Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wam
o matko ale u mnie się dzieję niby nic takiego a nie mogę sobie usiąść i odsapnąć na chwile.
Byliśmy na długi weekend w Zakopanym złaziliśmy się że myślałam że urodzę zaraz wracaliśmy do pokoju, brałam prysznic i padałam jak mucha
Wczoraj miałam KTG co mnie dziwiło ale się okazało dlaczego Upewniłam się że nie zamieniłabym mojej gin na żadną inną po prostu bierze urlop od jutra, nie będzie jej do 15go i woła swoje pacjentki te bardziej zaawansowane na KTG żeby je jeszcze zobaczyć przed urlopem i upewnić się że wszystko jest ok złota kobieta więc popytałam o skurcze w szyjce to mówiła że nie ma się czym martwić i że to normalne i powiedziałam jej o tych dziwnych upławach to dostałam trzy tabletki na grzybka (znowu) i teraz przynajmniej będę spokojna i zdrowa do następnej wizyty
Karolla fajnie że się pokazałaś czasami właśnie myślę co się dzieje z Tobą i Ev że tak rzadko bywacie a teraz jeszcze Kat umilkła...
Pisałam wczoraj ostatni egzamin ten z zajęć terenowych - zobaczymy czy zdany. Słabo się uczyłam bo nie mam teraz głowy ale mam nadzieję że się udałokatsuyoshi, Agness27, Karolla. lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny dawno się tu nie odzywalam. Byłam dziś na USG i dowiedziałam się że w każdej chwili mogę urodzić. Szyjka skróciła mi się do 1.5 cm. Mam zalecone leżenie ciągle może wtedy moja Amelka wytrzyma jeszcze troszkę... Dużo zdrówka dla wszystkich z Was
katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFakt umilkłam bo jakby nie patrzec nie za bardzo tutaj ostatnie czasy ktoś pisze wiec no nie bede pisała sama do siebie ale nie ukrywam zaglądam co jakiś czas lecz widze pusto. Dopiero dzisiaj zauważyłam 2 nowe wpisy.
Ogólnie jak sie macie?
Ja dostałam dziwnego swędzenia całego ciała....
kas91 szykuje sie wczesniak Ale w sumie jesteś na tym etapie ze dziecku przyjscie na świat nic juz nie zagraża także nie masz czym się martwić.
Co u mnie hm....
Jestem mega SZCZĘŚLIWA !!!!!!!!!
Dzisiaj byłam na USG....na szczescie ostatnie
Nie zapisali mnie już na wiecej itp ponieważ łożysko uniosło się odpowiednio i bede miała poród naturalny...
Mało tego poznałam wage nawet na wydruku który otrzymałam była wpisana i nasza kruszynka waży 2607 Myśle że waga jest normalna jak na ten etap ciąży [ chyba nie za duża ??? ] Przypominam ze mam cukrzyce ciążową. Wszystkie inne pomiary są dobre bynajmniej położna cukrzycowa która na nie zerkneła powiedziała że są bardzo dobre
A teraz najważniejsze !
Nasza mała kinder niespodzianka w końcu się ujawniła !
Będziemy mieli Córeczkę
Mój imie wybrał i będzie VICTORIA MAYAWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 17:20
Agness27, Bobitta, Karolla., missy83 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio tez zauwazylam ze cos milknie ten watek..
Kat super wieści no i Gratulacje Córeczki .
Dobrze pamietam ze masz juz synka ?
Pewnie cieszy sie z siostrzyczki . moja juz tez nie może doczekać się braciszka .
No i tez będziesz mieć parkę
I śliczne imię
Co do wagi to wydaje mi się spora
Ja się w piąte dowiem ile mój skarb przybrał.2 tyg temu miał 1700gram jak dobrze pamiętam.
Evanlyn na pewno egzamin będzie zdany
Ja tez mam klucia w szyjce i mój gin mówi ze to normalne .I widzę tez miałaś dużo chodzący weekend tak jak i u mnie bo mieliśmy gości-chrzestny córki z rodzina no i tez sporo zwiedzania z nimi bylo ale bylo fajnie chociaż wieczorem tak mnie pachwiny w nogach bolaly i maly tak kopal jakby chcial zaraz wyjść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:16
katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kas91 wrote:Czesc dziewczyny dawno się tu nie odzywalam. Byłam dziś na USG i dowiedziałam się że w każdej chwili mogę urodzić. Szyjka skróciła mi się do 1.5 cm. Mam zalecone leżenie ciągle może wtedy moja Amelka wytrzyma jeszcze troszkę... Dużo zdrówka dla wszystkich z Was
No to musisz uważać na siebie żeby Amelka za szybko nie wyszla
Na kiedy masz termin?
Torba spakowana?
-
Kat jeszcze 4 tyg i podskoczy waga .
Jak lekarz nic nie mówi ze za mala to nie ma czym się martwic -tak mi sie wydaje
No to co dla córci pare różowych ubranek możesz teraz kupic
U Nas dxis popadalo troche i może to powietrze sie poprawi bo tak duszno ze krotki spacer do przedszkola to dla mnie wyzwanie i cala mokra zaraz bylam...
Lubię słoneczko ale jak jest duchota to juz nie bardzo..
No moja córcia już 3 dzień ogladada króla lwa na przemian 1,2 i 3 czesc tak ja wciagnelo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:55
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Kat jeszcze 4 tyg i podskoczy waga .
Jak lekarz nic nie mówi ze za mala to nie ma czym się martwic -tak mi sie wydaje
No to co dla córci pare różowych ubranek możesz teraz kupic
U Nas dxis popadalo troche i może to powietrze sie poprawi bo tak duszno ze krotki spacer do przedszkola to dla mnie wyzwanie i cala mokra zaraz bylam...
Lubię słoneczko ale jak jest duchota to juz nie bardzo..
No moja córcia już 3 dzień ogladada króla lwa na przemian 1,2 i 3 czesc tak ja wciagnelo
mój maly wazyl 3660 jak sie urodzil a cukrzycy nie mialam wiec mysle e córka nie bedzie miala powyzej 4 kg -
No u mnie moja wazyla w 39 tyg 3580 zobaczymy ile synek w piątek będzie miał i może gin cos powie o jego wadze przy porodzie.
Ale jestem ciekawa jak się drugi raz rodzi..
Z córką szybko mi poszlo 4 godz od momentu rejestracji w szpitalu.a na sali godzinę leżałam pod ktg potem okstycocyna i samo urodzenie malej 20 min
Z tym ze mnie nacieli..
Mam nadzieje ze synek juz dobrze się ulozyl bo ostatnio nóżkami mnie kopal a raczej mój pęcherz
I znowu idzie burza..
Dobrze ze jestem z Cora w domu bo nie lubię w burze byc sama.
Męża nie ma to mloda korzysta ze może ze mna pospaćkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:No u mnie moja wazyla w 39 tyg 3580 zobaczymy ile synek w piątek będzie miał i może gin cos powie o jego wadze przy porodzie.
Ale jestem ciekawa jak się drugi raz rodzi..
Z córką szybko mi poszlo 4 godz od momentu rejestracji w szpitalu.a na sali godzinę leżałam pod ktg potem okstycocyna i samo urodzenie malej 20 min
Z tym ze mnie nacieli..
Mam nadzieje ze synek juz dobrze się ulozyl bo ostatnio nóżkami mnie kopal a raczej mój pęcherz
I znowu idzie burza..
Dobrze ze jestem z Cora w domu bo nie lubię w burze byc sama.
Męża nie ma to mloda korzysta ze może ze mna pospać -
Agness27 wrote:No to musisz uważać na siebie żeby Amelka za szybko nie wyszla
Na kiedy masz termin?
Torba spakowana?Agness27 lubi tę wiadomość
-
No wreszcie coś się tu dzieje
Kat super wieści - co do wagi, wydaje mi się że jest ok. Ja z kolei martwię się już bo wczoraj Pani mnie zważyła i wyszło 66,2 czyli od początku +11,2kg troche mało, bo na tym etapie zazwyczaj jest koło 13 ... ale
Kas91 mam podobną sytuację choć trochę w nią nie wierzę. Wczoraj Pan doktor zbadał szyjkę. Powiedział, że jest uformowana i zamknięta ale dzidzia jest bardzo nisko. Kazał mi się zapisać na wizyty co tydzień już teraz... czyli 7.06 i 14.06 i powiedział, że jak tego 14tego się zobaczymy to bedzie dobrze.
Evanlyn też mnie coś z Tobą łączy... niestety mam jakieś dziwne wyniki moczu już poraz trzeci (jakieś bakterie) i dostałam skierowanie na posiew. Pytałam się czy to może być niebezpieczne dla dziecka ale Pan powiedział, że o tym porozmawiamy jak zweryfikuje ostatecznie czy to przeze mnie te wyniki czy przez bakterie (on ma teorie, że źle pobieram mocz do badania)
Fakt jest faktem że ucichło! dziewczyny gdzie jest EV co z nią ? Madziarella też gdzieś sie ukrywa , Agess Misssy gdzie jesteście ?Agness27 lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Witam się i ja
Evanlyn, pozytywnie zazdroszczę Zakopanego, uwielbiamy tam wracać, wypoczywać, chodzić po górach i odgrzewać piękne wspomnienia podróży poślubnej:)
Gin masz super, widać, że zaangażowana a to bardzo ważne
Kat, gratuluję córeczki Oskarek będzie miał siostrzyczkę i będzie starszym bratem Bardzo ładnie imię wybraliście Waga spora
Ja od początku ciąży przytyłam 10 kg, jestem tym przerażona, bo nie jem za dwojga a dla dwojga, pewnie to spanie całymi dniami i lenistwo na całego odbija się w mojej wadze.Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość
-
Ją przytylam 17 kg ale nikt nie chce mi w to uwierzyc. Oprócz powiększonego brzucha ( gdzie ogromny chyba nie jest) i piersi nic nie widać. Od tyłu śmieją się że nawet nie widać że jestem w ciąży Mój lekarz powiedział mi kiedys, że jeśli kobieta miała przed ciążą niedowagę może przytyć dużo więcej ale spokojnie po porodzie większość kg ucieknie
-
Hej Dziewczyny,
Ja ostatnio załapałam jakiegoś lenia psychicznego.. a miałam tyle energii. Pewnie dlatego,że się nie wysypiam. Ale już nie marudzę...
Jutro na usg - to trzecie, zalecane. Mam nadzieję,że wymiarowo z Kacperkiem wszystko ok. Bo 6 lat temu z moim synkiem jak byłam w ciąży, to zostałam skierowana do szpitala, w celu obserwacji hipotrofii płodu. Okazalo sie ze wszystko ok.
Kat gratulacje ! A jednak dziewczynka, tak jak podejrzewano
Dziewczynki trzymajcie sie. Najlepiej w dwupaku do okolic terminu.
Kas, zycze aby dziecko wyszlo z brzuszka w najlepszym dogodnym terminie!synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Witam
Kat - dam napewmo znac bo sama jestem ciekawa ile młody wazy i czy wszystko w porządku .Zapewne lekarz zbada tez szyjkę .
Kas - to tak jak i u mnie torba spakowana i pare drobiazgów brakuje ale za tydzień dokupię i niech czeka
Co kg przybranych w ciąży to prawda ze po porodzie szybko uleca .Ja przytylam z Cora 18 kg no i zostalo mi 5 kg.
Bobitta ja słyszałam ze w ciąży powinno sie przytyć 10 kg ale wiadomo z ta waga to różnie bywa .U mnie tydzień temu bylo +7kg.jutro rano przed śniadaniem sie zwaze jak nie zapomnę
Co do moczu właśnie słyszałam ze mogą być zle wyniki jak się zle pobiera..
A tak wogole jak się wykonuje posiew bo nie kojarzę.
No to niedługo zacznie się po kolei rozwiązywanie naszych dwupakow
Karola ja ostatnimi czasy tez więcej odpoczywam bo sie sxybko mecze i dokuczają duszności i wychodzę z domu jak musze.jak mąż w weekendy jest to wtedy sobie robimy dłuższe spacery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:47
Bobitta lubi tę wiadomość