Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czkawka fajne uczucie jak slychac z brzucha i nie ma sie czym przejmować bo to normalne
Jak tam pakujecie torby do szpitala ?
Ja juz powoli zaczynam bo to juz przynajmniej u mnie 7 tyg do konca wiec coraz bliżej
A widzialyscie od poniedzialku fajne promocje w biedrze na misie grajace z projektorem i same grajaceEvanlyn lubi tę wiadomość
-
Ja będę prala wszystko za dwa tygodnie około jak pogoda pozwoli byłam w szpitalu jeden dzień bo jeden cukier w glukozie wyszedł minimalnie za wysoki ale wszystko wyszło ok, ani cukrzycy ani podwyższonego cukru. Po prostu za dużo mi się przytyło i tylko dlatego dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej z którego nie skorzystam bo jestem świadoma ze jadłam za dużo słodkiego
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Co do prasowania. Mnie szlag trafił jak miałam wyprasować rzeczy do szpitala wiec albo wynajmę teściową o tego albo moje dziecko poprostu nie bedzie miało prasowanych ciuchów.
Evanlyn ciesze sie ze wszystko ok. a ile przytyłaś jeśli możnna wiedzieć ?Bobitta
-
Dziewczyny!!! Mam nadzieje, że żadnej z Was się to nie przyda ale ja na przykład w tym znajduję swą ostatnią nadzieje... Jeśli któraś z jakiegoś powodu nie może pobierać zasiłku macierzyńskiego niech dowie się czy może starać się od MOPSU o "Kosiniakowe"
Evanlyn lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Bobitta wrote:Dziewczyny!!! Mam nadzieje, że żadnej z Was się to nie przyda ale ja na przykład w tym znajduję swą ostatnią nadzieje... Jeśli któraś z jakiegoś powodu nie może pobierać zasiłku macierzyńskiego niech dowie się czy może starać się od MOPSU o "Kosiniakowe"
-
Evanlyn podobno jak przed badaniem krwi dzień wczesniej zje sie dużo słodkiego to potem w badanej próbce wychodzi cukier podwyższony..
Bobitta to się nameczysz w tej sytuacji z pracodawca... Ale życzę szybkiego rozwiązania w tej sprawie na Twoja korzyść oczywiście
A ja wczoraj sie wazylam i waga podskoczyla ok 0,5kg przez 2 tyg.
A od poczatku ciąży przytyłam 7,5 kg .
I od wczoraj mamy dwóch malych -szarych lokatorów chomiczki
Corka mega zadowolona i co chwile do klatki przybiega by je podotykac
-
Cześć dziewczyny Pamiętacie mnie? Jak samopoczucie? U Nas wg bbf 35 tydzień, a więc zostało do terminu 5 tygodni. Waga? Nawet sama nie wiem, bo wchodzę na nią tylko podczas wizyty, ale +10kg jest na pewno. Pochwalę się, że będziemy mieć córeczkę
Agness27, Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Hej Wam,
Ja też się zamelduję - miałam przerwę z tym forum, wylogowało mnie znów, ale hasło zakodowałam w głowie, by mi się kojarzyło i problemu już z wejściem na konto nie miałam .
Karolla - gratuluję córeczki .
Mi marzyła/marzy się także dziewczynka, ale drugiego chłopca też chciałam mieć - braciszka dla mojego Pierworodnego. No i będzie drugu synek. A najważniejsze w tym wszystkim jest to - że dziecko jest zdrowe i już powoli nie mogę się doczekać, kiedy będziemy przytulać bobaska, a do sierpnia niedaleko.
Teraz jestem na krótkim wyjeździe u rodziców, a po powrocie już trzeba będzie zacząć na porządnie przygotowania: sortowanie ciuszków, przygotowywanie pokoiku...i ogólne przygotowania i remonciki itp.
Moja waga to tak około +7,5 kg. Brzuch już mi się tak powiększył w pionie, że uciska na przeponę, co sprawia że mniej swobodnie się oddycha.
Muszę pamiętać o ćwiczeniach kegla i oddychania przeponą, tego uczyłam się w szkole rodzenia 6-7 l.temu,jak byłam w ciąży z moim pierwszym synkiem.
Co do zasiłków... Ja nie pracuję od czasu ciąży z pierwszym synkiem, jak widać,już dobre kilkalat...no i chyba złożymy o wniosek właśnie o Kosiniakowe, bo jestem długo bezrobotna, bez prawa do zasiłku; nawet już w urzędzie pracy nie jestem zarejestr. Ale czytałam, żeby otrzymać Kosiniakowe nie trzeba być zarejestr.w urzędzie pracy..?
Bobitta - życzę pozytywnego rozpatrzenia sprawy. No i żebyś już z takimi pracodawcami nie miała więcej do czynienia.
---
Najbliższe u mnie usg to 02.06 , wizyta gin 15.06
Pozdrawiam i trzymajcie się zdrowo i spokojniuchno, miłych przygotowań i radosnych dniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 12:20
Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Hej missy gratuluję synka, pierwszy synek będzie miał braciszka, super Do sierpnia też już niedaleko. U Nas remont zrobiony i wyprawka prawie ogarnięta, ale póki co wszystko w pudłach (łóżeczko, wózek, zamówienie z apteki ), teraz czas prania, prasowania i już niedługo czas pakować torbę. Też będę składała o kosiniakowe, missy skąd pobierasz wniosek?
-
Hej Karollka,co do wniosku,to jeszcze nie pobierałam go do wypełnienia. Narazie orientowałam się, czy w ogólę kwalifikuję się.
Czy Któraś z Was kupowała coś w Biedrze ostatnio?. W tym tygodniu były rzeczy dla ciężarnych i trochę dla maluszka. Ja zakupiłam rajstopy ciążowe, prześcieradło do łóżeczka, smoczek chicco, lampę projektor owcę . Tanie w miarę rzeczy, to brałam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:50
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Ok, rozumiem, muszę się zorientować bo na stronie nie widzę tych wniosków do pobrania
Missy, kupiliśmy dziś prześcieradełko, lampy nie widziałam, też pewnie fajna Często w tych marketach można trafić coś tanio, ostatnio w lidlu też były ubranka dla maluszków to kupiliśmy zestaw body i spodenki dwupak, podobno lidl słynie z dobrej jakości w porównaniu do ceny Ale tu cisza chociaż dziewczyny pewnie korzystają z ładnej pogody i weekendują -
No popieram w lidlu fajne maja rzeczy
Miesiąc temu kupiłam 5 bluzeczek ciążowych i stanik do karmienia
Wogole jakościowo dobre rzeczy maja -szczególnie ubranka bo sie nie spierają i nie zbiegaja..
A z biedronki niestety nic z misiów grających i tych z projektorem nie udalo mi się upolować..ale za to z poprzedniej promocji kupiłam 2 proszki loveli i mokre chusteczkiEvanlyn lubi tę wiadomość