X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też Bobitta pojechała-korzystaj jak masz mozliwość i dobrze sie czujesz:)
    Co innego jakbys autokarem jechała bo tam wiadomo mniej przerw na rozprostowanie kości.
    A potem jak urodzi sie Maluch to nie prędko pojedziesz na taką trase..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis taka piekna pogoda że praktycznie cały dzien z małym byłam na placu zabaw....
    Ale u nas na osiedlu patologi nie brakuje... :/

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do naszej rozmowy wcześniejszej - Pampers dziś mnie poinformował: "Twoje dziecko będziecie teraz przybierać na wadze. Możesz się spodziewać, że w ostatnim trymestrze ciąży przybędzie Ci około 5 kg, 45 dag tygodniowo."

Agness27 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to dostałam :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podziele się z wami wiadomościami które otrzymałam ostatnio.

Pan w sklepie mnie uświadomił ze butelka antykolkowa antykolkowej nie równa... w sensie taka dobra i dobrze dzialajaca antykolkowa to ta http://allegro.pl/dr-browns-butelka-240-ml-szeroka-smoczek-brown-s-i5087565786.html z lejkiem w środku, Inne mają jakis mechanizm niby antykolkowy w smoczku co się podobno wogle nie sprawdza..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poszło pierwsze pranie ubranek;)

madziarella88, Inska lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje pranko ubranek zacznę po 15 maja bo pewnie siostra cos mi odlozyla a będę akurat 8u rodziców to zabiorę:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis przyszły wyniki z krwi i znowu musze pic glukoze :(
    Piszą mi tam że mam lekko podwyższony cukier czyli tak jak ostatnio...

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kat to Cie
    uraczyli...
    Dla mnie glukoza to najgorsze z badan.

A jak tam Dziewczyny Wasze wyprawki dla swoich maluchów ??:)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Oj Kat to Cie
    uraczyli...
    Dla mnie glukoza to najgorsze z badan.

A jak tam Dziewczyny Wasze wyprawki dla swoich maluchów ??:)
    i mi to mówisz :( ja po ostatniej caly dzien okropnie sie czułam.
    Tylko teraz nie wiem co zrobic bo wtedy razem z wynikami była doczepiona Glukoza do zrobienia a teraz glukozy nie dostałam i skąd ją mam wziąć ???
    No ja wyprawke mam od prawie 2 lat :D po synku hehe
    Ale nie ukrywam kupiłam ostatnio Zielony kocyk z żabką a kilka dni temu jeszcze jeden kocyk zółty i do tego kupiłam body do szpitala nowe aby ubrali jak się urodzi.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja kupiłam w aptece za jakieś grosze.
    Co do wyprawki już zakończona, teraz czekam na przeprowadzkę żeby już postawić łóżeczko i przewijak na miejscu i zrobić wtedy pranie.

Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję i łącze się w bólu bo mnie też to czeka 12go maja :( znowu pić to świństwo ech :(

U mnie wyprawka prawie żadna :D tylko ubranka mam. Wózek może kupimy z przyszłej wypłaty w maju :) łóżeczko i reszta wyprawki czyli te takie pierdoły których dużo to w czerwcu robimy wielki wypad, kupujemy wszystko i zostawiamy w sklepie kupe kasy :D jakoś sama nie mam ochoty tego robić, poza tym mój M też chce w tym uczestniczyć i mnie opierniczać że chce kupować głupoty :D

Wczoraj wpadła do mnie szwagierka (M siostra) z wielką torbą ubranek po swoim synku :D chwile się przestraszyłam bo na pierwsze 3 miesiące jestem wyposażona, nie powiedziałabym jej że nie potrzeba ale gdzie ja bym to schowała :D ale się okazało że wszystkie są powyżej 3 mies jakby przewidziała że na początek już mam :D mam kupę ubranek od 3 mies do półtora roku aż :D wczoraj segregowałam i jestem happy :D

Vesper lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja w aptece bylam i pokazalam ta karteczke wczoraj a ona cos tam mowila i mi nie sprzedala tak jakby nie mogla nie wiem....

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest u Ciebie ale tu w PL to glukoza jest bez recepty ... pamiętam jak na studiach po imprezie mocno zakrapianej alkoholem, chłopaki kupowali sobie i pili żeby przetrzexwieć ;)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin mówiła ze mam sobie kupić w aptece ale u mnie w lab w cenie badania dają :) wyślij mi swój adres to Co wyślę z PL :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie,pewnie już pisałyście,ale nie mam czasu na wertowanie wątku.
    Chodzi mi o skurcze i twardnienie brzucha,
    mi twardnieje jak się najem lub idę czy stoję długo
    nie mam żadnych bóli ani plamień,tylko to twardnienie i czasem skurcze,też bezbolesne

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie boli to się nie przejmuj ! Ja też mam czasem mega twardy brzuchol a czasem miętki jak galareta

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Bobitto :D uspokoiłaś mnie trochę,czytałam że może takie twardnienie powodować skracanie się szyjki
    czy badał Ci ktoś długość szyjki?

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moim na miescie i tam odwiedziłam dwie apteki w każdej z nich pokazałam ten list ze szpitala w sprawie badania ...
    Fakt tam było napisane coś o Lucozadne 400ml i w obu aptekach podali mi to :
    http://www.mysupermarket.co.uk/sainsburys-price-comparison/Sports_And_Energy_Drinks/Lucozade_Energy_Original_500ml.html

Taki napój O.o
    Wziełam jeden ale nie jestem przekonana ze to mam wypić :/
    Pierwszy raz w zyciu widze takie coś do wypicia na badanie ....
    Ale skoro oni mi to w dwóch aptekach podali to samo po przeczytaniu listu to chyba to jest to....dziwi mnie to bo jest to musujace z tego co przeczytałam hm co wy sądzicie?

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    dzięki Bobitto :D uspokoiłaś mnie trochę,czytałam że może takie twardnienie powodować skracanie się szyjki
    czy badał Ci ktoś długość szyjki?
    Zawsze przy wizycie doktor sprawdza mi na fotelu szyjkę i patrzy czy jest zamknięta i uformowana. Do tej pory nie było żadnej mowy o jej długości.
    Jak masz jakieś wątpliwości to zapytaj lekarza na następnej wizycie, ale mówię Ci - nie denerwuj się, bo moim zdaniem to norma.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: