Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn wrote:O to nie robi USG czasami? mi do tej pory za każdym razem robiła. Ostatnio tylko mówiła że nie będzie badania od środka tylko po brzuchu mi jeździła i pokazywała malucha mówiła że tym razem będziemy się badać
Coś czuję że znowu grzyb paskuda wrócił z badania moczu to wyjdzie?
W gabinecie ma ten "sprzet" dopochwowego tylko - chyba z tego co zauwazylam bo jak mialam to genetyczne to w oddzielnym pomieszczeniu , dlatego tez watpie ze dzis bd USG , zreszta ostatnio mowil ze za miesiac mam przyjsc tylko na tzw "kontrole" wiec pewnie obejrzy wyniki i mnie zbada ( o zgrozo nienawidzę tego ! brrrr ) a na usg bd sie umawiac za jakies 3 tygodnie
Ojjj ja tez mam moja droga z tym problemy niestety ... tak , powinno z moczu wyjsc .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:47
-
alexxx wrote:Ola_85 gratulacje śliczne kreseczki
Agaxx dobrze, ze zazuwazylas haha
Kat dziekuje za zmianę
Dziewczyny, ja juz czuję mojego Marcela a powiedzcie kiedy najlepiej isc na polowkowe? Niby ramami są tygodnie 18-22 ale czy 18 to nie za wczesnie? -
nick nieaktualnyDziewczyny która z was zna juz płeć dziecka? Pytam dziewczyny które jeszcze nam nie ujawniły
Ola prosze specjalnie dla ciebie
3 Tydzień ciąży 5 – 50 mIU/ml
4 Tydzień ciąży 4 – 426 mIU/ml
5 Tydzień ciąży 19 - 7,340 mIU/ml
6 Tydzień ciąży 1,080 - 56,500 mIU/ml
7-8 Tydzień ciąży 7,650 - 229,000 mIU/ml
9-12 Tydzień ciąży 25,700 - 288,000 mIU/ml
13-16 Tydzień ciąży 13,300 - 254,000 mIU/ml
17-24 Tydzień ciąży 4,060 - 165,400 mIU/ml
25-60 Tydzień ciąży 3,640 - 117,000 mIU/ml
Po za tym Ola mam rozumiec ze chcesz abym zapisała Ciebie u nas w wątku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:18
Ola_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:U mnie będzie słodki kochany synek jutro dodam zdjęcia teraz idę się cieszyć z mężem!!!
Z tego co pamietam masz ładną cere w ciaży i kazdy mówil ze bedzie córka u Ciebie a tu inna sprawa
Ja mialam ladna cere z synem a teraz mam brzydką cere Wiec moze to znak na córke . -
nick nieaktualnyalexxx wrote:Ja mam ładna cerę i jest synek, także u mnie się sprawdzilo
ogólnie pierwszy raz spotkalam sie z opinia ze na syna ma sie brzydka cere ;p
z tego co wiem to syn dodaje urody a corka odbiera
z synkiem mialam cere jak u niemowlaka zas teraz to jakis koszmar...pryszcz za pryszczem co jeden zniknie pojawiaja sie 2 nowe...
ja 23 lutego poznam płeć
A dzisiaj z rana spotkala mnie mila niespodzianka
Czuje delikatne ruchy,kopniaki to nie sa juz tylko bąbelki w brzuchu
Bobitta czekam na wiesci z tego co pamietam dzis masz wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 06:56
alexxx lubi tę wiadomość
-
NO jestem
tutaj dowód na to że moje maleństwo to mały mężczyzna
Tutaj niewyraźne zdjęcia
Mój syneczek ma prawie 12 cm "wzrostu" i komputer wyliczył wg wzrostu że chce wyjść na świat tydzień wcześniej 09.07. ale gin mówiła że na to nie patrzymy. On po prostu sobie tak szybko rośnie i nie jest to nic niepokojącego wszystko ok - serduszko bije 140 uderzeń na minutę z buzią i resztą ok, widać było nawet paluszki
Nie pozwoliła niestety nagrywać ale i tak nie było co bo mało się ruszał wyglądało jakby mało miejsca miał bo tylko się obracał i przesuwał a ostatnio skakał jak kangurek
Zaraz komentuje resztęmalika89, alexxx, katsuyoshi, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Fakt cerę mam ładną i brzuch mi wolno rośnie (pomijając mój tłuszczyk) wszyscy bez wyjątku mówili mi że będzie syn tylko ja się upierałam że wg moich obliczeń ma być córka aż w końcu dali za wygraną i pytali o imię dla córki, nie dla syna teraz każdy mówi "a mówiłam że będzie syn" ta regułą u mnie się sprawdziła ale znam wiele przypadków kiedy się nie sprawdza bo obie moje bratowe były piękne w ciąży i obie mają córki moja mama ma dwóch synów i dwie córki i mówiła że w żadnej ciąży się nie zmieniła. Tylko moja teściowa mówiła że miała na odwrót - z córkami była ładna a z synami dostała jakiś plam na twarzy
Znam mało osób które w ostatnim czasie miały synów a starszych nie pamiętam jak wyglądały
Moje marzenie o synku się spełnia dałam za wygraną bo moj M chce jedno i drugie i nie chciał że jeden dzień - serduszkowanie i ciąża tylko co będzie to będzie. Bardziej był za córką ale jak się dowiedział że syn to banan mu cały wieczór z twarzy nie zszedł i zaraz wszystkim powypisywał Teraz chodzi dumny jak paw jakie on ma silne nasienie kiedyś mu tłumaczyłam zasady kiedy teoretycznie córka kiedy syn aż zrozumiał jak widać tylko teoretycznie bo u mnie było serduszkowanie 3 dni przed a w dniu kiedy miała być owulka nie było bo brzuch mnie bolał przez tą cystę. Musiało coś się poprzesuwaćmajeczka87 lubi tę wiadomość
-
Evanlyn świetne zdjęcia, szczególnie to z dupcią do gory, gdzie siusiaka widac
u mnie rownież mowili córka, córka nie wiem czemu ja od początku czułam synka. Lecz gdy 5 stycznia usłyszałam na USG, że dziewczynka to bardzo się ucieszyłam, ale miałam jakieś przeczucie, że coś się zmieni - no i nie myliłam się, 25 stycznia wyszedł mega siusiak na córkę w ogole imienia nie moglismy wybrac, może to tez jakis znak był? A na syncia raz dwa i jest Marcelek nawet jak w 5 tygodniu lezalam w szpitalu to mowilam synku walcz, a mama i tesciowa do mnie nie nastawiaj sie ! bo jeszcze nie wiadomo
Kat to moze bedzie dziewczynka i bedziesz miała słodką parkę fajnie u mnie w rodzinie niby z tą cera nie sprawdza, ale to może byc tylko przypadek.
Widziałam, że Telashe również będzie miała synka
Bobitta czekamy na wieści !
katsuyoshi, Evanlyn, Agaax lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualnyNo to rozumiem ze imie dla syna Evanlyn macie juz wybrane ?
Mnie strasznie korci na Filipka jakby jednak byl synek ale w uk pisaliby Philips i nie podoba mi sie to.... ewentualnie jest jeszcze Xavier lub Brayan
A co do Telashe dawno jej tu nie widzialam wiec jak bedzie i napisze pełeć to wtedy wpiszeEvanlyn lubi tę wiadomość
-
NO ja też w głębi serca czułam że syn mój M ciągle mówił że nie będzie córki bo pięknie wyglądam ale myślałam że tak tylko gada żebym nie czuła się mało atrakcyjnie z brzuchem hehe
Imię mamy a raczej mój M wybrał bo taki był układ. Więc prawdopodobnie będzie Karol ale poprosiłam go żeby jeszcze jakieś poszukał
Alexxx ja chciałam całe życie Marcela a tu się okazuje że mojego brat będzie miał Marcelinę ale byłam zła. nie mam zamiaru kopiować w tak bliskim pokrewieństwie
ja właśnie miałam dużo imion dla dziewczynek i nie mogłam się zdecydować. W końcu postawiłam na Gabrielę no ale może następnym razem. Dla chłopaka właśnie żadne mi się nie podoba dlatego się nie pchamkatsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:NO ja też w głębi serca czułam że syn mój M ciągle mówił że nie będzie córki bo pięknie wyglądam ale myślałam że tak tylko gada żebym nie czuła się mało atrakcyjnie z brzuchem hehe
Imię mamy a raczej mój M wybrał bo taki był układ. Więc prawdopodobnie będzie Karol ale poprosiłam go żeby jeszcze jakieś poszukał
Alexxx ja chciałam całe życie Marcela a tu się okazuje że mojego brat będzie miał Marcelinę ale byłam zła. nie mam zamiaru kopiować w tak bliskim pokrewieństwie
ja właśnie miałam dużo imion dla dziewczynek i nie mogłam się zdecydować. W końcu postawiłam na Gabrielę no ale może następnym razem. Dla chłopaka właśnie żadne mi się nie podoba dlatego się nie pcham
A tam głupoty piszesz Marcelina i Marcel to nie to samo To nie kopia co innego jakbys córce dawała też Marcelina
Po za tym kochana nie ma czegoś takiego jak kopia imion ... bo kazdy rodzic daje dziecku imie takie jakie chce bez wzgledu na to czy ktos w rodzinie juz owe imie posiadaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:29
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Karolek piękne imie mi się podoba
A tam głupoty piszesz Marcelina i Marcel to nie to samo To nie kopia co innego jakbys córce dawała też Marcelina
Po za tym kochana nie ma czegoś takiego jak kopia imion ... bo kazdy rodzic daje dziecku imie takie jakie chce bez wzgledu na to czy ktos w rodzinie juz owe imie posiadakatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Po wczorajszej wizycie jestem taka szczęśliwa ) . Mialam USG ( jednak pan doktor ma nie tylko aparature dopochwowa ^^ ) , na 99% córeczka ! . Ja i moj M jestesmy ogromnie sczesliwi ! Za mieisac na prenatalnym bedzie juz ( mam nadzieje ze potwierdzone ) na 100 % .
Evanlyn Gratuluje synusia ! )Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:26
katsuyoshi, Evanlyn, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:No może masz racje. Zastanowiłabym się nad tym gdybym bardziej ich lubiła a to tacy niefajni ludzie są... tacy zazdrośnicy są okropni. Teraz będzie zabijanie wzrokiem i milczenie bo mój M będzie miał syna a jego brat chciał strasznie syna i ma córkę. On jest naprawdę okropny - jak się dowiedzieli że będzie córka to całą drogę do domu nie odezwał się do swojej żony ani słowem mówię Wam...masakra. Dlatego nie i koniec. Poza tym mężulkowi nie podoba się Marcel
Ja nie wiem jak mozna nie odzywac sie do zony tylko dlatego ze bedzie córka...to tak jakby nie kochal tego dziecka
Przeciez na płec nie ma sie wplywu wiekszego...
EV ciesze sie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:25
Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Rozumiem.
Ja nie wiem jak mozna nie odzywac sie do zony tylko dlatego ze bedzie córka...to tak jakby nie kochal tego dziecka
Przeciez na płec nie ma sie wplywu wiekszego...
EV ciesze sie !
Ev super dziwiłam się że nie robi USG u mnie wczoraj mówiła że robimy takie rozrywkowe USG nie wnosi nic konkretnego tylko popatrzymy na dzidzie i będziemy próbować określić płeć super że córeczka ja też nie mogę z euforii wyjść a w piątek poprawka i trzeba by było się trochę pouczyć no ale jak?!?!?!katsuyoshi lubi tę wiadomość