X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem majówką 2016,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

• Vesper Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Kat! Zawsze Ty nas stawiałaś do pionu, to teraz ja Cię postawię!
    Nosisz w sobie cud - małego człowieka, który będzie dla Ciebie najwspanialszym dzieckiem na świecie i jego płeć nie jest najważniejsza! Jesteś ogólnie zdrowa, dbają o Ciebie i Wasz maluszek urodzi się zdrowy - jestem tego pewna! Uszy do góry, kochana! Smutki precz! Dzieciaczek jest wyczekany i upragniony przecież!!! i będziecie go kochać ponad wszystko bez względu na płeć!

Nasi Rodzice w ogóle nie mieli luksusu znania płci. Ja miałam być chłopcem ;)

Bobitta! Pięknie wyglądasz! :D <3

trzymajcie się ciepło i przede wszystkim zdrowo, cieżaróweczki!!!!

Agness27, katsuyoshi, Evanlyn, Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Ev Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :*

Jak tam u Was ? :)

u mnie coraz ciężej , Mała rośnie i zaczyna obciążać mamę .

Pozdrawiam Was gorąco <3

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Co do szczepionek ja będę szczepić najzwyklejszymi i tylko te standardowe szczepionki.na pneumokoki i monokoki oraz rotawirusy nie będę szczepić.córkę tez szczepilam zwyklymi .

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak ze listem otrzymuje termin na szczepionke i musze się wstawić i oni tlumaczą mi na co ona jest i szczepią.
    Mój mały teraz bedzie miał w sumie kolejna nie długo w wieku 2 latek jakąś ma miec.

Ev <3 dawno Cie nie było... piszesz że coraz ci cieżej i szczerze wcale sie nie dziwie. Doskonale rozumiem eh... ja mam wcale też nie lekko.
    Dziś zrobiłam sobie zdjecie i nie wiem czy mam wiekszy brzuszek od ostatniego zdjecia czy też nie ale każdy mówi że mam ogromny :D

http://s2.ifotos.pl/img/131028521_sarehsp.jpg

Wrzucam wam tylko tak linka bo mój mały urwis popsuł mi laptopa wczoraj a dopiero co nie dawno go kupiliśmy :/ i kolejny mi zalał eh... teraz do naprawy musze dać bo działa ale nie chce mi go ładować i bateria juz padła wiec siedze na lapku mojego M.

Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper <3
    Ev <3 w końcu się odezwałaś łaskawie :D co ty tam takiego robisz ze tak rzadko bywasz? :D unie też coraz gorzej i ciężej zwłaszcza ze za dużo mi się przytyło to tylko t pogarsza sprawę :( ciągle gorąco a w nocy bez otwartego okna ani rusz :(

Kat powoli Cie doganiam z wielkością brzuszka :D mi zostało około dwa miesiące do terminu co oznacza że Tobie i Bobicie około półtora miesiąca :o

Vesper, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat widzisz ! oberwało Ci się po uszach od Vesper :) i dobrze !!! włącz stacje na - MYŚLENIE POZYTYWNE !!!
    Vesper dziękuje i całuje
    Ev wreszcie sie odzywasz :) to o czym mówisz to najsłodszy ciężar, ja dobiłam właśnie do +10kg
    Agness27 dzięki za odpowiedz, poszukuję jak najwięcej informaji/argumetów na tak, bo chce przekonać męża.
    Kat !!! pięknego masz bandziocha :) to dziewczyna będzie - tak czuje :P a ja chcę jeszcze namówić męża na sesje z brzuszkiem :]
    Evanlyn, tak jak już pisałam mam nadzieje, że półtora miesiąca, bo mnie lekarz straszy że może już nawet w połowie czerwca, bo Julka już usytułowana nisko w kanale...

Vesper, Ev lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to młody Cie uzadzil z laptopem...

Ja to teraz jestem pare dni u rodziców moich z Cora i dziś sie rak uciesxylam bo moja zrobila kupę po 6 dniach.
    Pomogla nam xenna junior i syrop lactalosum hasco.
    Zawsze jak gdzies jedziemy to zapomina ze ma usiąść na kibelek :(
    Mam nadxieje ze z czasem ten problem calkiem zaniknie bo to nic przyjemnego..
    Szczególnie jak ma sie zrobić dziecku lewatywę badz wpuścić czopka -u mojej to koszmar z tym .
    Ja jako dziecko tez nie lubiłam czopkow..

Ja musze mojego nakłonić by mi porobił w domu troche nowych zdjęć z córcia i brzuszkiem ;-)
    Z córką tez troche mam bo pamiatka taka to fajna sprawa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 23:11

Bobitta lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Vesper <3
    Ev <3 w końcu się odezwałaś łaskawie :D co ty tam takiego robisz ze tak rzadko bywasz? :D unie też coraz gorzej i ciężej zwłaszcza ze za dużo mi się przytyło to tylko t pogarsza sprawę :( ciągle gorąco a w nocy bez otwartego okna ani rusz :(

Kat powoli Cie doganiam z wielkością brzuszka :D mi zostało około dwa miesiące do terminu co oznacza że Tobie i Bobicie około półtora miesiąca :o

A no jakos tak , duzo spedzam czasu spedzam na fb grupie mam , tatusiow i dzieciakow rozszczepowych . Teraz to u mnie temat nr 1 ... bardzo duzo sie tam mozna dowiedziec i otrzymac wsparcia .

Ehhh mam to samo , jezszce tak spuchlam ze szok ... ledwo sie poruszam normalnie , jak sie trafi gorszy dzien to kaplica ^^ .
    Chciala bym juz zeby byl lipiec i mała się urodziła :)) <3 .

Mam teraz takie kryzysowe dni ze szok ... czarnowidztwo i obawy juz chyba przed wszystkim co z dzieckiem , ciaza , i co tylko zwiazane badz nie
    na poziomie EKSPERT !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 13:03

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EV kurka jestem tu z Tobą od samego początku !!! Przypomnij sobie jaką drogę przebyłaś żeby mieć dzidzie i ile nerwów traciłaś przy każdym następnym wykresie ...
    KOBIETO!!! masz dzidzi w sobie, to największy dar! przestań się zamartwiać
    co do porodu : albo będzie bolało, albo będzie cholernie bolało i tak będziesz musiała to przeżyć... więc myślenie teraz jak to będzie jest bez sensu
    co do rozszczepienia: masz prawo szukać informacji i materiałów na ten temat ale nie masz prawa się zamartwiać. Dzieci jak są małe przechodzą takie zabiegi i potem awet o nich nie wiedzą.
    co do tycia w ciąży: zluzuj majty :) każda z nas przytyła, każda puchnie :D jeśli Cie to pociesza :D nawet ja ! aż się chyba pochwalę swoim :) (zaraz)

Ev, katsuyoshi, Evanlyn, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 32 tydzień ciąży :D
    - http://images78.fotosik.pl/591/188d3cb78c3daeb0med.jpg

Ev, katsuyoshi, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ojej masz malusi brzusio :D
    Ja to mam ogromny masakra jakas...mało tego mam dylemat bo w niedziele idziemy na komunie swietą do córeczki mojej szwagierki i nie mam pojecia co ubrac :/
    Rozglądam sie po sklepach co by tu eleganckiego a zarazem wygodnego kupic aby w tym pójsc...
    Mojemu małemu kupiłam juz śliczny komplecik z muchą :D
    Mój M jutro w połowie pracy się ma zerwać aby mu tez kupić cos eleganckiego bo w sumie nie ma takich spodni na kant,koszuli i butów na takie okazje a szwagierka prosiła mnie ostatnio abym mojego tak ubrała elegancko bo on nie lubi ogólnie ale jakos bedzie musial przeżyc ten dzień.
    Byłam dzis w sklepach i jest pare koszul z krawatem które mi się spodobały ^.^
    Tylko nie mam pomysłu na siebie :( :( :(
    Co prawda mam 3 tuniki które szwagierka kupiła mi jakis czas temu ciążowe ale one sa czarne lub czarno biale a ja chciałabym coś kolorowego bardziej bo tak na czarno to jakbym na pogrzeb szła a nie na komunie świetą...

Ev nie ty jedna chciałabyś juz lipiec ^.^
    Ja też chciałabym juz urodzić bo jest mi naprawde strasznie cieżko....
    A co do porodu ja się nie boje.... już jeden przeżyłam i wiem że boli okropnie ale wiem też ze jak przytule maleństwo nagle cały ból znika i nawet nie czuje sie tego że zszywają ....

Evanlyn, Bobitta, majeczka87, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:

ale malusi! ja taki mialam w 5 miesiacu;) a jak wagowo przybralas?

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    co tam?? ja już zaczynam coraz częściej o porodzie myśleć i czytam o wyprawkach :) niektóre z tego co widzę w 30 tygodniu miały wyprawki przygotowane do szpitala a ja jeszcze nic kompletnie nie mam oprócz ubranek :D czekamy jeszcze półtora tygodnia na wypłatę i jedziemy poszaleć i zrobić wszystkie zakupy dla Karola oprócz wózka :D wózek jeszcze miesiąc musi poczekać niestety :D

w tą sobotę idziemy na wesele :D strasznie się cieszę :D ale się objem :D Karol będzie w siódmym niebie :D

na Boże Ciało jedziemy do Zakopanego na długi weekend póki jeszcze mogę chodzić :D i nic nas nie ogranicza bo później to nie wiemy jaki dzidziuś nam się trafi - czy rozdarty czy aniołek więc trzeba korzystać bo tego nie da się przewidzieć :D

Niestety chora jestem :( objadam się lodami od jakiegoś czasu. Piątkowego loda zjadłam za szybko bo nie chciałam żeby moja bratanica mnie z nim zobaczyła i też chciała a to był zimny dzień. NO i mnie pokarało :( Napiernicza mi gardło od soboty :( i gorzej że kaszel mnie łapie :(

Całe szczęście mam dzisiaj wizytę i siedzę jak na szpilkach do wizyta dopiero o 5 i co to robić tyle czasu :( w końcu zobaczę mojego malucha :D ciekawe co tam u niego :D

katsuyoshi, majeczka87, Bobitta, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój maluszek <3 :) Wczoraj taki wystrojony na pierwszej komunii u kuzynki był hehe

untitledJ_saxanxn.jpg

Ev, Evanlyn, majeczka87, Bobitta, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo jaki przystojniak!!!!;)

Evanlyn pomalu trzeba kompletowac ;) ja pieniazki trzymam na to wlasnie ;) i w maju moim szalenstwem na mnie bedzie sesja zdjeciowa i kosmetyczka;) zabieram mame bo na dzien matki mam imieniny i poszalejemy;) Wesele i zakopane to spory wydatek cio? Mnie juz ten wozek meczy, chcialbym miec zakup za sobą i juz, bo wiem ze moge z czasem nie miec sil i checi na nic. Ba nie wiadomo czy kazdego dnia nie trafie do szpitala, kto go tam wie;) torba stoi spakowana w kazdym razie;)

a ja za lekko sie ubieralam i jadlam zimnego arbuza z lodówki i o - mam to samo.. wlasnie wsunelam platki kukurydziane na cieplyum mleku i dodalam lyzke miodu.. bede go sobie wsuwać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:35

Evanlyn, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ale malusi! ja taki mialam w 5 miesiacu;) a jak wagowo przybralas?
    od poczatku 10,3 kg

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znalazłam na promocji w rossmanie pampersy I za 9,45 30sztuk. Zastanawiam się ile powinnam ogólnie a początek miec tych pampersów I. W sumie wiadomo że zawsze moża iść do sklepu kupić ale jak są a promocji i mam gdzie trzymać to czemu nie teraz. Kupiłam 90 sztuk.

Evanlyn, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja dziś znalazłam na promocji w rossmanie pampersy I za 9,45 30sztuk. Zastanawiam się ile powinnam ogólnie a początek miec tych pampersów I. W sumie wiadomo że zawsze moża iść do sklepu kupić ale jak są a promocji i mam gdzie trzymać to czemu nie teraz. Kupiłam 90 sztuk.
    te 90 szt mysle ze starczy ci w zupelnosci bo te pampersy malutkie nr 1 bardzo szybko robią się za małe...
    Ja małemu kupiłam przed porodem tylko 42 szt i koncówka pampersów która mi została była juz za mała....

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta to bardzo dobra cena! mysle ze tyle w zupelnosci wystarczy. ja ostatnio kupilam 80 sztuk I i 80 sztuk II

ja tyle samo mam na plusie ale mam mlodsza ciaze wiec pewnie przy porodzie to i wiecej na liczniku bede miala;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:46

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ