Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny!
u ucichlam bo nie za kolorowo bylo u mnie... z pon. na wtorek wyladowalam z szpitalu wymiotami biegunka i goraczka a do tego okazalo sie ze dostalam.skurcze ktore na moim etapie nie powinny miec miejsca i bali soe przedwczesnego porodu.. zostawili mnie ma oddziale zeby unormowac sytuacjie wiec leki, ktg, kroplowki badania kontrole eh.. ale na szczescie juz wszystko ok i jestem w domu.. ale co sie strachu najadlam..
jak tam u was? torby juz popakowane? ja juz zaczynam bo po ostatniej akcji widze ze wszystko jest mozliwe :p -
nick nieaktualnyJa dziś miałam wizyte u położnej i robiliśmy plan porodu itp...
Słuchaliśmy także bicie serduszka i Niunia jest główka w dół ułożona.
Ogólnie wszystko ok.
Zapisała mnie na kolejną wizyte ale nie ogarniam gdzie te spotkanie ma być ... bo nie jest napisane że u polożnej w sensie zawsze napisane było Surgey a teraz jest BC albo BG ciezko mi rozszyfrować czy to litera G czy C i teraz nie wiem bo jesli jest to skrót od BIRTH CENTER to wtedy jest to BC ale nadal nie wiem czy to w szpitalu czy jak hmmm...
mój zapyta sie kolezance w pracy która tez miala cukrzyce i mysle ze powinna wiedziec co oznacza ten skrót i gdzie ta wizyta ma byc ..
Na wątku u dziewczyn z UK pytałam to tylko własnie napisały ze jak już to bedzie BIRTH CENTER od tego skrót.Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja własnie w szpitalu po USG miałam badanie na ten posiew bo do kubeczka kazali mi zrobic siusiu inaczej niz zawsze
Tak u nas robią plan porodu ...
Zapisują wszystko w karcie jak chcesz aby ten poród wyglądał.
Czy chcesz rodzić we wodzie czy normalnie na lóżku
Czy chce gas czy zastrzyk przez cały poród
A także czy karmic bedziesz butelką czy piersią wszystko to zapisuja aby wiedziec jak zapewnić ci to wszystko od razu.
Tez pytają czy wrazie co zgadzasz sie aby twojemu dziecku dawali krew jesli bedzie taka potrzeba bo masz prawo odmówic.
-
Hej
nawet nie mam kiedy pisać bo w dzień albo mi się nie chce bo jestem wykończona a wieczorem padam jak mucha dzisiaj jest pochmurnie i trochę odżyłam i ogarnęłam w końcu w domu
Cieszę się że wszystko ok
Kat gratuluję córeczki Madziarella niech sobie dzidzia jeszcze posiedzi troszkę - ma czas
My zaczęliśmy (dopiero) wczoraj zakupy wyprawowe mój M się przestraszył bo na tamtym wątku jedna dziewczyna już urodziła i zdał sobie sprawę że to może się zdarzyć w każdej chwili Najlepsze jest to że akurat przeczytałam i powiedziałam mu o tym jak zeszliśmy z Kasprowego Wierchu więc idealne warunki na nagły poród
Zrobiliśmy zamówienie w Gemini, kupiliśmy materacyk i przed chwilą łóżeczko później jeszcze dokupimy resztę rzeczy jak pościel do łóżeczka i te inne pierdółki
ale masakra te wydatki nas przerażają wiedziałam że będzie kosztownie z pierwszym dzieckiem ale zobaczyć takie cyferki na żywo to już inaczejmadziarella88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Evanlyn ja sie ciesze ze troche mniejsze mam wydatki bo sporo mam po córce więc troche zaoszczędziłam
do około roku to ciuszki dla synka mam no i wiadomo bielizne i rajtopki czy czapki i buty trzeba bedzie dokupywac
no moj tez sie zdziwil ze mam juz torbe prawie spakowana no i doszlo do niego ze już niedługo bedzie synek z nami
u nas wczoraj troche popadało i troche powietrze sie wyrównało bo tak to masakra.gdyby to było tylko słoneczko to ok ale duchota to już nie dla mnie.
A dziś moja córcia pojechała z przedszkola na wycieczke do jakiejs agroturystyki 10km od malborka i maja miec tam rózne zabawy no i grila no i wiadomo rodzic przezywa bo to ich pierwsza wycieczka autokarowa
-
Ja jestem ciekawa czy jutro będzie pobieral mi wymaz na ten GBS czy jakos tak bo w sobotę zaczyna mi sie 35 tydxien i zobaczymy czy da mi skierowanie na posiew.na morfologię i mocz na pewno dostane bo akurat teraz przypada.
A dxis moje dziecię tak padniete bylo po wycieczce ze padlo przy czytaniu w połowie bajki
-
Bobitta wrote:Posiew się robi kiedy wyniki są niejednoznaczne... Na przykład tak jak u mnie. Nie boli mnie ani nie piecze przy oddawaniu moczu a w wynikach ogólnych wygląda na to że mam jakąś bakterie.
Wymaz gbs pobierałam sobie sama.
Co tam u Was i Waszych dzieciaczków słychać?Agness27 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dalej po zakupach i jutro jedziemy do męża chrzesnicy na dzień dziecka nam nadzieje ze dzisiaj tez się gdzieś wyrwiemy bo brakuje towarzystwa mimo że mało w domu bywam często wychodzę ale często sama właśnie mój Karol przytula z całej siły mój pęcherz heh chyba go polubił na nieszczęście dla mnie czasem tak strasznie boli ze nie mogę się wyprostować ale wybacze wszystko poza tym kupiliśmy mu wczoraj dwa reczniczki kąpielowe i ja sobie fasolkę do karmienia używana i mam nadzieje mi się przyda na poniedziałek zapowiadają słońce wiec planuje w końcu wielkie pranie karolowych rzeczy
Karolla., Agness27 lubią tę wiadomość
-
Evanlyn, pierz pierz już najwyższa pora, tym bardziej, że pogoda sprzyja Ja mam już poprane ubranka na 56 i 62, pieluszki i pościel. Wczoraj też byliśmy na zakupach, kupiliśmy wanienkę, stojak pod wanienkę, przewijak, butelki, rogala do karmienia i jeszcze kilka rzeczy do torby tych, których nie zamówiłam z gemini Chciałabym już w przyszłym tygodniu spakować torbę.
Agness27, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
Witajcie Lipcóweczki
ja to dziś miałam taki zabiegany dzien że dopiero teraz przysiadłam .
W przedszkolu moja córcia miała występ i wspólnie z pieciorgiem dzieci z przedszkola reprezentowali swoje przedszkole w III Festiwalu Przedszkolnym muzyki Zuchowej i Harcerskiej
Mama Dumnnna )
A to był ich pierwszy wystep przy takiej publiczności wiec duzy stres dla Nich ale dali radę i zajeli III miejsce
Jeszcze dziś lekarza miałam.Mały wazy 2800 gram.Szyjka zamknieta i dodatkowo miałam pobieraną próbke GBS za która musiałam zapłacic 30 zl.A że nie miałam przy sobie gotówki to musiałam sie do domu wrócic i potem znowu do przychdni...achh a słonce dzis nieźle dawało ze rece mi i stopy momentalnie spuchły..Dobrze ze wcześniej pare dni zdjełam obrączkę bo dziś bym miała duży problem ja zdjąć...
Jeszcze zdażyłam zrobić tort dla córci i sie wkurzyłam bo biszkopt nie wyszedł
Ale nie miałam siły biec znowu do sklepu po jajka..trudno bedzie troche zakalcowaty ale za to z serducha dla Mojej % latki na jutro
No i serniczek zrobiłam z truskawkamii galaretki z truskawkami dla dzieciaków na jutro
A teraz popijam miksowane truskaweczki z jogurtem naturalnym -pychota
A dzis truskaweczki były po 5 zł to szkoda było ich nie brać
Pozdrawiam
a
A to mój brzuszek- 43 dni do porodu a jutro zaczynam 35 tydzień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb828755f44b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:46
Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Witajcie Lipcóweczki
ja to dziś miałam taki zabiegany dzien że dopiero teraz przysiadłam .
W przedszkolu moja córcia miała występ i wspólnie z pieciorgiem dzieci z przedszkola reprezentowali swoje przedszkole w III Festiwalu Przedszkolnym muzyki Zuchowej i Harcerskiej
Mama Dumnnna )
A to był ich pierwszy wystep przy takiej publiczności wiec duzy stres dla Nich ale dali radę i zajeli III miejsce
Jeszcze dziś lekarza miałam.Mały wazy 2800 gram.Szyjka zamknieta i dodatkowo miałam pobieraną próbke GBS za która musiałam zapłacic 30 zl.A że nie miałam przy sobie gotówki to musiałam sie do domu wrócic i potem znowu do przychdni...achh a słonce dzis nieźle dawało ze rece mi i stopy momentalnie spuchły..Dobrze ze wcześniej pare dni zdjełam obrączkę bo dziś bym miała duży problem ja zdjąć...
Jeszcze zdażyłam zrobić tort dla córci i sie wkurzyłam bo biszkopt nie wyszedł
Ale nie miałam siły biec znowu do sklepu po jajka..trudno bedzie troche zakalcowaty ale za to z serducha dla Mojej % latki na jutro
No i serniczek zrobiłam z truskawkamii galaretki z truskawkami dla dzieciaków na jutro
A teraz popijam miksowane truskaweczki z jogurtem naturalnym -pychota
A dzis truskaweczki były po 5 zł to szkoda było ich nie brać
Pozdrawiam
a
A to mój brzuszek- 43 dni do porodu a jutro zaczynam 35 tydzień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb828755f44b.jpg
No to ja teraz jestem w ogóle zadowolona \Bo wychodzi na to ze mimo cukrzycy nasza kruszynka wazy wrecz idealnie a jestem troszke dalej w ciazy niz ty
Sliczny brzuszekAgness27 lubi tę wiadomość