X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    My dziś z mężem i moim tatą, kładziemy panele.
    Plan jest taki, żeby je położyć i zrobić sobie jeszcze na pustych ścianach sesje ciążową :P
    Wczoraj zwiesiłam i wyprasowałam całe dzieciowe pranie i będziemy już wszystko powoli przewozić na nowe mieszkanie.
    Ciekawi mnie bardzo czy zdążymy przed narodzinami ...

P.S Czy, któraś ma kontakt z Vesper ? Pisałam do niej ostatnio ale cisza ;/

majeczka87, katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta powodzenia! u nas przez zalanie bedzie drugi remont jak maly sie urodzi... no ale co zrobisz?;p

Jade na poszukiwania wozka.. od kilku dni przegladam dopytuje analizuje.. kazdy wozek ma jakies za i przeciw a ja glupieje coraz bardziej. Licze na to ze na targach wozkowych na ktore jedziemy znajdziemy cos konkretnego;)

Bobitta lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella z tego co pamietam to juz Cie kiedys wyganialam na IP bo bylas dla mnie "podejrzana". Całe szczescie ze wszystko sie uspokoilo. Kochana dbaj o siebie odpoczywaj, niech malutka żabka sobie jeszcze posiedzi u mamusi;) Ściskam Was kochana!

madziarella88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Heja :)
    My dziś z mężem i moim tatą, kładziemy panele.
    Plan jest taki, żeby je położyć i zrobić sobie jeszcze na pustych ścianach sesje ciążową :P
    Wczoraj zwiesiłam i wyprasowałam całe dzieciowe pranie i będziemy już wszystko powoli przewozić na nowe mieszkanie.
    Ciekawi mnie bardzo czy zdążymy przed narodzinami ...

P.S Czy, któraś ma kontakt z Vesper ? Pisałam do niej ostatnio ale cisza ;/
    Ja mam kontakt z Vesper cały czas na privie ;)

No to kochane został mi równy miesiąc do terminu porodu aaaa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:46

Agness27 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    madziarella z tego co pamietam to juz Cie kiedys wyganialam na IP bo bylas dla mnie "podejrzana". Całe szczescie ze wszystko sie uspokoilo. Kochana dbaj o siebie odpoczywaj, niech malutka żabka sobie jeszcze posiedzi u mamusi;) Ściskam Was kochana!

jak na razie sie wszystko uspokoilo i oby tak dalej. Mam nadzieje ze kruszynka jeszcze troche u mnie posiedzi ale mimo wszystko mam przeczucie ze mala urodzi sie predzej..
    powodzenia w poszukiwaniu wozka majeczka, ja mam na szczescie ten problem z glowy ;) a dzis przyszlo juz lóżeczko !♡

Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. U mnie ciąża najprawdopodobniej zakończy sie przed terminem i to cesarskim cięciem. Mam podwyższone próby wątrobowe. S wszystko zaczęło sie od świądu skory całego ciała. Robię systematycznie te badania i cały czas sie podwyższają. We wtorek zapadnie decyzja. Najważniejszy dzidziuś Mały ma juz Niezle parametry jak w 39 tc. Wazy póki co 3400. Trzymajcie kciuki. Ile u was wynosiły wartości AspAt i alat?.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Hej Dziewczyny. U mnie ciąża najprawdopodobniej zakończy sie przed terminem i to cesarskim cięciem. Mam podwyższone próby wątrobowe. S wszystko zaczęło sie od świądu skory całego ciała. Robię systematycznie te badania i cały czas sie podwyższają. We wtorek zapadnie decyzja. Najważniejszy dzidziuś Mały ma juz Niezle parametry jak w 39 tc. Wazy póki co 3400. Trzymajcie kciuki. Ile u was wynosiły wartości AspAt i alat?.
    mnie kilka dni trzymał wlasnie taki świad calego ciala, myslalam ze zadrapie sie do krwi :/
    ale przeszło mi to po około tygodnia czasu i mam nadzieje ze to nie bylo nic groznego.
    Piekna waga maluszka z taka waga spokojnie moze przyjsc na swiat

Agness27 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    2800 gram. :) a co lekarz ci mówil na temat wagi???
    No to ja teraz jestem w ogóle zadowolona :D\Bo wychodzi na to ze mimo cukrzycy nasza kruszynka wazy wrecz idealnie <3 a jestem troszke dalej w ciazy niz ty :)
    Sliczny brzuszek :)

No nic mi nie mowil.ale nie zawsze waga sprawdza sie w rzeczywistości ;-)
    Ale najważniejsze ze z Mlodym wszystko dobrze i według belli wazy 400g wiecej ;-)

A dzis pojechala juz do siebie siostra z córkami.Wczoraj robiliśmy druga imprezę urodzinową dla córci ,bo siostra jest chrzestna.
    Porę zrobiliśmy sobie spacer i plynelismy tramwajem wodnym a potem robililam dzieciakom zdjęcia z żywymi sowami bo koko zamku chodzili z nimi i zbierali na jedzonko dla nich a dzieciaki miały frajdę ;-)
    A teraz sobie odpoczywam bo jakos stopy od butów mnie bola - cos za niskie są no i najlepsze są adidasy na spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:27

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    mnie kilka dni trzymał wlasnie taki świad calego ciala, myslalam ze zadrapie sie do krwi :/
    ale przeszło mi to po około tygodnia czasu i mam nadzieje ze to nie bylo nic groznego.
    Piekna waga maluszka z taka waga spokojnie moze przyjsc na swiat
    Mimo wszystko powiedz o tym swojemu lekarzowi przy najbliższej wizycie. Lepiej dmuchać na zimne. A ja tez tak miałam ze pare dni siedziało a potem spokój, albo wykonaj na własna rękę badanie transaminazy i zobaczysz czy AlAT masz ponad normę.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi określanej przez lekarzy zawsze przyjmuje się +/- 0,5 kg ze względu na to że ciężko wyznaczyć ile wody ważą ...
    Mnie też przedwczoraj swędział brzuch ale tylko brzuch. Dla świętego spokoju powiem o tym jutro na wizycie lekarzowi.
    Moja Młoda od soboty (układaliśmy panele z mężem) do wczoraj (skręcaliśmy meble- żeby wywietrzały troche) była strasznie leniwa albo ja tak zmęczoa, że jej nie czułam. Dziś rano troszeńkę się powierciła ale nie tak jak kiedyś... teraz jak o niej piszę to trochę się odzywa. Zastanawia mnie czy już ma tak mało miejsca czy przez to że ja troche jestem po tych dwóch dniach zmęczona - ona też.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi moja gin tłumaczyła o tej wadze :) i słyszałam od znajomych że zwykle się mieści w tych pół kg w tą czy tamtą stronę :)

Tak czytam co piszecie i normalnie ani słowa nie pamiętam :D

Miałam robić dzisiaj dzidziusiowe pranie ale wstrzymam się jeszcze bo na dniach szykuje się nowa pralka :D ta jest już stara, brzydka i w środku brudna i prosiłam męża żeby ją wyczyścił bo nasze to pół biedy ale Karola rzeczy wolałabym żeby były faktycznie czyste, przynajmniej pierwsze ich pranie żeby było porządne :)

U mnie dzisiaj idealny dzień :D słońce pięknie świeci a do tego wiaterek wieje dzięki czemu jest rześko :D w końcu idealny dzień na domowe roboty :D zabieram się zaraz na mycie podłóg w końcu bo wstyd się przyznać ale chyba z miesiąc nie myłam :/ odkąd takie ciepło jest bo mi się normalnie nie chce :/

Bobitta mój mały też coś wczoraj i dzisiaj spokojny. Rusza się ale tak leniwie, bez prób wyskoczenia przez mój pępek. Może faktycznie rosną nasze dzidzie i mało miejsca mają :)

Z dobrych wieści to zaliczyłam ten egzamin z zajęć terenowych :D Na 3 ale jestem zadowolona bo nie byłam na nich, nie słyszałam wykładów a notatki przeczytałam tylko raz więc i tak na cud liczyłam :D Teraz tylko zrealizować tą jej głupkowatą zachciankę i może będę miała z głowy :)

A co do stóp to moje do tej pory tylko raz były spuchnięte i to tylko prawa stopa bo dziwne uczucie miałam chociaż nie wyglądała tak tragicznie :D i tak mam wrażenie że są po prostu jakieś grubsze a nie spuchnięte, że mi się przytyło nawet tam heh dzisiaj będę się ważyć wieczorem - ostatnia waga jaką pamiętam to +18. Niezła lipa ale całkiem ciekawa liczba :D

Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie.
    Właśnie ucięłam sobie godzinna drzemkę bo miałam męczący weekend ;-)
    Dużo chodzenia bylo i roboty bo siostra z córkami przyjechala i bylo momentami dość głośno -jak to z dziecmi ;-)
    Ale mam nadzieje ze juz do konca ciąży nie będziemy miec gości bo 2 weekendy pod rząd to dla mnie za dużo ale córci robiliśmy urodzinki na raty i to juz 5 lat bo w będę weekend chrzestny z rodzinka a w drugi siostra.

Dzis zaczelam tez obserwować nasze chomiczki bo juz mamy je 3 tyg a sie balam ze tak ciepło a one nie zaskoczyly z piciem wody bo uczyliśmy je.ale dzis tak pily ze mnie obudzili ;-)
    Smieszne stworzenia :)

Evanlyn gratulacje zdanego egzaminu :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :D
    Też godzinę ponad spałam po tych moich porządkach :) okropna teraz jestem. Chwila wysiłku i jestem padnięta :D pomyśleć że kiedyś robiłam killera chodakowskiej i dalej funkcjonowałam :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie martw się u mnie to samo.czuje ze coraz mniej sily mam i troche porobię i padam...juz taki czas ciąży ze ciężko jest :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 prosze mamusie;) poogladajcxie ze mna;l) to serial dokumentalny polski o porodach;) ogladaam , ciesze banana i placze jednoczesnie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam juz jeden odcinek i oczywiście musiałam się popłakać na końcu hehe

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wolałam nie oglądać takich programów bo nie chciałam żeby mnie np wystraszyly ,i po prostu poszlam na żywioł :) ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    wczoraj złożyliśmy łóżeczko i przewijak dla Młodej. ormalnie ten widok cieszy moje oczy. Jak skonczylismy to tak w głowie sobie powiedziała :"Julcia, masz już gdzie spać, możesz wychodzić" :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bobitta to samo pomyslalam kiedy szkoczylismy wczoraj nasze łóżeczko ;)))

Bobitta, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A ja dxis zaczelam odświeżać wozeczek i fotelik.na wypranie gondolki czekam na mocniejsze słoneczko by szybko wyschla.narazie sie wietrzy ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ