X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    O to nie robi USG czasami? mi do tej pory za każdym razem robiła. Ostatnio tylko mówiła że nie będzie badania od środka tylko po brzuchu mi jeździła i pokazywała malucha :) mówiła że tym razem będziemy się badać :)

Coś czuję że znowu grzyb paskuda wrócił :/ z badania moczu to wyjdzie?

W gabinecie ma ten "sprzet" dopochwowego tylko - chyba z tego co zauwazylam ;D bo jak mialam to genetyczne to w oddzielnym pomieszczeniu :) , dlatego tez watpie ze dzis bd USG , zreszta ostatnio mowil ze za miesiac mam przyjsc tylko na tzw "kontrole" wiec pewnie obejrzy wyniki i mnie zbada ( o zgrozo nienawidzę tego ! brrrr ) a na usg bd sie umawiac za jakies 3 tygodnie :)

Ojjj ja tez mam moja droga z tym problemy niestety :( ... tak , powinno z moczu wyjsc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:47

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jest wynik beta 347,5 i teraz pytanie jak interpretowac wynik??

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Ola_85 gratulacje :) śliczne kreseczki <3

Agaxx dobrze, ze zazuwazylas haha :D
    Kat dziekuje za zmianę :)
    Dziewczyny, ja juz czuję mojego Marcela :) a powiedzcie kiedy najlepiej isc na polowkowe? Niby ramami są tygodnie 18-22 ale czy 18 to nie za wczesnie? :)
    Mój lekarz ginekolog powiedział że najlepszym czasem jest 22-23 tydzień :)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z was zna juz płeć dziecka? Pytam dziewczyny które jeszcze nam nie ujawniły :)

Ola prosze specjalnie dla ciebie :)

3 Tydzień ciąży 5 – 50 mIU/ml
    4 Tydzień ciąży 4 – 426 mIU/ml
    5 Tydzień ciąży 19 - 7,340 mIU/ml
    6 Tydzień ciąży 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7-8 Tydzień ciąży 7,650 - 229,000 mIU/ml
    9-12 Tydzień ciąży 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13-16 Tydzień ciąży 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17-24 Tydzień ciąży 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25-60 Tydzień ciąży 3,640 - 117,000 mIU/ml

Po za tym Ola mam rozumiec ze chcesz abym zapisała Ciebie u nas w wątku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:18

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie słodki kochany synek :D jutro dodam zdjęcia :D teraz idę się cieszyć z mężem!!!:D

alexxx, katsuyoshi, Agaax, ada89, Ola_85, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn gratuluje :* cos wysyp synków w lipcu :D nasi mężczyzni :D

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie będzie słodki kochany synek :D jutro dodam zdjęcia :D teraz idę się cieszyć z mężem!!!:D
    No prosze :D
    Z tego co pamietam masz ładną cere w ciaży i kazdy mówil ze bedzie córka u Ciebie a tu inna sprawa :D
    Ja mialam ladna cere z synem a teraz mam brzydką cere :) Wiec moze to znak na córke .

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ładna cerę i jest synek, także u mnie się sprawdzilo :D

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Ja mam ładna cerę i jest synek, także u mnie się sprawdzilo :D
    no wlasnie :)
    ogólnie pierwszy raz spotkalam sie z opinia ze na syna ma sie brzydka cere ;p
    z tego co wiem to syn dodaje urody a corka odbiera :D
    z synkiem mialam cere jak u niemowlaka zas teraz to jakis koszmar...pryszcz za pryszczem co jeden zniknie pojawiaja sie 2 nowe...
    ja 23 lutego poznam płeć :)
    A dzisiaj z rana spotkala mnie mila niespodzianka :)
    Czuje delikatne ruchy,kopniaki :D to nie sa juz tylko bąbelki w brzuchu :)

Bobitta czekam na wiesci z tego co pamietam dzis masz wyniki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 06:56

alexxx lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO jestem :)

tutaj dowód na to że moje maleństwo to mały mężczyzna :D
    na-forump_sehsnrh.png

Tutaj niewyraźne zdjęcia
    na-forum-_sehsnrr.png

Mój syneczek ma prawie 12 cm "wzrostu" i komputer wyliczył wg wzrostu że chce wyjść na świat tydzień wcześniej 09.07. ale gin mówiła że na to nie patrzymy. On po prostu sobie tak szybko rośnie i nie jest to nic niepokojącego :D wszystko ok - serduszko bije 140 uderzeń na minutę :) z buzią i resztą ok, widać było nawet paluszki :)

Nie pozwoliła niestety nagrywać ale i tak nie było co bo mało się ruszał :P wyglądało jakby mało miejsca miał bo tylko się obracał i przesuwał a ostatnio skakał jak kangurek :D

Zaraz komentuje resztę :)

malika89, alexxx, katsuyoshi, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt cerę mam ładną :D i brzuch mi wolno rośnie (pomijając mój tłuszczyk) ;) wszyscy bez wyjątku mówili mi że będzie syn tylko ja się upierałam że wg moich obliczeń ma być córka ;D aż w końcu dali za wygraną i pytali o imię dla córki, nie dla syna :D teraz każdy mówi "a mówiłam że będzie syn" :D ta regułą u mnie się sprawdziła ale znam wiele przypadków kiedy się nie sprawdza bo obie moje bratowe były piękne w ciąży i obie mają córki :) moja mama ma dwóch synów i dwie córki i mówiła że w żadnej ciąży się nie zmieniła. Tylko moja teściowa mówiła że miała na odwrót - z córkami była ładna a z synami dostała jakiś plam na twarzy :)
    Znam mało osób które w ostatnim czasie miały synów a starszych nie pamiętam jak wyglądały :P

Moje marzenie o synku się spełnia :D dałam za wygraną bo moj M chce jedno i drugie i nie chciał że jeden dzień - serduszkowanie i ciąża tylko co będzie to będzie. Bardziej był za córką ale jak się dowiedział że syn to banan mu cały wieczór z twarzy nie zszedł i zaraz wszystkim powypisywał :D Teraz chodzi dumny jak paw jakie on ma silne nasienie :D kiedyś mu tłumaczyłam zasady kiedy teoretycznie córka kiedy syn aż zrozumiał :D jak widać tylko teoretycznie bo u mnie było serduszkowanie 3 dni przed a w dniu kiedy miała być owulka nie było bo brzuch mnie bolał przez tą cystę. Musiało coś się poprzesuwać :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn świetne zdjęcia, szczególnie to z dupcią do gory, gdzie siusiaka widac :D
    u mnie rownież mowili córka, córka nie wiem czemu :) ja od początku czułam synka. Lecz gdy 5 stycznia usłyszałam na USG, że dziewczynka to bardzo się ucieszyłam, ale miałam jakieś przeczucie, że coś się zmieni - no i nie myliłam się, 25 stycznia wyszedł mega siusiak :D na córkę w ogole imienia nie moglismy wybrac, może to tez jakis znak był? A na syncia raz dwa i jest Marcelek :) nawet jak w 5 tygodniu lezalam w szpitalu to mowilam synku walcz, a mama i tesciowa do mnie nie nastawiaj sie ! bo jeszcze nie wiadomo :D

Kat to moze bedzie dziewczynka i bedziesz miała słodką parkę :) fajnie :) u mnie w rodzinie niby z tą cera nie sprawdza, ale to może byc tylko przypadek.
    Widziałam, że Telashe również będzie miała synka :)

Bobitta czekamy na wieści !

katsuyoshi, Evanlyn, Agaax lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rozumiem ze imie dla syna Evanlyn macie juz wybrane ? :D

Mnie strasznie korci na Filipka jakby jednak byl synek ale w uk pisaliby Philips :/ i nie podoba mi sie to.... ewentualnie jest jeszcze Xavier lub Brayan

A co do Telashe dawno jej tu nie widzialam wiec jak bedzie i napisze pełeć to wtedy wpisze :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja też w głębi serca czułam że syn :D mój M ciągle mówił że nie będzie córki bo pięknie wyglądam ale myślałam że tak tylko gada żebym nie czuła się mało atrakcyjnie z brzuchem :D hehe

Imię mamy :( a raczej mój M wybrał bo taki był układ. Więc prawdopodobnie będzie Karol ale poprosiłam go żeby jeszcze jakieś poszukał ;D

Alexxx ja chciałam całe życie Marcela a tu się okazuje że mojego brat będzie miał Marcelinę :( ale byłam zła. nie mam zamiaru kopiować w tak bliskim pokrewieństwie :/

ja właśnie miałam dużo imion dla dziewczynek i nie mogłam się zdecydować. W końcu postawiłam na Gabrielę no ale może następnym razem. Dla chłopaka właśnie żadne mi się nie podoba dlatego się nie pcham :P

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja też w głębi serca czułam że syn :D mój M ciągle mówił że nie będzie córki bo pięknie wyglądam ale myślałam że tak tylko gada żebym nie czuła się mało atrakcyjnie z brzuchem :D hehe

Imię mamy :( a raczej mój M wybrał bo taki był układ. Więc prawdopodobnie będzie Karol ale poprosiłam go żeby jeszcze jakieś poszukał ;D

Alexxx ja chciałam całe życie Marcela a tu się okazuje że mojego brat będzie miał Marcelinę :( ale byłam zła. nie mam zamiaru kopiować w tak bliskim pokrewieństwie :/

ja właśnie miałam dużo imion dla dziewczynek i nie mogłam się zdecydować. W końcu postawiłam na Gabrielę no ale może następnym razem. Dla chłopaka właśnie żadne mi się nie podoba dlatego się nie pcham :P
    Karolek piękne imie mi się podoba :)
    A tam głupoty piszesz Marcelina i Marcel to nie to samo :) To nie kopia co innego jakbys córce dawała też Marcelina :)
    Po za tym kochana nie ma czegoś takiego jak kopia imion ... bo kazdy rodzic daje dziecku imie takie jakie chce bez wzgledu na to czy ktos w rodzinie juz owe imie posiada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:29

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Karolek piękne imie mi się podoba :)
    A tam głupoty piszesz Marcelina i Marcel to nie to samo :) To nie kopia co innego jakbys córce dawała też Marcelina :)
    Po za tym kochana nie ma czegoś takiego jak kopia imion ... bo kazdy rodzic daje dziecku imie takie jakie chce bez wzgledu na to czy ktos w rodzinie juz owe imie posiada ;)
    No może masz racje. Zastanowiłabym się nad tym gdybym bardziej ich lubiła a to tacy niefajni ludzie są... tacy zazdrośnicy są okropni. Teraz będzie zabijanie wzrokiem i milczenie bo mój M będzie miał syna a jego brat chciał strasznie syna i ma córkę. On jest naprawdę okropny - jak się dowiedzieli że będzie córka to całą drogę do domu nie odezwał się do swojej żony ani słowem :O mówię Wam...masakra. Dlatego nie i koniec. Poza tym mężulkowi nie podoba się Marcel :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewyczyny zrobiłam test a oto wynik :

http://zapodaj.net/cc1df8542a598.jpg.html

Cudownie ! <3 Gratulacje ogromne :)

katsuyoshi, Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

Po wczorajszej wizycie jestem taka szczęśliwa :)) . Mialam USG ( jednak pan doktor ma nie tylko aparature dopochwowa ^^ ) , na 99% córeczka <3 ! . Ja i moj M jestesmy ogromnie sczesliwi ! :) Za mieisac na prenatalnym bedzie juz ( mam nadzieje ze potwierdzone ) na 100 % :) .

Evanlyn Gratuluje synusia ! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:26

katsuyoshi, Evanlyn, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No może masz racje. Zastanowiłabym się nad tym gdybym bardziej ich lubiła a to tacy niefajni ludzie są... tacy zazdrośnicy są okropni. Teraz będzie zabijanie wzrokiem i milczenie bo mój M będzie miał syna a jego brat chciał strasznie syna i ma córkę. On jest naprawdę okropny - jak się dowiedzieli że będzie córka to całą drogę do domu nie odezwał się do swojej żony ani słowem :O mówię Wam...masakra. Dlatego nie i koniec. Poza tym mężulkowi nie podoba się Marcel :(
    Rozumiem.
    Ja nie wiem jak mozna nie odzywac sie do zony tylko dlatego ze bedzie córka...to tak jakby nie kochal tego dziecka :/
    Przeciez na płec nie ma sie wplywu wiekszego...

EV <3 ciesze sie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:25

Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Rozumiem.
    Ja nie wiem jak mozna nie odzywac sie do zony tylko dlatego ze bedzie córka...to tak jakby nie kochal tego dziecka :/
    Przeciez na płec nie ma sie wplywu wiekszego...

EV <3 ciesze sie !
    No właśnie :/ mówię Ci że strasznie zawistni i zazdrośni ludzie :/ zazdrościł nam nawet że hajtamy się 2 miesiące wcześniej niż on bo on jest starszy i pierwszy powinien. Ale powiedz kto mu bronił??? przecież nie będziemy na niego czekać :/ pracy przecież też mojemu zazdrości bo on musi co chwilę za granicę jechać. Jedzie ma miesiąc i na miesiąc wraca... Tylko że mój M miał łeb od małego i wiedział jak jego życie ma wyglądać i do tego dążył a tamten się zorientował na studiach że zły kierunek wybrał i nie będzie roboty po nim heh

Ev super :D dziwiłam się że nie robi USG :D u mnie wczoraj mówiła że robimy takie rozrywkowe USG :D nie wnosi nic konkretnego tylko popatrzymy na dzidzie i będziemy próbować określić płeć :D super że córeczka :D ja też nie mogę z euforii wyjść a w piątek poprawka i trzeba by było się trochę pouczyć no ale jak?!?!?! :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ