X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też Bobitta pojechała-korzystaj jak masz mozliwość i dobrze sie czujesz:)
    Co innego jakbys autokarem jechała bo tam wiadomo mniej przerw na rozprostowanie kości.
    A potem jak urodzi sie Maluch to nie prędko pojedziesz na taką trase..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis taka piekna pogoda że praktycznie cały dzien z małym byłam na placu zabaw....
    Ale u nas na osiedlu patologi nie brakuje... :/

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do naszej rozmowy wcześniejszej - Pampers dziś mnie poinformował: "Twoje dziecko będziecie teraz przybierać na wadze. Możesz się spodziewać, że w ostatnim trymestrze ciąży przybędzie Ci około 5 kg, 45 dag tygodniowo."

Agness27 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to dostałam :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podziele się z wami wiadomościami które otrzymałam ostatnio.

Pan w sklepie mnie uświadomił ze butelka antykolkowa antykolkowej nie równa... w sensie taka dobra i dobrze dzialajaca antykolkowa to ta http://allegro.pl/dr-browns-butelka-240-ml-szeroka-smoczek-brown-s-i5087565786.html z lejkiem w środku, Inne mają jakis mechanizm niby antykolkowy w smoczku co się podobno wogle nie sprawdza..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poszło pierwsze pranie ubranek;)

madziarella88, Inska lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje pranko ubranek zacznę po 15 maja bo pewnie siostra cos mi odlozyla a będę akurat 8u rodziców to zabiorę:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis przyszły wyniki z krwi i znowu musze pic glukoze :(
    Piszą mi tam że mam lekko podwyższony cukier czyli tak jak ostatnio...

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kat to Cie
    uraczyli...
    Dla mnie glukoza to najgorsze z badan.

A jak tam Dziewczyny Wasze wyprawki dla swoich maluchów ??:)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Oj Kat to Cie
    uraczyli...
    Dla mnie glukoza to najgorsze z badan.

A jak tam Dziewczyny Wasze wyprawki dla swoich maluchów ??:)
    i mi to mówisz :( ja po ostatniej caly dzien okropnie sie czułam.
    Tylko teraz nie wiem co zrobic bo wtedy razem z wynikami była doczepiona Glukoza do zrobienia a teraz glukozy nie dostałam i skąd ją mam wziąć ???
    No ja wyprawke mam od prawie 2 lat :D po synku hehe
    Ale nie ukrywam kupiłam ostatnio Zielony kocyk z żabką a kilka dni temu jeszcze jeden kocyk zółty i do tego kupiłam body do szpitala nowe aby ubrali jak się urodzi.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja kupiłam w aptece za jakieś grosze.
    Co do wyprawki już zakończona, teraz czekam na przeprowadzkę żeby już postawić łóżeczko i przewijak na miejscu i zrobić wtedy pranie.

Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję i łącze się w bólu bo mnie też to czeka 12go maja :( znowu pić to świństwo ech :(

U mnie wyprawka prawie żadna :D tylko ubranka mam. Wózek może kupimy z przyszłej wypłaty w maju :) łóżeczko i reszta wyprawki czyli te takie pierdoły których dużo to w czerwcu robimy wielki wypad, kupujemy wszystko i zostawiamy w sklepie kupe kasy :D jakoś sama nie mam ochoty tego robić, poza tym mój M też chce w tym uczestniczyć i mnie opierniczać że chce kupować głupoty :D

Wczoraj wpadła do mnie szwagierka (M siostra) z wielką torbą ubranek po swoim synku :D chwile się przestraszyłam bo na pierwsze 3 miesiące jestem wyposażona, nie powiedziałabym jej że nie potrzeba ale gdzie ja bym to schowała :D ale się okazało że wszystkie są powyżej 3 mies jakby przewidziała że na początek już mam :D mam kupę ubranek od 3 mies do półtora roku aż :D wczoraj segregowałam i jestem happy :D

Vesper lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja w aptece bylam i pokazalam ta karteczke wczoraj a ona cos tam mowila i mi nie sprzedala tak jakby nie mogla nie wiem....

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest u Ciebie ale tu w PL to glukoza jest bez recepty ... pamiętam jak na studiach po imprezie mocno zakrapianej alkoholem, chłopaki kupowali sobie i pili żeby przetrzexwieć ;)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin mówiła ze mam sobie kupić w aptece ale u mnie w lab w cenie badania dają :) wyślij mi swój adres to Co wyślę z PL :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie,pewnie już pisałyście,ale nie mam czasu na wertowanie wątku.
    Chodzi mi o skurcze i twardnienie brzucha,
    mi twardnieje jak się najem lub idę czy stoję długo
    nie mam żadnych bóli ani plamień,tylko to twardnienie i czasem skurcze,też bezbolesne

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie boli to się nie przejmuj ! Ja też mam czasem mega twardy brzuchol a czasem miętki jak galareta

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Bobitto :D uspokoiłaś mnie trochę,czytałam że może takie twardnienie powodować skracanie się szyjki
    czy badał Ci ktoś długość szyjki?

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moim na miescie i tam odwiedziłam dwie apteki w każdej z nich pokazałam ten list ze szpitala w sprawie badania ...
    Fakt tam było napisane coś o Lucozadne 400ml i w obu aptekach podali mi to :
    http://www.mysupermarket.co.uk/sainsburys-price-comparison/Sports_And_Energy_Drinks/Lucozade_Energy_Original_500ml.html

Taki napój O.o
    Wziełam jeden ale nie jestem przekonana ze to mam wypić :/
    Pierwszy raz w zyciu widze takie coś do wypicia na badanie ....
    Ale skoro oni mi to w dwóch aptekach podali to samo po przeczytaniu listu to chyba to jest to....dziwi mnie to bo jest to musujace z tego co przeczytałam hm co wy sądzicie?

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    dzięki Bobitto :D uspokoiłaś mnie trochę,czytałam że może takie twardnienie powodować skracanie się szyjki
    czy badał Ci ktoś długość szyjki?
    Zawsze przy wizycie doktor sprawdza mi na fotelu szyjkę i patrzy czy jest zamknięta i uformowana. Do tej pory nie było żadnej mowy o jej długości.
    Jak masz jakieś wątpliwości to zapytaj lekarza na następnej wizycie, ale mówię Ci - nie denerwuj się, bo moim zdaniem to norma.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ