X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadząca odwołała przed chwilą spotkanie :( chce się spotkać w środę wtedy co będzie ratownik i dupa zbita :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez sie wydaje ze to przez slodycze.. ograniczylam sie juz jak moge :p
    slodka dzidzia Evanlyn :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    evanlyn takie dziwne i realistyczne sny to podobno norma w ciazy. U mnie ostatnio to samo.. praktycznie dzien w dzien. Czasem nawet krzycze albo placze przez sen. Moj mnie musi rozbudzac i uswiadamiac ze to tylko sen.. :/
    ile wam juz kilo przybylo dziewczyny ? ja mam wrazenie ze jakos za szybko przybieram. juz 10 do przodu a tu jeszcze trzy miesiace..

Mie się dziś śniły szczurki które kiedyś hodowałam... dziwny sen... wyciąglełam je z worka bo one juz dawo zdechły a one ożyły :I dziwne...

co do wagi ja dalej +6,3kg. dziś idę na III USG to się dowiem ile Juleczka waży

Evanlyn, madziarella88, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny waga spowalnia w ostatnich 3 miesiącach ciaży wiec nie przejmujcie się a te wasze 10 -12 kg to wcale jak na ciąże nie jest dużo .
    Zazwyczaj kobiety tyją o wiele wiecej :D
    Ja nie wiem ile waże... a waga w domu mi sie popsuła :/

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obys miala racje Kat ze spowalnia ;) chcialabym zeby moja waga tez sie popsula. A najlepiej zeby popsula sie ta u ginekologa zebym do konca ciazy nie musiala sie wazyc hehe ;)
    eh wracam do pracy.. jeszcze 3 godzinki :p

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    obys miala racje Kat ze spowalnia ;) chcialabym zeby moja waga tez sie popsula. A najlepiej zeby popsula sie ta u ginekologa zebym do konca ciazy nie musiala sie wazyc hehe ;)
    eh wracam do pracy.. jeszcze 3 godzinki :p
    MOja u gin też mogłaby się popsuć bo zawsze pokazuje ze 3 kg więcej niż jest faktycznie :D Gin sama mi mówiła że coś z tą wagą jest nie tak :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dziewczyny waga spowalnia w ostatnich 3 miesiącach ciaży wiec nie przejmujcie się a te wasze 10 -12 kg to wcale jak na ciąże nie jest dużo .
    Zazwyczaj kobiety tyją o wiele wiecej :D
    Ja nie wiem ile waże... a waga w domu mi sie popsuła :/

A mnie lekarz dziś a USG powiedział właśnie odwrotnie niż napisałaś.
    Że teraz to na tydzień teraz będzie przybywać Julci 150g a waga podczas porodu może być +/- 20% od tej która wychodzi w 40 tyg
    a teraz wyliczył, że waży ok 1540g i ma dużo włosków :D

czyli z mojej wyższej matematyki wychodzi, że jak się urodzi bedzie ważyła około 3kg

Vesper lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    MOja u gin też mogłaby się popsuć bo zawsze pokazuje ze 3 kg więcej niż jest faktycznie :D Gin sama mi mówiła że coś z tą wagą jest nie tak :D

w moim przypadku to samo. tez zawsze 2-3 kg wiecej niz na mojej wadze :p moze dlatego ze w butach itd.

zaczynacie sie juz troche stresowac porodem ? ja tak... juz blizej niz dalej..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm to nie wiem , mi powiedziano inaczej xD
    Po za tym mój SUWACZEK też też tak mówi :D
    Bobitta fajnie ze ma duzo włosków ! Slodko takie bobaski wygladaja jak dopiero co sie urodzą a tu takie włoski już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:02

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jak narazie na wadze plus 4,5 kg. Wojtek w tydzień i 1 dzień przybrał 500g.No i ogólnie wazy już 1400g takze wydaje mi sie ze sporo:)

Co do snów to tez ostatnio mam dziwaczne i ostatnio tez mi sie szczury snily a ich poprostu nie lubię i wywołują obrzydzenie..
    Rano jak wstalam to nie mogłam dojść do siebie.
    A raz mi sie snilo ze spalam na brzuchu i synka zgniotłam i tak się przeraziłam ze pierwsze co po przebudzeniu patrzyłam czy się rusza..
    Wiadomo niby sen ale potem ciężko dojść do siebie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy tez ograniczam bo nie chce przytyć jak z córką 18kg..
    A 15 maja jeszcze mam komunie Chrześniaka no i czeka Nas podróż 300km ale nie wypada nie jechac.
    Wiadomo jak bym się zle czuła to na pewno zrozumieją bo to poczatek 8 mies
    No i moja córcia pobedzie z dziadkami bo jedziemy na tydzień do moich rodziców a chrześniak tez tam blisko mieszka.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co wy myślicie o podróżach w III trymestrze ?

Agness27, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja 7 maja jadę 340km do Rodziców i Mąż Nas zawozi a za tydzień odbierze bo wolnego nie dostanie.
    Ja jestem zdania ze jak się dobrze czujesz to jeszcze można gdzies pojechać :)
    Wiadomo ktegoslup troche może dokuczać przy dłuższych podróżach dlatego warto jakiegos jasieczka zabrać:)
    No mój to pewnie będzie ostatnia podróż przynajmniej tak daleko.
    Ale na krótkie np nad morze pewnie sie wybierzemy bo mamy 60km:)

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy do warszawy :) mamy 300 km :) myślę że jedyna przeszkoda to częste przystanki na siusiu :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 8 miesiacu ciazy z synkiem wybrałam sie do Londynu gdzie miałam około 2.5 h pociagiem . Pojechałam z moim bo on wyrabiał sobie nowy paszport i miał do odbioru a ja bardzo chciałam widzieć Londyn jeszcze przed porodem :D
    Cały dzień spedzony na nogach i zwiedzaniu wszystkiego ledwo na pociag zdążyliśmy powrotny hehe.
    Zmeczenie ogromne ale byłam zadowolona z wycieczki i z tego że dałam rade :)
    O 7 rano już tam byliśmy na miejscu a w domu dopiero o 23 .
    Oczywiscie wszyscy znajomi z podziwu wyjsc nie mogli że z takim ogromnym brzuchem miałam siłe cały dzień zwiedzać i że się nie bałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:47

Agness27 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 1543 km ? mam straszną ochotę zobaczyć Paryż. Jestem świadoma że to ok 14 h jazdy ale ie zwykłym autem tylko dużym IVECO ... na siku bedę stawać rozprostować nogi też ... kurka lekarz mówi że to delako, ale że medycznych przeciwwskazań nie widzi. Decyzja należy do mnie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:04

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jechalam w zeszlym miesiacu do Polski 700 km (autobusem) i powiem szczerze ze bylo mi strasznie ciezko.. 8h jazdy z toaleta na pokladzie ale mimo wszystko nie powtorzylabym tego.. meczarnia. Autem byc moze wygodniej ale twoja decyzja. Ja bym nie ryzykowala.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    a 1543 km ? mam straszną ochotę zobaczyć Paryż. Jestem świadoma że to ok 14 h jazdy ale ie zwykłym autem tylko dużym IVECO ... na siku bedę stawać rozprostować nogi też ... kurka lekarz mówi że to delako, ale że medycznych przeciwwskazań nie widzi. Decyzja należy do mnie ...
    Powiem tak ogólnie jesli ciąza przebiega prawidłowo i lekarz jak sam powiedział nie widzi przeciwskazań to jak najbardziej mozesz sie wybrać w końcu bedziesz siedziec a nie skakać itp Po za tym wiadomo że jadac tyle godzin robi się przerwy i tam spokojnie mozesz siusiu,nogi i kregoslub wyprostować .
    Po za tym to tylko jazda a nie skok z samolotu :D
    Co innego jakbys miała plany na jakąs wycieczke rowerową itp to juz wiadomo że nie wolno.
    Najważniejsze abyś dużo piła i jadła w miare przyzwoicie a bedzie wszystko dobrze.
    Ja uważam że spokojnie możesz jechać.
    Moja ciocia np w 8 miesiacu jechała z konca UK z samej góry do PL a dokładnie w sam srodek PL nie wiem ile to km ale nie mniej niz ty masz do Paryża :) Do tego jechała osobówka w czym z mezem sie zmieniali prowadząc i nic sie nie stało ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jechała na Twoim miejscu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z Twoim wielkim brzuszkiem to bym się nie zastanawiała :D hehe

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ