X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz czułam że moja dzidzia ma czkawkę.
    Madziarella mam nadzieje, że szybko się unormujesz.

madziarella88, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta to nieźle bo mój to ze trzy razy dziennie potrafi czkawke mieć i to całkiem długo go trzyma :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja wiem czy nieźle ? przestraszyła mnie i to całkiem na serio, bo miałam wrażenie, że stuka z zapytaniem "halo ? mogę już wyjść ?"

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka fajne uczucie jak slychac z brzucha i nie ma sie czym przejmować bo to normalne :)
    Jak tam pakujecie torby do szpitala ?:)
    Ja juz powoli zaczynam bo to juz przynajmniej u mnie 7 tyg do konca wiec coraz bliżej ;-)

A widzialyscie od poniedzialku fajne promocje w biedrze na misie grajace z projektorem i same grajace ;-)

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jak tam u Was?
    Ja dzis wstawiłam ostatnie 2 prania wyprawki dla synka i potem Male juz prasowanko i pakowanie torby do szpitala :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prala wszystko za dwa tygodnie około jak pogoda pozwoli :D byłam w szpitalu jeden dzień bo jeden cukier w glukozie wyszedł minimalnie za wysoki ale wszystko wyszło ok, ani cukrzycy ani podwyższonego cukru. Po prostu za dużo mi się przytyło i tylko dlatego dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej z którego nie skorzystam bo jestem świadoma ze jadłam za dużo słodkiego :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prasowania. Mnie szlag trafił jak miałam wyprasować rzeczy do szpitala wiec albo wynajmę teściową o tego albo moje dziecko poprostu nie bedzie miało prasowanych ciuchów.

Evanlyn ciesze sie ze wszystko ok. a ile przytyłaś jeśli możnna wiedzieć ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta juz 16 kg :/ ale położna mnie pociesza nie tyle tyja :D sama sobie jestem winna bo cały drugi trymestr żyłam na słodkim :P

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawi mnie ile ja przytyłam... ostatnio było 10,3 ale myśle że już jest więcej, bo strasznie ociężale się czuje

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Mam nadzieje, że żadnej z Was się to nie przyda ale ja na przykład w tym znajduję swą ostatnią nadzieje... Jeśli któraś z jakiegoś powodu nie może pobierać zasiłku macierzyńskiego niech dowie się czy może starać się od MOPSU o "Kosiniakowe"

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny!!! Mam nadzieje, że żadnej z Was się to nie przyda ale ja na przykład w tym znajduję swą ostatnią nadzieje... Jeśli któraś z jakiegoś powodu nie może pobierać zasiłku macierzyńskiego niech dowie się czy może starać się od MOPSU o "Kosiniakowe"
    Będziesz się rejestrowała jako bezrobotna?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie;/ nie moge ... mam umowę o pracę podpisaną ale mój szef nie zgłosił mnie ani do ubezpieczenia ani nie wypłaca pieniedzy ;( sprawa jest trudna :( jest aktualnie rozpatrywana przez sąd, bo ZUS mi nie pomógł ;[

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn podobno jak przed badaniem krwi dzień wczesniej zje sie dużo słodkiego to potem w badanej próbce wychodzi cukier podwyższony..

Bobitta to się nameczysz w tej sytuacji z pracodawca... Ale życzę szybkiego rozwiązania w tej sprawie na Twoja korzyść oczywiście ;-)

A ja wczoraj sie wazylam i waga podskoczyla ok 0,5kg przez 2 tyg.
    A od poczatku ciąży przytyłam 7,5 kg .
    I od wczoraj mamy dwóch malych -szarych lokatorów chomiczki :)
    Corka mega zadowolona i co chwile do klatki przybiega by je podotykac ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pamiętacie mnie? ;) Jak samopoczucie? U Nas wg bbf 35 tydzień, a więc zostało do terminu 5 tygodni. Waga? Nawet sama nie wiem, bo wchodzę na nią tylko podczas wizyty, ale +10kg jest na pewno. Pochwalę się, że będziemy mieć córeczkę <3 :)

Agness27, Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    Ja też się zamelduję - miałam przerwę z tym forum, wylogowało mnie znów, ale hasło zakodowałam w głowie, by mi się kojarzyło i problemu już z wejściem na konto nie miałam :).

Karolla - gratuluję córeczki :).

Mi marzyła/marzy się także dziewczynka, ale drugiego chłopca też chciałam mieć - braciszka dla mojego Pierworodnego. No i będzie drugu synek. A najważniejsze w tym wszystkim jest to - że dziecko jest zdrowe i już powoli nie mogę się doczekać, kiedy będziemy przytulać bobaska, a do sierpnia niedaleko.
    Teraz jestem na krótkim wyjeździe u rodziców, a po powrocie już trzeba będzie zacząć na porządnie przygotowania: sortowanie ciuszków, przygotowywanie pokoiku...i ogólne przygotowania i remonciki itp.

Moja waga to tak około +7,5 kg. Brzuch już mi się tak powiększył w pionie, że uciska na przeponę, co sprawia że mniej swobodnie się oddycha.
    Muszę pamiętać o ćwiczeniach kegla i oddychania przeponą, tego uczyłam się w szkole rodzenia 6-7 l.temu,jak byłam w ciąży z moim pierwszym synkiem.

Co do zasiłków... Ja nie pracuję od czasu ciąży z pierwszym synkiem, jak widać,już dobre kilkalat...no i chyba złożymy o wniosek właśnie o Kosiniakowe, bo jestem długo bezrobotna, bez prawa do zasiłku; nawet już w urzędzie pracy nie jestem zarejestr. Ale czytałam, żeby otrzymać Kosiniakowe nie trzeba być zarejestr.w urzędzie pracy..?

Bobitta - życzę pozytywnego rozpatrzenia sprawy. No i żebyś już z takimi pracodawcami nie miała więcej do czynienia.

---
    Najbliższe u mnie usg to 02.06 , wizyta gin 15.06

Pozdrawiam i trzymajcie się zdrowo i spokojniuchno, miłych przygotowań i radosnych dni <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 12:20

Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej missy :) gratuluję synka, pierwszy synek będzie miał braciszka, super :) Do sierpnia też już niedaleko. U Nas remont zrobiony i wyprawka prawie ogarnięta, ale póki co wszystko w pudłach (łóżeczko, wózek, zamówienie z apteki :)), teraz czas prania, prasowania i już niedługo czas pakować torbę. Też będę składała o kosiniakowe, missy skąd pobierasz wniosek?

• missy83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karollka,co do wniosku,to jeszcze nie pobierałam go do wypełnienia. Narazie orientowałam się, czy w ogólę kwalifikuję się.

Czy Któraś z Was kupowała coś w Biedrze ostatnio?;). W tym tygodniu były rzeczy dla ciężarnych i trochę dla maluszka. Ja zakupiłam rajstopy ciążowe, prześcieradło do łóżeczka, smoczek chicco, lampę projektor owcę ;). Tanie w miarę rzeczy, to brałam :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:50

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem, muszę się zorientować bo na stronie nie widzę tych wniosków do pobrania ;)
    Missy, kupiliśmy dziś prześcieradełko, lampy nie widziałam, też pewnie fajna :) Często w tych marketach można trafić coś tanio, ostatnio w lidlu też były ubranka dla maluszków to kupiliśmy zestaw body i spodenki dwupak, podobno lidl słynie z dobrej jakości w porównaniu do ceny ;) Ale tu cisza :P chociaż dziewczyny pewnie korzystają z ładnej pogody i weekendują :)

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla z tego co ja wiem, wniosek możesz pobrać w najbliżysz MOPSie albo ze strony www

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No popieram w lidlu fajne maja rzeczy :)
    Miesiąc temu kupiłam 5 bluzeczek ciążowych i stanik do karmienia :)
    Wogole jakościowo dobre rzeczy maja -szczególnie ubranka bo sie nie spierają i nie zbiegaja..
    A z biedronki niestety nic z misiów grających i tych z projektorem nie udalo mi się upolować..ale za to z poprzedniej promocji kupiłam 2 proszki loveli i mokre chusteczki ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ