Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Bobitta
Agness ja miałam takie samo badanie ostatnio i git mój mały jest jeden dzień młodszy od Twojego i waży 400 g mniej
Kat no tak mogłam Ci to podpowiedzieć mojej koleżanki córka ma 2,5 roku i do tej pory dostaje flache na dobranoc mają taki rytuał: kąpie się lub myje, ogląda swoją ulubioną bajkę i międzyczasie mama przygotowuje mleko, pije to mleko na raz i za chwile zasypia nawet jak obcy ludzie w domu są znam dużo takich dzieci w sumie mojego M bratanek też pije kubek ciepłego mleka na noc żeby mu się dobrze spało
Dziewczyny jak wy na tym usg sprawdzacie wage dzidziusia? -
nick nieaktualnyNa necie znalazłam takie coś :
GS – Wielkość pęcherzyka ciążowego
HC – Obwód głowy
AC – Obwód brzuszka (fachowo obwód jamy brzusznej )
BPD- Wymiar dwuciemieniowy
CRL – Długość między główką, a kością ogonową (fachowo długość ciemieniowo- siedzeniowa)
FL – Długość kości udowej
NB – Kość nosowa
NF – Fałd karkowy
NT- Przezierność karkowa
FW – Waga dziecka (fachowo waga płodu)
GA – Wiek ciążowy
FHR – Częstość bicia serca dziecka (fachowo Częstość bicia serca płodu)
AFI – Wskaźnik płynu owodniowego
LMP – Data ostatniej miesiączki
TP – Termin porodu
EDD – Przybliżony dzień porodu
EFW – Szacunkowa waga dziecka (fachowo szacunkowa waga płodu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 10:35
Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojej siostry córeczki obie mają taki rytuał, najpierw bajka potem kąpiel i mleko do snu. Lena ma 3 lata a Maja roczek i tak jest codziennie i zdaje egzamin obie przesypiały całe noce, rzadko się zdarzało, żeby siora musiała w nocy wstawać chyba że choroba.
Kat to co znalazłaś to są właśnie te oznaczenia widoczne na zdjęciu usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 12:55
katsuyoshi, majeczka87, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeg0809 wrote:Mojej siostry córeczki obie mają taki rytuał, najpierw bajka potem kąpiel i mleko do snu. Lena ma 3 lata a Maja roczek i tak jest codziennie i zdaje egzamin obie przesypiały całe noce, rzadko się zdarzało, żeby siora musiała w nocy wstawać chyba że choroba.
Kat to co znalazłaś to są właśnie te oznaczenia widoczne na zdjęciu usg.
Dlatego własnie spróbuje dzisiaj zrobić też mu mleczko i zobaczymy czy zasnie na całą noc.Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:Bobitta masz przeboje ze swoim M
Ja mojego jak wysyłam z lista na zakupy to zawsze kupi cos nie tak lub zapomni
Dzis zamiast jogurtu naturalnego kupił smietane .... ostatnio zaś miał kupić sałate a zamiast tego kupił kapuste masakra mówie wam
Agness pieknie rosnie
Swoją drogą skąd wiesz ile waży? Gdzie to widać na USG???? Jakie oznaczenia?
Chciałabym wiedzieć bo jak bede w maju na USG w celu sprawdzeniu łożyska przy okazji zajrzałabym na tym USG tą wage, ciekawa jestem ile moje malenstwo waży.
Mi mój gin na kazdej wizycie robi szybkie usg i od 3 wizyt podaje mi wagę malucha ale zdjęć mi nie daje.
Ale radze Ci podpytać lekarza jaka waga no i powinien powiedziec,mi to sam podaje i nie muszę sie dopominaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:22
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Mi mój gin na kazdej wizycie robi szybkie usg i od 3 wizyt podaje mi wagę malucha ale zdjęć mi nie daje.
Ale radze Ci podpytać lekarza jaka waga no i powinien powiedziec,mi to sam podaje i nie muszę sie dopominać -
nick nieaktualnyMonia663 wrote:Cześć Dziewczyny. Ja do was z takim zapytaniem. Pewnie dzidziuś bedzie spał z wami przez jakiś czas w sypialni. Czy w owej sypialni posiadacie telewizor?.
Sypialnia jest od spania,wypoczynku takie jest moje zdanie.Agness27, Vesper lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:A tak w ogóle witam sie z Wami
W III TRYMESTRZE !! ))
DO PORODU 91 DNI!! )
Evanlyn Twój dzidzis jest starszy od mojego o 1 dzień)
Telewizora tez nie mam w sypialni ogólnie mało co oglądamAgness27 lubi tę wiadomość
-
Ja mam tv tylko w salonie tak samo jak i komputer i jestem tego samego zdania ze sypialnia jest do odpoczynku i do przytulasow:)
Co do łóżeczka to właśnie zastanawiam sie czy łóżeczko będzie w sypialni czy od razu w swoim pokoju bo mamy go zaraz obok sypialni takze kilka kroki do Małego..
-
katsuyoshi wrote:Dlaczego zdjec Ci nie daje?
Kilka na poczatku mi dal a potem chodziłam na dodatkowe wizyty do ginki ktora zajmuje sie poszerzeniem badan prenatalnych u ona dawala mi zdjęcia no i dzieki temu ze dostałam skierowanie do niej to wiedziałam co dokladnie Synkowi dolega bo super sprzęt ma.Amniopunkcja na szczęście nic nie wykazała a serducho tez się poprawilo na szczęście:)
No i 2 tyg temu miałam u Niej ostatnia wizyte teraz to tylko platne u niej jakbym chciała ale wystarcza mi wizyty u mojego.
-
Hej
u nas dzisiaj paskuda. Ponuro i zimno.
Dzisiaj jadę na uczelnie dogadać się z prowadzącą i dzisiaj właśnie okaże się czy mam szanse zostać inżynierem czy nie bo postanowiliśmy z M że na te zajęcia nie jadę bo teraz mam spory brzuszek a co będzie za miesiąc.
Później na 5 jadę do szkoły rodzenia zapomniałam wspomnieć że się zapisałam. Pomyślałam że miło będzie poznać położne ze szpitala w którym mam zamiar rodzić położna spotkała się ze mną sam na sam w tamtym tyg, nadrobiła mi dwa spotkania i od dzisiaj będę uczęszczała normalnie na kurs dzisiaj mamy zwiedzanie oddziału, w środę dla chętnych spotkanie z ratownikiem medycznym
Oby było fajnie ale zapowiada się że będzie ok :)jadę sama bo M dzisiaj na szkolenie jedzie do Warszawy. Zobaczę dzisiaj czy mamuśki przychodzą ze swoimi mężami - jak tak to mojego też będę zabierać
Noc u mnie prawie cała nieprzespana. Nie mogłam sobie znaleźć pozycji i od wczoraj mam strasznie dużo głupich snów wczoraj np śniło mi się że czarnoskóry noworodek (NOWORODEK!) do mnie gada bardzo niemiłe rzeczy a albo taki który był bardzo realny - obudziłam się i poczułam że coś mi wilgotno, odchyliłam kołdrę a stamtąd strumieniem leciała mi krew obudziłam się normalnie zlana potemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:32
Agness27, Vesper lubią tę wiadomość
-
evanlyn takie dziwne i realistyczne sny to podobno norma w ciazy. U mnie ostatnio to samo.. praktycznie dzien w dzien. Czasem nawet krzycze albo placze przez sen. Moj mnie musi rozbudzac i uswiadamiac ze to tylko sen..
ile wam juz kilo przybylo dziewczyny ? ja mam wrazenie ze jakos za szybko przybieram. juz 10 do przodu a tu jeszcze trzy miesiace.. -
madziarella88 wrote:evanlyn takie dziwne i realistyczne sny to podobno norma w ciazy. U mnie ostatnio to samo.. praktycznie dzien w dzien. Czasem nawet krzycze albo placze przez sen. Moj mnie musi rozbudzac i uswiadamiac ze to tylko sen..
ile wam juz kilo przybylo dziewczyny ? ja mam wrazenie ze jakos za szybko przybieram. juz 10 do przodu a tu jeszcze trzy miesiace..