X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy wiecie ile mam wypić tego?
    bo pisze tak:
    410ml Lucozade ( 70kcal/100ml)
    czyli że co? mam wypić 410ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 19:49

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam u Was ? U mnie nie najlepiej :(
    Ciśnienie mi zaczło świrowac po 30tyg
    dzis nie spadlo nizej niż 140 ..

obecnie 147/87 :(

Dopegyt biore juz 5x1 ...
    czasem mysle ze on nie pomaga ...

Czy ma ktos tu problem z cisnieniem<?

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Zawsze przy wizycie doktor sprawdza mi na fotelu szyjkę i patrzy czy jest zamknięta i uformowana. Do tej pory nie było żadnej mowy o jej długości.
    Jak masz jakieś wątpliwości to zapytaj lekarza na następnej wizycie, ale mówię Ci - nie denerwuj się, bo moim zdaniem to norma.

tak tylko ja jestem w UK i tutaj nie badają wcale , tylko USG badanie ciśnienia,krew na cukier i inne, słuchanie bicia serca no i mierzenie brzucha :D
    do tej pory nie byłam badana ginekologicznie,nie licząc na początku USG dopochwowe
    taka tu polityka :D

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    i mi to mówisz :( ja po ostatniej caly dzien okropnie sie czułam.
    Tylko teraz nie wiem co zrobic bo wtedy razem z wynikami była doczepiona Glukoza do zrobienia a teraz glukozy nie dostałam i skąd ją mam wziąć ???
    No ja wyprawke mam od prawie 2 lat :D po synku hehe
    Ale nie ukrywam kupiłam ostatnio Zielony kocyk z żabką a kilka dni temu jeszcze jeden kocyk zółty i do tego kupiłam body do szpitala nowe aby ubrali jak się urodzi.

No ja glukoze tez musiałam sobie kupic.płaciłam ok 5 zł za saszetke 75 g.
    Rozrabiała mi w przychodni w szklance cieplej wody (takiej wiekszej ok 400-500ml). ale mogłam zabrac cytrynke i pani pól mi wcisnęła od razu.
    Przy córce musiałam sama wypic i była okropna...

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini - kurka, kurka no to ja nic na to nie poradzę, byłabym tylko dobrej myśl i ie przejmowała się

Kat - z całego serca Ci współczuje, jak czytałam co napisała Agnes27 to mi wszystko wróciło ...

Kamenkaa - ja to mam ciśnienie cały czas takie samo od początku ciąży 120/60 raz tylko tętno miałam 70 bo przed mierzeniem wbiegłam po schodach

Vesper - jak tam u Ciebie ?

A co z Ev ?

Vesper, kamenkaa lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas słońce ale wiatr głowę urywa :)

zauważyłam dopiero że ze mną psychicznie już chyba lepiej bo nie napisałam ani słowa o tym że miałam spotkanie z moją prowadzącą (a byłąm święcie przekonana że Wam pisałam) i nie pozwoliła mi odrobić tych praktyk i rzucała bardzo dużo tekstów że to nie przez nią znalazłam się w TAKIEJ sytuacji czyli że to nie ona zrobiła mi dziecko :) głupia strasznie...bez takich tekstów też by się obeszło. wróciłam do domu, wypłakałam się z nerwów że nie będzie jednak inżyniera i z M stwierdziliśmy że moje studia niech się bujają, w najbliższym czasie i tak do pracy nie pójdę i kiedyś tam sobie je skończę może na innej uczelni jak będę chciała i będzie taka możliwość a teraz skupie się na synku :) w końcu się doczekałam że M mnie wspiera tak jakbym chciała :) jemu bardziej zależało na tych moich studiach niż mi a teraz już na luzie gadamy o tym że na te zajęcia nie jadę :)

ostatnio dziwnie brzuch mnie pobolewał. Mówili mi że to przez stres związany z tymi studiami. Dzisiaj już jest lepiej tylko strasznie słaba jestem i ciągle pot mnie oblewa jak chodzę. Czuję kolejnego dnia lenia a miałam sadzić dalej kwiatki na rabatkę :) może jutro ;)

NO właśnie. Ta Ev to bardzo rzadko teraz do nas wpada :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, strasznie mi przykro, że zostałaś tak potraktowana przez prowadzącą. Wiadomo, że ciąża to "komplikacja" w życiu społecznym (i wiele zależy od pozytywnego nastawienia ludzi, z którymi się stykasz na studiach i w pracy), ale ktoś, kto nie przeżył starań chyba nie jest w stanie zrozumieć, że są "sprawy ważne i ważniejsze". Cieszę się, że macie pozytywne podejście do tematu studiów i liczę, że jednak obronisz się w dogodnym czasie. Trzymam kciuki! A teraz synek najważniejszy!

Bobitta, dzięki, że myślisz o mnie.<3 U nas cykl spędzony będzie na leczeniu, ale będzie i bieganina, i wyjazd, więc szybko zleci ;) Gorzej, że w kolejnym cyklu chyba się miniemy z mężem w płodne :P

Trzymajcie się zdrowo, ciężaróweczki :D

edit:

Meg, kochana, jestem z Tobą myślami <3 mam nadzieję, że wpis w pamiętniku to pomyłka... mocno przytulam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 17:15

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety muszę opuścić Was ;( mój maluszek nie żyje, serduszko przestało bić;( trzymajcie się i życzę Wam szczęśliwego rozwiązania.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Niestety muszę opuścić Was ;( mój maluszek nie żyje, serduszko przestało bić;( trzymajcie się i życzę Wam szczęśliwego rozwiązania.

ojeju strasznie mi przykro :(
    w takiej chwili ciezko napsiać co kolwiek bo żadne slowa Cie nie pocieszą :(

Meg0809 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:

Współczuję, Meg... [*]... mocno tulę...<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Brak mi słów na takie tragedie :( az łzy same płyna :( [*]

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Meg przykro mi :( jestem z Tobą całym sercem :( <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:

Meg również przytulam mocno <3
    Bardzo mi przykro,ale trzymam mocno kciuki żeby się następnym razem udalo.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy. Muszę być silna i znaleźć w sobie spokój. A Wam życzę szczęśliwych rozwiązań i zdrowych bąbelków.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś u Was??

ja już po dwoch inhalacjach bo coś przeziębienie mnie dopadło i jak narazie nie leje mi sie z nosa :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam szczęścia i pociechy z maluszków,z całego mojego serducha, choć teraz jest mi bardzo ciężko i serce pęka, ale wiem, że przyjdzie za jakiś czas ten nowy dzień i w zejdzie słońce , wtedy będę walczyć o swoje największe szczęście.

Vesper, Agness27, Evanlyn, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci, Meg, żeby szczęście przyszło do Ciebie jak najszybciej <3!

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg Walcz i sie nie poddawaj!! :)
    Ja ostatnio widziałam na fb ze kolazanki siostra cioteczna po kilkunastu latach staran w końcu zaszla w ciążę i ma 4mies synka takze trzymam mocno KCIUKI ZA CIEBIE BY SIE TEZ UDALO TYLKO NIE PODDAWAJ SIE !! :)

VESPER to samo tyczy sie Ciebie : Walcz i nie poddawaj się!! :))
    O taki skarb jak dziecko warto walczyć za wszelka cenę ! :)

Meg0809, Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zważyć i przytyłam 8 kg :D

Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tydzień chlapa ma być w naszych rejonach :( leje i leje. Dopiero w niedziele zapowiadają słońce :( chodzę skwaszona jak jakaś jędza :(

NO u mnie trochę ponad kilogram przez ponad miesiąc przybyło. Ciężko stwierdzić czy to dobrze czy źle. Wcześniej przybywało z zawrotną szybkością a teraz mało co się rusza. Hmm...

Wczoraj zjadłam sobie placek z masą i moja wątroba od razu dała się odczuć. Cały wieczór, noc i teraz umieram :( idę dalej mięte pić ech

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ