X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    My dziś z mężem i moim tatą, kładziemy panele.
    Plan jest taki, żeby je położyć i zrobić sobie jeszcze na pustych ścianach sesje ciążową :P
    Wczoraj zwiesiłam i wyprasowałam całe dzieciowe pranie i będziemy już wszystko powoli przewozić na nowe mieszkanie.
    Ciekawi mnie bardzo czy zdążymy przed narodzinami ...

P.S Czy, któraś ma kontakt z Vesper ? Pisałam do niej ostatnio ale cisza ;/

majeczka87, katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta powodzenia! u nas przez zalanie bedzie drugi remont jak maly sie urodzi... no ale co zrobisz?;p

Jade na poszukiwania wozka.. od kilku dni przegladam dopytuje analizuje.. kazdy wozek ma jakies za i przeciw a ja glupieje coraz bardziej. Licze na to ze na targach wozkowych na ktore jedziemy znajdziemy cos konkretnego;)

Bobitta lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella z tego co pamietam to juz Cie kiedys wyganialam na IP bo bylas dla mnie "podejrzana". Całe szczescie ze wszystko sie uspokoilo. Kochana dbaj o siebie odpoczywaj, niech malutka żabka sobie jeszcze posiedzi u mamusi;) Ściskam Was kochana!

madziarella88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Heja :)
    My dziś z mężem i moim tatą, kładziemy panele.
    Plan jest taki, żeby je położyć i zrobić sobie jeszcze na pustych ścianach sesje ciążową :P
    Wczoraj zwiesiłam i wyprasowałam całe dzieciowe pranie i będziemy już wszystko powoli przewozić na nowe mieszkanie.
    Ciekawi mnie bardzo czy zdążymy przed narodzinami ...

P.S Czy, któraś ma kontakt z Vesper ? Pisałam do niej ostatnio ale cisza ;/
    Ja mam kontakt z Vesper cały czas na privie ;)

No to kochane został mi równy miesiąc do terminu porodu aaaa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:46

Agness27 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    madziarella z tego co pamietam to juz Cie kiedys wyganialam na IP bo bylas dla mnie "podejrzana". Całe szczescie ze wszystko sie uspokoilo. Kochana dbaj o siebie odpoczywaj, niech malutka żabka sobie jeszcze posiedzi u mamusi;) Ściskam Was kochana!

jak na razie sie wszystko uspokoilo i oby tak dalej. Mam nadzieje ze kruszynka jeszcze troche u mnie posiedzi ale mimo wszystko mam przeczucie ze mala urodzi sie predzej..
    powodzenia w poszukiwaniu wozka majeczka, ja mam na szczescie ten problem z glowy ;) a dzis przyszlo juz lóżeczko !♡

Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. U mnie ciąża najprawdopodobniej zakończy sie przed terminem i to cesarskim cięciem. Mam podwyższone próby wątrobowe. S wszystko zaczęło sie od świądu skory całego ciała. Robię systematycznie te badania i cały czas sie podwyższają. We wtorek zapadnie decyzja. Najważniejszy dzidziuś Mały ma juz Niezle parametry jak w 39 tc. Wazy póki co 3400. Trzymajcie kciuki. Ile u was wynosiły wartości AspAt i alat?.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Hej Dziewczyny. U mnie ciąża najprawdopodobniej zakończy sie przed terminem i to cesarskim cięciem. Mam podwyższone próby wątrobowe. S wszystko zaczęło sie od świądu skory całego ciała. Robię systematycznie te badania i cały czas sie podwyższają. We wtorek zapadnie decyzja. Najważniejszy dzidziuś Mały ma juz Niezle parametry jak w 39 tc. Wazy póki co 3400. Trzymajcie kciuki. Ile u was wynosiły wartości AspAt i alat?.
    mnie kilka dni trzymał wlasnie taki świad calego ciala, myslalam ze zadrapie sie do krwi :/
    ale przeszło mi to po około tygodnia czasu i mam nadzieje ze to nie bylo nic groznego.
    Piekna waga maluszka z taka waga spokojnie moze przyjsc na swiat

Agness27 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    2800 gram. :) a co lekarz ci mówil na temat wagi???
    No to ja teraz jestem w ogóle zadowolona :D\Bo wychodzi na to ze mimo cukrzycy nasza kruszynka wazy wrecz idealnie <3 a jestem troszke dalej w ciazy niz ty :)
    Sliczny brzuszek :)

No nic mi nie mowil.ale nie zawsze waga sprawdza sie w rzeczywistości ;-)
    Ale najważniejsze ze z Mlodym wszystko dobrze i według belli wazy 400g wiecej ;-)

A dzis pojechala juz do siebie siostra z córkami.Wczoraj robiliśmy druga imprezę urodzinową dla córci ,bo siostra jest chrzestna.
    Porę zrobiliśmy sobie spacer i plynelismy tramwajem wodnym a potem robililam dzieciakom zdjęcia z żywymi sowami bo koko zamku chodzili z nimi i zbierali na jedzonko dla nich a dzieciaki miały frajdę ;-)
    A teraz sobie odpoczywam bo jakos stopy od butów mnie bola - cos za niskie są no i najlepsze są adidasy na spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:27

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    mnie kilka dni trzymał wlasnie taki świad calego ciala, myslalam ze zadrapie sie do krwi :/
    ale przeszło mi to po około tygodnia czasu i mam nadzieje ze to nie bylo nic groznego.
    Piekna waga maluszka z taka waga spokojnie moze przyjsc na swiat
    Mimo wszystko powiedz o tym swojemu lekarzowi przy najbliższej wizycie. Lepiej dmuchać na zimne. A ja tez tak miałam ze pare dni siedziało a potem spokój, albo wykonaj na własna rękę badanie transaminazy i zobaczysz czy AlAT masz ponad normę.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi określanej przez lekarzy zawsze przyjmuje się +/- 0,5 kg ze względu na to że ciężko wyznaczyć ile wody ważą ...
    Mnie też przedwczoraj swędział brzuch ale tylko brzuch. Dla świętego spokoju powiem o tym jutro na wizycie lekarzowi.
    Moja Młoda od soboty (układaliśmy panele z mężem) do wczoraj (skręcaliśmy meble- żeby wywietrzały troche) była strasznie leniwa albo ja tak zmęczoa, że jej nie czułam. Dziś rano troszeńkę się powierciła ale nie tak jak kiedyś... teraz jak o niej piszę to trochę się odzywa. Zastanawia mnie czy już ma tak mało miejsca czy przez to że ja troche jestem po tych dwóch dniach zmęczona - ona też.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi moja gin tłumaczyła o tej wadze :) i słyszałam od znajomych że zwykle się mieści w tych pół kg w tą czy tamtą stronę :)

Tak czytam co piszecie i normalnie ani słowa nie pamiętam :D

Miałam robić dzisiaj dzidziusiowe pranie ale wstrzymam się jeszcze bo na dniach szykuje się nowa pralka :D ta jest już stara, brzydka i w środku brudna i prosiłam męża żeby ją wyczyścił bo nasze to pół biedy ale Karola rzeczy wolałabym żeby były faktycznie czyste, przynajmniej pierwsze ich pranie żeby było porządne :)

U mnie dzisiaj idealny dzień :D słońce pięknie świeci a do tego wiaterek wieje dzięki czemu jest rześko :D w końcu idealny dzień na domowe roboty :D zabieram się zaraz na mycie podłóg w końcu bo wstyd się przyznać ale chyba z miesiąc nie myłam :/ odkąd takie ciepło jest bo mi się normalnie nie chce :/

Bobitta mój mały też coś wczoraj i dzisiaj spokojny. Rusza się ale tak leniwie, bez prób wyskoczenia przez mój pępek. Może faktycznie rosną nasze dzidzie i mało miejsca mają :)

Z dobrych wieści to zaliczyłam ten egzamin z zajęć terenowych :D Na 3 ale jestem zadowolona bo nie byłam na nich, nie słyszałam wykładów a notatki przeczytałam tylko raz więc i tak na cud liczyłam :D Teraz tylko zrealizować tą jej głupkowatą zachciankę i może będę miała z głowy :)

A co do stóp to moje do tej pory tylko raz były spuchnięte i to tylko prawa stopa bo dziwne uczucie miałam chociaż nie wyglądała tak tragicznie :D i tak mam wrażenie że są po prostu jakieś grubsze a nie spuchnięte, że mi się przytyło nawet tam heh dzisiaj będę się ważyć wieczorem - ostatnia waga jaką pamiętam to +18. Niezła lipa ale całkiem ciekawa liczba :D

Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie.
    Właśnie ucięłam sobie godzinna drzemkę bo miałam męczący weekend ;-)
    Dużo chodzenia bylo i roboty bo siostra z córkami przyjechala i bylo momentami dość głośno -jak to z dziecmi ;-)
    Ale mam nadzieje ze juz do konca ciąży nie będziemy miec gości bo 2 weekendy pod rząd to dla mnie za dużo ale córci robiliśmy urodzinki na raty i to juz 5 lat bo w będę weekend chrzestny z rodzinka a w drugi siostra.

Dzis zaczelam tez obserwować nasze chomiczki bo juz mamy je 3 tyg a sie balam ze tak ciepło a one nie zaskoczyly z piciem wody bo uczyliśmy je.ale dzis tak pily ze mnie obudzili ;-)
    Smieszne stworzenia :)

Evanlyn gratulacje zdanego egzaminu :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :D
    Też godzinę ponad spałam po tych moich porządkach :) okropna teraz jestem. Chwila wysiłku i jestem padnięta :D pomyśleć że kiedyś robiłam killera chodakowskiej i dalej funkcjonowałam :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie martw się u mnie to samo.czuje ze coraz mniej sily mam i troche porobię i padam...juz taki czas ciąży ze ciężko jest :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 prosze mamusie;) poogladajcxie ze mna;l) to serial dokumentalny polski o porodach;) ogladaam , ciesze banana i placze jednoczesnie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam juz jeden odcinek i oczywiście musiałam się popłakać na końcu hehe

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wolałam nie oglądać takich programów bo nie chciałam żeby mnie np wystraszyly ,i po prostu poszlam na żywioł :) ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    wczoraj złożyliśmy łóżeczko i przewijak dla Młodej. ormalnie ten widok cieszy moje oczy. Jak skonczylismy to tak w głowie sobie powiedziała :"Julcia, masz już gdzie spać, możesz wychodzić" :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bobitta to samo pomyslalam kiedy szkoczylismy wczoraj nasze łóżeczko ;)))

Bobitta, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A ja dxis zaczelam odświeżać wozeczek i fotelik.na wypranie gondolki czekam na mocniejsze słoneczko by szybko wyschla.narazie sie wietrzy ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ