Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny....................................................
A do mnie wlasnie dzis przyszły wyniki z krwi na cukier po glukozie....
I dostałam pismo że zostałam zapisana na spotkanie 5 maja itp
Spotkanie jest dla cukrzyków Czyli wyniki wyszły negatywne....
Strasznie sie boje !
Czy z moim malenstwem jest wszystko dobrze i czy nie bedzie miało jakiś wad przez to wszystko...
Myslicie ze wczesniejsze USG które miałam wykazałoby im że dziecku coś jest no wiecie np chore serduszko czy inne sprawy? Bo takie choroby mogą wystapic u dziecka jesli matka ma cukrzyce i tego sie bardzo teraz boje...
A jednoczesnie wkurzona jestem bo mysle ze tą cukrzyce dawno miałabym wykrytą po pierwszym badaniu z glukoza ale oni nie zwrócili wcale uwage na to ze od razu wymiotowalam tamta glukoze i pewnie stad wyszly wyniki w normie a tak naprawde wyszlyby negatywne i dopiero teraz kiedy nie wymiotowalam wyniki wyszly takie jak jest naprawde...
Jestem bardzo smutna Bo wychodzi na to że przez ten caly czas chodzilam z cukrzyca ciążową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 12:45
-
Kat nie zadreczaj sie bo dużo kobiet przechodzi cukrzyce ciazowa i dzieciaczki rodzą sie zdrowe
A jak usg wychodzilo Ci dobrze i wszystkie części maluszka tez to nie masz sie czym martwic.
Co do serduszka jak Cie to bardzo trapi to możesz zrobić echo serca i ono pokaze dokładniej serduszko ale skoro wcześniejsze USG nie wykazaly nieprawidłowości to na pewno twój maluszek jest zdrowy
Co do cukrzycy to podejrzewam ze dadzą Ci specjalna dietę i będziesz musiała mierzyć glukometrem cukier tak jak ma jedna z dziewczyn na drugich lipcowkach i normalnie funkcjonuje takze nie martw się na zapas
U mojego synka od poczatku na usg bylo widac nierawidlowa prace serduszka bo skakalo tętno bardzo.teraz troche lepiej jest ale w echo wyszlo ze w serduszku jest blok przedsionkowo -komorowy czyli za dluga przerwa w tętnie czy jakoś tak.Lekarz zalecał obserwacje czy blok sie nie poglebia.
Najgorszy jest III stopień bo potrzeba stymulować serduszko.
U nas na szczęście jest I stopień ale wiadomo strach tez jest czy nie będzie się poglebial i jak będzie po porodzie bo jest szansa ze zaniknie i w to wierzymy bardzo
Vesper lubi tę wiadomość
-
Agnes zdrowka dla maluszka. Niech serdusio sie nie poglebia. Bedzie to wskaxanie do cc?
Kat cukrzykrzyca ciaxowa nie zostaje na potem na szczescie. Wspolczuje Ci jednak bardzo.. Teraz dietka i obserwacje. Na szczescie do lipcs juz nie daleko
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam majowo,
Kat - wiem, że się martwisz; podpisuję się pod tym, co wyżej Dziewczyny napisały.
Z dzieckiem pewnie wszystko ok, pewnie teraz ostrożniej może z dietą będzie. A może też nie ma zbyt dużego odchylenia od normy, jeżeli chodzi o wyniki cukru we krwi.
Ja po badaniach, krzywą cukrową dałam radę przeżyć i przeczekać. U mnie w wynikach nie ma nic oflagowanego - tak więc cukier w porządku.
Martwią mnie tylko moje niektóre podwyższone i zaniżone parametry w ogólnej morfologii krwi, a wyszukałam na google i przeczytałam,że mogą one świadczyć o anemii w ciąży lub o jakimś stanie zapalnym. Także...wysłałam mailem te wyniki badań do mojego lekarza gin.prowadzącego ciąże. Niech zerknie w wolnym czasie...
Agness - także życzę Twojemu maluszkowi zdrówka, by serduszko zdrowo rosło i nic tam się nie pogłębiało .
Życzę przyjemnych, pierwszych dni majowych, miłego odpoczynku .Vesper lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
majeczka87 wrote:Agnes zdrowka dla maluszka. Niech serdusio sie nie poglebia. Bedzie to wskaxanie do cc?
Kat cukrzykrzyca ciaxowa nie zostaje na potem na szczescie. Wspolczuje Ci jednak bardzo.. Teraz dietka i obserwacje. Na szczescie do lipcs juz nie daleko
Z tego co mówil lekarz że naturalnie tez mogę rodzić .Mały jest ,przynajmniej na badaniu był ulożony główkowo ale ma jeszcze sporo miejsca
w piatek mam u swojego gin wizyte i zobaczymy ile kluseczek już przybrał
no u mnie np w morfologi wyszła anemia i bakterie w moczu.teraz bede robic badania i zobaczymy jak wyjda oby było lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:05
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Oby wyniczki sie poprawiły;) upewnij sie czy dobrze mocz pobieraz bo u mnie wlasnie przez to byl falszywy alarm z bakteriami w moczu...
Dzis robiłam morfologię i oddalam mocz (ja to od razu siusiam do pojemnika )
Zobaczymy w piąte na wizycie jak wyniki i waga synka
Pewnie ze 2kg juz wazyEvanlyn lubi tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Dziewczyny byłyście dzis w lidlu bo jest promocja na bluzeczki dla Nas brzuszkowych po 18 i po 22 zl.
A i spodenki i body dla maluchów i biustonosze do karmienia
-
Hej Dziewczyny. Czy u którejś z was na usg wyszło ze dziecko ma powiększony obwód głowy ?. Ja to właśnie usłyszałam , lekarz powiedział ze wodogłowie to nie jest ale pewnie na pierwszych badaniach kontrolnych dostaniemy skierowanie na dodatkowe badanie
-
nick nieaktualnyHey wybaczcie że się nie odzywam ale ja jestem totalnie załamana
Już nie wiem co robić aby utrzymać cukier w normie bo z tego wychodzi że najlepiej abym nic nie jadła
Moja norma to max 7.5
Kiedy zjem chrupkie pieczywo suche 2 kromki to jest ok ale kiedy tylko dodam na chlebek delikatnie smarowanie,salate,pomidor i szczypiorek rosnie mi do 9.2 lub wiecej
Jak ja mam się utrzymac w tej normie !!!! Skoro i tak jestem caly czas glodna a mimo to ze zjem praktycznie nic i tak mi norme przekracza
Bobitta ciesze się że jednak się zdecydowałać na wycieczke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:52
-
katsuyoshi wrote:Hey wybaczcie że się nie odzywam ale ja jestem totalnie załamana
Już nie wiem co robić aby utrzymać cukier w normie bo z tego wychodzi że najlepiej abym nic nie jadła
Moja norma to max 7.5
Kiedy zjem chrupkie pieczywo suche 2 kromki to jest ok ale kiedy tylko dodam na chlebek delikatnie smarowanie,salate,pomidor i szczypiorek rosnie mi do 9.2 lub wiecej
Jak ja mam się utrzymac w tej normie !!!! Skoro i tak jestem caly czas glodna a mimo to ze zjem praktycznie nic i tak mi norme przekracza
Bobitta ciesze się że jednak się zdecydowałać na wycieczke.katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Nie rozumiem tej normy tutaj mam dwie koleżanki które miały cukrzyce w ciąży i one musiały trzymać tylko dietę dla cukrzyków w ciąży a nie mieścić się w takich normach. Z tego co pamiętam nie mogły jeść tłustego, oczywiście słodkiego i nie za dużo i nie wiem co tam jeszcze... Dziwnie tam jednak
Byłam na miescie bo moj ma wolne i poszlismy na spacer oczywiscie tak zglodniałam ze nie wyrabiałam ale co sie dziwic jak to co jem to nie da sie najesc i z tego wszystkiego wkurzylam się i zamówiliśmy sobie frytki w budce która stoi na plaży. Dałam rade zjesc tylko połowe ale w koncu poczułam się najedzona i do tej pory nie jestem glodna. Zmierzyłam godzine po tych frytkach cukier i co się okazuje?!
Wynik miesci się w normie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyszło mi 7.4 a norma jest 7.5 !
No ja pier.. że tak powiem....o co tu chodzi???? Ogórek,sałata,pomidor i lekki kruchy chleb wszystko w ograniczonych ilosciach cukrów itp dalo mi rano wynik 9.2 a tluste frytki z ketchupem 7.4 ....
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:z tego co mi wiadomo cukier mierzy sie przed jedzeniem a nie po.. moze stad bledne wyniki. ale ja sie nie znam. a jak ci lekarz (polozna ) kazali mierzyc?
Cukrzyca ciążowa mierzona jest godzine po jedzeniu a nie 2 godziny w przypadku zwyklej cukrzycy...
Mierzenie przed jedzeniem nie ma zadnego sensu bo jak tu sprawdzisz twój poziom cukru ?
Nawet na kartce mam informacje aby tak robic i polozna tez kazała tak robic.
Siedze też na forum gdzie są tylko kobiety z cukrzyca ciązowa i tez mierza godzine po zjedzenu..... -
no to nie wiem... ale chyba dali ci jakies wskazowki co do diety czy produktow ktore mozesz i nie mozesz jesc? jesli mimo wszystko nie jest lepiej masz chodzic glodna i sie zamartwiac to na twoim miejscu ppszlabym do lekarza i omowila.z.nim ta sprawe. Innego wyjscia nie widze