawę... dobrze wiesz jaki psychika ma wpływ na zajście ;) poza tym to forum i nasze różowe działa cuda więc mam nadzieję że szybko Ci się uda :)
    uwierz mi ze też mam taka dzieje, razem z moim D nie bierzemy innej opcji pod uwage niż niedługo byc znowu w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:25

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    uwierz mi ze też mam taka dzieje, razem z moim D nie bierzemy innej opcji pod uwage niż niedługo byc znowu w ciąży
    Widzę że twój mężulek tez bardzo chce dziecka :) mój to ma inne podejście i mówił mi zawsze że jak nie będziemy mogli mieć to tak już musi być, oddawał się całkowicie Opatrzności i mówił że wtedy będziemy starać się i własny dom i adoptować maleństwo :) ogólnie ostoja spokoju :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Widzę że twój mężulek tez bardzo chce dziecka :) mój to ma inne podejście i mówił mi zawsze że jak nie będziemy mogli mieć to tak już musi być, oddawał się całkowicie Opatrzności i mówił że wtedy będziemy starać się i własny dom i adoptować maleństwo :) ogólnie ostoja spokoju :D
    my sie bardzo zmienilismy po poronieniu, ja chyba troche na gorsze bo potrafie czasem bardzo przybita i tylko mysle o tym ze za miesiac musze zajsc w ciaze, a a znowu innego dnia jestem calkiem normalna :D za to moj D zmienil sie na plus, baaardzo sie mną opiekuje martwi się ciagle pyta co u mnie jak sie czuje itp a jego podejscie juz calkiem: chce dzidziusia teraz i koniec, i bedziemy tak robic zeby bylo jak najszybciej

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ev pisałaś wczoraj że też masz problemy z zapaleniami czy tam grzybkami... Bierzesz leki jakieś na to?

Tak mialam, na sczescie wczoraj lekarz mi powiedzial ze jesy juz ok , ale i tak musze bardzo uwazac bo jestem poddatna :(

Ja bralam Gynazol ( taka masc dopochwowa ) i tego bralam 2 tubki w odstepie 3 dniowym bo 1 tubka jest na 1 aplikacje , a pozniej po tym po 3 dniach tydzien bralam Gynomed ( globulki dopochwowe z kwasem mlekowym ) :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Palma czy to tak do końca dobrze :( ale życzę Ci jak najlepiej :) <3

Ev no ja wczoraj dostałam Pimafucin globulki i maść o takiej samej nazwie plus do tego Urosept ziołowy do łykania.. Stówe zostawiłam w aptece bo widocznie jak się prywatnie receptę bierze to nie ma refundacji :( no ale cóż... Mam się kurować przez 6 dni i podać jej wyniki. Jak będą dalej złe to będzie antybiotyk :( właśnie też jestem strasznie podatna na te dziady :( w średniej szkole to co chwile zapalenie pęcherza miałam :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evanlyn czemu nie do konca dobrze? wydaje mi sie wlasnie ze super, minelo 9 dni a my juz mamy bojowe nastawienie :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma dobrze ze po tym co was spotkalo tak chcecie sie szybko starac lecz czy oby nie za szybko?
    Wiesz ja nie jestem lekarzem ani psychologiem.
    Lecz z tego co wiem to lekarze zalecaja wlasnie po zabiegach przerwe 3 miesieczna nim zacznie sie kolejne starania.
    Jakby nie patrzec twoj organizm przeszedl w pewnym rodzaju szok ... ciaza a za chwile jej brak... Mysle że ta 3 miesieczna minimalna przerwa miedzy zabiegiem a staraniami jest potrzebna do tego aby twój organizm w pelni doszedl do siebie.
    No i tez z punktu psychologicznego czy oby psychicznie jestes juz gotowa? Chodzi mi o to [ tylko prosze nie denerwuj sie,nie obrazaj itp to tylko moje pytanie bo nie raz slyszalam takie od lekarzy wlasnie ktorzy pytali kobiety po stratach : czy ty nie probujesz teraz za wszelką cene na szybko zastąpic stracone dziecko? Aby ukoić bol ktory zapewne jeszcze gdzies tam w tobie siedzi? No wiesz chodzi mi o to czy przypadkiem nie jest tak że chcesz szybko od razu zajsc aby ukoic swoj bol kolejnym dzieckiem? ] Ja nie pytam aby cie urazic czy cos . Poprostu wiele kobiet po stracie tak robi i nie wazne czy lekarz zaleca jakas przerwe czy tez nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:52

• palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Palma dobrze ze po tym co was spotkalo tak chcecie sie szybko starac lecz czy oby nie za szybko?
    Wiesz ja nie jestem lekarzem ani psychologiem.
    Lecz z tego co wiem to lekarze zalecaja wlasnie po zabiegach przerwe 3 miesieczna nim zacznie sie kolejne starania.
    Jakby nie patrzec twoj organizm przeszedl w pewnym rodzaju szok ... ciaza a za chwile jej brak... Mysle że ta 3 miesieczna minimalna przerwa miedzy zabiegiem a staraniami jest potrzebna do tego aby twój organizm w pelni doszedl do siebie.
    No i tez z punktu psychologicznego czy oby psychicznie jestes juz gotowa? Chodzi mi o to [ tylko prosze nie denerwuj sie,nie obrazaj itp to tylko moje pytanie bo nie raz slyszalam takie od lekarzy wlasnie ktorzy pytali kobiety po stratach : czy ty nie probujesz teraz za wszelką cene na szybko zastąpic stracone dziecko? Aby ukoić bol ktory zapewne jeszcze gdzies tam w tobie siedzi? No wiesz chodzi mi o to czy przypadkiem nie jest tak że chcesz szybko od razu zajsc aby ukoic swoj bol kolejnym dzieckiem? ] Ja nie pytam aby cie urazic czy cos . Poprostu wiele kobiet po stracie tak robi i nie wazne czy lekarz zaleca jakas przerwe czy tez nie.
    rozumiem kat spoko nie mam po co się obrażac :) być może tak jest. Ja pamietam swoją reakcje jak usłyszalam ze po pierwszem @ mozemy znowu zaczac sie starac. To bylo tak jakbym w totka wygrała. Rozumiecie? cos czego sie nie spodziewałam.
    Byc moze jest troche prawdy w tym ze chcemy ten bol zastapic kolejną ciążą, ale znowu po co mamy sie zadreczac tym co sie stało. po co rozstrzasac to i robic z tego wielki ból (dla nas) skoro zyjemy teraz normalnie i tak bardzo jak wczesniej pragniemy dziecka :)
    ja tak do tego podchodze. byc moze ktos to bedzie negowac ale my robimy wszystko zeby nam sie zyło jak najlepiej. tak samo sie czulam jak dostalam karte co chce zrobić z oburałym płodem: czyli mam mozliwosc pochowania dziecka. Nie oceniajcie mnie prosze przez to ale odrazu wiedzialam ze tego nie chce bo wiem ze to by bardzo zle na mnie wplynelo. Tak samo tutaj...podjelismy decyzje nie rostrzasac tematu trudno stało sie, a teraz staramy sie o kolejne dziecko ktore dokładnie tak jak mowiłas kat: uratuje nas od wpadania w depresje i sprawi ze bedziemy szczesliwi. a o to chyba chodzi :) kochamy się i jedyne czego pragniemy to powiekszyc swoja rodzine :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No nie wiem Palma czy to tak do końca dobrze :( ale życzę Ci jak najlepiej :) <3

Ev no ja wczoraj dostałam Pimafucin globulki i maść o takiej samej nazwie plus do tego Urosept ziołowy do łykania.. Stówe zostawiłam w aptece bo widocznie jak się prywatnie receptę bierze to nie ma refundacji :( no ale cóż... Mam się kurować przez 6 dni i podać jej wyniki. Jak będą dalej złe to będzie antybiotyk :( właśnie też jestem strasznie podatna na te dziady :( w średniej szkole to co chwile zapalenie pęcherza miałam :(

Spokojnie bd dobrze ta masc jest naprawde dobra;) no niestety ja tez zaplacilam kolo 100 zl za to ;( .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Spokojnie bd dobrze ta masc jest naprawde dobra;) no niestety ja tez zaplacilam kolo 100 zl za to ;( .
    No wyleczę na pewno tylko te nawroty upierdliwe. Gin mi mówiła ostatnio jak miałam tego grzybka żebym się nie martwiła jak wróci, może wrócić bo leczę się lekkimi lekami bo w ciąży nie można się go pozbyć raz na zawsze tylko teraz coś za dużo tych bakterii było :/ musiałabym siedzieć na dupci, nigdzie nie chodzić i nie marznąć ale jak tak można? :/ też chodzisz prywatnie?

Palma mam nadzieję że wiesz co robisz, że jesteś przygotowana na wszystko i że się nie rozczarujesz...

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta super wieści!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Bobitta lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma ciesze się ze nie potraktowałas moich pytan jako jakis atak czy cos :)

palma lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi dzisiaj pęka cały dzień :( miałam chwilę spokój ale dalej wróciły bezsenne noce :( od wpół do 4 nie spalam :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!,nadrabiam was, nadrabiam !
    palma z calego serca zycze powodzenia!
    bobitta ciesze sie ze twoje dziecko jest zdrowe! wszystkie chyba mowily ci to od poczatku ze bedzie ok:)
    no i tym dziewczynom ktore dowiedzialy sie juz jakiego lokatora maja w brzuszku serdecznie gratuluje !!! :D

ja mam wizyte jutro rano. Ale raczej nie dowiem sie czy to chlopiec czy dziewczynka bo lekarz juz mi powiedzial ze nie ma planowanego usg ;( ale moze , moze.. :p nadzieje mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:30

Ev lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

Palma mam nadzieję że wiesz co robisz, że jesteś przygotowana na wszystko i że się nie rozczarujesz...

evanlyn nie da sie tego do konca przewidziec, a poza tym uwierzcie mi dziewczyny nikt nigdy nie jest gotowy na strate dziecka czy to jest 7 tydzien 25 tydzien czy 2 rok zycia dziecka...nie ma takiej opcji.wiec nie ma czegos takiego jak bycie przygotowanym. Mowie to niestety z wlasnego doswiadczenia. Specjanie chciałam tutaj z Wami zostac bo wiem ze Wy inaczej patrzycie na te sprawy i bardzo mi jest potrzebna Wasz opinia :) i oczywiscie dziekuje za te wszystkie odpowiedzi ktore na pewno sprawily ze jakies swiatelko sie w glowie zapala.

ale nic innego mi nie pozostaje jak wierzyc ze zajde w ta upragniona ciąże i urodze zdrowe dzieciątko.

Agaax lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    evanlyn nie da sie tego do konca przewidziec, a poza tym uwierzcie mi dziewczyny nikt nigdy nie jest gotowy na strate dziecka czy to jest 7 tydzien 25 tydzien czy 2 rok zycia dziecka...nie ma takiej opcji.wiec nie ma czegos takiego jak bycie przygotowanym. Mowie to niestety z wlasnego doswiadczenia. Specjanie chciałam tutaj z Wami zostac bo wiem ze Wy inaczej patrzycie na te sprawy i bardzo mi jest potrzebna Wasz opinia :) i oczywiscie dziekuje za te wszystkie odpowiedzi ktore na pewno sprawily ze jakies swiatelko sie w glowie zapala.

ale nic innego mi nie pozostaje jak wierzyc ze zajde w ta upragniona ciąże i urodze zdrowe dzieciątko.
    Ojej nie chodziło mi o to żeby być przygotowanym na stratę dziecka broń Boże :/ tylko na to że może to potrwać...

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ojej nie chodziło mi o to żeby być przygotowanym na stratę dziecka broń Boże :/ tylko na to że może to potrwać...
    rozumiem :D
    czuje że musze sie przestawic tak jak to zrobiłam wtedy na rózowej stronie :D czyli wyluzowac w polowie cyklu. badac temp itp a potem stop, i pamietam wtedy to byl szczesliwy cykl :) na objawy nie zwracalam uwagi a test zrobilam jak zauwazylam ze bylo mi nie dobrze jednego dnia

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz od długiego czasu przespałam całą noc !!! jestem taka szczęśliwa :)

Agaax, Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ